Ankhnesneferibre

Naikkari
  • Viestit

    24620
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Ankhnesneferibre

  • Taso
    VIP

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Away with the pharaohs / KV62

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

3702 profiilin katselua
  1. Eipä tässä ketjussa ole kukaan tainnut sanoakaan aikovansa elää pelkällä rakkaudella. Tosin EU-kansalaisen tapauksessa näyttäisi kyllä joskus se pelkkä rakkauskin riittävän, koska esimerkiksi naimisisssa oleville tuntuu tuo rekisteröinti irtoavan vaikkei sen kummempaa varallisuutta, töitä tms. olisikaan. Ongelmallista tällaisissa riittävän toimeentulon osoittamisissa on se, että noin yleisesti ottaen riittävän toimeentulon määritelmä tuntuu olevan yksi maailman venyvimmistä käsitteistä. Opiskelijalle riittävä toimeentulo näyttäisi olevan muutama hassu satanen kuussa, mutta odotas jos joku väittää pystyvänsä elämään vaikka kahdeksallasadalla eurolla kuussa, niin kukaan ei usko. Mun puolisko tulee myös sellaisesta maasta, jossa se olisi halutessaan saanut helpommin ja enemmän yhteiskunnan tukia ja oikeasti ilmaisen julkisen terveydenhuollon, joten sitä varten ei todellakaan tänne kannattaisi tulla. Sitä tuskin rekisteröinnissä huomioidaan...
  2. Oon pähkäillyt samoja asioita, ja mun mielestäni nämä rekisteröinti-/oleskelulupajutut on vähintäänkin sekavia. Aina saa eri vastauksen riippuen siitä, keneltä kysyy... Niissä rekisteröintipapereissa kuitenkin kysellään ihan hirveän yksityiskohtaisia tietoja ja liitteitä ja ties mitä. Sitä paitsi ei meillä mikään työnhaku tule kyseeseen, koska puolisko pelaa työkseen pokeria (ei toki mitään miljoonavoittoja kääri, vaan pienimuotoisesti), ja se ei kuitenkaan mene läpi työntekona tuossa rekisteröintiprosessissa... Ollaan ajateltu yrittää, josko edes väliaikaisesti (?) voisi säästöjen perusteella rekisteröityä. En kyllä oikeasti ymmärrä tämän systeemin toimintaa ollenkaan, joten arvaamiseksi menee.
  3. Näin mäkin oletin. Kuitenkin kun yritin selvitellä, onko mun maassaoleskelulle olemassa jotain ehtoja, pitäisikö todistaa varallisuutta tai työpaikkaa tai sitä tai tätä, mua katsottiin kuin tyhmää - ai mitä, sullahan on EU-kansalaisen passi, kyllä sä täällä saat olla. Toisaalta jos mä olisin ruvennut hakemaan jotain tukia, tilanne olisi varmasti ollut eri. En kuitenkaan hakenut, joten niin kauan kun elätin itseni tai avopuolisoni elätti mut, kenelläkään ei ollut mitään ongelmaa. Suomessa tietysti rekisteröity taitaa saada sen hetun ja sen perusteella saa niin paljon kaikenlaista, ettei sinänsä ole mikään ihme, ettei sitä kenelle tahansa anneta. Systeemissä olisi kyllä ehkä parantamisen varaa, kun noiden kahden (ei saa asua yli 3 kk lainkaan vs. saa asua ja lähes täydet yhteiskunnan tuet saatavilla) välillä ei ole yhtään mitään. Paitsi tietty se, että ei noita EU-kansalaisten tulemisia ja menemisiä juurikaan kukaan seuraa.
  4. Mutta eihän ainakaan avioliitto, kahden vuoden yhdessäasuminen ja opiskelu takaa sitä, että ihminen pystyy elättämään itsensä käymättä yhteiskunnan kukkarolle. Lisäksi Kelassa ei kysellä varallisuutta, joten kaipa riittävissa varoissa oleva henkilökin voi hakea sieltä tukia, kunhan on saanut suomalaisen hetun. Mä mietin edelleen, miten tuo yhdessäasuminen pitää todistaa. Entä pitääkö sen olla jatkuvaa? Me asuttiin yhdessä Briteissä 1 vuosi ja 4 kk, mutta siitä ei ole mitään todisteita. Sen jälkeen mä erehdyin tulemaan Suomeen opiskelemaan ja töihin kun puolisko asui vielä Briteissä. Tällaista taukoa ei varmaan sitten lasketa mukaan, kun ei kerran asuttu yhdessä, vaikka ennen oli asuttu ja sitä oli tarkoitus jatkaakin olosuhteiden salliessa? Ja sitten jos tuohon vuoteen ja neljään kuukauteen lisää sen lailliset kolme kuukautta, saadaan 1 vuosi ja 7 kuukautta, mikä on alle kaksi vuotta. Too bad, pitää varmaan muuttaa takaisin sinne Britteihin vaikkei yhtään huvittais. On siellä näköjään ainakin jotkut asiat paremmin.
  5. Hm. Poliisin sivuilla sanotaan, että 3kk oleskelun jälkeen täytyy EU-kansalaisen rekisteröityä. Mikä toi 6kk siis on? Mäkin kuvittelin jotenkin, että se on 6kk. Onkohan se sitten ongelma, jos siihen paperiin laittaa päivämäärän, josta näkyy että on ollut maassa yli sen sallitun 3kk? (jos se edes on 3kk...) Meillä on tilanne se, että mä en voi millään todistaa mitään 2 v. yhdessäasumista, koska asuttiin ensin yhdessä Englannissa puoliskon isän asunnossa, ja miehen isä kuoli kaksi vuotta sitten eikä siten voi todistaa yhtään mitään. Sitä mä en myöskään ymmärrä, että miten pystyisin todistamaan mitään yhdessäasumista Suomessa, kun puolisko ei voi edes rekisteröityä eikä sitä siis näy väestörekisterissä eikä missään? Yhteinen vuokrasopimus meillä oli jo kauan ennen kuin puolisko oikeasti edes muutti tänne, joten eihän sekään mitään todista. Millaisilla papereilla 2 vuoden yhdessäoleminen siis pitäisi todistaa? Mitä siitä muuten seuraa, jos yrittää rekisteröityä, mutta ei kelpaa? Tuleeko ongelmia, jos haluaa myöhemmin rekisteröityä uudelleen?
  6. Kommentoin ikivanhaa asiaa, kun se osui silmiin tullessani kurkkimaan ideoita tästä ketjusta. Mun mielestäni oikeastaan voi olla pakana ja ateisti, riippuu tietysti vähäsen siitä, miten haluaa määritellä pakanauskonnon / luonnonuskonnon. Aikoinaan pohdiskellessani omaa mihinkäänsopimatonta maailmankatsomustani onnistuin törmäämään vaikka minkälaisiin uskontoihin ja maailmankatsomuksiin. Yksi niistä oli sellainen, jossa kunnioitetaan "jumalana" luontoa ja maailmankaikkeutta sellaisenaan ilman mitään yliluonnollisia mausteita - tämä vastaa ehkä kaikkein eniten omaa maailmankatsomustani. Siihen voi liittyä (mutta ei välttämättä) myös rituaaleja, symboliikkaa (jumalhahmot symboleina enemmän kuin jumalina sanan varsinaisessa merkityksessä) ja muita uskonnolliseksi ymmärrettyjä tapoja, myös uskonnollisen kaltaisia kokemuksia ja tuntemuksia. Tällöin ihmisellä, joka ei usko yliluonnolliseen, voi olla tarve esim. juuri "pakanahäille" sellaisessa merkityksessä kuin ne ovat tässä ketjussa esiintyneet. Tietysti siitä voi väitellä loputtomiin, lasketaanko yllä mainittua ylipäätään pakanuudeksi tai luonnonuskonnoksi. Jumalaton () uskonto on ehkä kuitenkin enemmän maailmankatsomus kuin uskonto, koska siinä ei oikeastaan uskota mihinkään vaan perustana on enemmänkin uskonnollistyyppinen kokemus jonkin kunnioituksesta ja ykseydestä jonkin kanssa. Toisaalta koko uskonto- ja maailmankatsomuskenttä lienee muutenkin muuttumassa, joten tätäkin voisi ehkä ajatella jonkinlaisena uutena uskonnollisuuden muotona?
  7. EU-kansalaiset ei ilmeisesti nykyään tarvitse oleskelulupaa Suomessa, mutta heidän täytyy silti rekisteröityä. Hyväksyttäviä perusteita rekisteröitymiselle näyttäisivät olevan ne tavalliset: perhesuhteet, työ, opiskelu, riittävä varallisuus... Tietääkö joku, kuinka paljon tuo riittävä varallisuus käytännössä on? Entä kuinka tarkasti näitä Suomessa oleskelun syitä syynätään, vai onko rekisteröityminen enemmänkin vain muodollisuus? (Suomeen muuttaja on mun avopuoliskoni, mutta tähän liittyy niin monta erilaista mutkaa, että ko. "perhesuhteen" varaan en halua laskea - ei olla asuttu yhdessä yleensä vaadittua kahta vuotta, ei ole nimiä missään yhteisessä vuokrasopimuksessa, jne.)