Jump to content
Naimisiin.info

Pyhän Laurin kirkko / Helsingin Pitäjän kirkko


Guest Syyshäät

Recommended Posts

Te jotka olette kyseisen (pyhän laurin kirkon) varanneet kesälauantaille, kertokaapa kokemuksia! Lähinnä mietin että miten varausjärjestelmä toimii. 1.9 siis saa alkaa varaamaan mutta saako mennä paikan päälle jonottamaan, ottavatko he puhelimitse varauksia jne?

Mikä on mielestänne paras tapa saada kirkko haluamalleen päivälle? Paikan päälle meneminen, soittaminen vai joku muu systeemi?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä pari vuotta sitten tilanne ratkaistiin niin, että sulhanen meni paikan päälle, mä soittelin työpaikalta puhelimella. Loppujen lopuksi mä pääsin aikaisemmin läpi, saatiin haluamamme päivä ja aikakin heitti vain tunnilla  ::)

Sulhanen sanoi, että jotenkin vaikutti siltä, että puheluihin vastattiin selkeästi nopeammin ja puhelimessa kyseltiin vähemmän... tiedä sitten. Jonosta kuulemma lähti koko ajan porukkaa, kun pääsivät puhelimella läpi nopeammin.

Pidetään peukkuja teillekin  :)

Link to comment
Share on other sites

Viime vuonna ensimmäiset olivat menneet paikalle jo vähän jälkeen 5.  :)Olivat joutuneet odottamaan pihalla n. klo6:een, kunnes joku ystävällinen vartija oli päästänyt heidät tuulikaappiin ja eteiseen lämmittelemään. Itse menin paikalle klo 6.45 ja edelläni oli  ehkä noin 7 varaajaa. Odottelimme sitten klo 8 saakka, kunnes ovet avattiin ja jokainen ensimmäistä jonossa ollutta lukkuun ottamatta kaivoivat kännykät esiin. Itse yritin soittaa kahdella kännykällä yhtäaikaa. Lisäksi isäni yritti soittaa omalla puhelimellaan. Sulkki oli ulkomailla, joten hän ei hommaan ryhtynyt.

Pääsin itse läpi puhelimella juuri siinä vaiheessa, kun olin papin oven takan aseuraavana menossa varaamaan aikaa. No perässäni ollut pari oli silminnähden onnellinen, kun näin pääsivät hieman nopeammin papin puheille. Kaikki paikalla olijat olivat erittäin solidaarisia ja mukavia toisiaankohtaan, jotenmitään ihem ryntäykisä ei tapahtunut. Kaikki tiesivät oman paikkansa jonossa ja onnittelivat niitä, jotka saivat vihkiajan varattua puhelimitse tai papin luona käyden.

Muutama vinkki varaamisesta:

-Kannattaa muistaa ladata puhelimen akut mahdollisimman täyteen ennen soitto rumpan aloittamista.

- Jos menet paikan päälle ennen kirkkoherranviraston aukeamist ajonottamaan, ota mukaasi vaikka jotain lukemista ja pyllyn alle pehmustetta. Aika tuolla kuluu melko hitaasti sillä kelloon tulee katsottua äärimmäisen usein ja peffa puutuu kovalla lattialla.

- Jos menet autolla, muista ottaa parkkirahaa, mukaan, sillä kiekkopaikkoja on vähän ja muut ovat maksullisia paikkoja. Parkkipirkot päivystivät parkkiksen kulmalla sakkoautoja ainkain viime vuonna.

-Puhelinkeskusken kautta ei kannata soittaa, sillä silloin yhdistyminen on hitaampaa.

-Älä huolestu, sillä aikoja on yllättävän paljon jaossa. (Itsekkin olin melkein 100% varma ettan saa aikaa haluammalleni päivälle).

-Muistakaa tarkistaa, että haluammallanne päivälle ei kirkossa ole mitään tapahtumia, sillä tälle vuodelle oli esim7.8 kirkko varattu jollekin tapahtumalla.

:)Pitkää pinnaa  ja onnea "metsästykseen" :)

Link to comment
Share on other sites

Aloin heti  kahdeksalta soittamaan ja läpi pääsin n. ysin aikoihin...sain haluamani päivän ja ajan ...eli aika helposti meni varaus  ;)    ps. virkailija sanoi, että toinen linja oli jo kaatunut ensimmäisen tunnin aikana, kun soittoja tuli niin paljon...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

pari kymmentä minuuttia soitin 1.9 viime syksynä ja päivä vaihtoehtoja meillä oli kolme, näin varmistimme että niistä jonkun saamme. no ykkös vaihtoehdon saimme. kellon aika muuttui myöhäisemmäksi mutta tosi hyvä kyllä että saatiin myöhäisempi aika. ei tule niin kiire ja voi nukkuakkin pidempään :)

kolme viikkoa ja risat vielä :) hääpuku jo kuumottaa kaapissa  ;D

olen kuullut monilta ettei jonottaminen kannata, soittamalla pääsee helpommalla ja monesti nopeammin. jotkut tosiaan jonottavat jo aamun sarastaessa ovella. onhan siinäkin tietysti oma tunnelmansa  ;)

Link to comment
Share on other sites

Hui, ku alko jänittämään! Meillä tosiaan kyseinen kirkko suunnitelmissame, emmekä halua siitä luopua ;) Olen kyllä tiennyt, että on todella suosittu kirkko, mutta en kyllä tienny, että ihan noinkin suosittu :o

Täytyy alkaa suunittelemaan taktiikkaa, millä saamme kirkon varatuksi haluamallemme päivälle ja aika myös :P

Link to comment
Share on other sites

Itse luin jostain vantaan seurakunnan sivuilta, että ko. kirkkoa voi ruveta VANTAALAISET varaamaan 1.9.2004 alkaen ja Helsinkiläiset vasta tammikuun 2005 puolella. Myöhäiseksi menee jos sinne asti joutuu odottelemaan ja onkohan enää sillon yhtään aikaa jäljellä??!

Link to comment
Share on other sites

JJJ - pitää ikävä kyllä paikkansa.   :(

Meillä oli myös tuo kyseinen kirkko suunnitelmissa, mutta kun kuultiin, etteivät ulkopaikkakuntalaiset saa tehdä varauksia kun vasta tammikuussa, vaihdettiin toiseen kirkkoon.

Itse soitin kirkkoherranvirastoon kokeeksi tammikuussa -04 kysyäkseni tämän kesän vihkiaikoja; ensimmäinen vapaa aika (lauantaille) oli joskus syyskuun puolivälissä ja hyvin myöhään iltapäivällä (ellei peräti klo 18 ).

Suoraan sanottuna en usko että tammikuussa on mahdollista saada tulevalle kesälle vihkiaikaa - ellei sitten tyydy johonkin muuhun päivään kuin lauantaihin tai onnistu saamaan peruutusaikaa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Snowflake23

Juupelis..ei enää vuodenvaihteessa kauhiasti ole aikoja (jos esim. heinäkuuksi haluaa) kun minä varasin lokakuussa ajan ja ainut aika oli klo 18.15 jos heinäkuuksi halusi

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Yksi huono kokemuskin joukkoon.

En päässyt puhelimella edes jonoon ennen 10.30 (yritin lähes tauotta klo 9 alkaen),  sitten kyllä vastattiin aika nopeasti. Haluamallamme päivänä 11.6.2005 on joku muu tilaisuus ja muutamat ajat olivat jo menneet  :-[

Joku toinen kirkko sitten, Vantaalla tuntuvat vain olevan kaikki rumia moderneja möhkäleitä ja Pyhän Laurin kirkkoon olisi ollut kotoa vain kivenheiton matka.... ehdotuksia?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...