tinkku

Suomi-UK häät

58 viestiä aiheessa

Heii! En ainakaan vielä löytänyt tällaista aihetta, joten päätin aloittaa uuden topicin. Onko täällä muita Suomi-Britti pareja? Olisi kiva kuulla teidänkin tarinoita ja jakaa kokemuksia. Miten te menettelitte tai aiotte menetellä hääjärjestelyiden kanssa? Juhlitteko häitä Suomessa, Briteissä, molemmissa maissa vai kenties jossain täysin muualla? Miten menettelette kielen ja muiden juttujen kanssa? Etc...

Kertokaapa siis millaisia tarinoita, kokemuksia ja ideoita teillä on elämästä ja häiden suunnittelusta UKssa.

:girl_in_love:

Muokattu: , käyttäjä: tinkerbell4x

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hiljaista pitelee tässä ketjussa, rohkenenpa kuitenkin uutena tulokkaana ilmoittautua tähän, olenhan avioitumassa englannin kansalaisen kanssa toukokuussa, joskin pienehkömuotoinen vihkiminen tapahtuu Suomessa maistraatissa, josta parin kuukauden päästä muutankin Englantiin, suuremmat hääjuhlat kaikille järjestetään ensimmäisenä tai toisena vuosipäivänämme Englannissa! :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka

Itse olen menossa ensi kuussa naimisiin englantilaisen mieheni kanssa. Asutaan Suomessa, mutta mennään naimisiin Englannissa. Tähän asti järjestelyt menneet ihan hyvin, nyt lähinnä mietitään pöytäkoristeita. Onko jollain ideoita, miten saadaan mahtumaan menut, ohjelma ja pieni tietokisa sekä suomeksi että englanniksi pöytiin? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jes! Kiva kun tännekkin ketjuun tuli vihdoinkin eloa :girl_smile: Kyllähän tässä ehti vuosi kuluakkin ennen ku kukaan kommentoi :grin:

Gooseberry: Asutteko molemmat nyt Suomessa? Mihin päin Englantia olet/te muuttamassa?

mardu: Missä päin Englantia menette naimisiin, jos saa kysyä? Hmm... Haluatteko antaa jokaiselle vieraalle oman menun, ohjelman ja tietokisan vai aiotteko laittaa yhden per pöytä tms.?

----

Me asutaan tällä hetkellä Englannissa Lontoon laitamilla. Minä tulin tänne 5,5 vuotta sitten ja tarkoituksenani oli viipyä vain muutama kuukausi, mutta tapasin sitten sulhoni ja tälle tielle jäin ;) Meidän häät on tän vuoden heinäkuussa ja juhlimme niitä Suomessa :-X Mietinnässä on myös pieni evening reception täällä Englannissa, mutta pitää vielä katsoa miten budjetti riittää. Suunnitelmien suhteen kaikki on hyvällä mallilla ja myös mies on innokkaana mukana suunnittelemassa :girl_smile: Mitenköhän sitä malttais odottaa heinäkuuhun :flirt:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Gooseberry: Asutteko molemmat nyt Suomessa? Mihin päin Englantia olet/te muuttamassa?

Voi ku asuttaisiinkin, koko tämä aika kun yhdessä ollaan oltu ollaan molemmat tahoillamme asuttu eri maissa, onneksi tämäkin piina on pian ohi ja saadaan aloittaa vihdoin yhteinen arki! :-X

Muutan toukokuussa Rustingtoniin jossa siis mieheni minua jo kovin odotteleekin, jos ei soita mitään kelloja niin wikipediasta löytyy tarkemmat koordinaatit ja kuvaukset tästä mainiosta kaupungista. :grin:

Jäitkö alkujasi kun miehesi tapasit ihan kertarykäyksellä sinne Englantiin, vai palasitko missään välissä Suomeen reissusi lopuksi? Todella ihanan kuuloista, osaa ne brittimiehet sitten olla koukuttavan hurmaavia... :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mennään naimisiin Newcastlen lähellä. Tehdään juuri toisinpäin kuin te; eli asutaan Suomessa, naimisiin Englannissa ja Suomessa sitten iltajuhlaa kesällä :)

Kyllä ajattelisin, että joka pöydässä on yksi/kaksi ohjelma/menu/tietokisa -läpykkää, eli ei kaikille omaansa. Suosittu tapahan näyttää olevan nuo taitetut A4:set, joissa on yksi sivu kullekin jutulle, mutta niihin ei oikein mahdu kaksikielisenä. Muutenkin olisi kiva keksiä jotain vähän erilaista...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa yhdet Suomi-Uk häät. Me ollaan asuttu molemmissa maissa. Nyt asutaan väliaikaisesti Suomessa ja Suomessa meilläkin heinäkuussa häät. :) Sitten Britteihin lähitulevaisuudessa pysyvämmin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Lukeeko kukaan teista viela tata foorumia?

Me ollaan suomi-skotti pari. Yhta ollaan pidetty syyskuusta 2005 asti, kun muutin tanna opiskelemaan. Briteissa asutaan vielakin, taalla pidetaan haat ja tanne varmaan jaadaankin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

stringbeanjane: Minä vielä luen, vaikka itse ollaankin jo onnellisesti naimisissa :-X Minäkin tulin tänne Englantiin syyskuussa 2005 ja tälle tielle jäin. Meillä on jotain yhteistä :girl_haha:

Gooseberry: Voi hurja! Mullahan on jäänyt vastaamatta sun ksyymykseen. Käväisin kesällä 2006 ihmettelemässä Suomen menoa parin kuukauden verran, mutta tulin sitten nopsasti takaisin ja muutin mieheni kanssa yhteen. Nyt myö ollaankin oltu yhdessä 6 vuotta ja naimisissa 3kk :girl_smile:

xxxx

Meidän heinäkuiset kaksikieliset häät onnistuivat oikein hyvin ja meillä oli aivan ihana päivä :-X Seremonia oli pääosin molemmilla kielillä, mutta jotkin kohdat olivat vain suomeksi tai englanniksi. Kysymykset kysyttiin molemmilta "omilla" kielillä, mutta sormuslupaukset sanoimme englanniksi. Tunnelma oli ihanan rento ja pappi aivan ihana! :girl_in_love: Juhlijoita oli yhteensä 70 ja heistä n. 25 olivat vain englanninkielisiä. Hääjuhlassa puheita oli kolme englanniksi ja minä höpötin lyhyesti suomeksi. Puheita ei käännetty ja täytyy myöntää, että se olisi kyllä kannattanut tehdä. Kaikki muu olikin kahdella kielellä. Pöytäjärjestyksen pyrimme tekemään siten, että jokaisella olisi joku tuttu tai edes joku, jonka kanssa sama kieli onnistuisi. Juttu tuntui luistavan varsin hyvin :) Bändi soitti kolme erityylistä settiä ja porukka pisti jalalla koreasti. Oli aika huippua nähdä appiukko tanssimassa PMMP:n Rusketusraidat -kappaleen tahtiin :girl_haha: Yritimme miksata molempien maiden perinteitä siten, että meille tuli kuitenkin meidän näköiset juhlat. Britit olivat muuten ihan innoissaan sulhasenryöstöstä, jonka kaasot olivat järjestäneet :grin: Hmm... Nyt ei tule muuta mieleen. Yksityiskohtaisempi kertomus löytyy hääpäiväkirjastani.

Ihanaa syksynjatkoa leidit! :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainiin. Sitä piti vielä mainita, että jos menette Suomessa naimisiin, kannattaa hankkia Certificate of No Impediment to Marriage -todistus ja muut UK:sta tarvittavat dokumentit kuukausia etukäteen. Suomessa esteettömyystodistuksen sai lopulta viikossa, mutta Englannissa meillä kesti viikkoja saada tarvittavat dokumentit ja kaiken kukkuraksi FCO:lle lähetetty alkuperäinen Certificate of No Impedimentin Apostille-hakemus meni hukkaan Royal Maililla. Hakemuksen hukkumisen seurauksena jouduimme hankkimaan kaikki dokumentit uusiksi ja siinähän taas kesti aikansa, koska toimistotädit olivat nihkeinä. Suomessa saimme esteettömyystodistuksemme loppulta 24h ennen häitä! Meni hieman tiukille :girl_impossible:

P.s. Alkuperäinen hakemus löytyi ja palautettiin meille kun olimme jo naimisissa :girl_haha:

Edit. tarkennus

Muokattu: , käyttäjä: tinkku

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Me mennaan naimisiin Skotlannissa. Meille tulee pienet haat ihan perhe- ja kaveripiirissa ja miehella on paljon isompi maara ihan lahisukulaisia kuin itsellani, joten tuntuu, etta taalla on helpompi meidan viettaa juhlat. Ei myoskaan olla uskonnollia ja Skotlannissa voi saada Humanist-vihkimisen. Eli saadan vahan koreammat ja juhlavammat menot kuin vain siviili-vihkimisessa, mutta pysytaan meidan aatemaailmoihin sopivissa jutuissa. :)

Koitan parhallaillaan ottaa selville mita lappuja meidan taytyy tayttaa, jotta naima-lupa tulee. Tuo Certificate of No Impediment to Marriage pitaisi vissiin ainakin hankkia, mutta onkohan muita?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

stringbeanjane: Itse en ole kyllä yhtään varma siitä mitä dokumentteja Skotlannissa tarvitsee. Uskoisin, että ainakin esteettömyystodistuksen (apostillella varustettuna) Suomesta ja tuon Certificate of No Impediment to Marriage. Kannattaa varmaan varata aika registry officeen, jossa toivottavasti osaavat auttaa :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koitan parhallaillaan ottaa selville mita lappuja meidan taytyy tayttaa, jotta naima-lupa tulee. Tuo Certificate of No Impediment to Marriage pitaisi vissiin ainakin hankkia, mutta onkohan muita?

Ma en tieda onko tilanne Skotlannissa erilainen kuin Englannin puolella mutta meilla ainakin siviilivihkimisen "paperisota" kun mentiin naimisiin meidan omassa town hallissa oli todella helppo enka tarvinnut Suomesta mitaan muita papereita kuin passini.

Maistraattiin varattiin aika jolloin kaytiin siella yhdessa tayttamassa tarpeelliset paperit ja haastateltavina yhdessa ja erikseen.

Mukana piti olla passi, proof of address (eli joku sahkolasku, council tax bill tai vastaava) ja sitten vaan vastailtiin kysymyksiin mm. onko meista kumpikaan ollut naimisissa aiemmin, piti kertoa isan nimi ja ammatti ja olemmeko menossa avioon vapaaehtoisesti yms. ja se oli siina, koko hommaan meni alle tunti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä suomi-brittipariskunnan toinen puolikas. Saarivaltakunnassa asutaan ja Suomessa aiotaan astua avioon. :girl_smile: Hyvä lukea kokemuksia paperisodan hoitamisesta täältä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, kiitos Fifi vastauksestasi!

Toivotaan, etta olisi yhta yksinkertaista taalla Skotlannin puolella. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkos taalla ketaan, jolla olisi ollut tai on tulossa suomalaisenglantilaiset haat Suomessa siviilivihkimisella? Onnistuitteko saamaan vihkijan, joka suostui puhumaan englanniksi, ainakin osittain? Meilla olisi tama toiveissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Taallakin olisi yksi Suomi-Skotti-parin puolikas. Meilla on kirkkohaat Suomessa syksylla ja on kiva lukea muiden morsmaikkujen kokemuksia! Olen lueskellut tata foorumia jonkin verran enka edes huomannut etta taalla on tallainen Suomi/UK palsta!

Selvittelin juuri tuota no impediment-asiaa ja nayttaa etta se on voimassa 3kk myontamisesta niin taytyy hakea sita vasta sitten lahempana haapaivaa... Muuten jarjestelyt ovat hyvalla mallilla; sulhon kiltti ja kaasojen mekot ovat seuraavaksi hankintalistalla. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei taas kaikki!

En ole katsonutkaan tata palstaa hetkeen, mutta ajattelin nyt tulla taas laittamaan pienen viestin. Haat alkavat tuntua suht ajankohtaisilta, nyt kun meilla oli ensimmainen tapaaminen Humanist Society of Scotland:n celebrantin kanssa. Han siis vihkii meidat ja kannusti meita miettimaan millainen seremonia halutaan. Itse otan kylla taman jarjestely-touhon varsin rennosti, kaverit aina jarkyttyvat kun en ole jatkuvasti hossottamassa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieheni on kotoisin Manchesterista, asutaan nyt Suomessa. Kumpikaan ei ole sukunsa kanssa erityisen läheinen, joten mitään suurta perhejuhlaa ei oltu alunperinkään suunnittelemassa. En oikein tule anoppini kanssa toimeen (anoppi on kiihkomielinen vegaani/terveysintoilija, minä paheellinen lihansyöjä) niin olisi ollut hermoja raastavaa alkaa miettiä mahdollisiin häihin jotain erikoisruokavaliota appivanhempien takia. Sanoinkin miehelle etten halua stressata ja vouhkata hääjuhlien takia, siitä siis syntyi idea mennä ulkomailla naimisiin, ihan vain kahdestaan. Paperisotaa en ole vielä ehtinyt edes pohtia, häihin on kuitenkin yli vuosi (toukokuu 2013) aikaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilla mina, tuleva mies ja miehen lahin perhe ovat vegeja. Mun lahin perhe on suht rentoa, jarjestettiin haat miten vaan. Muutamat vieraat, jotka kutsutaan varmaan nyrpistelevat meidan epa-perinteisille haamenoille:

Sekulaarinen vihkiminen: http://www.humanism-scotland.org.uk/

Haita vietetaan hippi-eko-farmin puurakennuksessa ja (toivottavasti) vihkiminen puutarhassa: http://www.pillars.co.uk/

Menu on kokonaan vege, osa vegaanista.

Tuleepahan ainakin meidan nakoiset haat ja en anna hairita, jos jotkut eivat jaa meidan maailmankatsomusta. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saatiin eilen hyvissa ajoissa hoidettua taalla Skotlannissa esteiden tutkinta. :) Vein mukanani Suomen kotikunnan seurakunnasta haetun kansainvalisen virkatodistuksen ja passini. Muuta ei onneksi tarvittu. Jippiiii!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilla on suunnitteilla Suomi-Kanada haat, juhlat on tarkoitus pitaa Suomessa (juhlapaikka varattu), asutaan Englanissa, taalla tavattiin, jne.

Sulhasella on kaksois-kansalaisuus Kanada-Britannia ja luulen, etta helpompi hoitaa paperisota UK:n kautta koska taalla asutaan.

Itse kun olen Suomen kansalainen niin esteettomyys-todistuksen sun muut kait hoituvat suht' helposti? Tarviiko meidan siis tuoda Certificate of No Impediment to Marriage tai vastaava mukananmme Suomeen? Kuinka kauan on voimassa, tietaako kukaan, se suomalainen todistus on kait voimassa vain muutaman kuukauden jonka aikana on n.s. "pakko" menna naimisiin tai joutuu anomaan uudestaan? Pelottaa, etta jos on joku englantilainen paperi, niin mitas sitten tehdaan kun paperi ei ilmestykkaan ajoissa.....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Juu, sen sulhanen tosiaan tarvitsee, ja kuten Suomessakin se on ymmartaakseni sen nelja kuukautta voimassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään