Jump to content
Naimisiin.info

DIY: Helposti ripustettavat ja siivottavat hääkoristeet (sekä edulliset)!


Guest lumikki

Recommended Posts

Elikkä meidän hääpaikkaa pääsee koristelemaan vasta hääpäivän aamuna ja paikan pitää olla täysin siivottu vuokra-ajan loppuessa illalla. Tila on itsessään ihan nätti, mutta kaipaisi ehkä jotain koristeita. Mutta ei mitään liian hankalia, koska A: emme tykkää liiasta tilpehööristä ja roskasta ja B: paikka tosiaankin pitää siivota juhlan lopuksi, eli ei ehkä silloin illalla huvita käyttää tunteja siivoamiseen (kun oltais vielä menossa jatkoille!).

Eli jotain nopeasti ripustettavia ja siivottavia koristeideoita olisi haussa! Koska rahaa ei myöskään ole paljon, niin mahdollisimman halvalla pitäisi päästä ja mielellään jotain itsetehtyä (DIY: Do It Yourself)...

Kukat olisi ykkösvaihtoehto esim. pöytäkoristeiksi ja ne voisi ottaa sitten mukaan, eikä tulisi roskaa, mutta epäilen että ei kovin halvalla pääse niiden kanssa?

Tässä jotain muita ideoita mitä itse olen miettinyt:

Lippukoristeita:

http://www.intimatew...vintage-banner/ (mutta paperista)

Lisää paperi(köynnös)koristeita:

http://www.oncewed.c...edding-garland/

http://www.marthaste...06&slide=103115

Muita paperikoristeita:

http://www.marthaste...55&slide=174603

http://www.marthaste...wn-fringe-decor

Ehdotuksia otetaan vastaan, varsinkin pöytäkoristeisiin!

Link to comment
Share on other sites

Pöytäkoristeitahan ei tarvitse hirveästi olla - meillä on suunnitelmissa pöytien koosta riippuen yksi tai kaksi kallaa per pöytä (yksi, jos neljän hengen pöytiä, kaksi, jos 6 - 8 hengen pöytiä). Simppelit valkoiset pöytäliinat, kallat vanhoissa kauniissa pulloissa, siinä se. Google näyttäisi kallan kappalehinnan olevan 4 - 8 euroa sesongin mukaan, eli ihan halvallahan tuossa ei pääse.

Isompia roikkuvia koristuksia tuskin tarvitsee muut kuin juhlapaikan lavan reuna sekä ulko-ovi. En tiedä, oon vasta alkamassa miettiä tätä koristuspuolta, ja sen huomaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jään innolla seuraamaan tätä keskustelua, itsellänikin tarkoitus askarrella pompomeja, ja tuo idea on tosi siisti ett lippukoristeen voi tehdä vaikka kartongeista. Itsellä hakusessa erillaisia vintage tyyliset kartongit :girl_in_love: Muutamia olen jo bongannut eri paikoista. Onneksi häihin aikaa vajaa vuosi joten aikaa on vielä etsiä kauniita kartonkeja. :girl_pinkglassesf:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tuo pompom -idea on kyllä kiva! Voi olla että itsekin kokeilen tehdä valkoisia. Meillä on talvihäät ja nuohan kävisi lumipalloista! Lyhtyjen ja pompomien avulla paikasta voisi saada oikean talvisen ihmemaan!!

Kertokaa ihmeessä vinkkejä, jos kokeilette noiden tekemistä!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä oli tanssisalia koristamassa pinkkejä ja turkooseja pompomeja. Askartelin pompomit muutaman apurin kanssa ja niistä tuli tosi kivat. Kannattaa tutkia tarkkaan mistä tilaa silkkipaperit, jos haluaa säästää ison summan rahaa!

Tässä kuva osasta meidän pompomeista. Ethän kopioi kuvaa!

pompom.jpg

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli tanssisalia koristamassa pinkkejä ja turkooseja pompomeja. Askartelin pompomit muutaman apurin kanssa ja niistä tuli tosi kivat. Kannattaa tutkia tarkkaan mistä tilaa silkkipaperit, jos haluaa säästää ison summan rahaa!

Mistä ostit silkkipaperit? Vinkkejä otetaan vastaan mikäli vain viitsit tietojasi jakaa :girl_smile: Taitaa meillekin tulla askarteluiltoja...

