Jump to content
Naimisiin.info

Vähät polttarivieraat


Guest Loova

Recommended Posts

Nyt tuntuu tosi itsekkäältä valittaa toisten ihanista tapahtumista, mutta stressasin häävieraiden osalta kaverien määrää jo ennen kuin päätettiin edes päivää.. Mulla on aina ollut pieni kaveripiiri ja ihmisten muuttaessa eri puolille Suomea yhteydenpito on vuosi vuodelta alkanut harventua. Minulla on vain muutama kaveri jota näen useammin kuin kerran vuodessa.. No, häissä se nyt ei haittaa kun on rakkaita sukulaisia ympärillä (tosin meillä molemmilla on myös pieni suku ja siten myös häät..) mutta..

Nyt on tilanne se että minulla on 5 ystävää kutsuttuna + puolisot (osalle ei vielä kerrottu) ja tiedän jo kaksi varmaa jotka ei lasketun ajan/pienen lapsen takia pääse häuhin eikä polttareihin. Yhden kanssa en ole pitänyt yli vuoteen yhteyttä mutta on vanhin lapsuudenystävä joten tottakai haluaisin hänet mukaan. En ole kuitenkaan yhtään varma onko hän tulossa, joka tarkoittaisi sitä että polttareihin tulee vain minä, kaaso ja yksi kaveri. Aika surkeaa. :( toki meillä on aina hauskaa yhdessä ja ollaan monesti porukalla viihteellä, mutta kolmen hengen polttarit? Eihän kahden ihmisen polttaribudjeilla edes hirveästi saa suunniteltua. Olisi inhottava maksattaa toisilla paljon vain sen takia että kukaan muu ei tule.

Tuntuu että olen tosi itsekäs, mutta tosiaan kun on vain vähän ystäviä, olisi ollut itselle tärkeää että he pääsisi juhlimaan kanssani. Onko edes järkeä järjestää polttareita näin pienellä osallistumismäärällä? :( nämä on niitä hetkiä kun toivoisi omistavansa enemmän kavereita...

Link to comment
Share on other sites

Mulla on vähän sama tilanne. Olen vähän erakkoluonteinen (jota suurin osa minut tuntevista ei kyllä ikinä uskoisi!), eikä minulle ole kertynyt elämäni aikana kuin muutama hyvä ystävä. Suurimpaan osaan niistäkin on ajan saatossa yhteys katkennut, muuttojen ja muiden vuoksi. En ole mikään hyvä pitämään yhteyttä, jos päivittäinen kontakti katoaa. Nyt meidän syyshäihin on mun omia kavereita kutsuttu kaksi. Näiden lisäksi voin laskea siskoni (ja toisen kaasoni) ehkä parhaaksi ystäväkseni.

Mun polttareiden vieraslistani on siis minä, kaksi kaasoa, tämä kolmas kaveri ja miehen kaksi siskoa voisin kutsua. Kaikki paitsi siskoni ovat perheellisiä eivätkä käytä alkoholia juurikaan. Itse voisin hyvinkin polttareissani kupposen jos toisenkin ottaa... Oletettavaa on, että ainakaan myöhään yöhön ei polttareissa aikaa vietä kuin minä ja kaasot, muut toivottavasti pääsevät piipahtamaan hetkeksi.

Surin tätä aikani, sillä kaveripiirissäni on yleistä viettää riehakas mökkiviikonloppu noin kymmenen räväkän naisen kera ja joskus jos minutkin on kutsuttu, ne ovat olleet huippuja reissuja! Olisin toki itsellenikin voinut moiset kinkerit ottaa. Mutta kun ei ole kavereita, niin niitä ei ole.

Nyt olen alkanut ajatella, että mitä sitten? En minä niitä kavereita muulloin kaipaa. Ehkä pitää vain toivoa aktiviteettia tyyliin seinäkiipely, ja hyvää ruokaa sen jälkeen. Kustannuksetkaan eivät kohoa kun ei kukaan juo alkoholia. :) Voin sitten siskoni kanssa vetäytyä illalla, kun muut ovat palanneet lastensa luo, juomaan proseccoa ja kikattelemaan.. :girl_haha:

Olisiko sun kohdalla muuten mahdollista, että pitäisitte jotkut pikapolttarit ennen häitä (esim. että kävisitte jossain kokkikurssilla, tai mikä ikinä sua kiinnostakaan), että nuo raskaana olevat uskaltaisivat lähteä mukaan. Ja viettäisitte pitkän kaavan mukaan sitten vaikka puolen vuoden kuluttua, kun vauvan voi jo jättää hetkeksi isälle? Ei ehkä mikään perinteinen ratkaisu, mutta olisko se mahdollinen? Kyllä sun kavereitakin varmasti harmittaa, että eivät pääse osallistumaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest sumujen silta

Jep..Tässä polttareita järjestellessäni olen törmännyt sellaiseen ongelmaan, että polttarivieraita on vaikea saada osallistumaan. Lähetin kutsun usealle henkilölle ja vain neljä osallistuu...Onko tämä hirveän pieni lukumäärä ja mitähän morsian mahtaa ajatella, kun ilmoittamiansa henkilöitä ei tulekaan paikalle...

