Lebbis

Morsian
  • Viestit

    593
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Lebbis

  • Taso
    Vakkari

Profile Information

  • Gender
    Female

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1109 profiilin katselua
  1. Ollaan oltu reilusti yli 20 v yhdessä ja kosintaa ei kuulunut. Useita upeita kosintapaikkoja olisi ollut montakin reissuillamme. Olin jo luopunut toivosta kokonaan ja jos mies aloitti keskustelua asiasta, niin sanoin etten enää halua keskustella asiasta ja pettyä. Monta riitaa ehdittiin käymään asian suhteen. Mies otti kuitenkin viimeisenä vuosipäivänä asian kunnolla esiin. Varsinaisen kosinnan sain sitten pian kylpyläreissulla ja siitä reilut kolme viikkoa, niin mentiin naimisiin. Me mentiin naimisiin kahden todistajan läsnä ollessa Digi- ja Väestövirastossa. Molemmat halusimme hoitaa asian yksinkertaisesti. Yllätyin, että miehellä oli paljonkin ajatuksia häiden suhteen. Nyt ollaan muutama kk oltu naimisissa. Lähimmille ihmisille laitettiin ensin viestit ja sen jälkeen ilmoitettiin vielä facessa asiasta. Molemmilla on taustalla myös suhteet, joissa on naimisiin on menty vasta todella pitkien suhteiden jälkeen.
  2. @Saajo Onhan tuo odotteluaika raskasta, itse odotat kosintaa ja häitä ja miehesi odottaa toimintavalmiudelta tuloksia ja se menee varmasti miehellesi kaiken edelle. Toi rauhanturvaajaksi pääsemisen palo näyttää joillakin oleva kova ja sammuneeko koskaan? On todella hyvä, että olet tukena ajatuksessa, tuki ei aina ole itsestään selvää tämän asian suhteen. Itsekin olen saanut kyselyjä olenko kauhuissani, ei en ole ollut. Miehesi pääsee kyllä puolen vuoden aikana 3 krt viikon lomille tai jos tulee 4 kk:n setti niin mennään ilman lomia. Omalla pojalla on taasen puolen vuoden toimintavalmius päällä eli elokuusssa voi taas odotella mahdollista soittoa. Kun soitto tulee, niin kaikki tapahtuu aika vauhdilla ja aikataulut tulee selväksi koulutuksen osalta. Reissun lopullinen hetki kerrotaan kuitenkin vasta koulutuksessa, kun lopullisesti selviää onko lähtijäksi. Tähän tietysti tarvitaan vielä työnantajan siunaus. Mutta se soiton odottelu tuntuu miehellesikin varmaan pitkälle. (Vähän ohi varsinaisesta aiheesta.)
  3. @Saajo Kun mietit häiden aikataulua, niin eikös ennen lähtöä rauhanturvaajaksi ole kuukauden kaksi (riippuen tehtävistä) aika tiivistä koulutusta ennen lähtöä maailmalle ja ollaan myös poissa kotoa. Olkoon aikataulu maailmalla lyhyempi 4 kk tai 6 kk niin mun poika ainakin oli pari kk koulutuksessa ennen molempia kertoja. Ekalla kerralla 6 kk muuttui lopulta vuodeksi maailmalla. Ainakin noissa omaisten tilaisuuksissa toivottiin, ettei kotiasiat aiheuttaisi ylimääräistä stressiä siihen samaan settiin, kun tulee lähtö maailmalle. Tsemppiä häiden odotukseen ja myös mahdolliselle tulevalle rauhanturvaaja-ajalle
  4. Isla de Holboxilla oli lähinnä luontomatkailua ja kannattaa lähteä vesille. Me käytiin Meksikonlahden ja Karibianmeren jakavalla majakalla Cabo Catochella, lintusaarilla mm. Isla Pajaroksella ja jollain muilla saarilla. Nähtiin esim. flamingoja ja pelikaaneja ja paljon muita lintuja. Kaikille saarille ei saa rantautua. Yalahau lagoonilla tuli käytyä myös veneellä. Käytiin myös Karibian meren puolella kalastamassa. Me vuokrattiin yhtenä päivänä golf-kärry, jolla ajeltiin saarella. Ajeltiin saaren toiseen viidakkopäähän, missä voi pongata vaikka krokotiileja. Meille ei osunut kyllä silmään. Saarella on ihania pieniä ravintoloita ja niissä hyvää ruokaa. Herkutteluun Holboxilta voi ostaa niiden omaa Maresa-jäätelöä. Hieman jouduttiin etsiskelemään myyntipaikkaa, mutta se löytyi lopulta joltakin sivukadulta.
  5. Aiemmin olen viettänyt pari viikkoa Samanassa, mutta nyt olin päivän verran risteilyn yhteydessä Puerto Platassa pari viikkoa sitten.
  6. Viime talvena tuli risteilyn myötä käytyä Barbadoksella. St Nicholas Abbeyn mahonkimetsä alue jäi mieleen sykähdyttävänä ja samasta paikasta oli huikeat näköalat Atlantille. Must see paikka on myös Batsheba. Carlise Bayllä käytiin uimassa, jonka sanottiin olevan siellä paras uimaranta. Mukavia rantoja näkyi kyllä useita muitakin. Hintataso näytti olevan aika Suomen hintatasoa. Varsinaisia näntävyyksiä ei hirveästi ole. Bridgetownia kierreltiin myös jonkun verran.
  7. Viikko menee hyvin, siinä ei ehdi tulemaan liikaa paikkoja. Pidemmälläkin reissulla jaksaa, jos välipäiviä on tarpeeksi. Karibian suunnalla herää herkästi liian aikaisin aikaeron takia. Paluu on kuitenkin mielestäni pahempi. Palatessa menee muutamia päiviä ennenkuin rytmin saa takaisin. Aasian suuntaan mennessä aikaero on huomattavasti helpompi tasaantumaan. Saatiin meidänkin reissu buukattua ja lähtö on reilun viikon päästä.
  8. Jos on pitkä risteily ja on paljon pysähdyksiä, niin tulee jossakin kohtaa "paikkaväsymys". Ollaan aiemmin oltu parilla 14 yönnristeilyllä. Näistä toisessa ei ollut kuin pari meripäivää. Kannattaa huomioida tällainen, kun miettii käyntikohteet.
  9. Ollaan lähdössä vajaan kahden viikon päästä, kunhan Nordean kortti huomenna toimisi. Tänään piti maksaa, mutta ei onnistunut. 10 yön risteily on tiedossa.
  10. Ero ei ole vain juomisten suhteen, goldiin sisältyy enemmä, aktiviteetteja, kuntosalia, minibaarin, ala carte ruokailua jne. Kuredun sivuilla on kerrottu tarkkaan, mitä plus ja gold all inclusivet sisältävät. Kannattaa varmaan vertailla niitä, niin voi miettiä mistä haluaa maksaa.
  11. Varustamosta ei kokemusta. Reissusta on jo aika kauan ja Kanarian käynneistä yleensäkin, joten paikat ovat jo hieman unohtuneet. Isommilta saarilta ainakin Teide kannattaa käydä katsomassa. Gran Kanarialla taisi olla jotain luolajuttuja, josta on ostettu hyvää juustoa. Mogan on myös Gran Canarialla näkemisen arvoinen paikka. Marokossa käytiin jollakin laivan retkellä Agadirissa. Ei kylläkään risteilyreissulla, kun laivalle ei voi viedä elintarviketta. Pienimpiä saaria on koluttu itsekseen. Eli ollaan seikkailtu satamakaupungeissa. Madeiralla tutustutiin Funchaliin itseksemme.
  12. Olen käynyt Kanaria-Marokko-Madeira risteilyllä kymmenisen vuotta sitten. Millaiset kokemukset kiinnostavat? Viime yönä palasin juuri parin viikon Karibian risteilyltä.
  13. Saaret yleisesti siellä suunnalla oli erittäin vehreitä, niillä on paljon sademetsiä ja kauniita korallihiekkarantoja monin paikoin. Samoin erilaista kasvillisuutta on paljon. Kukkuloita on paljon, joten retkeily sielllä on erittäin paljon nousua ja laskua vuoron perään. Saaret ovat aika paljon samantyyppisiä. Kävimme 11 saarella. jotain retkiä otettiin laivalta, mutta satamista pääosin saa yhteisretkikuljetuksia muiden risteilijöiden kanssa. Hinnat n. 20-45 dollaria. Osassa taksikuskit oli hyviäkin oppaita. Grenada oli todella vehreä saari, Barbadokselta löytyi huikeita maisemia, Saint Lucialla oli myös ihan mukava. Antigualle me päädyttiin ottamaan helikopterilento, joka me varattiin etukäteen jo kotoa käsin. Haluttiin sellainen kokemus itsellemme. Vielä pitää hieman jäsennellä päässä valokuvien avulla paikkoja, sen verran paljon tuli nähtyä.
  14. Viime yönä ollaan palailtu reissusta. Mennessä aikaeron tasoittuminen onnistui helposti, nyt ei nukuta yhtään. Viikon sisällä varmaan tasaantuu vanhaan perustuen. Erilaisia liinoja, mekkoja jne oli ostettavissa maista ja jopa laivalta. Isompia kokoja löytyy toisin kuin Aasiassa. Hinnat noin 20 dollaria, hieman vaihteli. Melkein joka satamassa oli rakennettu kojuja tai oikein kauppapaikka. Sieltä varmaan löytyy uikkareiden päälle jotain. Alkoholista: erilaisia sekoituksia löytyy vaikka mitä. En usko, että varsinaista lonkeroa oli, mutta itse otin Gin bitter lemonia. En kysellyt lonkeron perään, mutta toi on vähän vastaavaa. Puhelin toimii laivalla ja maissa. Laivalla puhelimen käyttö satelliittiyhteyksillä on todella kallista. Laivalla oli myös wlan mahdollisuus omasta puhelimesta, mutta meillä se meni jotenkin lukkoon ja on tosi tosi hidas. Oltiin ilman nettiä sitten pari viikkoa. Maissa emme juurikaan nähneet nettikahviloita.
  15. Nyt on jotain retkiä varailtu ja maksut menivät heti luottokortille. Meillä ainakin oli vielä kaikkia retkiä saatavilla, mutta vielä olisi pari päivää aikaa varailla. Tosta aikaerosta sen verran, että mennessä on vielä tonne suunnalle aika on hyvin tasaantunut, mutta palatessa menee muutamia päivä aikaeron tasaamiseksi. Aasian puoleiseen aikaeroon on paljon helpompi sopeutua omasta mielestäni.