Muoks. Googlaamalla löytyy muuten aika edullista ns. maitokahvin väristä silkkipaperia. Hinta 4,76 € / 150 kpl. Postikulut vissiin päälle, mutta silti edullista. Myydään pakkaustarvikkeena, tässä linkki http://www.clasohlson.com/fi/Silkkipaperi/Pr349456000

Muokattu: , käyttäjä: manaljah
Link to comment
Share on other sites

Ostin itse ebayn ja amazonin kautta! Kannattaa varmistaa, että silkkipaperi on askarteluun sopivaa. Meillä oli nimittäin ongelmia ihan ohuimpien laatujen kanssa, kun ne meinas revetä käsiin ihan totaalisesti.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vesikoristeet on tosi kauniita. Pistin linkin yhteen kuvaan, jossa nyt on käytetty kyllä jotain ihmeellistä maljaa, mutta ymmärrät varmaankin idean. Vettä kauniiseen maljakkoon ja pari kukkaa päälle kellumaan. Ikeasta saa halvalla kellukynttilöitä myös, nekin on kauniita ja illalla näyttää upealta!

http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/18965/normal__DSC2444.2012.05.20.jpg

Kaverin häissä oli tosi kauniit, mutta yksinkertaiset koristeet: pieniin tuikkukippoihin oli pohjalle laitettu muutama koristetimantti, sitten vettä ja päälle valkoinen kellukynttilä ja neilikka. Aivan ihanat ja upeat eikä kynttilöitäkään tarvinnut polttaa kun oli muuten niin kauniit! Eikä maksanutkaan kuin jonkun euron/koriste (Reilun kaupan neilikoita, 24 kynttilää = 3-4e Ikeassa ja tuikkukipot muistaakseni n. 0,50e Ikeassa)

Sitten tietysti ohjelma-/menuesitteistä saa tehtyä kauniita pöytäkoristeita, yritän tähän selittää yhden.

Taittele A4-pahvi 3:een osaan haitariksi niin, että se pysyy pystyssä. Laita kauniit ääriviivatarrat, sydänleimat tms. molemmille puolille ensimmäisiin osiin. Toiseen ja kolmanteen osaan leikkaat kapeammasta paperista suirut, joihin tulee sitten toiseen menu ja toiseen ohjelma. Paitsi että laput on hyödyllisiä, ne on mys todella näyttäviä! Sinellissä on erilaisia ideoita mitä siihen "kanteen" voisi laittaa.

Joo ja sitten sellaisten pikkutimanttien levittäminen pöydälle luo yksinkertaisen ja kauniin koristuksen myös eikä vie kuin pari minuuttia kun hiukan ottaa kiviä kouraan ja tiputtelee muutaman pöydälle.

Sitten tietysti kauniit karkkirasiat, servetit ja paikkakortit tekevät ihmeitä.

Ripustettavia koristeita ei hirmuisesti tule mieleen. Yksi mitä ei ole sanottu voisi olla lyhdyt, joihin paikan ja vuodenajan mukaan voisi laittaa perinteisesti kynttilät tai sitten sellaiset patterilla toimivat jouluvalot tai sitten vaikka muutaman kauniin tekokukkaoksan (Ikeassa halvalla kauniita ja aidonnäköisiä tekokukkia myös). Lyhdyt tosin helposti tulee maksamaan paljon ainakin jos niitä tarvitaan kovin monta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tekaisinpa tuosta manaljahin linkistä inspiroituneena itsekin pompomit hakemillani tarvikkeilla! Hinta kyseisellä Clas Ohlssonin pakkauspaperilla on nyt pompsahtanut 6,99e/paketti, mutta ei tehnyt konkurssia minulle.

http://kanssasitahdon.blogspot.fi/2014/09/paperikoristeen-pompom-askarteluohje.html

Pahoittelut, jos mainostus tuntuu ikävältä, mutta tuntui hölmöltä linkittää montaa kuvaa erikseen tänne :)

Link to comment
Share on other sites

Tuli mieleen noista pompomeista, että saisikohan kaavapaperista (jota isoina rullina myydään siis) tehtyä myös pompomeita. Sitäkin kyllä on halpaa ja kalliimpaa.

Link to comment
Share on other sites

Mänty: mä uskon, että mistä tahansa saa tehtyä, kunhan paperi on helppo "avata kukaksi", kuten tuossa rullausvaiheen jälkiosiossa tehdään :) Eli kovin jäykkää paperia en suosittele, mutta kaikki kreppi-, silkki- ja pakkauspaperin tyyppisen paperivahvuuden varmaan käy tarkoitukseen. Ja kokeilemalla selviää! Jäykkä paperi repeää herkästi ja liian ohut samoin.

 

Edit: tarkoitan että mitä notkeampaa paperi, sen helpompi työstää.

Muokattu: , käyttäjä: Whouston
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

c2413db88e8bc5393d600865e0e47d51.jpgjf

 

Aattelin tehä suodatinpaperipusseista kaksi isoa kimppua vastaanoton molemmin puolin :) riittää kyllä työnsarkaa mutta aika helppoja tehä kun muutaman on harjotellut. :) Ruusut tekee vain esim grillitikkuihin jotka saa kiinni esim styroksiin ja sitten esim johonkin ruukkuun :)  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meidän häissä oli varmaan yli sata pom pomia. Askartelutukkuliikkeestä silkkipaperit. Lisäksi koristeltiin seiniä ja lava puutarhaharsoilla.

Link to comment
Share on other sites

Jos jotain ripustettavia koristeita tulee, niin sitten valoköynnöstä. Helppoa (ei askartelua), nopea ripustaa ja irrottaa ja edullista (käytetään omia, jotka on alesta ja lainattuja) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...