Leikit

Mobiili

Parhaat logot ja äänet!

Hääpukukirpputori

Ilmainen ja Suomen suurin!

Häägallupit

Kuinka suuri budjetti?

Kilpailut

Ota osaa arvontaan

Häätapahtumia

Messuja ja muita...

Linkkilista

Maailman häälinkit

Leikit ja ohjelmanumerot

Suuri osa nykyhäiden ohjelmanumeroista pohjautuu perinteisiin, vaikkakin niiden merkitys olisi ajan saatossa haalistunut. Tietyt asiat kun vain yksinkertaisesti saavat häät tuntumaan häiltä. Jos esimerkiksi häissä ei leikata lainkaan hääkakkua, niin kyllä moni jää sitä kaipaamaan.

Kaikki kuitenkin tavallaan, ei ole olemassa yhtä ainoata oikeata tapaa viettää häitä.

Erilaisilla ohjelmilla ja leikeillä on parhaimmillaan monta tehtävää häissä. Hyvin valitut leikit ovat oivia ohjelmanumeroita kaiken ikäisille vieraille. Leikeillä saadaan häihin tunnelmaa ja iloa, tutustutetaan ihmisiä toisiinsa tai yksinkertaisesti vain pidetään hauskaa yhdessä. Usein häissä tulee myös hetkiä, jolloin sopivalla ohjelmanumerolla voidaan antaa aikaa erilaisille käytännön järjestelyille. Esimerkiksi silloin, kun mahdollista ruokatarjoilua vaihdetaan kahvitarjoiluksi, on vieraille mukava järjestää muutakin puuhaa kuin vain tarjoilijoiden toimien seuraaminen. Mikäli hääpari viipyy esimerkiksi valokuvauksessa pitkään, voidaan tänä aikana hyvinkin järjestää joku mukava leikki hääväen kesken.

Leikit sopivat hyvin kaiken kokoisiin häihin, kymmenellä vieraalla voi olla todella hauskaa leikkiessään perinneleikkejä, samoin kuin 200 vieraalla. Isoissa juhlissa tietysti vain osa on leikkijöiden roolissa, mikä onkin ihan hyvä. Häät kun eivät kuitenkaan ole juniorien jalkapallopeli, jossa “kaikki pelaa”.

Leikkejä ja ohjelmaa järjestettäessä kannattaa huomioida joitakin seikkoja:

  • Häissä ei “pidä” välttämättä olla yhtään perinteistä hääleikkiä tai ohjelmanumeroa. Toisaalta, häät ilman niitä eivät ole välttämättä tippaakaan sen hienommat, paremmat, tyylikkäämmät tai yksilöllisemmät.
  • Ohjelmaa ei saa olla liikaa. Kukaan ei jaksa olla paikoillaan tunteja ja seurata leikkimistä. Myös vapaalle seurustelulle täytyy jättää aikaa.
  • Ketään ei saisi pakottaa leikkimään. Moni vieras voi olla ujo, estoinen tai muuten vaan haluton leikkimään, jolloin heitä ei kannata siihen “pakottaa”.
  • Seremoniamestari, bestman tai kaaso ovat sopivia leikkien vetäjiä. Leikkien vetäminen ei kuulu morsiusparin tehtäviin missään nimessä. Leikkien vetäjän täytyy pitää ohjat käsissään ja haistella yleisön palautteesta, mikä toimii ja milloin!
  • Ohjelman aikataulu kannattaa suunnitella etukäteen. Sen ei kuitenkaan ole pakko olla minuuttiaikataulu, vaan leikkien vetäjän kannattaa seurata tunnelmaa ja järjestää leikit silloin kuin ne tuntuisivat parhaiten sopivan tunnelmaan ja muuhun juhlan etenemiseen.
  • Leikkien vetäjän kannattaa ainakin ennen ensimmäistä leikkiä jo vaivihkaa tiedustella sopivia leikkijöitä, mikäli mukaan tarvitaan vieraita. Tämä siksi, että juhlien alussa voi juhlaväki olla vielä jäykähköä.
  • Juhlatila voi asettaa suuriakin esteitä leikkimiselle. Esimerkiksi juhlatilat, jotka on jaettu useaan eri tilaan ovat erittäin vaikeita. Vain yhden huoneen ihmiset näkevät leikit ja muut joutuvat istumaan omissa huoneissaan lähes hiljaisuuden vallitessa.
  • Ketään ei saa leikeissä nolata. Pienessä sievässä suunnitellut leikit ovat voineet silloin tuntua hauskoilta, mutta 80-vuotias Matilda-mummo ei niistä välttämättä pidäkään eikä ketään ole syytä loukata.
  • Leikkejä voi hyvinkin jättää leikkimättä, mikäli tunnelma ei niitä kaikkia näytä kaipaavan. Seremoniamestarilla voi myöskin olla joitakin leikkejä “varastossa” vaikkapa myöhäistä iltaa varten, jolloin boolin ja muun juhlahumun ilostuttamia vieraita ei ole vaikeata saada mukaan ja leikeistä tulee tällöin usein ikimuistoisia.
  • Älkää tehkö liian monimutkaisia leikkejä. Jos pelkästään sääntöjen selittämiseen menee 30 minuuttia niin...

Naimisiin.infon hääfoorumilla käydään vilkasta keskustelua hääjuhlan ohjelmista:

Asenteesi hääleikkeihin?
Ei yhteistä suurta tilaa
Erikoista ohjelmaa häihin?
Hääohjelman määrä
Järjestättekö lapsille ohjelmaa?
Miten rento tunnelma häihin?
Mitä keksiä hääleikeiksi?
Mitä mieltä "lunnaiden" keruusta?
Ohjelma ei-tanssihäihin?
Ohjelmaa ilman vieraiden kiusaamista
Ohjelmaa pieniin häihin?
Ohjelman "paikka" hääpäivänä
Sikana ohjelmaa?
Tuleeko teille hääjuhlaan yhteislaulua?
Täyteohjelma vinkkejä
Vinkki keventämään alkutunnelmaa...

Ylös


Etusivulle

info@naimisiin.info

Mediakortti

Naimisiin.info, Pl 671, 33101 TAMPERE, FINLAND
Copyright©Naimisiin.info 2003