Guest Silwe

Kuinka teillä kosittiin?

272 viestiä aiheessa

Quote

 

Täällä eilen myös kosittiin tätä tyttöä ja voi tätä iloa!! :) Tulin kaverin häistä kotiin ja mies oli jo aikaisemmin sanonut että älä käy kotimatkalla syömässä, hän tekee ruuan. Luulin siis että perus kotiruokaa tarjolla ja vietetään rauhallinen sunnuntai. Tulin kotiin ja pöytä oli katettu kynttilöineen päivineen, mies kokkina tehnyt kolmen ruokalajin illallisen! Jälkiruuan lisäksi poksautettiin skumppa ja mies sanoin että hänellä on vielä yks jälkkäri jäljellä! Pyysi pistämään silmät kiinni. Kun avasin ne, oli mies polvistunut viereeni. Minähän heti aloin märisemään ja tais miestäkin jännittää aikalailla. Kysyi tulenko vaimoksi ja suurinpiirtein hyppäsin miehen kaulaan ja sanoin kyllä. Siinä aika kauan pussailtiin ja halailtiin ennenkun edes muistettiin pistää sormus sormeen. :rolleyes: Huhhuh kuinka ihanaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan ihania tarinoita taalla! Naista inspiroituneena tahdon jakaa myos omani:

Minua kosittiin jouluaattona 2014. Asutaan Englannissa ja oltiin juuri saavuttu Suomeen viettamaan joulua - mina aatonaattona, mies lensi tyoreissulta perassa aattoaamuksi. Vietin jouluaaton perheeni ja sukulaisten kanssa isovanhempieni luona, ja han omien sukulaistensa kanssa, lukuunottamatta yhteista ruokailua mummolassani. Olimme sopineet etta han tulisi hakemaan minut joskus myohemmin illalla jotta voisimme avata lahjat yhdessa viela hanen vanhempien luonaan. Ihmettelin kun jo melko aikaisin (noin kuuden aikaan) alkoi tulla kyselyja ja lievaa painostusta siita, milloin minut saa tulla hakemaan, ja sitten hieman seitseman jalkeen suostuin jo lahtemaan :D Menimme hanen vanhemmilleen ja jaoimme melkeinpa heti paketit ja aloimme availla niita. Jotenkin vaistomaisesti kateeni sattui heti ensimmaisena korurasialta nayttava pieni paketti, ja ennen kuin ehdin tajuta mita tapahtuu oli han polvistunut eteeni ja napannut avaamastani rasiasta sormuksen :) Olin niin hakeltynyt ja liikuttunut etten muista tarkkaan mita han puhui, vain sen etta puhui kauniisti. Vastasin tietysti myontavasti tahan iloiseen yllatykseen! Myohemmin sain viela kuulla, etta han oli edellisviikolla pyytanyt kattani isaltani Skypen kautta ollessaan talla samaisella tyomatkalla maailman toisella puolella. Niin suloista. <3 Kesalla 2017 menemme vihdoin naimisiin, ja vielapa koto-Suomessa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin katsomassa näköalapaikalla merta, kaupungin valoja ja auringonlaskua. Siinä sit mies polvistu ja kysyi vaimokseen :) Tätä ennen mies oli käynyt mun vanhemmilla pyytämässä kättä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oli syntymäpäiväni ja mies illalla mietiskeli ääneen, että olisi pitänyt käydä kultasepänliikkeessä. Minä siihen pikkutyttömäisesti itseäni hilliten kysyin, että mitä sieltä? Hän sanoi että olisi pitänyt ostaa joku koru mikä kestää pitkään. Sitten hän tokaisi, että eikö se nyt ole aika selvää että kihloissa ollaan. :D Ei mun tarvinnut kuin todeta vaan, että minustaki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihloista oltiin puhuttu siitä asti kun alettiin seurusteleen. Käytiin aina välillä katselemassa sormuksia koska mies halusi osviittaa "tulevaisuutta" varten, millaisista sormuksista tykkään ja kokoa yms.

Joku päivä mies sitten sanoi että on tiedossa päivä jolloin saan pukea vähän parempaa päälle, että mennään syömään. (Olin tästä siis miehelle puhunut että haluaisin joskus pukea vähän hienompaa mekkoa päälle ja lähteä vaikka illasielle). 

Tämä kyseinen päivä sitten koitti ja tärisin koko aamun kun tiesin salaa mielessäni mitä tulee tapahtumaan. Olin vielä pukeutumassa kun mies sanoi lähtevänsä käymään pihalla. Ulos mennessäni mies odotti pihassa limusiinin kanssa ja ei tarvinnut siinä kohtaa todellakaan enää miettiä kahta kertaa mitä tulee tapahtumaan. Hypättiin kyytiin avattiin skumppa ja mies alkoi lukemaan mulle kirjoittamaansa kirjettä mulle. Kirjeen lopussa hän kosi :give_heart: jatkettiin siitä sitten juhlistamaan meitä.

Mies oli kuulemma aina halunnut kosia limusiinissa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme Kreikassa lomalla ja olin jo etukäteen toivonut, että poikaystävä kosisi siellä. Tiesin, että hän oli melkein kosinutkin minua pari kuukautta aiemmin, mutta suunnitelma ei mennyt sillä kertaa ihan putkeen. No, lomapäivät kuluivat eikä kosintaa kuulunut. Viimeisen lomapäivän iltana olimme syömässä ja olin jo tavallaan luopunut toivosta ja varauduin jo siihen, että kysyn häneltä sitten surullisena hotellissa, mikset nyt vieläkään kosinut. Ravintolan jälkeen menimme vielä vähäksi aikaa rannalle katsomaan merta ja kaunista kuunsiltaa. Katselimme toisiamme silmiin ja minä vain mietin, että kosi nyt vaan, kun on niin täydellinen hetki. Ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen hän sai kuin saikin pyydettyä minua vaimokseen, joskin unohti polvistua, kun oli raukka niin hermostunut. :D Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, ja palasin sittenkin siltä lomalta kihlautuneena naisena. :give_heart:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulin kotiin kahden ehdottomasti lempibändini keikalta reippaasti puolen yön jälkeen. Ajattelin miehen jo olevan nukkumassa, mutta hän oli omien sanojensa mukaan valvonut että pääsen turvallisesti kotiin :-X. Juttelimme niitä näitä vielä hetken, ennen kuin aloimme valmistautua nukkumaan. Vetäessäni peittoa päälleni mies kysyi kuin ohi mennen, että pitäisikö meidän mennä naimisiin? En ajatellut asiaa yhtään sen enempää vaan vastasin tyynyjen ja peiton lomasta että varmaan joskus kyllä. Vastaukseni aikana mies kaivoi esille sormuksen ja pyysi minua vaimokseen. Vasta nyt tajusin miehen olevan oikeasti tosissaan. Itkuhan siinä pääsi, kun sopersin myöntävää vastausta. :wub: Pitkän halimisen ja rakkauden tunnustuksien jälkeen rupesimme vihdoin ja viimein nukkumaan. Tosin minä kyllä olin niin täpinöissäni, ettei siitä nukkumisesta meinannut tulla yhtään mitään :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua kosittiin juuri viime viikolla, Tallinnan laivan kannella! :D Kuulostaa aika proosalliselta mutta kosinta oli ihana. Olemme molemmat hevareita ja olimme Akateemisella Heviristeilyllä pitämässä hauskaa. Mies halusi lähteä kannelle, ajattelin että oisko huono olo tai jotain. Siellä sitten kun käveltiin hän polvistui yhdelle polvelle ja sormukset (jo aiemmin yhdessä netistä tilatut) oli valmiina <3 Saatiin ablodit ja ilta ja koko seuraava päivä meni kyllä leijuessa. Taidan leijua vieläkin. No, de facto kihloissahan me ollaan oltu jo kauan, koska hyvin pian ensitapaamisen jälkeen jo puhuttiin häistä ja sukunimistä jne. Mies vaan halusi pitää sormukset itsellään jotta voi tehdä tällaisen romanttisen kosinnan, ja oli ihanaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieheni kosi minua 4.12. Vietimme kymmenvuotispäivää japanilaisessa teemassa: ensin kävimme Yayoi Kusaman näyttelyssä ja sitten "japanilaisessa" ravintola Gaijinissa syömässä. Yritimme illan lopuksi käydä Rautiksen Robert's Coffeessa, joissa kahdet ensimmäiset treffimme olivat ja jossa päätimme ruveta seurustelemaan, mutta kahvila oli tuohon aikaan tosi täynnä joten kahvin tilattuani emme jääneet paikalle. Kotiin päästyämme valmistauduin vuosipäiväkuvan ottamiseen korjaamalla meikkejäni. Toisessa huoneessa J sanoi puhuneensa isäni kanssa, ja kuulemma "vastaus oli ollut että diplomaattisesti A. saa itse päättää." Tässä vaiheessa sydämeni varmaan jätti lyönnin väliin... sitten äkkiä toinen oli vieressä ja kysyi jotakuinkin: "tuletko miun vaimoksi?" Rupesin tietysti itkemään, halasin ja sain mutistua kyllä, jota vielä myöhemmin selvensin. Ravintolassa ja muualla tunnelma ei ollut otollinen kosinnalle, mutta oli ihana tämä kotona kosintakin... se ainakin yllätti täydellisesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua kosittiin eräänä sunnuntaina metsäretkellä ihanan teehetken jälkeen korkean kallion päällä järven rannassa. Suosikkipaikkani ja ihanan romanttinen hetki, täydellinen kosinta minulle :)

Moony likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua kosittiin tavallisena tiistai-päivänä töiden ja uinti-reissun jälkeen. Mies oli tuuminut, että päivämäärä 7.2.2017 (seitsemäs toista seitsemäntoista) on hyvä päivä kosia. Kotiin tullessani mies veti olohuoneen keskelle, polvistui ja kaivoi taskustaan leipäpussin sulkijoista (sopivalla päivämäärällä totta kai) ja jesseristä tekemänsä sormuksen. Olen kuulemma joskus tokaissut, että sormukseksi riittää vaikka leipäpussin sulkija. :D Mies oli myös ostanut sydämenmuotoisen suklaarasian ja ruusuja. Jääkapissa odotti myös pullo kuohuvaa. 

Moony likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No kihloista oli monesti ollut puhetta ja yksi päivä ei ollut mitään erikoista tekemistä niin ehdotin että mentäisiin nyt ostamaan ne kihlat ja mies suostui. Että periaatteessa yhteisestä sopimuksesta ja toisaalta kai minä kosin :) 

Moony likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin ostanut miehelle lahjaksi liput keikalle. Keikalla oli jo molemmilla hyvä fiilis ja kun käveltiin sen jälkeen kaupungilla mies yllättäen kosi. Olimme asiasta silloin tällöin puhuneet mutta en osannut odottaa kosintaa koska olin aina kuvitellut että menemme kihloihin kesäaikaan :lol: Sormukset ostettiin jälkikäteen.

Moony likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tavallisen työpäivän jälkeen kotona odotti ihana yllätys. Sormus oli ihanin mahdollinen ja koira pyöri jaloissa. Sopi meille täydellisesti. 

Moony likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin lähdetty jokasyksyiselle Ruotsin risteilylle, jossa päätettiin tällä kertaa buffetin sijaan käydä ihan laivan ravintolassa syömässä. Itse siitä intoutuneena halusin laittaa mekon päälle ja olla ''all lady-like'' (en siis ole oikein koskaan pitänyt mekkoja saati korkokenkiä ym :rolleyes:) ja pidettiinkin ravintolassa oikein hauska ilta syöden ns pidemmän kaavan mukaan eli alku- ja jälkiruokia myöten, otettiin oikein pullollinen laivan valkoviiniäkin pöytään :lol:.

Saatiin syötyä ja raahauduttiin hyttiin takaisin, ja itseni rojahtaessa sängylle pötköttämään niin tuo kaivoi laukustaan sormusrasian ja kysyi että tulisinko minä hänen vaimokseen :wub:.

Sormus ei ollut ihan sopivankokoinen, mutta symbolisena eleenä aivan ihastuttava. Käytiin sormuskaupoilla kun päästiin takaisin Suomeen ja nyt sitten tässä ollaan vajaa pari viikkoa elelty perhoset vatsassa kun pääsee oikeasti niitä häitä viimeinkin suunnittelemaan :D.

Ja tosiaan tämä laivahomma on vähän meidän juttu, kun ollaan alettu seurustelemaan myös laivalla - tosin eri reitillä, mutta saman yhtiön!