Paljonko teillä on ollut polttareissa osallistujia?

Link to comment
Share on other sites

No, eihän se ole sinun vikasi. Ehkä morsiamella ei ole läheisiä ystäviä niin paljon. Tietenkin, jos hän on itse listan tehnyt,

hän saattaa loukkaantua, mutta sitten hänen kyllä pitäisi loukkaantua niille, jotka eivät paikalle tulleet. Itselläni kävi niin

kerran kaasona ollessani, että morsian, jolla ei ollut montaa läheistä ihmistä, täytti seurueen puolitutuilla, jotta vähäinen

lukumäärä ei pistäisi silmään. Tällaisia osallistujia vo iolla vaikea saada sitoutumaan, eivätkä he välttämättä tiedä mistä morsian

pitää tai ainakaan välitä, pyrkivät helposti määräilemään mitä tehdään, jotta saavat itselleen mieleisiä asioita toteutettua.

Paljon kivemmat ja intiimimmät juhlat voi siis tulla sillä pienelläkin määrällä.

Tietenkin itsekin pohtisin osallistumista, jos en kokisi morsianta kovin läheiseksi, hinta olisi kallis ja aktiviteetit sellaisia, joihin en

itse välittäisi osallistua. Eli käytännössä itsekin ymmärrän jossain määrin molempia osapuolia. Mutta jos kaaso ei ole määräilevä,

hinta on kohtuullinen ja porukka yhdessä suunnittelee, ei vieraiden puuttumisen pitäisi olla kaason vika...

Link to comment
Share on other sites

Guest sumujen silti

Voi olla, että kyse ei ole kovin läheisistä ystävistä sitten..toivottavasti näistä tulee pienellä porukalla just sellaiset intiimit ja kivat juhlat.

Jotenkin nuo aktiviteetit...en mä itse ajattele, että niiden pitäisi olla niinkään välttämättä meitä muita mielyttäviä, vaan morsian on pääasia. Eli tehdään sitä mistä hän pitäisi ja muiden pitää mun mielestä tulla asiassa vastaan...Hintaa olen yrittänyt pitää alhaalla.

En koe olevani määräilevä, olen pyytänyt aikatauluja ja päivämääräehdotuksia ja tehnyt niiden pohjalta päätöksen, koska polttarit on (siis mikä päivä enemmistölle sopii). Olen koko ajan pitänyt keskustelua yllä positiivisella sävyllä ja kysynyt ideoita yms. muilta (ja niitä on tullutkin). Päävastuun pidän kuitenkin itselläni, koska mielestäni se niin kuuluu ollakin, se on kaikille helpointa ja asiat etenee. Suunnittelussa on mukana on silti jokainen joka haluaa, koska niinhän se on kivointakin.

Minkä verran on teillä ollut polttareissa porukkaa? Itse olen ollut vain yksissä, niin ei ole juuri vertailukohtia.

Link to comment
Share on other sites

Morsiamen ei kyllä pitäisi syyttää kaasoa, jos osallistujat hupenevat. Tunnelma voi oikeasti ollakin parempi, jos mukana ovat vain ne, joille osallistuminen todella on tärkeää. Pienellä porukalla voi saada aikaiseksi aivan ihanat polttarit, kun vain vähän mietitään, jotta budjetti pysyy kurissa. Olen itsekin järjestänyt maailman parhaat polttarit, joissa oli morsiamen ja kaason lisäksi vain kaksi muuta ystävää eli yhteensä porukassa neljä ja tosi kivaa oli :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Minulla oli viime kesänä pienet polttarit... Itse niin halusin. Meitä oli yhteensä viisi. Kaikki pääsivät paikalle, kun ei tarvinnut monen menoja miettiä. Ja tärkeimmät siis tulivat! Jos joku ei olisi päässyt, en olisi siitä loukkaantunut. Syyt kun voivat olla monet. Itse kaasolleni monesti sanoin, että mun polttarit eivät saa olla kalliit, jolloin se ei voi ainakaan olla osallistumisen syy. Itse olen monen kymmenen, jopa sadan euron (per pää) polttarit aikoinaan joutunut jättämään väliin. Kun kesällä on useat juhlat, ei valitettavasti rahallinen tilanne kaikkeen mahdollista osallistumista. Mutta jokainen tietysti tekee omat ratkaisunsa. Pienellä porukalla meillä myös oli valtavan hauskaa. Kaikki eivät olleet keskenään tekemisissä, mutta pienellä porukalla hitsaantuu heti yhteen. Olen toki ollut isommissakin polttareissa vieraana, ja hauskaa on ollut. Se on jokaisen osallistujan aseenteesta kiinni! Jos jokin ei miellytä, pidetään mölyt mahassa ja annetaan morsiammen nauttia!!!

Ihania polttareita!!! Tärkeintä on että morsian viihtyy!!! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest sumujen silta

Vieraat vaan vähenee ja vähenee....Nyt voi koko osallistujakunnan laskea yhden käden sormilla (ja morsian ilmoitta aika liudan kutsuttavia). Miten voisin minimoida pettymystä...?

Link to comment
Share on other sites

Vieraat vaan vähenee ja vähenee....Nyt voi koko osallistujakunnan laskea yhden käden sormilla (ja morsian ilmoitta aika liudan kutsuttavia). Miten voisin minimoida pettymystä...?

Teette mm. esim. jotain sellaista, mitä isolla porukalla olisi hankala toteuttaa! :girl_witch:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mun polttareissa (2 päivää sitten) paikalla oltiin minä, 2 kaasoa ja yksi muu ystävä. Toisaalta olin aluksi vähän pettynyt, kun suuri osa kutsutuista ei ollut tullut, mutta toisaalta pienemmällä porukalla tietyt asiat oli helpompia. Pystyimme liikkumaan yhdellä autolla ja juttu luisti hyvin, vaikka nuo muut eivät toisiaan kovin hyvin ennestään tunteneet.

Aivan loistavat polttarit oli vaikka meitä oli vaan 4 :pupu_1:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 10 months later...

Minun polttareissani kohta 2 viikkoa sitten oli lisäkseni 2 kaasoa ja 2 ystävääni. Aluksi hieman harmitti, ettei pari muuta tullut kutsutuista, jotka olisin toivonut olevan mukana. Mutta pian huomasin, että pienellä porukalla kaikki sujui tosi hyvin ja porukka pysyi hyvin kasassa. Oli aivan mahtava päivä ja vielä pitkän päivän päätteeksi yöllä kaikki jaksoivat bailata aamuun asti. Suuremmalla määrällä osa porukasta olisi varmaan lähtenyt yökerhosta jo aiemmin pois. Minulla ei ole ollut varmaan kymmeneen vuoteen yhtä hauskaa kuin omana polttaripäivänäni.

Muokattu: , käyttäjä: Katri I.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kuulostaako typerältä jos minun polttareihini osallistuu vain kaaso eli sisko, äiti sekä yksi tai kaksi ystävää? Äiti ja Sisko on kovia menijöitä joten niiden seurassa ei varmasti tule tylsää, osaavat myös suunnitella polttarit niin että en koe niitä ahdistavaksi. Esim en missään nimessä haluaisi miesstripparia tms...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Omiin häihini, ja siis polttareihini on vielä aikaa, mutta ystäväni polttareissa meitä oli loppujen lopuksi morsiamen ja kaason lisäksi vain kolme. Me tunsimme toisiamme vähän heikosti, joten meno oli välillä vähän jähmeää, varsinkin kun ohjelmasta suoriuduttiin odotettua nopeammin. Ihan mukavaa meillä kaikenkaikkiaan oli, ja morsian oli onnellinen. Tökeröä hommasta kutenkin teki se, että kutsuttuja oli melkein kaksikymmentä, mutta kaikilla oli jotain surkeita selityksiä skipata päivä - surullisimpana krapulainen kaveri, joka ei jaksanut herätä ja lähteä vaikka käytiin ovella hakemassa.

Link to comment
Share on other sites

^ Apua, oon ihan sanaton tuosta krapulaisesta kaverista... :girl_mad:

 

Itse en ole vielä laatinut listaa kutsuttavista, mutta äkkiseltään sanoisin, että listallani on noin 8 henkeä. Ei haittaa vaikka ei tulisi kuin neljä, luulen että meillä olisi silti tosi kivaa. Toivoisin polttareilta muutenkin sellaista rentoa olemista ja kivaa ajanviettoa, mitään kreisibailausta ei tarvita. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

mun pikkuserkun polttarit ovat todennäköisesti tosi pienet.  minä, mun 2 siskoa, serkun kaksi kaveria. Hän stressaa jo nyt sitä että polttarit on pienet. Musta se on ihan hullua, että tarviiskaan kauheasti porukkaa, jos vain se ydinporukka on kiva ja ihana, ne tärkeät ihmiset siellä... Kyllä pienet polttarit on tosi hyvät monella tapaa. ehkei rahassa ryvetä mutta haittaako se?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mun polttareihin tulee luultavasti maksimissaan 6 henkilöä minä mukaanlukien. Tuntuu ihan sopivalta määrältä, etenkin kun mulla ei ole läheisiä ystäviä niin kovin montaa. Lisäksi tällä porukalla on paljon helpompi tehdä asioita. Taannoin olin noin 20 hengen kemuilla, joilla paikasta toiseen siirtyminen oli hankalaa ja meni hirveästi aikaa odotteluun.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...