Jump to content
Naimisiin.info

Paras materiaali sormukseen


Augusta*

Recommended Posts

  • 8 months later...

Riipunee hieman siitäkin, mikä väri sinua miellyttää. Palladium, platina ja hopea ovat luonnostaan varsin valkoisia ilman mitään pintakäsittelyä, esim. rodinointia (paitsi että hopealla on tapana tummua).
Titaani taas on selvästi harmaata ja oman kokemukseni mukaan siinä näkyvät naarmut verrattain nopeasti, ainakin halvoissa titaanisormuksissa.

Teräksestä ja tungstenista en osaa sanoa mitään.

Jos jalometallia haluat, kannattaisi kokeilla palladiumia tai platinaa. Niiden hintaero on kyllä aika suuri, käyttöominaisuuksissa valtavia eroja ei sen sijaan ole.

Onnea sormuksen metsästykseen!

 

Muokattu: , käyttäjä: hiippu
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kun allergiat ovat ongelmana, niin hyvä vaihtoehto silloin on titaani. Titaaniahan käytetään myös kirurgiassa tukikappaleina ja proteeseina sillä se ei ärsytä kehoa. Titaani on myös hyvin kestävää, kevyttä, eikä se tummu käytössä. Olen huomannut kaiverruksia tehdessäni että titaanisormuksien pehmeyksissä on huomattavia eroja. Nimenomaan edullisemmat sormukset voivat olla yllättävänkin pehmeitä, jolloin titaanisormuskin kyllä naarmuuntuu. Titaanin ongelmana on kuitenkin työstäminen ja kaikki sormusmallit eivät taivukaan titaanista.

 

Myös platina on ns. hypoallerginen metalli, eli se ei aiheuta allergiaoireita. Platina on myös kovaa ja kestävää ja titaaniin verrattuna siitä voidaan valmistaa lähes mitä tahansa :) Jos vaan kukkaro kestää niin platina on kyllä materiaalina aivan omaa luokkaansa.

 

Palladiumin kanssa kannattaa olla hieman varovainen. Vaikka palladium ei itsessään olekaan allergisoiva metalli, se saattaa aiheuttaa oireita nikkeliallergikoille. Palladium on myös melko pehmeää.

 

Hopean ei pitäisi aiheuttaa allergiaa, mutta niin vaan olen kuullut useitakin tarinoita siitä miten hopeakoruja ei pystytä käyttämään punoituksen ja kutinan vuoksi. Hopea on kuitenkin vihkisormukseen aika pehmeä metalli ja sen valitessaan kannattaa varautua siihen että sormus on jo lyhyen käytön jälkeen melko kuluneen näköinen. Tietenkin huolellisella ja varovaisella käytöllä hopeasormuksenkin ulkonäkö saadaa pidempään pysymään siistinä.

 

Allergisten (ja muidenkin) kannattaa kiinnittää erityistä huomiota korujen puhdistukseen. Esimerkiksi sormuksen alle jääneet pesuaineet, kosmetiikka ja lika saattavat ärsyttää ihoa, mikä sitten usein laitetaan sormuksen metallin syyksi.

 

Kaisa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...