nenollakoksa

Miten jakaa usemmalle kaasolle tehtävät? (yhdistetty)

15 viestiä aiheessa

Mulla on sellainen ongelma, että on monta kaveria jotka haluaisi olla osallisena häiden järjestelyssä. Kaikki tuntuu oikein odottavan että mitä roolia kukin saa. Enkä haluaisi jättää ketään ulkopuolelle..

Onko liikaa jos valitsee 4 kaasoa? En oikein millään osaa heitä laittaa paremmuusjärjestykseen, jotta voisin valitakin vaan kaksi heistä.

Miehellä on kaksi bestmania. Mieheni mielestä on ehkä vähän liikaa jos minulla on neljä.

Mietin myös että kaksi tyttökaveriani voisi olla seremoniamestareita.

Mitä eri tehtäviä te olette jakaneet ystäville??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä onkin vähän vanhempi viesti, mutta minulle tuli noista tehtävien jaoista mieleen ainakin tehtävät joita tehdään ennen häitä ja sitten tehtävät hääpäivän aikana. Esimerkiksi edellisenä iltana tai samana aamuna tienvarsikylttien paikalleen laitto ja illalla niiden poistaminen, juhlatilan järjestely, kukkien nouto, vieraiden ohjaus kirkolla ja juhlapaikalla, kuljettajina toimiminen kimppakyydeille, valokuvaaminen, videokuvaaminen..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten jaan kahdelle kaasolle tehtäviä kumpaakaan loukkaamatta ja asettamatta paremmaksi? toinen ei siis ole mikään apukaaso. Toinen kyllä tuli jälkijunassa mukaan mikä vähän sotki pakkaa ja huolestuttaakin miten käy, kolme naistahan ei tunnetusti ole hyvä lukumäärä :(

En myöskään halua jakaa mun huolehtimiseen toista ja muihin juttuihin vaan toista, ideoita?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla sama tilanne, mutta se helpottaa että kaasot ovat myös hyviä ystäviä keskenään. Annan kaikki tehtävät yhteiseksi molemmille.. saavat sitten päättää keskenään kumpi tekee mitäkin, vai tekevätkö kaiken yhdessä. Tosin en ole kovinkaan paljon tehtävää heille jättänyt.. askartelut ollaan tehty kaikki yhdessä tai olen tehnyt itse. Polttarit tottakai olivat kaasojen heiniä ja pari leikkiä keksivät häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun tapauksessa kaasot eivät ole edes nähneet koskaan toisiaan ja ovat aika eri tyyppisiä joten voi olla hankalaa. Voi myös käydä niin että jos jätän heidän ratkaistavaksi kaikki niin kumpikaan ei tee mitään. Kumpikaan eivät ole paljon intoa tosin osoittaneetkaan ainakaan vielä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko teidän mahdollista sopia yhteistä tapaamiskertaa, jossa kertoisit mitä toivoisit kaasojen tekevän.. Ja jos siinä saisitte sovittua mitä teette kaikki yhdessä ja mitä sitten kumpikin omana vastuunaan. Luulisi, että tuollaisessa tapaamisessa saisi sellaisen fiiliksen, ettei toinen ole ykkös- ja toinen kakkoskaaso, kun saa valita tehtäviä ja kuulee mitä olisi tarkoitus ylipäätään tehdä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En usko että pystytään tapaamaan yhdessä kun asutaan kaikki eri paikkakunnilla eikä toinen kaasoista ole edes käynyt uudessa kodissani. Ehkä teen sitten kummankin kanssa erikseen jotain esim askarteluja mutta omituiselta tuntuu ei sen ihan näin pitäisi mennä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Komppaan iialiia:a Minusta tehtävät kuuluu jakaa kunkin oman kiinnostuksen (esim. harrastaako askartelua tai tietääkö paljon kukista/somistamisesta, onko hyvä organisoija vai parempi juontaja) ja halun (kuinka paljon hommia haluaa etukäteen, kuinka paljon itse päivänä) mukaan.

Väkisinkin sijainti aiheuttaa kaksin (sinä+ 1 kaaso) tekemistä sekä yksin tekemistä, kun kaasot eivät tunne toisiaan. Kun näin on, niin en jättäisi tehtäviä heidän "jaettavakseen". Sitä paitsi, kaasot ovat apuna, eivät Bridezillas-tyyliin orjina.

Minusta parasta olisi tehdä lista kaikista asioista, joissa toivoisit apua heiltä. Ja sitten juttelisit heidän kanssaan kasvokkain / puhelimessa/ ryhmä-chätissä / skypessä tms. asiasta. Ja molemmat voisivat sanoa, mihin ja kuinka moneen asiaan haluavat osallistua. Esim. toista ei kiinnosta teemavärien suunnittelu, mutta on supliikki tyyppi, joten voisi toimia seremoniamestarina tai auttaa tarjouspyyntöjen kanssa. Kun taas toinen olisi mielellään makutuomarina pukuostoksilla ja askartelisi häähärsylää. Yms. tajusit varmaan mitä tarkoitin. Näin myös voisi tulla jokin tekeminen, jossa tapaisitte kolmelleen, vaikka "kuoharia ja askartelua" -ilta teillä, ostosreissu Tallinnaan tai top3 juhlapaikkojen katsastus.

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kolme kaasoa, eikä tehtävien jakamisessa ollut mitään ongelmaa. Päätin heti, että kenenkään ei tarvitse tehdä mitään sellaisia asioita, joista ei yhtään tykkää. Listasin paperille ne asiat, joissa tarvitsen apua ja järjestettiin kaasojen kanssa palaveri, jossa kysyin, mitä kukakin haluaisi tehdä. Kaikille löytyi mieluista puuhaa ja tehtävien jakaminen sujui hyvin sulassa sovussa. Yksi halusi esim. leipoa hääkakut ja auttaa askarteluissa, toinen esiintyä ja pitää puheen häissä, kolmas juontaa juhlat jne. Kaikki kolme haluavat olla tietenkin järjestämässä polttareita, koristelemassa hääpaikkaa ja auttamassa sen siivoamisessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaasojen tehtävien jako menee myös niin että kun kaasot keskenään ovat jo niin hyviä ystäviä, että kerron heille vain tehtävät ja he saavat itse sopia miten hoitavat sen. Heihin onneksi voi niin hyvin luottaa että tiedän heidän siinä onnistuvan. Annoin heidän myös itse päättää mitä päällensä laittavat (hyvältä he kuitenkin näyttävät vaikka jätesäkissäkin), kerroin heille vain teema värin.

Jos kaasot tuntevat toisensa jo niin varmaan heidän on helpompi keskenään sopia mitä tekevät :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toinen kaasoistani asuu samalla paikkakunnalla kanssani, joten hän tulee luultavasti auttamaan minua enemmän askartelussa, ostoksissa ja hääpukukierroksilla. Toinen kaasoistani on puolestaan hyvä ohjelman vetäjä ja keksijä, joten uskon, että hänellä on "isompi" rooli itse hääjuhlassa. Lähempänä häitä mietimme varmasti yhdessä, mitä kaikkea pitää muistaa tehdä/hakea hääpäivänä ja sen lähestyessä. Ehkäpä näitä tehtäviä jaetaan sitten meidän kaikkien kolmen kesken. Olen kyllä varannut myös pari morsiusneitoa, jotka ovat esimerkiksi kirkolla ennen meitä ohjaamassa vieraita sisään ja antamassa heille riisipusseja yms. :)  Eipäs tulekaan morsiusneitoja! Kaasoilla ja bestmaneilla mennään!

Muokattu: , käyttäjä: Tinkaliina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on häät kuuden viikon päästä, ja tuntuu, että aika vähän kaasojen kanssa on valmisteltu loppujen lopuksi. Keväällä pidettiin kaasojen kanssa tapaaminen, käytiin fiilistelemässä pukuja ja ne kyseli vähän polttareista. Asutaan aika hajallaan kaikki kolme toisistamme, ja esim. Askartelujuttuja teen varmaan sulhasen kanssa (se on yllättäin innostunut monesti mm. Joulukorttitalkoisiin mukaan :) )

Häitäedeltävänä päivänä sitten kaasot tulevat auttamaan juhlapaikan laittamisessa, syödään illalla ja hengaillaan, hääpäivänä yhdessä kampaajalle jne. Ja tietysti polttarit on varmasti ollut se kaasojen iso ponnistus (viikon päästä, iik!!!!)

Mutta kaiken kaikkiaan oon havainnut, että kivointa on puuhastella kuitenkin sulhasen kanssa, koska onhan tää meidän yhteinen projekti :) nyt kuulin juuri, että sulho menee bestmanin kanssa Tallinnaan hakemaan juomia, niin on niilläkin sitten vähän omaa prokkista.

Luulen, että kunhan polttarit on pidetty, niin alkaa ehkä enemmän kaasoillekin sekä erilliselle seremoniamestarille intoilu ja infoilu. Hassusti välillä on semmoinen olo, että ei viitsi ihan joka asiasta raportoida muille (paitsi täällä, missä se on sallittua ja jopa toivottavaa) ja kaasoillakin on kesän mittaan ollu muutakin elämää kuin minä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kahden kaason kesken hommat jakaantuu tuon ensimmäisen viestini mukaan, eli mitkä sopii kummankin luonteelle. Molemmat olivat vähän puvun valinnassa mukana, ensimmäinen muutaman kerran mukana ja muuten kuvien välityksellä, toinen kommentoi vain kuvia, mutta mietti sitten kanssani esim. paikan valintaa ja päivän kulkua. Tällä hetkellä suunnittelen, että touhukkaampi organisaattori ottaa isomman vastuun polttareista ja jakaa juontovastuun toisen bestmanin kanssa. Ja toinen sitten pitäisi erään ohjelmanumeron. Kimpun pitelemisestä tai puvun nyörittämisestä tuskin tulee käsirysyä, auttaa kumpi kerkeää :D

 

Mutta tosiaan erittäin vähän on avustajilla nyt mitään tai tulee olemaankaan hommaa, aika vähän muutenkaan mitään tulee kenellekään varsinaista hommaa, kun juhlapaikka on kaunis hyvin vähillä koristeilla, tulee pitopalvelu, valokuvaaja jne. Tykkään itse tehdä tarpeelliset järjestelyt, ostosten vertailut yms. ja sulhon kanssa yhdessä tehty päätökset ja käytiin katsomassa juhlapaikat jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tehtävät kannattaa jakaaa pitkälti sen suhteen, mistä kukin avustaja tykkää. Ne askartelee, ketkä osaa. Ne puhuu, jotka haluaa. Ne auttaa morsianta vessassa, kenet sinne päästää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsellä oli kolme kaasoa. Annoin vaan yleisen listan asioista mitä pitää hoitaa, ja he itse sopivat mikä sopii kenellekin. Puvun sovituksiin ja askarteluiltoihin osallistuivat ne, jotka pääsivät paikalle. Aika kivuttomasti tuntui menevän, kun kaikki sai valita itselleen mieluisat tehtävät :) Toisaalta kaasokaronkkani oli jo valmiina todella tiivis kaveriporukka, joten sopiminen oli helpompaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään