Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Vuoden 2023 kiinnostavimmat häätrendit

Teksti:: Ritva Niemelä
Kuvat: Pixabay, Unsplash, Istock.

Muistamme kaikki vuoden 2022 pandemian jälkeisen todellisena hääbuumin vuotena, mutta mitä se tarkoittaa häille ja niiden järjestämiselle vuonna 2023? Kun näin lyhyessä ajassa on järjestetty paljon häitä tiukkojen rajoitusten jälkeen, tulemme pian näkemään suurimman muutoksen perinteisissä suomalaisissa häissä ehkä koskaan.

Vuoden 2023 häätrendeissä on kyse siitä, että häät keksitään uudelleen omien tarpeiden mukaan ja tehdään niistä todellinen elämys vieraille. Uudet trendit ravistelevat siis perinteitä. Jatkossa häät tunnetaan yksinkertaisista yksityiskohdista, kuten räätälöidyistä vieraslistoista aina paljon suurempiin seikkoihin, kuten kestävyyteen ja eettisiin valintoihin.

Hääpukutrendit ja häitä ympäröivä muoti, vieraspukeutumisesta pieniin detaljeihin muodostavat valtavan osan siitä, miltä häät todellisuussa näyttävät ja tuntuvat. Lähivuosien häissä nähdään myös meillä täällä Suomessa kaikkea tätä:

1. 80-luku on palannut

Tieto siitä, että kasari on häämuodissakin takaisin, saattaa tuoda mieleesi prinsessa Dianan ikonisen, kiistatta muhkean hääpuvun. Sehän oli omaan aikaansa sopiva, nykyisin ei ehkä niinkään. Mutta ei hätää - 80-luku on saanut kunnon päivityksen tähän päivään eikä mitään sieltä ole tuotu aivan tismalleen identtisenä häihinkään.

Morsiusmuotiviikkojen catwalkeilla esimerkiksi Barcelonassa on nähty runsaasti puffihihaisia hääpukuja ja Suomessakin hakukoneista on haettu tällaisia yhä enevissä määrin. Vaikka 90-luvun muotoilu on edelleen selkeästi se isoin juttu, alkaa kasari puskea tietään häiden tyyleihin todella voimakkaasti.

80-luku on palannut, ja se on itse asiassa niin hienostunutta, että dramaattiset yksityiskohdat saavat aikaan tyylikkään virtauksen. Esimerkiksi Viktor & Rolfilla oli uudessa mallistossaan paljon tekstuuria ja liikettä, ja lyhyemmissä malleissa oli nähtävissä jopa rah-hameen inspiroimia yksityiskohtia.

Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että monen hääpukuvalmistajan mallistoissa löytyy myös irrotettavia hihoja. Vuonna 2023 niissä nähdään eeppisiä puffihihoja, jotka ovat siis kokonaan irrotettavia. Sellaisille morsiamille, jotka rakastavat leikkiä asusteilla ja vaihtaa asua, ovat tällaiset hihat aivan must!
 

Kuva: Bianco Evento

2. Naisten häähousupuvut

Vastakkaisessa ääripäässä edelliseen trendiin nähden ovat ne morsiamet, joita kauhistuttaa ajatus organzapilvestä. Tällaiset morsiamet varmasti ilahtuvat kuullessaan, että myös housullisen morsiuspuvun suosio on kasvussa.

Kun olemme päässeet eroon ajasta, jolloin häitä supistettiin ja pienennettiin, näyttääkin siis siltä, että halu pitää hääpäivän ilme tyylikkäänä ja modernina on pysynyt yllä. Suomessakin nähdään jo aikaisempaa enemmän hakuja naisten housullisten hääpukujen ympärillä. Euroopassa haut ovat nousseet jopa yli 100 prosenttia varsin lyhyessä ajassa.

Kuva: Bianco Evento

3. Helmiyksityiskohdat

Helmistä on tulossa vuoden 2023 suurin hitti. Helmihääpukua koskevat haut ovat nousseet lähes neljänneksen viime vuoden aikana, ja esimerkiksi Pinterest tietää kertoa, että termiä koskevat haut ovat kaksinkertaistuneet sen verkkosivustolla varsin lyhyessä ajassa.

Jos ajatus täydellisestä helmipuvusta tuntuu sinusta liialta, on olemassa monia hienovaraisia tapoja sisällyttää helmiä asukokonaisuuksiin. Helmiä voidaan valita esimerkiksi hääkorvakoruihin tai vaikkapa kenkiin.

4. Rusetit tulevat

80-luvun muodin uudelleen nousun innoittamana myös rusetti on palannut hääasuihin. 80-luvun innoittamien pitkien, pulleiden hihojen lisäksi morsiuskaunottarilla nähdään jatkossa todella näyttäviä, muhkeita rusetteja.

Rusetti toimii häälookissa sekä yksistään koristamassa hiuksia, tai sen voi yhdistää leikkisästi myös kevyeen huntuun.

5. Uudenlainen ensimmäinen tanssi

Ennen ensimmäinen tanssi, jossa hääpari heiluu romanttisesti tanssilattialla vieraiden katsellessa, oli keskeinen osa hääpäivää.

Ehkäpä koronaviruspandemian ja siitä seuranneiden tanssimista koskevien rajoitusten vaikutuksesta pariskunnat tajusivat, että heidän ei enää tarvitse tanssia jos he eivät halua. Monessa kyselyssä on todettu, että jopa puolet pareista sanoo hermostuneensa ensimmäisestä tanssista, ja yli viidesosa paljastaa, että he jopa pelkäävät sitä. Useampi kuin joka kymmenes pari aikoo nykyään jättää rituaalin kokonaan väliin.

Modernin tanssin parit voivat vetää vaikkapa retroilla tanssimatoilla: niiden avulla tilanteesta saa varsin hauskan ja todella rennon.

6. Ei-uskonnolliset seremoniat

Jo pitkään Suomessakin pariskunnat ovat etsineet vaihtoehtoisia vaihtoehtoja hääseremonioihinsa varmistaakseen, että he voivat vannoa valansa heille sopivassa ympäristössä ja tyylillä. Näin on myös vuonna 2023.

Pariskunnat ovat nykyisin hyvin selvillä siitä, miksi he haluavat juhlavan seremonian, ja erityisesti siitä, miksi he haluavat varata ajan nimenomaan maistraatista. Maistraatista vihkijän saa erillistä maksua vastaan tulemaan myös muualle, eli virastohäitä ei ole todellakaan pakko pitää.

7. Vaihtoehtoiset viihde-elementit ja pelit

Modernit pariskunnat haluavat varmistaa, että heidän hääseremoniansa on todella henkilökohtainen ja siksi he miettivät myös hieman normaalista poikkeavaa ohjelmaa häihinsä. Kasinokolikkopelit, flipperit, videopelit ja lautapelit voivat siis olla yksi ohjelmanumero.

Etenkin kesäisin Suomessa on mahdollista harrastaa jos minkälaista ulkopeliä, ja esimerkiksi mölkky on yhä useamman valinta yhdeksi ohjelmanumeroksi. Etenkin lapsivieraat kannattaa huomioida monipuolisella viihdykkeellä, mutta viihdettä ei tarvitse rajata vain lapsille.

Viihde kasvaa tulevina vuosina häissä yhä suuremmaksi kokemukseksi. Häissä tullaan näkemään suurempia musiikillisia kokoonpanoja, mutta myös muita esityksiä. Näissä teemat voivat vaihdella, mutta ideana on usein ottaa mukaan myös yleisöä.

Jos pariskunnan hääbudjetti on enemmän kuin kunnossa, saatat jatkossa saada kutsun myös kokonaiseen hääviikonloppuun. Trenditietoiset pariskunnat etsivät elämyksiä vieraiden viihdyttämiseen hääpäivän molemmin puolin.

Tällaisia elämyksiä voi olla esimerkiksi samppanja ja viininmaistiaiset holvikellarissa edellisenä iltana, itse häät lauantaina  ja sitten sunnuntaina brunssi mimosan ja bloody maryjen kera.

8. Kukat

Vuonna 2023 koristeluissa vallitsee hillitty tyyli. Pariskunnat ovat kyllästyneet ylitäytettyihin kattauksiin ainakin maailmalla, ja näin lienee asian laita myös meillä Suomessa.

Pöytäasetelmat ovat vuonna 2023 siistimpiä, ja niissä on nykyaikaisia piirteitä, joissa nähdään minimaalisia linjoja ja muotoja sekä neutraaleja sävyjä. Vähemmän on enemmän, kun kyse on kukkasista.

Pariskunnat haluavat mieluummin installaatioita kuin paljon pienempiä asetelmia. Yksi suuri kukkapilvi tai kukkakaari tarjoaa paremmat valokuvausmahdollisuudet kuin jokin pienempi.

Pariskuntien valitsemien hääkukkatyyppien osalta kiinnitetään entistä enemmän huomiota kestävyyteen ja siksi esimerkiksi kausikukat ovat tulossa valttikortiksi.

9. Ympäristöystävällisyys

Ekologisuus on aina muodissa, ja näin on tietenkin myös vuonna 2023. Ekologisuutta voidaan vaalia esimerkiksi jo mainittujen kukkien muodossa, mutta myös juomatarjoilussa ja ruoissa.

Lisäksi häävieraille jaettavat pikkulahjat voidaan valita nimenomaan ympäristöä kunnioittaen. Siksi esimerkiksi siemenet, ruukkukasvit, syötävät lahjat ja hyväntekeväisyyslahjoitukset ovat kaikki loistavia vaihtoehtoja häävieraille.

Tiedostavat pariskunnat valitsevat pahvista ja siemenistä tehtyjä kiitoskortteja. Siemenet vieraat voivat istuttaa ruukkuun tai pihalleen ja saada näin ihanan muiston häistä.

10. Cocktail-tunti

Kun parit keskittyvät entistä enemmän luoviin muutoksiin tyypillisessä hääpäivän rakenteessa, on sanomattakin selvää, että vuonna 2023 on odotettavissa enemmän hääcocktail-tunteja.

Pariskunnat joko valitsevat yhden cocktailin, joka on heille jollakin tavalla merkityksellinen, tai tarjoavat pienen valikoiman suosikkicocktailejaan, jotka tarjoillaan kahvien jälkeen.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022