Aada

Erilaista hääohjelmaa? (yhdistetty)

174 viestiä aiheessa

^ Mitä teillä on jo mielessä? Millaista porukkaa ja millainen tila?

Jotkut pelit? Lautapelit (trivial, alias, twister, pictionary), jotkut lasten pelit aikuisten säännöillä (vaikka muistipelit tai motoriikkaa vaativat), korttipelit, pullonpyöritys ja muut juomapelit, "sporttikorneri" (löytyykö vaikka minibilispöytä, corona tms.) ja ulkopelit (fudis, mölkky, tikka, ULOS leikkejä/ohjelmaa)? Karaoke ? Häälehti/tehtävä, esim. bingo, kilpailut?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oletamme, että virallisen ohjelman jälkeen porukka koostuu pääasiassa noin 25-30 -vuotiaista kavereistamme (toki joitakin vanhempia sukulaisiakin on vielä paikalla). Tila on erään luontokeskuksen yhtenäinen ravintolatila.

 

Jotain minibilistä tms. sporttista olikin jo takaraivossa, sellainen kyllä löytyis mökiltä. Muitakin sisällä toimivia toiminnallisia pelejä saa ehdotella, mutta ihan perinteisimmät lautapelit on kyllä poissuljettuja, koska niitä on pelattu niin paljon muutenkin kyseisellä porukalla. Ulkopelit eivät mahdollisia, koska ajankohtana helmikuu. Karaokeihmisiä ei olla yhtään.

 

Mietittynä oli jo solmuntekoviesti (suuri osa partiolaisia), shotin pipetointi suulla (ollaan molemmat labra-alalta) sekä kävynheittokilpailu (käpyjä kerätty koristeiksi). Toki tässä on jo aika paljon, mutta toimivia ideoita otetaan vastaan! Nämä olisivat varmaan kilpailumuotoisina kaikki, jotta saadaan porukkaa innostettua mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin mietin, että tuo salatehtäväjuttu voisi olla tosi hauska! Taikka sitten hääbingo.. Ehkä molemmat olisivat sitten liikaa?

Meillä mökkihäät ja koitetaan pitää tunnelma mahdollisimman rentona koko juhlan ajan(toki illemmalla sitten on ohjelmassa saunomista ja uimista) ja ollaankin mietitty pihalle mölkkyä ja muita pelejä.

 

Tuli mieleen, että kun me mahdollisesti skipataan häätanssi kokonaan(tosin eilen sain sulhoa vähän pehmenneltyä jo häähitaaseen), niin mietin että mitenkäs olisi jonkinlainen kilpailu meidän välille korvaamaan tanssin? Kuten esimerkiksi tuo shotin pipetointi suulla tai.. Jotain vastaavaa, mutta mitä?

Ja mitenhän se toimisi, jos tätä ideaa jalostaisi vielä niin, että vieraiden keskuudesta halukkaat saavat tulla haastamaan ja se ken voittaa, niin taas hänet saa tulla haastamaan. Sitten kun ei enää halukkaita haastajia löydy, niin siinä on voittaja ja mahdollisesti on tiedossa jokin pieni palkinto.

 

Hmm...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä varmaan hyvä tänne kommentoimaan, ko ei edes kihloihin asti olla vielä päästy. :D Mutta hyvä alkaa keräämään ideoita jo hyvissä ajoin, häät on kuitenkin tulossa. ;)

 

Sulhanen on musikaalinen, soittaa kitaraa, bassoa, rumpuja ja laulaaki. Sanokin mulle, että sitten kun mennään naimisiin, niin hän haluaa yllättää ja käydä vetämässä bändin kanssa jonkun biisin. Tästä innostuneena oon koittanu miettiä että mikä se ois se millä minä sitte yllättäisin. Ja sitte keksein! Oon harrastanut nyt jopa hurjat puoli vuotta itämaista tanssia. Ajattelin, että häihin hommaisi itämaisen tanssiryhmän tanssimaan ja sitten yllättäisi sekä sulhasen että vieraat tanssimalla itse yhden tanssin tämän ryhmän kanssa.

 

Vaatii tosin sen, että kaaso auttaa vaatteiden vaihdossa, sillä siinä kermakakku-unelmassa jota hääpuvukseni haaveilen, ei pahemmin mitkään lantionvatkaukset ja muut näy. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin oli salatehtävät ohjelmana häissämme. Alkuun tiedotettiin asiasta ja luettiin kaikki samaan aikaan omat tehtävät. Tehtävät olimme piilottaneet paikkakorttien taakse. Osa tehtävistä kohdennettiin tietyille vieraille, esim. taukojumpan vetäminen luisteluvalmentajalle. Suurin osa kuitenkin arvottiin niin ei sitten sulhasen kanssa tiedetty kuka minkäkin tehtävän saa. Parhaita hetkiä salatehtävien parissa oli mm.

 

- se kun kaikki vieraat hurrasivat ja tekivät aaltoja pöytäkunnittain yhden vieraan aloitteesta,

- kaikki lapset ja äidit vetivät Sutsisatsin ennen häätanssia,

- yksi vieraista seisoi tuolilla koko häätanssin ajan,

- miesvieras kierteli kyselemässä mikä on paras materiaali rintaliiveissä, ja oli vielä lapulleen kirjoittanut gallupin tuloksenkin.

- salatehtävän tuloksena meidän perheen asioista päättää morsiamen perhetuttu, joka ehti polkaista ensin kakunleikkauksessa

 

Me pyydettiin, että salatehtävälappuun laitetaa nimi kun sen on suorittanut ja lappu palautetaan niille osoitettuun paikkaan. Suurin osa tehtävistä oli tehty, ja vieraat olivat tyytyväisiä ohjelmaan! Lapsille oli tehty omat tehtävät iän ja luonteen mukaan. Sain halauksia ja ihanan onnittelulaulun!

 

Toinen vähän erilainen ohjelma meillä liittyi valokuvaukseen. Meillä oli ammattikuvaaja paikalla ja juhlien aikana toteutettiin "koulukuvaus". Teimme valmiiksi kaksi taulua; toisessa oli päivämäärä ja toisessa meidän nimikirjaimet ja sydän keskellä. Tauluissa oli valkoiset puukehykset, ja tekstit olivat valkoista kartonkia.  Kehyksiä siis pidettiin kuvassa samalla tavalla kuin koulukuvissakin. Vieraita kehotettiin käymään kuvassa ruokailun jälkeen ja kaikki kävivätkin. Kuvia otettiin perheittäin ja pariskunnittain, otettiin myös "luokkakuvia", jossa oli meidän molempien lähiperhe. Kaverikuvia taisi tulla myös jonkinlainen määrä. Tästä ohjelmasta myös pidettiin.

 

Kolmantena ohjelmana meillä oli avioliittoneuvot. Meillä oli valmis tekstipohja ja lauseiden aukkoihin vieraat sai täyttää sanoja. Neuvoista ja koulukuvista teemme sitten itse vieraskirjan/hääalbumin, eli muuta vieraskirjaa meillä ei ollut. 

 

Näiden lisäksi oli tietysti perinteiset puheet ja tanssit ja heitot. Sukkanauhan heitossa oli pientä erikoisuutta siinä, että sulhasen ensimmäisellä puvun alle sukeltamiskerralla puvun alta löytyi vauvanukke, valtavat naisten alushousut ja kaulin. Tämä nauratti myös :) Näissä sitä oli jo ohjelmaa kerrakseen, eikä enempää tarvittukaan!

Muokattu: , käyttäjä: Marily
klt3007 and heipähei like this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vitsi, minäkin innostuin tästä salatehtäväohjelmasta! Meillä tämä toteutetaan varmaan niin että valitsemme jokaisesta pöydästä sellaisen vieraan kenen tiedämme olevan ei-niin-arka :) Onko muilla vanhemmat ihmiset lähteneet tähän leikkiin mukaan...?

Pitäisi vain keksiä jotakin hyviä ja vieraille sopivia tehtäviä... Pitääkin lukea aiemmat viestit nyt oikein ajatuksella jos saisi itsellekin jotakin ideoita.

 

Muoks. Olisiko paras kertoa heti juhlan alussa että tulee olemaan salatehtäviä että vieraat uskaltavat toteuttaa niitä vai pitäisikö vain olla hiljaa?

Muokattu: , käyttäjä: tiria

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ohjelmassa on tulossa:

- alussa huiskutusleikki

- muutama puhe

- salatehtävät, kuitenkin niin, että kuusi haastavinta tehtävää on kohdennettu rohkeimmille, muut reilut viisikymmentä sattumanvaraisesti. Tehtäviä on laidasta laitaan ja kaasot tiedottavat ohjelmasta aluksi, samaten vapaaehtoisuudesta. Kiva palkinto kolmelle parhaalle pitää keksiä.

- kakun leikkaus, häävalssi

- pöydissä lisäksi häävisa, jonka vastaukset käydään jossain välissä ja avioliittoneuvot/terveiset hääparille

- omalla ajalla tehtävänä käydä photo boothissa, esim. Aluksi, koska olemme kuvattavana

Tuntuu, että ohjelmaa on aika lailla, tosin salatehtävät euvät sinänsä vie aikaa. :) meillä ei myöskään ole bändiä, vaan vieraat ovat kutsun yhteydessä toivoneet kappaletta, jonka ovat halunneet kuulla. Toivebiisien kohdalla dj kertoo, kuka kappaleen on toivonut. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä yksi häiden hauskin juttu olivat nämä salatehtävät. Kaveri luki ääneen kaikki suoritetut tehtävät ja yksi voittaja nostettiin arpomalla hatusta! Minusta se oli hyvä käytäntö, niin ns. kesympiä tehtäviä saaneillakin oli mahdollisuus voittaa. Monet naurut saatiin! Meillä oli yksi pöytä, jossa oli vähän vanhempia ja he olivat jokaikinen oli tehnyt tehtävänsä - yksi aloitti koko homman!

Lisäksi toinen vähän erilainen hääohjelma oli se, että valokuvaaja otti vihkimisen jälkeen ulkona kaikista vieraista meidän kanssamme ryhmäkuvia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääbingo on jotenkin niin, ei minua. Mutta sulhon kanssa tykätään oikeasta bingosta! Aateltiin et ostetaan pikkuinen bingomasiina, maksaa 25e, ja vedetään yhtenä ohjelmana bingo. Jos laittais bingokupongin ohjelman väliin, aikamoinen homma vaan väsätä 60-70 erilaista bingokuponkia.. Ekan, tokan, kolmannen ja neljännen rivin ekana täyteen saajalle hyvä palkinto, leffalippu, viinipullo, suklaata tms. ja sit ku se viides saa kupongin täyteen niin sille sit vaikka tikkari, koska parhaat palkinnot voitettiin jo..

Jaksaiskohan kuinka moni osallistua tuommoiseen? Ja tietty se viiden rivin bingo, onkohan voittajalla sen verran huumorintajua.. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ainakin mielelläni häävieraana osallistuisin bingoilemiseen, olipa ne palkinnot millaisia hyvänsä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos haluaa järjestää ei-tanssiville tai vähän tylsistyneille vieraille ohjelmaa,niin musta voisi varata pöytiin pelikortteja, korttipelejä, pulmapelejä tai pieniä lautapelejä. 

Esimerkiksi uno, rappakalja, domino, tammi

Kyllähän ne tietysti maksaa mutta alennuksesta tai huutonetistä löytyy suht edullisesti(:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä rengasstrapetsiesitys ja tankotanssiesitys, sillä harrastan kyseisiä lajeja. Esitykset sopivat oikein hyvin juhliin ja vieraista moni ei ollut ennen nähnyt vastaavaa. :) Molemmissa esityksissä oli aika romanttinen teema, toinen oli vauhdikkaampi, toinen hitaampi ja toinen juhlan alku- ja toinen loppupuolella. Mikäli haluaa erilaista ohjelmaa juhliin, suosittelen lämpimästi! <3

Muokattu: , käyttäjä: longcat

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ohjelmassa täältä ketjusta bongattu salatehtävä. Se oli erittäin onnistunut! Suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulostaisi kivalta tuo, että olisi lista/bingo tietyistä tilanteista/asioista/ihmisistä joista pitäisi ottaa kuva. Kertakäyttökameroita en haluaisi, näinköhän vieraat on sitten miten aktiivisia lähettämään niitä kuvia meille jos omilla puhelimillaan/digikameroillaan kuvaavat.. tällä tavalla saisi varmaan vähän erilaisia kuvia, varsinkin kun meille ei ole varsinaista palkattua kuvaajaa ole tulossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oltiin hääohjelma järjestetty niin, että pöydissä oli valmiina hääbingolaput sekä tietovisalaput. Niitä sitten sai täytellä esim. ruokaa odotellessa. Tämä osottautui oikein hyväksi tavaksi järjestää hääohjelmaa - tosin bingon voittaja ilmoittautui suhteellisen nopeasti juhlien alettua :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisin kertoa omat kokemukseni täällä mainitusta salatehtävästä. :) Kiitos ideoijalle! Mä olin etukäteen valinnu tietyille ihmisille salatehtävät, jotka oli laitettu heidän paikkakorttinsa alle. Sivupöydällä oli myös kulho, jossa oli lisää tehtäviä siltä varalta, että joku haluis tehdä, vaikkei tehtävää ollut etukäteen annettu. Seremoniamestari kertoi ihan juhlien alussa tästä leikistä sillä aikaa kun olimme kuvattavina. Myöhemmin kuulin, että kaikki eivät olleet ihan olleet kuulolla ja heiltä meni nuo alkusanat ohi... Mutta tilanne oli sitten sitäkin hauskempi, kun serkkuni yllättäen konttasi hääparin pöydän ali. :D Siinä kohtaa leikki sitten selvisi muillekin. Aika moni kyllä jätti tehtävän tekemättä, mistä olin yllättynyt. Olin valinnut tehtäviä aika monelle nuoremmalle henkilölle, joiden ajattelin ymmärtävän tämän hauskuuden. Ehkä arvioin vieraani hieman väärin. :) Loppuillasta oli sitten palkintojen jako. Sinänsä ihan kiva, että kun kaikki eivät tehneet tehtävää, ei tarvinnut arpoa palkinnon saajia, vaan jokainen tehtävän suorittanut sai palkinnon. :) Palkintoina oli kaikenliasta pientä: heijastimia, taskumatti, pelikortit, tuikkukippo, jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös salainen tehtävä häissä ja se oli menestys! Melkein kaikki vieraat suorittivat tehtävän joka oli annettu valmiiksi pöytiin ja iso osa haki lisääkin. Lisäksi pyysimme että tehtävän tehtyään kirjoittavat lappuun lyhyen selostuksen (1 lause) mitä tekivät kenelle ja palauttamaan lapun meille. Ihana ollut lukea mitä kaikkea häissä on tapahtunut. 

Tässä vielä linkki meillä olleisiin tehtäviin (150kpl) jos vaikka niistä olisi iloa jollekin. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LXoPtrV7V8IA4FwSjD-aE6__zGXQtobiTQ_7KsxbHVc/edit?usp=sharing

 

Lisäksi meillä oli vieraskirjana huojuva torni palikoita (häidenmme teema oli pelit) joihin ihmiset sitten saivat piirrellä ja kirjoitella terveisiä. Aivan uskomattoman hienoja ja yksilöllisiä. Noilla on kyllä hauska pelata vuosienkin jälkeen. 

 

Perinteisistä "leikeistä" meillä oli kimpun heitto, mutta sukkanauhan heiton vaihdoimme skumppapulloon. Eli sulhanen poksautti skumpan ja korkin napannut sai avatun pullon. Korkkiin kiinnitimme sulan helpottamaan sen löytämistä jos olisi tippunut maahan.  

Muokattu: , käyttäjä: Naemi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo salainen tehtävä-leikki kuulostaa hauskalta ja ehdottomasti haluan sen meidänkin häihin. Naurattaa jo nyt ajatus esimerkiksi meidän vaarista konttaamassa hääparin pöydän alitse :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaas tätä   :)

 

Mä en tiedä mikä vois olla semmosta kivaa, nykyään "erilaista" ohjelmaa, kun me ei kumpikaan haluta mitään ärsyttäviä leikkejä tai muuta pakkopullaa, ja sulhanen nihkeilee muutenkin kaiken "liian nähdyn" ohjelman kanssa. Meillä on tulossa vieraskirjaksi pienehkö ystävänkirja-tyyppinen lappusysteemi, kahvittelun jälkeen vanhanaikainen ryhmäkuva koko hääväen kanssa pihalla  & sukkanauhan heitto, mutta jotain pientä kivaa ohjelmaa haluaisin vielä keksiä...  :girl_sigh:  ...vai onkohan tarpeenkaan, kun orkesteri soittaa ja baari on auki...?

Muokattu: , käyttäjä: Tinskuli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

 

  ...vai onkohan tarpeenkaan, kun orkesteri soittaa ja baari on auki...?

 

Ei välttis minusta ole tarpeen, mulla on ollut hauskaa ihan leikittömissäkin häissä. Ihmiset haluaa kuitenkin aikaa seurustella.

 

Mut jos haluat keksiä jotain pientä ohjelmaa, niin mitenkä ois joku esitys? Musiikkia, tanssia, sirkusta, power point (esim. teistä), videoteos (esim. polttareista)... Harrastajapiireistä vois saada edullisestikin tuollasia performansseja, tai jos joku yhtään videoeditointia osaava ihminen, niin sit jotain videomatskua (oon nähny esim. puheen sijasta just videon sulhasen henkilöhistoriasta ja morsiamen kohtaamisesta).

 

Meillä sulhasen suvun naiset esitti erään kuorolaulukappaleen, joka oli hirveän sympaattinen, hauska ja pidetty ohjelmanumero. Lisäksi oli minun polttarivideo ja sulhasen polttaripowerpoint.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi apua, toi Salatehtävä-ohjelma on pakko toteuttaa. Tosi hauska keksintö! Ja kiitos @Naemi teidän tehtävälistasta, tosta on helppo lähteä muokkaamaan omiin häihin sopivaa kokonaisuutta. :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jotakin ohjelmaa pitäisi ideoida. Perinteiset hääleikit ei oikein istu meille eikä meille varmaan tule bändiä. Mies ei halua olla esillä enkä oikeastaan minäkään välitä olla liikaa huomion keskipisteenä.

Beer pongia morsian vs. sulhanen ajateltiin illaksi ja tämän jälkeen voisivat vieraatkin halutessaan pelata. Täytyy vain pitää juomamäärät maltillisena ja laittaa osaan mukeista alkoholitonta juomista, ettei olla ihan tuiterissa pelin jälkeen. :lol:

Alkuillan ohjelma onkin sitten ongelmallisempi. Joku musiikkiesitys olisi hyvä, mutta en tiedä, saadaanko järjestymään. Hääbingo ei oikein sovi, koska meille ei luultavasti tule tällaisia tyypillisiä hääjuttuja, joita voisi bongailla. Mietin jotain powerpoint-juttua, jossa olisi kuvia vuosien takaa vieraista yhdessä meidän kanssa. Samalla ko. vieras voisi nousta ja nostaa maljan meidän kanssa. Toimisi ikään kuin tutustumisleikkinä. Riittääkö tämä, jos lisäksi olisi jokin tietovisa, jota voisi seurustelun ohessa täytellä? Mitään sukkanauhojen heittelyjä ei tule, joten siitäkään ei saa ohjelmanumeroa.

Opukka likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onneksi itse ei tarvitse tällaisia miettiä, kun vietämme häät ihan vain kahdestaan! Toki päivään on suunnitteilla täytettä kuten kampaajalla käynti hääkuvauksia varten, itse hääkuvaukset (niihin varattu tunti), illallinen pitkän kaavan mukaan ja muutoin ihan vaan hotellissa löhöilyä ja illaksi ajateltiin lähteä baariin juhlimaan. Mutta juuri tämän takia haluamme viettää häämme ihan vain kaksin - koska emme jaksa stressata vieraiden viihtymisestä. :wacko:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En haluaisi mitään kovin kummoista ohjelmaa vihkimisen, syömisen ja juomisen lisäksi. Pari puhetta olisi tietysti kiva ja bändikin mahdollisesti tulee. Kaasot ja bestmanit voivat jonkin kenkäleikin halutessaan vetää, mutta itse en ajatellut ohjelmaa suunnitella. Sulhanen olisi halunnut salatehtävät, mutta en oikein innostunut tästä. Hän toivoo myös vessakoreja, joten ehkä myönnyn mieluummin niihin. :grin:

Opukka likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään