Jump to content
Naimisiin.info

Sormuksen rungon vaihtaminen keltakullasta valkokullaksi


maxine

Recommended Posts

Minulla on melko samanlainen sormus kuin tuo liitteessä oleva. En pidä keltakullasta ja haluaisin tämän olevan valkokultaa. Voiko sormuksen päällystää järkevällä hinnalla tai voiko rungon vaihtaa kokonaan valkokultaiseksi. Istutusosa siis saa jäädä sellaiseksi kuin on tai jos mahdollista niin kruunujen "kynnet" olisi kiva saada myös valkokultaisiksi. Onko tällainen operaatio vaikea/hintava tehdä?

 

 

post-50542-0-89669100-1410173707_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Heippa Maxine

 

Kysymyksestäsi on jo jonkin aikaa, mutta ajattelin kuitenkin vastailla, mikäli vielä kaipailet tietoa.

 

Tuohon saattaisi olla parikin mahdollista ratkaisua.

Ensimmäinen ja "helpoin" on rodinoida koko sormus. Se on varmasti myös edullisin vaihtoehto aluksi, mutta valitettavasti ei kovinkaan pysyvä ratkaisu. Rodinointi kuluu rungosta pois ajan kanssa ja paljastaa alla olevan keltakullan. Sormusta siis joutuisi kiikuttamaan rodinoitavaksi melko usein ja pidemmän päälle tämä tietysti saattaa käydä hintavaksi. 

 

Toinen vaihtoehto olisi vaihtaa sormuksen runko kokonaan. Tosin kuvan perusteella saattaisi näyttää hieman siltä, että sormus olisi itse asiassa kokonaan keltakultainen ja tuo kastikkaosa on rodinoitu valkoiseksi. (Rodinointi on kulunut pois esim. juuri noista istutuksen kynsistä.) Kuvasta on kuitenkin hieman vaikea sanoa onko näin, vai onko alta paljastuva valkokulta vain kovin kellertävää, joten se selviää näyttämällä sormusta kultasepälle.

 

Ja se kolmas vaihtoehto jos sormuksesta haluaa oikeasti kokonaan valkokultaisen (mikäli siis istutusosa on todellisuudessa rodinoitua keltakultaa), on irrottaa kivet ja valmistaa kokonaan uusi sormus vanhaa mallina käyttäen. Luonnollisesti tämä on näistä vaihtoehdoista se hintavin ja vanhan sormuksen ideahan siinä tietysti hieman katoaa. :)

 

Kaisa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...