Jump to content
Naimisiin.info

Kahdesta vanhasta sormuksesta yksi uusi?


Mimmajessi

Recommended Posts

Eli minulla on isovanhempieni vihkisormukset. Perus kultaiset ohuet ilman mitään timantteja. Sormukset ovat luonnollisesti vanhoja. Saatiin miehen kanssa ihana idea jos näistä kahdesta saisi  tehtyä minulle vihkisormuksen. Lisättyä vaikka timanttia tai jotain kiveä. Onko tälläinen mahdollista? Ja  missä tälläistä voisi teetättää? Minkä hintaista tälläinen olisi?

Link to comment
Share on other sites

Tottakai voi ja kannattaakin teettää. Lähes jokaisesta kultasepänliikkeestä voi tilata sormuksen, vaikkei liikkeellä "omaa" seppää olisikaan. Hintahaitaria on vaikea arvioida, sillä se riippuu haluamastasi mallista. Oman sormukseni työ+ pikkutimskut tekivät 1500e. Mutta sain juuri sellaisen kuin halusin. Ja vanhat sormukset muistoineen kulkevat mukana uudessa kuosissa;-))

Link to comment
Share on other sites

Lähes jokaisesta kultasepänliikkeestä voi tilata sormuksen, vaikkei liikkeellä "omaa" seppää olisikaan. 

 

Suosittelen vahvasti kuitenkin hakeutumaan liikkeeseen, jossa pääsee itse keskustelemaan SUORAAN kultasepän kanssa (googleta vaikka kultaseppä + paikkakuntasi). Ketjuliikkeen myyjällä ei välttämättä ole minkäänlaista tietotaitoa tuollaisesta työstä. Kultasepän etsimällä saat varmemmin asiantuntevaa palvelua ja suoraan tarkan hinnan (maksamatta siitä välikädelle, ja samalla tuet kotimaista käsityötä), mahdollisia ehdotuksia mitä sormuksille kannattaisi ylipäätänsäkään tehdä tai myös suoran mielipiteen siitä, mikäli sormukset eivät sovellu yhdistettäväksi. Yleensä jonkunlainen keino kuitenkin löytyy.

 

Sormusten vanhuus ei yleensä aiheuta ongelmia, sillä pahastikin naarmuuntuneet pinnat saa kyllä kiillotettua uuden näköisiksi. Mainitsemasi materiaalin ohuus vaikuttaa kyllä ratkaisevasti siihen, kuinka onnistunut lopputuloksesta tulee tai kannattaako sormuksia sellaisenaan lähteä yhdistämään. Näkemättä sormuksia niistä on hankala sanoa juuri mitään ja hintakin riippuu täysin siitä, että mitä sormuksille tehdään (mahdollinen koon muutos, yhdistäminen juottamalla, pintojen hionta ja kiillotus) ja jos lisätään kiviä niin minkä kokoisia ja kuinka paljon sekä millä tekniikalla ne istutetaan...

Link to comment
Share on other sites

Pitää käydä siis kyselemässä. Tuo 1500e kuulostaa kyllä hurjalta. En noin kovaa summaa ole valmis maksamaaan. Ajattelin tämän kierrätyksen myös vähän säästö kannalta..

 

Siinä tapauksessa kannattaa oikeasti mennä sen kultasepän puheille. Jos tilaat sormuksesi Koruliike Oy:stä, joka taas tilaa sen sormuksen Kultaseppä Ky:ltä, niin sun maksama hinta saattaa Koruliike Oy:n katekertoimien jälkeen olla hieman suurempi kuin suoraan Kultaseppä Ky:ltä tilattuna. 

 

1500 euron sormusremppa ei ole mikään ihan pieni remontti enää. Uskoisin että mikäli niiden sormuksen yhdistämisessä ei ole kamalasti työtä ja valitset pienen timantin tai pari helpolla istutustavalla, niin selviydyt aika edullisesti. Aika iso tekijä hinnassa on materiaalit: kulta on kallista ja timantit on kalliita. Sulla on kuitenkin nyt pääosin se materiaali (eli kulta) valmiina. Kannattaa kysyä myös värillisiä kiviä! Luonnonväreistä kellertävän tai ruskean timantin saa huomattavasti edullisemmin, kuin arvostetumman värisen (eli värittömän tai harvinaisemman värin, kuten pinkin). Istutustavoista suosittelen miettimään hiertämällä tai rakeilla istutettua kiveä, sillä niihin ei tarvita lisämateriaalia. Jos haluat umpisarjaan tai kruunuun istutetun kiven, niin omien sormustesi lisäksi tarvitaan luultavasti lisää kultaa = lisää hintaa.

 

Lähde vaan rohkeasti kyselemään, se ei maksa vielä mitään. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...