Hyppää sisältöön


Kuva

Runoja, ajatuksia, aforismeja s.vihkimiseen


 • Kirjaudu vastataksesi
83 vastausta aiheeseen

#21 Vieras_sinikka räty(Guest)_*

Vieras_sinikka räty(Guest)_*
 • Vieras

Lähetetty 13 lokakuu 2006 - 08:47

Ei tarvitse

Sinun ei tarvitse kertoa minulle kuinka suuresti minua rakastat, jos vain jaksat hidastaa askeltasi omiini sopiviksi, kun aika tekee minusta hitaan ja vanhan.
Sinun ei tarvitse myöskään kertoa, että olen sydämesi valittu, jos vielä vuosienkin jälkeen silmilläsi jaksat väkijoukosta etsiä minun silmäni, ja jäädä niihin kiinni.
Jos vain jaksat ymmärtää minua silloin, kun en itsekään itseäni ymmärrä, ja pysyä samassa huoneessa kanssani silloin, kun itse itsellenikin olen sietämätön, en koskaan vaadi sinua todistamaan rakkauttasi minuun.
Sinun ei tarvitse kertoa minulle, kuinka suuresti minua rakastat, mutta kerro Rakkaani silti. Kerro usein, jotta rakkauden kipeä korvani kuulisi sen, mitä vapiseva sydämeni jo tietää.
Löydetty tanskalaisen linnan entisöinnin yhteydessä sakastin seinätiilten välistä - muurattu 1642.#22 Vieras_tulevan talven morsian(Guest)_*

Vieras_tulevan talven morsian(Guest)_*
 • Vieras

Lähetetty 23 lokakuu 2006 - 11:54

Tietääkö joku mikä teksti alkaa Sormus on symboli rakkaudesta.. auringosta.. siinä ei ole alkua eikä loppua, se on päättymätön, kuten teidän rakkautenne..
Haluaisin saada koko tekstin kasaan. Toivottavasti joku osaa auttaa.

#23 Marjis

Marjis

  Untuvikko

 • Jäsen
 • Piste
 • 7 Viestit
 • Paikkakunta:Helsinki

Lähetetty 12 marraskuu 2006 - 21:51

Oi, nämä oli tosi hyviä! Ei voinut lukea ilman, että alkoi kyynelehtiä...  :'( Juuri tuollaisia olen miettinyt, että haluaisin omiin häihini, mutta enpä ole tänne aikaisemmin eksynyt. Tuo "Ei tarvitse" on aivan ihana...

#24 Vieras_vipe(Guest)_*

Vieras_vipe(Guest)_*
 • Vieras

Lähetetty 11 tammikuu 2007 - 21:05

Rakastakaa toinen toistanne, mutta älkää tehkö rakkaudesta kahletta.
Olkoon rakkaus mieluummin aaltoileva meri teidän sielujenne rantojen välillä.
Täyttäkää toistenne juomaastiat, mutta älkää juoko vain
yhdestä astiasta.
Jakakaa leipänne, mutta älkää syökö vain yhtä leipää.
Laulakaa ja tanssikaa yhdessä ja olkaa iloiset, mutta olkoon
kukin teistä yksin juuri niin kuin luutun kielet ovat yksin, vaikka ne värisevät samaa sävelmää.
Antakaa sydämenne toisillenne, mutta älkää omistako,
sillä vain Elämä voi sulkea sydämen käteensä.
Ja seiskää yhdessä, mutta älkää liian lähekkäin,
sillä temppelin pylväät seisovat etäällä toisistaan
eivätkä tammi ja sypressi kasva toistensa varjossa.

KAHLIL GIBRAN, suom. RISTO AHTI#25 Amanta

Amanta

  Konkari

 • Rouva
 • PistePistePistePiste
 • 2 340 Viestit

Lähetetty 24 syyskuu 2004 - 21:59

Voitaisiinko kerätä tähän laajennettuun vihkimisseremoniaan sopivia runoja ja tekstejä? Sellaisia, joita voi pyytää joko vihkijän lukemaan, jonkun vieraan/kaason jne. tai vaikkapa hääparin lausua toisilleen?  :)

#26 Amanta

Amanta

  Konkari

 • Rouva
 • PistePistePistePiste
 • 2 340 Viestit

Lähetetty 24 syyskuu 2004 - 22:29

Tahdotko rakastaa tänään    
eilistäkin enemmän    
Tahdotko olla tukena    
myllerryksessä elämän    
   
Osaatko riidellä viisaasti,    
lempeästi ja kuunnellen,    
Sopia ennen pimeää    
nauraen, anteeksiantaen    
   
Oletko valmis kaikkesi    
ja enemmänkin antamaan    
Olethan valmis vastuun    
teoistasi kantamaan    
   
Haluatko ottaa vastaan    
elämän suuret ihmeet    
Haluathan yhdessä poimia    
pienetkin onnen rippeet    
   
Ethän koskaan anna periksi    
vastoinkäymiselle    
Olethan ystävä hädässä,    
ihminen ihmiselle    
   
Tahdotko, osaatko, jaksatko?    
Luulen tietäväni vastauksen    
Olet kanssani täällä tänään,    
sain sinusta kumppanin ikuisen.    
 
-Veera Rinne

#27 Amanta

Amanta

  Konkari

 • Rouva
 • PistePistePistePiste
 • 2 340 Viestit

Lähetetty 24 syyskuu 2004 - 22:31

Minä Sinua rakastan, tiedän sen.  
Se ei ole vain hetken huumaa.  
Se on nuotion hehku hiljainen    
ja roihua polttavan kuumaa.  
   
Se ei sammu, kun sammuvat hallayöt,  
se ei kuole, kun maassa on routa.  
Se kestää arjet ja pehmeät yöt,  
se kestää, on myrsky tai pouta.  
   
Minä Sinua rakastan, katsohan,  
kuinka kirkkaasti tuikkivat tähdet.  
Joka päivä ne Sinulle lahjoitan,  
jos kanssani matkalle lähdet.  
   
Ja kun kuljemme raskain askelin,  
ja aika tuo murheita tupaan,  
pidän kädestä Sinua silloinkin,  
yhä Sinua rakastaa lupaan.  
   
Minä Sinua rakastan silloinkin,  
jos ehdimme korkeaan ikään.  
Olet edelleen minulle suloisin,  
ei hellyyttä sammuta mikään.  
   
Mitä siitä, jos ryppyjä poskiin saat,  
taikka kumaraan selkäsi taipuu.  
Kun näen silmäsi kirkkaat ja kuulakkaat,  
taas polvilleen rakkaus taipuu.

-Anne-Mari Kaskinen

#28 Amanta

Amanta

  Konkari

 • Rouva
 • PistePistePistePiste
 • 2 340 Viestit

Lähetetty 24 syyskuu 2004 - 22:33

Käsi kädessä-sydän sydämessä-alkaa nyt elämässänne uusi matka. Se matka kulkee läpi vihreiden metsien, halki auringossa kimmeltävien merien, yli tummien vuorien ja poikki lainehtivien peltojen... Ja vaikka se matka on pitkä, eikä sillä loppua näy, on se matka hyvä taittaa, kun rinnalla on se ystävistä kaikkein uskollisin ja rakkain, se elämän tärkein ihminen: aviopuoliso.    
    
Tällä matkalla elämään ja ikuiseen rakkauteen, eivät polkuja peitä ainoastaan ruusujen pehmeät terälehdet, vaan joskus voi tie olla sateesta märkä tai lumesta liukas. Ojenna silloin rakkallesi kätesi ja pidä tiukasti kiinni, sillä niin hänkin sinulle kätensä ojentaa, kun itse et uupumukseltasi jaksaisi jatkaa. Ja eipä aikaakaan, kun auringon valokin saa taas maantien kivet kimaltamaan kuin tuhannet timantit ja sen säteet kietovat matkantekijät hellään, lämpimään hyväilyynsä. Tällä matkalla ei ehkä aina ole poutaa, mutta taivaan jokaisen pilven vesipisarassa loistavat kaikki sateenkaaren värit.    
    
Yksin voisi matkan varrella pelottaakin, mutta kahden kulkiessa rakkaus saa karhun voimat, kissan silmät ja kotkan siivet. Olkoon este sitten polulle kaatunut puu, pimeääkin pimeämpi korpi tai virrassa pauhaava vesi, voi rakkaus sen aina voittaa; nostaa puun syrjään, löytää eksymättä reittinsä pimeyden läpi tai kohota vahvoille siivilleen taivaan sineen jättäen taakseen kosken pyörteet ja karikot. Rakkaus löytää aina tiensä valoon - rakkaus on kartta ikuiseen onneen.

#29 Amanta

Amanta

  Konkari

 • Rouva
 • PistePistePistePiste
 • 2 340 Viestit

Lähetetty 24 syyskuu 2004 - 22:33

Vihkipuhe

Minä rakastan sinua.  
 
N ja N, olette monta kertaa sanoneet nämä sanat toisillenne. Sanokaa niin edelleenkin. Näiden sanojen sanominen ja kuuleminen tulee ajan myötä yhä tärkeämmäksi.  
 
Mitä on rakkaus? Rakkaus on tunnetta. Se on kaipuuta ja täyttymystä. Se on iloa ja onnea. Se on hellyyttä ja läheisyyttä. Rakkaus on tunnetta: myönteisiä, herkkiä, hyviä tunteita. Mutta joka tuntee vain onnellisen rakkauden, ei tunne rakkautta. Kipu ja kärsimys kuuluu myös rakkauteen. Toinen ihminen on rikkaus, mutta joskus myös taakka, jota on kannettava.  
 
Jokainen hyvä rakkaussuhde avautuu kahteen suuntaan. Se sisältää rakkautta ja vihaa. Viha ei ole rakkauden vastakohta, vaan välinpitämättömyys. Vihastukaa, mutta älkää tulko välinpitämättömiksi toisianne kohtaan. Negatiivinen vihastumisen tunne kuitenkin kertoo: minä välitän sinusta, minä reagoin sinuun, sinä olet minulle tärkeä ja rakas.  
 
Tunteet ovat olennainen osa rakkautta ja koko ihmisenä olemista. Opetelkaa ilmaisemaan omia tunteitanne, ne ovat elämän lähteitä. Ottakaa aina toisenne huomioon vakavasti. Vaikka rakkaus on tunnetta, siinä ei ole kaikki. Tunteet tulee ja tunteet menee. Pelkästään niiden varaan ei voi elämää, avioliittoa, rakkautta rakentaa. Sen tähden N ja N muistakaa, että  
 
Rakkaus on myös tahdon asia. Te lupaatte toisillenne: Minä tahdon rakastaa sinua myötä- ja vastoinkäymisissä. Ajan myötä rakkauden tuntomerkit usein muuttuvat. Rakkaus ei enää olekaan pelkästään toinen toisensa katselemista, vaan yhdessä johonkin katsomista. Rakkaus on yhteistä jaettua elämää, toista ei jätetä ulkopuoliseksi. Rakkaus ei pakene sanomalehden taa. Se on yhdessä iloitsemista, joskus yhdessä itkemistä.  
 
Rakkaus ei ole kerralla valmis. Rakkautta on hoidettava, se tarvitsee aikaa ja myös työtä kasvaakseen. Ilman hoitoa rakkaus kuihtuu ja kuolee. Se ei kuole vaikeuksiin, vaan usein juuri hoitamattomuuteen. Opetelkaa siksi ruokkimaan rakkautta. Pienillä sanoilla, asioilla, teoilla. Tähän tarvitaan mielikuvitusta, seikkailumieltä, virikkeitä, mutta ennen kaikkea tahtoa.  
 
Rakkaus on sitoutumista, muuttumista ja kasvua toisen hyväksi. Toisen hoivaansa ottamista, avoimuutta ja erilaisuuden hyväksymistä. Rakkaus ei kieltäydy elämästä fyysisesti toista lähellä silloin kun toinen sitä tarvitsee, vaikka ei itse juuri silloin tuntisi samoin. Toisen huomioiminen vaatii joskus epäitsekkyyttä. N ja N, opetelkaa tuntemaan toistenne tarpeet ja odotukset. Opetelkaa puhumaan kipeistäkin asioista.  
 
Avioliitto on tehtävä, joukkuepeli, jossa opetellaan rakastamista, anteeksipyytämistä ja anteeksiantamista. N ja N, tehkää toisenne onnellisiksi. Älkää kysykö niinkään, miten sinä voit palvella minua, vaan miten minä voin palvella sinua.

#30 Amanta

Amanta

  Konkari

 • Rouva
 • PistePistePistePiste
 • 2 340 Viestit

Lähetetty 24 syyskuu 2004 - 22:35

Olkoon rakkautenne lujaa kuin kallio jalkojenne alla, olkoon se kestävää kuin tähdet päänne päällä. Antakaa rakkautenne roihuta tulen lailla, mutta nauttikaa myös ajoista, jolloin se on tyyni kuin lammen pinta. Sallikaa älynne ja mielenne voimien ohjata liittoanne ja tuoda siihen viisautta. Antakaa tahtojenne voiman sitoa teidät toisiinne, rakkauden ja intohimon voimien tehdä teistä onnellisia, ja omistautumisenne voiman tehdä teistä erottamattomat. Olkaa toistenne omat, mutta antakaa silti toisillenne tilaa hengittää. Olkaa kärsivällisiä, sillä vaikka myrskyjä nousee, ne myös aina laskevat.

#31 Tuulikellohame2014

Tuulikellohame2014

  Vakkari

 • Naikkari
 • PistePistePiste
 • 297 Viestit
 • Paikkakunta:Turku

Lähetetty 10 lokakuu 2004 - 14:57

Komea kokoelma, Amanta.
Toivottavasti muutkin vielä osallistuvat, niin on sitten varaa valita, millä juhlistaa maistraatissa käyntiä :-)

Terv. Kilkame

#32 Mellu82

Mellu82

  Vakkari

 • Jäsen
 • PistePistePiste
 • 332 Viestit
 • Paikkakunta:Kuusamo

Lähetetty 28 lokakuu 2004 - 15:25

Ihania...
Piti ihan kopsata omalle koneelle sillä ajattelin tehdä noista taulut huonemme seinälle... :-X

#33 Neferty

Neferty

  VIP

 • Rouva
 • PistePistePistePistePiste
 • 14 036 Viestit
 • Paikkakunta:Vantaa

Lähetetty 17 helmikuu 2005 - 09:00

Sellainen pieni kirja kuin "Morsiammelle" on hyvä. Siinä on paljon ajatuksia juuri hääparia varten. Minun äitini luki tästä kirjasta otteita meidän vihkiseremoniassamme.

#34 Zarushka

Zarushka

  VIP

 • Naikkari
 • PistePistePistePistePiste
 • 6 031 Viestit

Lähetetty 07 elokuu 2007 - 09:19

Täytyyhän tällaisessa ketjussa olla vähän Tabermanniakin. ;D


Sitoutua niin syvästi
että muuttuu pohjattomaksi
Puristaa niin lujasti
että muuttuu rajattomaksi
Rakastaa niin mielettömästi
ettei mikään enää
ole vailla merkitystä

(Tommy Tabermann)

#35 ViljaH

ViljaH

  Vakkari

 • Rouva
 • PistePistePiste
 • 837 Viestit
 • Paikkakunta:Ouf of Office

Lähetetty 08 elokuu 2007 - 12:25

Te olette päättäneet rakastaa toisianne. Se on paljon enemmän kuin se, että te rakastatte toisianne. Rakkaus on ihana tunne, se kantaa koko elämää. Te olette toisillenne tärkeimmät ihmiset maailmassa, itseänne ja toisianne varten te elätte. Teillä on koko elämä aikaa rakastaa.

Tunteet kuitenkin ovat ailahtelevaisia. Se, että te tahdotte solmia avioliiton, osoittaa, että tuntemanne rakkauden lisäksi te myös tahdotte yrittää rakastaa silloinkin, kun se on vaikeaa. Ihmiselämässä tulee vastaan vaikeuksia, mutta niinä hetkinä teillä on tukena toisenne. Joskus toinen rakastaa vähemmän, joskus toinen. Avioliitto on turvananne silloin. Te olette päättäneet uskoa toisiinne, rakkauteenne ja haluunne rakastaa.

Rakkaus, kunnioitus ja ystävyys kantavat teitä yhteisen elämänne päivinä. Vaikka joku näistä kolmesta välillä voi vähentyä, pyrkikää pitämään niiden yhteispaino samana. Kun te rakastatte toisianne, teillä on voimaa toisistanne. Kun te kunnioitatte toisianne, te ette voi loukata toisianne. Kun te olette ystäviä, teillä on maailmassa paras turva. Rakastamalla ja kunnioittamalla toisianne ja olemalla ystäviä keskenänne, te solmitte tiukimman liiton, jonka voi solmia.

Muistakaa myös rakastaa ja kunnioittaa itseänne, sillä itsenne te tuotte suhteeseenne. Te olette yksi ja te olette kaksi. Yhdessä te voitte kohdata elämän, kumpikin omana itsenänne. Te voitte kasvaa ja muuttua, katsoa eri suuntiin, nähdä eri asioita - mutta jos te haluatte rakastaa toisianne, kunnioittaa toisianne ja olla ystäviä toistenne kanssa, teillä on yhteinen tie elämässä.

Sydämessänne te tiedätte jo olevanne pari. Tänä päivänä te haluatte vahvistaa suhteenne avioliitoksi.

"Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin.

Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä (miehen nimi): Tahdotteko ottaa tämän (naisen nimi) aviovaimoksenne rakastaaksenne häntä myötä- ja vastoinkäymisissä?

(Vastaus: Tahdon).

Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä (naisen nimi): Tahdotteko ottaa tämän (miehen nimi) aviomieheksenne rakastaaksenne häntä myötä- ja vastoinkäymisissä?

(Vastaus: Tahdon).

Vastattuanne näin kumpikin kohdaltanne myöntävästi Teille tehtyyn kysymykseen totean Teidät aviopuolisoiksi."

#36 Appelsiini-Sonja

Appelsiini-Sonja

  Vakkari

 • Morsian
 • PistePistePiste
 • 796 Viestit

Lähetetty 12 syyskuu 2007 - 13:49

Täytyyhän tällaisessa ketjussa olla vähän Tabermanniakin. ;D


Sitoutua niin syvästi
että muuttuu pohjattomaksi
Puristaa niin lujasti
että muuttuu rajattomaksi
Rakastaa niin mielettömästi
ettei mikään enää
ole vailla merkitystä

(Tommy Tabermann)No mä jo ajattelin eikö Tabermannia ole kukaan laittanut mukaan  ;D Mulla on pitkät pätkät hänen tuotoksiaan koneella, nyt täytyisi vielä valita se kaikista ihanin  :-X

#37 mar1kki

mar1kki

  Juniori

 • Rouva
 • PistePiste
 • 59 Viestit
 • Paikkakunta:Lahti

Lähetetty 27 syyskuu 2007 - 16:44

:-X Oi voi miten ihania tekstejä...
Apassi-intiaanien avioliittorukous meille on jo tulossa mutta täältä löytyi monta muutakin ihanaa.


#38 Appelsiini-Sonja

Appelsiini-Sonja

  Vakkari

 • Morsian
 • PistePistePiste
 • 796 Viestit

Lähetetty 28 syyskuu 2007 - 19:51

Meillä kaaso lukee Tommy Tabermannin "Oodi saarelle":

Rakkaus tarvitsee saaren
jolla kukaan muu ei asu
selvitäkseen hengissä
Saari ei ole samaa maata kuin maa,
saari on omansa, muuta maata
Saari on enemmän merta ja taivasta,
sen maa enemmän maata
Siksi rakkaus tarvitsee saaren
jolla kasvaa ja lisääntyä
Saari ei ihmettele, ei kysele, ei tuomitse
Mitä saari ei tiedä, sen se kysyy
vedeltä, ilmalta ja tuulelta
Saarella on viisaita ystäviä
joiksi luetaan myös rakkaus
Saaren rannalta voi nähdä sen paikan
minne kukaan ei koskaan pääse
Saarella on aina perillä
mikä merkitsee kaipauksen kaipausta,
odotuksen odotusta, jotakin enemmän
kuin ihmiseen mahtuu
Rakkaus tarvitsee saarta
Saari on toista maata, parempaa, luvattua
Minne tahansa menemmekin,
saarelta emme koskaan poistu, emmehän?


Lisäksi sulhon isä on lupautunut laulamaan häissämme, toivon että hän laulaisi jo itse vihkitilaisuudessa.

#39 Sahrami79

Sahrami79

  Konkari

 • Rouva
 • PistePistePistePiste
 • 2 364 Viestit
 • Paikkakunta:Helsinki/Vantaa

Lähetetty 20 toukokuu 2008 - 15:39

Meillä on suunnitelmissa siviilivihkiminen metsässä ja häät muutenkin luontoteemalla (eräihmisiä kun ollaan molemmat).
Tuo Apassi-intiaanien runo on ehdottomasti se millä meidät saatetaan avioliittoon vihkiseremonian päätteeksi. Lisäksi olen ajatellut, että Kaaso lukisi tuon "ei tarvitse"-tekstin, koska se sopii meihin kuin nenä päähän :P . Myöskin A-M Kaasisen runo on todella kaunis, sen voisi myös yrittää ujuttaa juhlaan. Ehkäpä itse luen sen, vaikka olin kyllä ajatellut omaa puhetta ihan muuten.
Elämän korkein onni on horjumaton varmuus siitä, että joku sinua rakastaa.
-Victor Hugo-

8.8.2009

Lähetetty kuva Lähetetty kuva

Lähetetty kuva


Sahramin vaaleanvihreitä unelmia (Arkistoitu hääpäiväkirja)

#40 Fröken Strand

Fröken Strand

  Vakkari

 • Rouva
 • PistePistePiste
 • 902 Viestit
 • Paikkakunta:Helsinki

Lähetetty 20 toukokuu 2008 - 17:56

Tuo Apassi-intiaanien runo on ehdottomasti se millä meidät saatetaan avioliittoon vihkiseremonian päätteeksi.


Vihkijä luki Helsingin maistraatissa juuri tuon meille yllätyksenä vihkimisen päätteeksi. Kaunista!