Jump to content
Naimisiin.info

Perintökorun entisöinti & tuunaus (kullattu?)


Tipsis

Recommended Posts

Nyt kaivattaisiin apua ammattilaisilta ja kanssanaikkareilta :)

 

Sain isoäitini kaulakorun perinnöksi, mutta siitä ei oikein kukaan tiedä paljoa. Arvelemme, että kivet ovat granaatteja ja ne on istutettu kullattuun materiaaliin, ketju olisi ehkäpä kultaa (lukossa on niin kulunut leima, ettei siitä saa mitään selvää). Tarkoitus on tietysti mennä käymään sepän luona arvioittamassa koru, mutta ihan pian sinne ei pääse. Ensinnäkin, voiko kullattua pintaa entisöidä/pinnoittaa mitenkään?

 

Toisekseen, haluaisin hieman tuunata ja modernisoida korua. Eli ainakin vaihdattaa koruun toisenlaisen ketjun. Nyt koru laskeutuu makuuni liian "suorakaiteellisesti", haluaisin ketjun muodostavan pikemmin soikion tai ovaalin kaulalla eli ketjun pitäisi olla jämäkämpää, kenties pantamainen..? Ketju on kiinni kiviosassa tavallisin lenkein. 

 

 sml_gallery_38950_960_106888.jpgsml_gallery_38950_960_102772.jpg

 

Tuleeko teille mieleen muita "päivitys"ideoita?

 

Sitten vähän kanssanaikkarimpikysymys :) Millaiset korvikset hankkisitte korulle kaveriksi? Roikkuvat kuitenkin, eikös? Kuitenkaan korvikset eivät saisi "varastaa huomiota" kaulakorulta. Jotain tällaista olin ajatellut:

37839-0.jpg34243-0.jpgtai linkki

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Luulisi, että kullatut osat voisi pinnoittaa uudelleen. Mitä sellainen piipertäminen noin pieniin osiin sitten maksaa, siitä ei ole mitään käsitystä.

Korvakoruista valitsisin tuon keskimmäisen vaihtoehdon. Miksei myös nuo oikeanpuolimmaiset kävisi jos tahtoo nuorekkaampaa ilmettä.

Muokattu: , käyttäjä: hiippu
Link to comment
Share on other sites

Kullatun pinnan uudelleenkultaus pitäisi olla ihan mahdollista. Mielestäni kivet eivät sitä mitenkään estä, eikä sen pitäisi olla mitenkään erityisen työlästäkään, sillä kullattava tuote upotetaan kultausliemeen ja kultaaminen tapahtuu elektrolyysillä. Toki vanha kultaus kannattaa saada alta pois (ellei ole kokonaan vielä kulunut) ja pinta kiiltäväksi jo valmiiksi, jotta kultaus näyttää hyvältä. 

 

Jäykempänä versiona ketjun tilalle kävisi esimerkiki panta tai vaijeri, mutta kultaisena niitä kyllä liikkuu markkinoilla aika vähän. Hopeisena olisi varmasti helpompi löytää, ja kullata sitten koruun sopivaksi. 

 

Itse pidän eniten tuosta ensimmäisestä korvisvaihtoehdosta. Kaunis, mutta ei liian massiivinen. Kivi toistaa silti kivasti korun muotoa.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia vastauksista :) Soittelin sittenkin yhdelle sepälle tänään, mutta hänkään ei osannut oikein auttaa. Kullattuna/pronssisena pantoja ei oikein löydy. Ja hopeista pantaa ei kuulemma kannata kullata, sillä kultaus irtoaa yhden käyttökerran jälkeen. Kultainen taas on liian kallis.

 

Olen nyt kääntänyt ajatukseni koruaskarteluun ja tilpehööripantoihin, Sinellissä tmv. kun pääsisi käymään.. Väriero ja kulahtaminen eniten huolettavat.

Toinen vaihtoehto on sitten lyhyt kullattu ketju, joka ei pääsisi roikkumaan noin alas. Mutta nekin ovat kauhean kirkkaita ja erottuisivat liian selvästi korusta.

 

Jos jostain löytäisin korvikset, joissa roikkuisi tuon linkkikuvan tyyliin esim. 3 kpl pyöreitä 4 mm kiveä niin avot! Harkitsen jopa itse näpertämistä, kun ei mieleisiä ole löytynyt. Liekö niistä sitten näkisi jo kilometrin päähän, että ovat ihan feikit :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...