jokala

Missä olette olleet häämatkalla kotimaassa?

27 viestiä aiheessa

Vinkkejä kaivataan... Mies ei suostu etelän lämpöön tms lähtemään joten teemme häämatkan ensi kesänä jonnekin päin suomea... Ideoita kokemuksia ja vinkkejä kaivataan... Mökkiloma todennäköisin vaihtoehto mutta... ideoita kiitos

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä sama juttu.. Tosin syynä on rahatilanne, menen opiskelemaan ja siten ei asunto- ja autolainojen jälkeen paljon ylim. jää.. Ajateltiin kanssa jotain mökkireissua syyslomalle.. Mutta vinkkejä kaipaan minäkin että minne? Ois kiva joku romanttinen miljöö jossain missä sais olla rauhassa  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähetään pariksi viikoksi Lappiin kiertelemään heti häiden jälkeen, tosin olen itse sieltä kotoisin, joten paikat ovat tuttuja. Miehen kanssa pidetään vaeltamisesta, joten tunturiin elokuussa suunnataan. "Varsinainen häämatka" tehdään sitten joulukuussa Etelä-Amerikkaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me lähdetään ihan häämatkalle pohjoiseen, eli häitä seuraavana päivänä autojunalla Kolariin. Mennään ensin Ylläkselle ja sieltä sitten minne nenä näyttää. Ollaan kierretty näin jo monena monena kesänä ympäri Suomea, ja on kyllä täysin meidän juttu :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käypä katsomassa vinkkejä Kuusamon aktiviteetit -ketjusta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ajattelimme lähteä Turun saaristoon. Yövymme Nauvossa ja pistäydymme päiväretkellä Korppoossa jne. Ajattelimme vuokrata pyörät jos vaan mahdollista, tai jos ei onnistu, otamme omat maastopyörät mukaan ja ajelemme saariston maisemia ihaillen.

Kaikki Nauvossa käyneet ovat kehuneet seutua ja sen palveluita. Kuulemma ravintola L'escale on aivan mahtava.

Paluumatkalla käymme Naantalissa ja Turussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdemme häämatkalle Tahkolle. Sieltä löytyy uusia SpaSuites huoneistoja, jotka ovat viimeisen päälle varusteltuja, mutta halvempi vaihtoehto kuin esim. kylpyläloma. Tahkolta löytyy myös kaikennäköistä aktiviteettia mm. vaellusta, tennistä, keilailua ja kylpylä. Kumpaakaan kun ei innostanut löhöily auringon alla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lähdössä reilun viikon kuluttua häämatkalle Luostolle, kun sieltä löytyi niin ihana hotelli :-X

Halusimme hiukan luksusta ja ainakin nettisivujen perusteella tuo hotelli vaikuttaa just täydelliseltä. Palvelukin on tähän asti ollut erittäin ystävällistä.

Pakettiimme kuuluu saunallinen ja takallinen superiorhuone, aamiaiset, eväspaketit ja kolmen ruokalajin illallinen joka ilta.

Luostolta löytyy myös laaja valikoima eri aktiviteetteja (mm. huskyajelua, ratsastusta, moottorikelkkasafareja, jääkiipeilyä...), jos haluaa viettää aikaansa muuallakin kuin rinteessä.

Kerron sitten myöhemmin vastasivatko Aurora Chalet ja Luosto odotuksia ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa taloudellisista syistä muuttui häämatkasuunnitelmat ja pysytellään siis kotimaassa. Matkalle lähtö vasta ensi heinäkuussa mutta kertoilen suunnitelmia kuitenkin.

Eli aluksi on ajatuksena lähteä kahdeksi päiväksi Bengtskärin majakalle, suunnitelmissa majakkaan ja siihen pieneen luotoon/saareen tutustumista, romanttista merelle katselua ja hylkeiden bongausta. Sitten tullaan Hankoon neljäksi päiväksi. Aluksi ajattelin Hotel Villa Maijaa, mutta heillä oli kaikki huoneet varattuja. Onneksi löysin toisen suloisen oloisen villa majoituksen (http://www.tellina.com/). Hangossa ajateltiin käppäillä pitkin rantoja, vuokrata pyörät ja viipottaa niillä ympäriinsä, käydä syömässä hyvin, ehkä jossain spa-hoidoissa ym. Yhtenä päivänä yritetään kanssa päästä sukeltamaan jollekin Hangon edustan hylylle (pitää vaan saada pari henkeä mukaan, retken järjestyminen kun edellyttää neljää sukeltajaa).

Tällaisen häämatkan päätteeksi suunnataan luultavasti vielä kodin kautta pariksi päiväksi porukoitten mökille Porvoon saaristoon.

Vaikka aluksi meillä oli ajatuksena suunnata jonnekin pidemmälle, niin oon tähän suunnitelmaan kyllä tosi tyytyväinen ja ihan innoissani. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Löytyisikö vinkkejä, mitä voisi tehdä Turun suunnalla, kun aikaa on vain pari päivää ja ajankohtana syksy? Bengtskärin majakka olisi ihana, mutta sinne ei taida enää syyskuussa päästä muutakuin tilausvuoroilla, jotka on liian kalliita meidän budjetille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos on vinkkejä muutaman päivän talvihäämatkalle, niin kertokaa ihmeessä! Tarkoitus olisi lähteä pariksi päiväksi johonkin, tai siis aion järjestää tämän yllätyksenä miehelle. Voi olla vaikka joku kylpyläkohdekin, kunhan siellä olisi jotakin muutakin, vähän erilaista tekemistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olisin alkuun halunnut (ja ehkä vielä nytkin) lähteä häämatkalle johonkin ulkomaille,kun en ole,kun kerran Espanjassa käynyt.. Mies oli taasen ihan suomen matkailun kannalla.. Ja mä sitten ajattelin,että jos nyt tekis täällä suomen kamaralla reissun ja menis 'sitten joskus' ulkomaille...

Nyt haluaisin mahdollisia ehdotuksia jos sitä vaikka viikon (7pvä) kiertelis paikkoja Suomessa ensi vuoden heinäkuussa niin mihin voisi/kannattaisi mennä? Mieluusti sellaisia ehdotuksia,joihin pystyis koiran ottaa mukaan,koska ajatus olis lähtee omalla autolla liikkeelle ja ottaa tosiaan tuo koiruus mukaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelisin kotimaan häämatkakohteista Ahvenanmaata niin kesällä kuin talvellakin. Täällä on tekemistä vuoden ympäri. Kastelholman linna, Tjudön viinitila, Bomarsundin linnoitusten rauniot, Mariebad-kylpylä/uimahalli ja Maarianhaminan kaupungin merellinen tunnelma. :)Tervetuloa Ahvenanmaalle!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdettiin häämatkalle Lappiin, Aavasaksaan. Ensin junalla Ylitornioon ja sieltä taksilla Aavasaksan vaaralle, jossa on siis vaaran huipulla rykelmä hyvin varusteltuja hirsimökkejä. En nyt muista viikkohintaa, mutta ei kyllä maksettu itseämme ihan kipeiksi.

Vaaran huipulta on tosi kauniit näkymät ja siellä risteilee pitkospuureitti, joka johtaa Aavasaksan vaaran omaan ravintolaan. Aavasaksassa on ennen muinoin järjestetty tunnelmallisia juhannusjuhlia. Siellä Tornionjoki tavallaan erottaa Suomen Ruotsista (Ruotsi on sillan toisella puolella vain muutaman kilometrin päässä) ja kerrotaan, että ennen muinoin suomalais-ruotsalaiset hääparit, joista siis toinen oli kotoisin Suomesta ja toinen Ruotsista, menivät toisinaan naimisiin Tornionjoella lautan kyydissä tasavertaisesti ja puolueettomasti "maiden välissä". :D Minusta oli ihana tarina.

Aavasaksassa luonto on kesällä kauneimmillaan ja auringonlaskut ovat ihania - kannattaa kokea keskikesän aurinko, joka ei näytä laskevan lainkaan. Myös ilma on erityisen puhdasta ja luonnossa pääsee kunnolla rauhoittumaan. Aavasaksan vaaran huipulla sijaitsee myös torni, josta avautuu mielenpainuvat näkymät Tornionjoelle ja muualle ympäristöön. :girl_sigh:

Itse siis suosittelen Lappia sellaisille, jotka haluavat rauhoittua häiden hössötysten jälkeen ja nauttia Suomen luonnosta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääyömme vietimme Porvoossa Pariisin Villessä, joka oli aivan ihana. Sitten autoilimme Saloon hotelli Fjalariin, josta edelleen olimme varanneet hääsviitin koristeluineen, skumppineen, omine saunoineen ja poreammeineen. Sitten ajoimme Hankoon telttailemaan. Sen jälkeen ajoimme Naantaliin, jonne jätimme auton ja otimme auton katolle kiinnitetyt pyörät käyttöön ja ajoimme läpi Turun saariston rengastien. Yhteensä pyöräilyä tuli 282 km! Saariston rengastie oli aivan ihana! Pyöräillessä koki saariston kaikilla aisteillaan, haistoi kesän tuoksun ja kuuli heinäsirkkojen sirityksen! Tunnelma saaristossa oli hyvin lämminhenkinen. Aloimme aina alkuillasta soitella aamiaismajoiotuspaikkoihin ja varasimme yöksi majoituksen. Reittimme kulki siis Naantalista Turkuun, Kaarinaan, Nauvoon, Houtskariin, Iniöön, Taivassaloon, Askaiseen ja ympyrä päättyi Naantaliin. Lopuksi olimme hemmotteluhoidoissa Naantalin kylpylässä viimeisen viikonlopun. Kaksi viikkoa siis lomailimme yhteensä. Mielestäni tässä oli aktivitettia ja hemmottelua sopivassa suhteessa ja loma oli todella ikimuistoinen ja ihana, molempien mielestä! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kesällä Levin Panorama-hotelli. hienot näkymät "alas tuntureille"..oltiin tavallisessa huoneessa,mutta varmaan siellä paremmankin varustelutason huoneita on. Huoneessa ja hotellissa oli luxuksen tuntua. Kesällä siis siksi että hyvin rauhaisaa ja autiota, talvella taitaa siellä olla aika eri meininki ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minuakin kiinnostaisi kuulla häämatkoista erämaahan, johonkin mökille, josta voisi tehdä päivän vaelluksia ja illaksi palata saunomaan ja nauttimaan rauhallisuudesta ja maisemista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan suuntaamassa häiden jälkeen pienelle kesälomamatkalle Naantaliin ja Hankoon, ollaan viikko rentoutumassa. Joskus myöhemmin suunnataan varmaan "ihan oikealle" häämatkalle ulkomaille, mutta nyt muun muassa budjettisyistä pysytään häiden jälkeinen aika kotimaan kamaralla.

 

Hangossa on muutama vuosi sitten kokonaan remontoitu hotelli Regatta, joka on viihtyisä ja aivan meren äärellä. Siitä on lyhyt matka käpötellä rannoille ja sataman makasiinien ravintoloihin. Tätä hotellia suosittelen lämpimästi, mikäli matka Hankoon on suunnitteilla!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me muutettiin vähän suunnitelmia ja ollaankin menossa heti häiden jälkeen minihäämatkalle Porvooseen. Ollaan pari yötä rentoutumassa Haikon kartanossa. :) Varsinainen häämatka on sitten myöhemmin seuraavana vuonna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haikon Kartano olikin meillä jo valmiiksi listalla, mutta tuo Hangon Regatta näyttää taivaalliselta.

Muokattu: , käyttäjä: radamsa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä voisin suositella Kolia! Me ei mennä sinne häämatkalle, mutta ollaan oltu siellä muutamia kertoja. Sokos hotel Koli on rakennettu melkein Kolin huipulle, ja hotellissa on suhteellisen uusi maisemakylpylä. Niin täydellinen paikka! Mikään ei ole mahtavampaa kuin se, että kun on päivän vaeltanut sairaan kauniissa maisemissa ja sen jälkeen pääsee vielä juomaan paljuun viiniä :) me ollaan niin rakastuttu tähän paikkaan! Kylpylässä ei pääse uimaan, se on vaan semmoinen hemmottelupaikka. Kylpylälipun hintaan kuuluu joko pullo viiniä tai sitten lumenen tuotteita. Kylpylässä on kolme erilaista saunaa, elämyssuihkuja, muutama palju, poreallas, äänivesiallas, jalkakylpyjä, kylmävesiallas ja relaxhuone, jossa voi ottaa vaikka hieman välipalaa tai vaikka vaan istua ja katsoa järvelle :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään