Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Vinkkejä pienen budjetin häihin

Vinkkejä pienen budjetin häihin

Teksti:: Anssi Lahti
Kuvat: Pixabay, Unsplash, Istock.

Häät ovat yksi monen elämän suurimmista tähtihetkistä, minkä vuoksi niihin onkin perinteisesti ollut tapana panostaa paljon - niin vaivannäön kuin rahankin suhteen. Tänä päivänä sekä säästeliäisyys että ekologisuus ovat kuitenkin niin pinnalla, että moni haluaa toteuttaa unelmiensa juhlapäivän mahdollisimman pienellä budjetilla. Näin rahaa säästyy enemmän esimerkiksi unelmien häämatkaa varten.

Helpointa säästöä koristeluissa, vaatetuksessa sekä jopa majoituksessa ja häämatkassa voidaan tehdä hyödyntämällä promo-codes.fi kaltaista palvelua, johon kerätään tuoreet tarjoukset suosituilta kauppiailta. Alla on kuitenkin muutama muukin konkreettinen vinkki juhlassa säästämiseen.

Hyödynnä tarjoukset hyvissä ajoin

Aikaa ja vaivaa voi säästää helposti aloittamalla häiden suunnittelun reilusti hyvissä ajoin. Tee hankintoja juhlaa varten edeltävien kuukausien varrella, jolloin viimehetken paniikki ei iske lähellä itse juhlapäivää. Hyödynnä esimerkiksi Iittala alennuskoodi  heti kun sopiva tulee vastaan ja hanki tarvittavaa astiastoa tarjoilua varten valmiiksi talteen.

Myös suosituimmat juhlapaikat ovat tunnetusti varattuja jopa useita kesiä etukäteen, minkä vuoksi niistä myös pystytään pyytämään kovaa hintaa. Onkin kannattavaa harkita häitä kiireisimmän hääsesongin ulkopuolella eli muulloin kuin touko-elokuussa, jolloin hinnatkin ovat matalammat.

Myös esimerkiksi kauempaa tulevien vieraiden majoittumista kannattaa miettiä ajoissa, sillä suurten ryhmien tapauksessa hotellit saattavatkin olla yllättäen melko täyteen varattuja. Useimmissa tapauksissa on suurille ryhmille on mahdollista saada ryhmäalennusta, kun varauksen tekee ajoissa. Lisäksi on toki järkevää selata kuponkeja ja selvittää, onko mahdollista käyttää Scandic koodi jolla majoituksen hinnassa voi säästää vieläkin enemmän.

Tee mahdollisimman paljon itse

Muutama tarjoiluun ja koristeluun liittyvä idea koristeluun on esimerkiksi:

  • Vuodenajasta riippuen luonnonkukat, näyttävän värikkäät syksyn lehdet tai koristellut oksakimput toimivat koristeluina pöydillä. Myös hääkimpun tai jopa kauniin kukkaseppeleen morsiamen päähän voi tehdä itse poimituista kukkasista.
  • Vanhoista hillo-, piltti- tai muista lasipurkeista saa sieviä tuikkukippoja ja niitä voi myös koristella oman makunsa mukaan. Lasisissa purkeissa on kuitenkin suositeltavaa käyttää LED-kynttilöitä, sillä lasi ei välttämättä reagoi kuumuuteen hyvin.
  • Hyödynnä vanhoja valokuvia. Myös digitaalisia kuvia voi tulostaa fyysiseen muotoon, jolloin voit käyttää niitä vieras- tai polttarikirjassa, pöytäkoristeina tai esimerkiksi seinillä riippumassa.

Pohdi myös, onko lähipiirissäsi erityisen hyviä kokkeja. Jos juhlissa on valtava määrä vieraita, saattaa toki olla helpompaa hyödyntää pitopalvelua, mutta toisaalta tällöinkin osan ruokalajeista voi tehdä ajan saatossa itse ja esimerkiksi pakastaa annoksissa. Jos satut tuntemaan erityisen hyvän leipurin, voi näyttävä ja upea hääkakku olla esimerkiksi hänen häälahjansa teille. Muista kuitenkin olla väärinkäyttämättä läheisten ammattilaisten palveluja häiden yhteydessä.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022