Jump to content
Naimisiin.info

Keskustassa vai keskellä ei mitään (majoituksen kera)


Mänty

Recommended Posts

Tähän kaipaisin oikeastaan näkökulmaa "jos olisin itse vieraana", enkä niinkään järjestäjän puolesta.

 

Miehellä on tiukka näkemys juhlapaikan sijainnista siinä mielessä, ettei halua "keskelle ei mitään" johon väki joutuu liikkumaan mennen tullen taksilla, ja etenkin yöllä poistuminen on hankalaa. Perheelliset ja autolliset sukulaiset eivät niinkään ole tuollaisesta ongelmissa, mutta autottomat kaverimme kyllä.

 

Tämän seurauksena olenkin katsellut paikkoja joko lähempänä keskusta-aluetta (bussit kulkee ja toisaalta taksimatka hotelliin tai kotiin olisi ennemminkin 5 kuin 50km) tai sitten sellaisia, jotka ovat kauempana mutta joissa on majoittautumisvaihtoehto. Majoittautumisvaihtoehdoissa on vähän se ongelma, että yleensä nukkumapaikkoja on 20-40 henkilölle, eli kaikkia vieraita ei näihinkään paikkoihin saisi majoitettua. Mutta nyt rupesin miettimään sitten sitä, että kumpi on vieraalle oikeasti mukavampi. 

 

Keskusta-alueen juhlapaikasta on helpohko poistua siinä vaiheessa kun juhlainto lopahtaa ja paikkakuntalaiset pääsevät omaan sänkyyn nukkumaan. Ei-paikkakuntalaisille lähistöllä on varmaankin useampia erilaisia hotelleja joista voi valita oman maun ja kukkaron kestävyyden mukaan. Jos haluaa samana iltana ajaa kotiin, niin näiden kesken ei juuri tule eroa siitä, mistä lähtee. Toisaalta väki hajaantuu sitten heti juhlien päätyttyä.

 

Majoitusta tarjoava paikka mahdollistaisi helpommin lasten siirtymisen unille vaikka vanhemmat vielä haluaisivat juhlia (sama toki puolisoiden välillä). Samoin aamulla voi vielä jatkaa juttua aamupalan merkeissä. Toisaalta järjestävän puolen on käytännössä pakko siivota silloin aamulla ja vieraille voi tulla ikävä fiilis siitä, ettei voi lähteä omaa tahtiaan kotiin vaan "pitäisi auttaa" siivoamisessa. Majoituspaikkoja ei myöskään riittäisi kaikille, joten osa joutuu poistumaan jo illalla. Pitäisikö mennä nopeat syö-hitaat ei linjalla vai tarjota majoittautumismahdollisuus niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Lisäksi majoituksen standardi voi olla vähän erilainen mihin osa on tottunut, paikasta riippuen. Seuraavana aamuna on toki edelleen autottomilla se ongelma, että he ovat keskellä ei mitään, mutta sentään ajokunnossa mikäli jostain on löytynyt laina-auto siirtymistä varten.

 

Kumpi vaihtoehto teitä vieraana houkuttelisi enemmän? Ja tuleeko mieleen muita näkökulmia, mitä voi ottaa huomioon.

Link to comment
Share on other sites

Yritän vastata pelkän vieraan näkökulmasta, mutta kun itsekin näitä pohdittiin, myös järjestäjän mietteitä tulee väkisellä mukaan.. :)

 

Olemme olleet häissä, joissa kotiin oli n. 10 km ja häissä, joissa keskustassa sijaitsevaan hotelliin oli n. 10 km (sieltä parisataa kotiin). Molempiin menime omalla autolla ja molemmista liikuimme taksilla nukkumaan, mutta olihan se kivempi päästä suoraan kotiin kuin seuraavana aamuna kiirehtiä hotelliaamiaiselle ja uloskirjautumiseen ja miettiä, onko ajokunnossa, että pääsee kotiin. Tuossa toisessa tapauksessa menimme pienellä porukalla häistä vielä baariin hotellin lähelle, mutta se ei mielestäni ollut kovin kummoista (vaikka muuten tykkään käydä kyllä baarissa/klubilla) eikä tuntunut häiltä enää. Jos kotiin ei pääse, olisi minusta kivempi jäädä juhlapaikalle porukalla, koska sitten ei tule sitä jakoa, kuka haluaa mihinkin baariin yms. ja ei mene rahaa taksiin, sisäänpääsyihin, juomiin jne. ja juhlapaikalta voi sitten omaan tahtiin valua nukkumaan. Kuvittelisin, että tuntuisi enemmän häiltä kokonaisuutena ja tulisi juteltua ihmisten kanssa enemmän. Noissa toisissa häissä oli myös sellainen henkilö, jolla kotiin olisi ollut n. puolen tunnin matka ja hän pohti pitkään, että mitä tekisi, kotimatka maksaisi paljon taksilla, kun yleisiä ei enää mene tarpeeksi myöhään, mutta niin maksaa sitten majoittuminenkin. Hän murehti, että jää paljosta paitsi, jos lähtee viimeisellä bussilla.

 

(Meillä juhlapaikalle majoitetaan kaverit, joiden oletamme haluavan ja jaksavan juhlia kanssamme pitkälle yöhön. Tulee sellaiset rennommat jatkot sitten. :) Harmillista on se, että sukulaiset joutuvat näin ollen valitsemaan pitkähkön taksimatkan/ajon päästäkseen hotelliin tai lyhyen taksimatkan/ajon majoittuakseen "vaatimattomampaan" yöpaikkaan. Paras vaihtoehto olisi ollut eräs juhlapaikka, johon kaikki mahtuvat majoittumaan, mutta siinä paikassa ei natsannut mikään muu sitten. Aion auttaa heitä löytämään mieluisan majoituksen, valitsevat kummin vain. Majoittuvat kaverit taasen saavat nukkua myöhään ja lähteä omaan tahtiin, ei ole mitään klo 12 check outtia - tosin myöskin tekevät itse aamiaisen mökkien keittiöissä ja toivottavasti fiilistelevät yhdessä. Siivousta ei pitäisi kummemmin tulla, kun se kuuluu hintaan.)

 

Vastaan, että jos olisin teidän kaveri, joka asuu paikkakunnalla, minulle kävisi oikein hyvin, että olemme kotikaupunkini keskustassa, jolloin pääsen helposti joko baariin tai kotiin. Sitten, jos juhlat olisivat jossain vähän kauempana, miettisin, että onko minulle majoitusta vai joutuisinko ottamaan taksin kotiin ja saisiko sen kuluja jaettua, missään nimessä emme tekisi niin, että minä tai sulho olisi kuskina. Jos lokaatio olisi jossain kauempana, olisi kiva, jos kavereille olisi majoitus - oma lehmä ojassa tässä :)

 

Jos taas olisin perheellinen sukulainen, joka olettaa lähtevänsä kotiin suht aikaisin ja jompikumpi aikuisista selvinpäin (tämä on käsittääkseni usealla vanhemmalla periaate, että aina toisen pitää olla selvinpäin) tai vanhempaa polvea, jota kiinnostaa korkeintaan yksi viinilasi ja ensimmäinen valssi on tarpeeksi "hurjaa", olisi ihan sama ajaa sitten kotiin oli juhlapaikka missä vain. Omalla autolla pitäisi kuitenkin tulla, jotta pääsee lähtemään kun alkaa väsyttää itseä tai lapsia, tai sinne voisi laittaa vauvan nukkumaan tmv. Lisäksi vanhempaa polvea ja varmaan heikkounisten lasten vanhempia kiinnostaa taatusti hiljainen hotellihuone tai oma koti vs. juhlapaikan naapurissa hostelli/mökki. Näin sanoi myös meidän juhlapaikan isäntä, että hänen kokemuksellaan vanhempi polvi valitsee perushotellin loppujen lopuksi kuin lomamökin/maatilamajoituksen, jota meidän juhlapaikan lähellä on tarjolla. Mutta tosiaan, jos on juhlinnasta kiinnostunut kaveripari, jolla lapsia, he varmasti tykkäisivät siitä, että lapset voi käydä nukuttamassa siihen naapuriin ja jatkaa juhlia.

 

Eli miettisin ensin, millaisia vieraita ja kenet majoittaisi ja mitä vieraiden kanssa haluaa tehdä ja moneenko asti. Jos majoitus on vähän muuta kuin hotelli, on tosiaan se riski, ettei se kelpaa kaikille. Häät ovat kuitenkin arvokas juhla, joten mistään telttamajoituksesta en kuitenkaan kaverinakaan haluaisi häihin lähteä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kaupungissa järjestettävissä häissä on tosiaan se hyvä puoli, että kulkeminen on helppoa. Itse tosin vierailen mieluummin häissä, jotka eivät sijoitu kaupungin vilskeeseen. Juhliminen onnistuu hääpaikalla yleensä pidempään, juhlaväki ei hajaannu niin helposti, miljö on monesti paljon kauniinpi yms. Muutamissa häissä on ollut aivan loistavaa se, että on ollut mahdollisuus majoittua juhlapaikan viereen tai melko lähelle juhlapaikka. Kun on ollut avecin kanssa juhlimassa, on toinen voinut väsähtäessään vetäytyä nukkumaan ja toinen on voinut jatkaa halutessaan juhlimista vaikka aamuun asti.

 

Majoituksen lisäksi yhtenä vaihtoehtona voi olla vireiden yhteis kuljetus. Omissa häissämme tarjosimme vieraille mahdollisuuden kyyditykseen juna-asemalta kirkolle, kirkolta juhlapaikalle ja vielä yllä juhlapaikalta juna-asemalle (Matkalla asuvat kuljetettiin kotiovelle). Hintaan kuului, että kuljettaja odotti vieraita kirkon ajan. Kilpailuttamalla kuljetusyrityksiä voi saada yllättävän hyviä tarjouksia.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

-- (Meillä juhlapaikalle majoitetaan kaverit, joiden oletamme haluavan ja jaksavan juhlia kanssamme pitkälle yöhön. Tulee sellaiset rennommat jatkot sitten. :) Harmillista on se, että sukulaiset joutuvat näin ollen valitsemaan pitkähkön taksimatkan/ajon päästäkseen hotelliin tai lyhyen taksimatkan/ajon majoittuakseen "vaatimattomampaan" yöpaikkaan. Paras vaihtoehto olisi ollut eräs juhlapaikka, johon kaikki mahtuvat majoittumaan, mutta siinä paikassa ei natsannut mikään muu sitten. Aion auttaa heitä löytämään mieluisan majoituksen, valitsevat kummin vain. Majoittuvat kaverit taasen saavat nukkua myöhään ja lähteä omaan tahtiin, ei ole mitään klo 12 check outtia - tosin myöskin tekevät itse aamiaisen mökkien keittiöissä ja toivottavasti fiilistelevät yhdessä. Siivousta ei pitäisi kummemmin tulla, kun se kuuluu hintaan.) --

 

 

Meillä toimitaan tämän suunnitelman mukaan eli juhlapaikan viereisiin mökkeihin majoitetaan ystävät kumppaneineen. Miljöö on kaunis ja porukka pysyy taatusti kasassa eikä kenenkään tarvitse lähteä siksi kesken pois, että puoliso haluaa jo nukkumaan tms. kuten ipanipa tuossa luetteli. Osa sukulaisista on innostunut seudun mökkitarjonnasta ja ilmeisesti vuokraavat pienillä porukoilla (4-8 hlö) lähialueelta (3-10 km) mökkejä. Matkaa lähimpiin hotelleihin tulee sitten kaupunkiin 20-25 km, oletan, että jos jotkut sinne ovat menossa, ovat omalla autolla sitten liikenteessä.

 

Yhteiskuljetuksessa olisi aivan hirveä järjestely, lähinnä sen lähtöajan valitsemisen takia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...