Hyppää sisältöön


paperisota suomessa kun naimisiin ulkomaalaisen kanssa...aapua!


 • Kirjaudu vastataksesi
9 vastausta aiheeseen

#1 Vieras_helmipöllö_*

Vieras_helmipöllö_*
 • Vieras

Lähetetty 14 syyskuu 2010 - 16:58

Huokaus,
onkos kellään laittaa kokemuksia (tässä vaiheessa kaivataan jo hermojen puolesta positiivisia) siitä kuinka nopeasti ja vaivattomasti on saanut paperisodan käytyä viranomaisten kanssa? Vinkkejä?

Tilanne on seuraavanlainen:
tarkoituksenamme oli mennä naimisiin mieheni kotimaassa, mutta koskapa ainakin toistaiseksi haluamme asettua Suomeen asumaan olisimme joutuneet odottamaan oleskelulupaa hänelle vihkimisen jälkeen ainakin ensi kesään asti. Niinpä muutimme suunnitelmiamme ja päätimmekin mennä naimisiin Suomessa nyt samantein kun hän tulee vierailulle.
Ongelmana on se, että pappi ohjeisti minua että vain kastetodistuksella on tällä hetkellä kiire, kaikki muut (sivilisäätytodistus + passin kopio/passi) tarvitaan vasta kun mies on tullut maahan. Menin tekemään esteettömyystutkintaa paikalliselle kirkkoherranvirastolle ja sanoivat etteivät pysty tekemään, koskapa mies ei ole vielä Suomessa ja hänellä ei näin ollen ole pysyvää osoitetta Suomessa.
Maistraatista sain tietenkin (koska ovat papereiden kanssa tarkempia, ja haluavat ne heti)vastaukseksi kysymykseeni, että tarvitaan sivilisäätytodistus alkuperäisenä ja laillistettuna, sekä kopion passista ja viisumista...ok...mutta kun se passi on siellä Suomen lähetystössä ja he antavat sen miehelleni vasta viikkoa ennen kuin hän saapuu Suomeen. Ja kun kone tänne vihdoin laskeutuu on häihin vain kolme viikkoa aikaa. Todella suuri huokaus :girl_sad:
Nyt pelottaa, että ei keretä saada tutkintalappua ennen vihkimistä.

Kyllä nyt koetellaan hermoja...kaikki valmistelut ovat kesken...ja uskonpuute alkaa vaivaamaan, josko tästä tuleekaan yhtään mitään. Jotta nyt positiivisuustarinoita, kiitos, ja paljon!

#2 patrika

patrika

  VIP

 • Ylläpitotiimi
 • PistePistePistePistePiste
 • 12 885 Viestit

Lähetetty 14 syyskuu 2010 - 18:25

Taa varmaan riippuu paljon sulhon kotimaastakin. Omassa tapauksessa maistraatti vaati siviilisaatytodistuksen puolison kotimaasta, ja tama riitti. Esteiden tutkintaan meni tasan viikko, ja sain viela tiedon sahkopostilla kun oli valmis.
Mieheni on EU-kansalainen, mutta meilla kummallakaan ei ole osoitetta suomessa, kirkkoa ei meidan tapauksessa palettiin sotkettu ollenkaan, eli tuohon osaan en puutu.


Noista kopioista, luulisi etta lahetystosta saa kopion passista vaikka eivat sita passia poiskaan anna, viisumi sitten erikseen. Mut kysy sielta maistraatista kauanko esteiden tutkiminen kestaa, he varmasti osaavat vastata.

Lieko suomessa ongelmia odotettavissa jos lomaviisumilla oleva henkilo meneekin naimisiin? Vai saako suomessa automaattisesti oleskeluluvan silloin?

#3 patrika

patrika

  VIP

 • Ylläpitotiimi
 • PistePistePistePistePiste
 • 12 885 Viestit

Lähetetty 14 syyskuu 2010 - 18:29

Tasta aiheesta on muuten vanhepikin ketju, siirran nama viestit piakkoin sinne: http://www.naimisiin...n-est-tutkinta/

#4 Lainie

Lainie

  VIP

 • Rouva
 • PistePistePistePistePiste
 • 5 096 Viestit

Lähetetty 14 syyskuu 2010 - 19:33

Jos teillä on käsissänne tulevan puolisosi siviilisäätytodistus ja passi (jossa viisumi) silloin kun mies tulee Suomeen ei teillä ole mitään hätää aikataulujen kanssa.

Esteiden tutkinta kestää sen viikon, joka on minimiaika, koska teillä on miehen paperit olemassa ja sun osalta on ihan rutiinijuttu, joten kolme viikkoa on runsaasti aikaa. Ei siis kannata ottaa tästä mitään paniikkia.

Ja ihme kommentti muuten kirkkoherranvirastolta tuo osoite. Eihän kaikilla Suomessa naimisiin menevillä ulkomaalaisilla todellakaan ole pysyvää osoitetta Suomesssa kun ei heillä ole täällä vielä pysyvämpää oleskeluoikeuttakaan eikä sillä osoitteella ole mitään tekemistä naimisiin menon kanssa. Että sen heiton voi unohtaa. Riittää tosiaan kun menette noiden papereiden kanssa sinne kirkkoherran virastoon ja kaikki on ihan ok. Tai halutessanne voitte teettää esteiden tutkimisen myös maistraatissa ja viedä sen lapun sitten mukananne vihkijälle.

Vihkimisen jälkeen voitte sitten käynnistää oleskelulupaprosessin.

Tsemppiä hääjärjestylyihin!

Patrika: Suomessa ei seuraa käsittääkseni mitään sanktioita siitä, että täällä menee turistiviisumilla naimisiin, vaan vihkimisen jälkeen voi hakea oleskelulupaa ja Suomen kansalaisen puolisolle sellainen (lähes) automaattisesti myönnetään.
muoks: kun ei Suomessa ole olemassa "kihlattuviisumia" tms, kuten esim. jenkeissä, jota pitäisi siellä käyttää, jos haluaa mennä naimisiin siellä ollessaan, vaan tänne tullaan turistiviisumilla.

Viimeksi muokannut Lainie, 14 syyskuu 2010 - 23:02 .


#5 Vieras_Anna_*

Vieras_Anna_*
 • Vieras

Lähetetty 07 helmikuu 2012 - 21:58

Tietääkö kukaan miten menetellä, kun sulhanen on asunut Suomessa jo 4 vuotta. On siis rekisteröinyt tietonsa Suomeen ja maistraatin mukaan on naimaton. Täytyykö hänen siltikin hankkia kotimaastaan siviilisäätytodistus vai riittääkö maistraatin tiedot?

#6 Vieras_PennyV_*

Vieras_PennyV_*
 • Vieras

Lähetetty 08 helmikuu 2012 - 02:54

Kokeilkaa hakea yhdessä Maistraatista esteettömyystodistus. Jos väestörekisterissä on status "naimaton", se taitaa riittää, ainakin niin kävi USAn kansalaisen kanssa naimisissa olevalle kollegalle miehineen, kun itse pohdin esteettömyysjuttuja ulkomailla naimisiin menoa varten. Helpointa lienee soittaa omaan maistraattiisi ja kysellä neuvoja sieltä.

#7 Lainie

Lainie

  VIP

 • Rouva
 • PistePistePistePistePiste
 • 5 096 Viestit

Lähetetty 08 helmikuu 2012 - 14:12

Juu, ilmeisesti toisille on riittänyt tuo muuttaessa tehty raksi kohtaan naimaton, joissain maistraateissa taas ei. Tai näin ainakin jossain ketjussa täällä on puhuttu (näitä ulkkariketjuja on niin monta ja niissä samoja juttuja ja nickejä, etten nyt just muista missä :)) Eli helpoin tie on soittaa oman paikkakunnan maistraattiin ja kysyä heidän kantaansa ja sitten hankkia papereita edustustosta, jos sellaisia vaaditaan.

#8 Vieras_annika lehtinen_*

Vieras_annika lehtinen_*
 • Vieras

Lähetetty 29 toukokuu 2012 - 00:33

Neuvokaa äkkiä! Poikakaverini opiskelu päättyy Suomessa parin viikon päästä ja hän joutuu lähtemään
kotimaahansa takaisin jos emme mene pian naimisiin. Ongelma on nyt se, että hänen passinsa on poliisilla
ja he eivät suostu sitä antamaan, ja nimenomaan passi tarvitaan maistraatissa. Kelpaisiko passin kopio jotta
meidät voitaisiin vihkiä?

#9 tx

tx

  Vakkari

 • Rouva
 • PistePistePiste
 • 199 Viestit
 • Paikkakunta:Texas

Lähetetty 30 toukokuu 2012 - 02:19

Soita lahimpaan maistraattiin, Annika, ja selita tilanne.
Yleensa tarvitaan passi (tai EU-kansalaisilta saattaa riittaa muu henkilotodistuskin?); aina tarvitaan kuitenkin joku todistus siita ettei ole estetta naimisiin menolle. Mahtaisiko onnistua etta esteiden tutkintaan riittaisi passin kopio, ja vasta varsinaiseen vihkimiseen passi (jos sen voi saada poliisilta vaikka vain vihkimisen ajaksi - kysy ihmeessa viela heiltakin, jos kuitenkin on rehellisesta naimisiinmenosta kyse, luulisi etta heiltakin saisi hieman apua)? Jos oma maistraatti on joku muu kuin Helsinki, ja se nayttaa liian vaikealta oman maistraatin pohdittavaksi, soita Helsingin maistraattiin seuraavaksi. Paaasia on mahdollistaa etta jotenkin onnistuu tuo naimisiinmeno (maistraatti siis, jos haluaa vihkimisia tms ne voi suorittaa myohemmin).

#10 Lainie

Lainie

  VIP

 • Rouva
 • PistePistePistePistePiste
 • 5 096 Viestit

Lähetetty 30 toukokuu 2012 - 14:04

Miksi se passi on poliisilla? Jos on esim. oleskelulupa-anomusta varten, niin eikö sulhanen voisi vetää hakemuksensa pois, saada passi takaisin ja sitten voitte hakea naimisiinmenon jälkeen uudelleen oleskelulupaa perhesiteen perusteella.