Moony likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme viettämässä neljävuotispäiväämme toisessa kaupungissa, ohjelmassa oli aktiviteettia ja illallinen hyvässä ravintolassa. Hotellille saavuttuamme menin pitkään kylpyyn, ja sieltä tullessani mies polvistui ja pyysi vaimokseen. En oikeastaan muista siitä tilanteesta paljoakaan, olen sinänsä miehen sanojen varassa :D Se hetki tuli niin isona yllätyksenä, etten edes alkuun tajunnut mistä mies puhuu! Hän tarttui käsistäni ja kun hän polvistui, meinasin oikeasti pyörtyä, ja rupesin saman tien itkemään. Vollotin siinä hetken enkä siis vastannut yhtään mitään, mutta mies onneksi ymmärsi että vastaus on myöntävä ja kyyneleet ovat onnenkyyneleitä! :) 

kiira90, Vaniella and Moony like this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin tosi, tosi yllättynyt kosinnasta, kun mies aina sanoi että ei missään nimessä halua naimisiin!

Yhtenä päivänä hän sitten tuli töistä kotiin kukkakimpun kanssa. Aloin itkemään jo siinä vaiheessa, koska kukaan ei ollut koskaan aiemmin tuonut mulle kukkia! Menin sitten keittiöön laittamaan kukille vettä. Saatuani kukat maljakkoon tiskipöydälle käännyin ympäri ja siihen se oma kulta polvistui, keskelle meidän keittiötä. Minä itkin ja mies itki, ja vastaukseni oli myöntävä jo ennen kuin raukka ehti saada sanaa suustaan. :D Sormusta hän ei ollut ostanut, kosinta oli kuulemma ollut sen verran spontaani päätös, mutta sitten olikin kiva mennä yhdessä sormusostoksille kun mieskin halusi kihlasormuksen. :):-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mies kosi, ihan täytenä yllätyksenä tuli. Oli ostanut sormukset ja kuoharit ja kaikki. Ei oltu edes puhuttu kihloista, saati naimisiinmenosta. Tai no sen verran, että hän tiesi ettei naimisiin meno ole koskaan ollut mulle mikään "the thing". Mutta tän miehen kohdalla on. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme sopineet menevälle naimisiin. Olen vähän pettynyt ettei kosiminen tapahtunut kunnollisesti. Emme ole hankkineet kihlasormuksia, eikä vissiin aiota hankkia. Mieheni tietää että avioliitto on minulle tosi iso asia. Arvostan perinteitä. Tässä kesällä sitten yhtenä bileiltana kysyi, että mennäänkö naimisiin. Vastasin että mennään. Seuraavana päivänä ei edes muistanut asiaa. Kerroin hänelle. Sitten mies vaan viikko sen jälkeen sanoi, että päivä pitää lyödä lukkoon. Sovittiin päivä noin vuoden päähän. Tänään tajusin että olemme käytännössä kihloissa nyt. Mihin vaan jäi se kaikki romantiikka, perinteet, sormusten hankkiminen. Mikä edes on meidän kihlapäivä. Ei kenellekään viitsi edes sanoa että on kihloissa. Kun ei ole mitään kerrottavaa eikä näytettävää. Ei kiinnosta edes kihlasormuksia hankkia, kun se olisi mielestäni pitänyt tehdä joko heti tai mielellään jopa etukäteen. Olen niin kauan odottanut sitä hetkeä että minua kositaan. Tässäkö tämä nyt oli?

 

Thorvi likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on "vakkarihotelli" (tampereen torni) missä ollaan oltu pari kertaa aiemmin, ja nyt oltiin taas siellä. Oltiin menossa aulasta omaan kerrokseen, sattumalta osuttiin reunimmaiseen maisemahissiin mistä näkee ulos, ja ihasteltiin kaunista näkymää auringonlaskuineen kaikkineen. Omaan kerrokseen päästessä jäätin käytävälle ikkunan ääreen ihastelemaan maisemaa, ja yhtäkkiä mies polvistui :wub:

 

Oli kuulemma pitkin päivää odottanut sopivaa hetkeä.  Alun perin oli ollut tarkoitus viedä mut puistoon ja kosia siellä, mutta silloin kun oltiin ulkona niin vettä tuli taivaan täydeltä :D 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään