anniina00

hääyö hotellissa vai kotona?

117 viestiä aiheessa

Mä olisin oikeastaan halunnut viettää hääyön kotona - hääpaikka on melko lähellä asuntoamme ja hotellista tulee ylimääräistä säätämistä. Olemme myös lähdössä häämatkalle pari päivää häiden jälkeen, joten olisi kiva levätä kotona sitä ennen. Ja säästäisimmekin vähän. Ongelmana kuitenkin on, että meidän todennäköisesti täytyy majoittaa häävieraita meillä kotona. Hotelli siis lienee ainoa vaihtoehto. En ole toistaiseksi keksinyt muutakaan ratkaisua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pohdittiin tätä tosi pitkään, kun vaihtoehtoja oli koti, hääjuhlapaikka tai hotelli. Kotiin on aina kiva mennä ja juhlapaikalle olisi mahtunut. Silti olisin varmaan juhlapaikalla stressannut aamusiivouksesta. Päätettiin lopulta, että halutaan kuitenkin ihana hotelliaamiainen.. Löydettiin hyvä hääpaketti myöhäisellä huoneenluovutuksella ja aamiaisella huoneeseen niin se oli siinä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin nyt varaamaan hotelli hääyötä varten. Ei ole kyllä mikään varsinainen hääpaketti, mutta otettiin kuitenkin vähän parempitasoinen huone. Mietittiin, ettei viitsitä maksaa ekstraa hääpaketista, kun ollaan niin pian lähdössä matkalle. Säästyy sitten shoppailurahaa sinne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensin mietin että hääyö TOTTAKAI kotona! Ilman muuta!  Ehdottomasti! Ei epäilystäkään! ...... Mutta (se kuuluisa mutta :D ) halutaan sittenkin hotelliin. Omaan kotiin olisi ollut pitkä matka, ja en nuku kotona edellistä yötä, vaan kaason luona. Olisi pitänyt käydä laittamassa kaikki nätiksi jossain vaiheessa, menee helpommin näin!

Eli varattin hääsviitti saunalla, kuoharilla suklaan kera. Aamupala tulee klo 11.00 huoneeseen tarjoiltuna ja myöhäinen huoneenluovutus! :)  TYKKÄÄN!

 

Jos koti olisi lähempänä juhlapaikkaa eikä olisi puolentunnin ajomatkaa niin mentäis kyllä suosiolla kotiin. Oli tarkoitus laittaa kotona sauna päälle, kuunnella romanttista musiikkia ja juoda kuohuvaa sekä levätä!! 

Mutta ajattelin kaasoa pyytää yllättää miehen että veisi etukäteen huoneeseen tabletin (laitan siihen soittolistan romanttisesta musiikista) ja ruusun terälehtiä sänkyyn. :) Ja itse voisin ottaa sellaisen ihanan uuden saunatuoksun mukaan, mikä sitten jatkossa muistuttaisi aina häistä ekana, kun sitä ollaan laitettu hääsaunassa. :D 

Ja sitten huoneessa voisi olla oikeasti jopa pizza meille!  Oikeasti! Koska miehellä tulee aina nälkä, ja niin kyllä mullakin. Ei tartte sitten sieltä lähtä hakemaan grilliltä ruokaa. Se olisikin näky siinä häämekossa.  :D   veikkaan että kun hotellille saavutaan niin väsyttää ja nälättää ihan hulluna!

Saattaa romantiikka jäädä aamuun suosiolla.

Muokattu: , käyttäjä: T.I

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon kahen vaiheilla...toisaalta olis kiva viettää hääyö hotellissa,mutta olis kiva yöpyä hääpaikalla muitten vieraitten kans ja viettää näin ollen kavereitten kans laatuaikaa :) säästyis häämatkaan pari satasta,siellä ollaan kuitenki hotellissa nii ei tarvi harmitella hotelliyön väliin jääntiä :gpari:

 

Seki oli loistoidea,että menis vasta su-ma väliseksi yöksi hotelliin yöksi,sais käyttää huonetta ihan kunnolla eikä sillon hääyönä neljän aikoihin kömpiä sänkyyn ja nukkua huoneen luovutukseen asti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Tämä on niin kaksipiippuinen juttu, meillä oli rennot kaverihäät ja porukka yöpyi juhlapaikalla. Yleensä olen se, joka valvoo kaikkeista pisimpään. Omana hääpäivänä väsyttiin kuitenkin jo kahden aikoihin ja vaikka en ollut ajatellut mitään ihmeitä hotellista, oli kuitenkin aivan ihanaa päästä hotellihuoneeseen. Tietyllä tapaa sitä katseli vähän juhlien sujumista siellä paikalla ollessa eikä olisi varmaan malttanut mennä nukkumaan, jos kaverit valvoisivat. Ja aamulla olisi herännyt toisten ääniin ja olisi mennyt mukaan siivoamaan. Meille siis sanottiin, että siivoukseen ei saa osallistua. Niinpä, helpoin ja paras ratkaisu meille oli lopulta hotelli. Enkä voisi olla tyytyväisempi... ps. myöhäinen huoneenluovutus on ehdoton, ja jos saatte vielä aamupalan huoneeseen, se oli kyllä niin ihana juttu! :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin kotona. Ajatuksella, että saunotaan, tehdään yhdessä hyvää aamupalaa, laitetaan uudet spessut lakanat ja silleen. No, ei saunottu (ei jaksanut), ei tehty aamupalaa (nukuttiin oooooiiiiiikein pitkään niin että unohdettiin dj joka tuli hakemaan kamojaan hääpaikalta) ja kaks vuotta säästetyt lakanat olivat aivan kamalat (hiosti niin maan hutusti). Mutta pakko sanoa että en silti vaihtais mitään (no ehkä sen dj:n kanssa sopisin myöhemmät treffit ja ne lakanat). Meille täysin oikea ratkaisu, vaatteet sai vaihdettua just mieleisiksi eikä tarttenu raahata pukupusseja edes takas.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toisaalta olisi kyllä kiva viettää hääyö hotellissa mutta toisaalta kun rahaa pitäisi säästää sitä häämatkaa varten. Hyvä pointti tuo myöhään kirjautuminen mutta toisaalta haluaako mennä vaan vähäksi aikaa nukkumaan hotelliin.

Olisihan tuokin hyvä idea että me mentäisiin sunnuntaina hotelliin ja maanantaina taas kotiin. Olisi ihana mennä esim. Turun Caribiaan yöksi. Ja ehkä vähän hassua jäädä Helsinkiin yöksi kun täällä asuu. Ehkä pitää kysästä myös tuolta mieheltäni et mitä se haluu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin kotona, ihanaa <3

Kova vääntö asiasta kyllä käytiin, mutta luulenpa että mieskin nautti enemmän kotona kuin vieraassa hotellissa.

Meillä oli täällä odottamassa ihan uusi sänky, jossa ei saatu nukkua ennen häitä (se koottiin jo torstaina, joten kaksi yötä nukuttiin vierashuoneessa). Asunto oli siivottu putipuhtaaksi. Sängyn lisäksi yöpöydät, päiväpeitto, petivaatteet ja lakanat oli uusia. Sisareni kävivät koristelemassa huoneemme ja saunan, toivat aamupalan jääkaappiin (ei tarvinnut kuin aamulla nostaa pöydälle). Yöllä olivat vielä käyneet laittamassa ledi kynttilät päälle, skumpat yöpöydälle jäähtymään, oli ruusun terälehtiä ja kynttilöitä (eivät palaneet), vaahtokarkkeja, pähkinöitä, kermavaahtoa ja mansikoita :) Saunassa oli vihdat ja kynttilöitä.

Aamulla oli ihana herätä omassa kodissa, siihen kellonaikaan kuin halusi ja syödä siihen aikaan kuin halusi. Kävimme aamusaunassa ja katselimme sarjoja tv:stä. Kyllä kannatti tulla kotiin, ja todella iso kiitos siitä kuuluu sisarilleni! <3

Pointtini on (jota myös miehelleni painotin), oli että kotonakin voi olla luksusta ja täällä saa olla aivan rauhassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nosto! Erityisesti kiinnostaisi kuulla jo rouvien tunnelmia, oliko hotelli/koti-ratkaisu hyvä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääyö hotellissa tuo juhlan tuntua, jos vaihtoehtona on yöpyä kotona, eli kaksiossa, missä on remontti kesken. Ja hotelli myös siksi, että päivän saa aloittaa menemäällä valmiiseen aamiaispöytää tai aamiainen voidaan tuoda myös huoneeseen. Mm. myö siksi hotelli voittaa kodin hääyön viettopaikkana.

Muokattu: , käyttäjä: Helvis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kesällä tulossa häät ja ehdottomasti ollaan yötä kotona. Syitä tähän:

1) koiralauma, jota on ihan turha viedä hoitoon kellekään yhden päivän takia (toisekseen hoitajaa, jolle nuo luottaisin, ei vapaana löydy, kun kaikki sellaiset ystävät on kutsuttu häihin)

2) juhlapaikalta lyhyempi matka kotiin

3) lähimmässä kaupungissa iso koko kaupungin täyttävä kesän tapahtuma kyseisenä viikonloppuna, ei olisi kamalan romanttista tunkea mukaan siihen ihmistungokseen

4) kyllä koti on aina koti! Ja onpahan ainakin syy siivota tarkemmin ja se myös tulee tehtyä.

5) suurin osa "omista" vieraistani tulee kauempaa ja yöpyvät lähistöllä majapaikassa. Tarkotus olisi häitten jälkeisenä päivänä kutsua kaikki pitkänmatkalaiset meille brunssille, jotta pääsevät käymään meillä ja saa vielä viettää rennosti vähän enemmän aikaa heidän kanssaan eikä kenenkään tarvitse lähteä matkaan tyhjin vatsoin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille oli ehdottomasti selvää, että hääyö vietetään hotellissa. Okei kallistahan se on, mutta silti hääyö on jotain niin ainutlaatuista, etten olisi sitä halunnut viettää kotona samassa sängyssä kuin normaalistikin. Toki kotiinkin saa luksusta, mutta se on silti se oma tuttu koti. Hotellissa kaikki on valmiina, aamupala tulee huoneeseen ja ei tarvitse itse miettiä mistään. Meillä oli vielä molempien perheet muistaneet meitä erilaisilla herkuilla, joten naposteltavaa ja kuohujuomaa riitti koko yöksi. Lisäksi miehen perhe oli salaa vaihtanut varaamamme normaalin huoneen sviitiksi

Suurin syy kuitenkin meidän tapauksessamme hotelliin päätymisessä oli se, että vietimme häitä edeltävän yön kaasojen kanssa kotonamme ja aamun valmistautumiset hoidettiin myös siellä. En olisi kesken hirveän valmisteluhässäkän missään vaiheessa halunnut alkaa miettimään paikkojen siivoamista/siistinä pitämistä hääyötä varten. Eikä taas yöllä olisi ollut todellakaan kiva tulla kotiin hääyötä viettämään sotkun keskelle, joka sinne väistämättä jäi.

Hotelli siis meille ehdottomasti ainoa oikea ratkaisu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan hääyö hotellissa, joskin tehtiin vähän kompromissia hinnan vuoksi eikä valittu kalleinta sviittiä vaan suurinpiirtein kohtuuhintainen huone. :) Kotiin olisi tuntunut vähän ankealta mennä, mutta toisaalta hirveitä hintoja ei oltu valmiita maksamaan muutamasta tunnista, kun häämatkalle lähtökin on aika pian häiden jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääyön varaaminen on sulhasen vastuulla, eli tietenkään mitään ei ole vielä varattu.  :rolleyes: Ollaan kyllä puhuttu alustavasti, että ei mitään kauhean kallista sviittiä kannata varata, kun ei siitä huoneesta sinänsä ehdi nauttia erityisemmin, kun yö jäänee lyhyeksi. Enemmänkin hotellin aamupalapöydän/huonepalvelun mukaan voisi valita tässä kohtaa.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluttiin jatkaa ihanaa hääpäivää viettämällä kaksi yötä hotellissa. Koettiin että yksi yö oli ollut vähän turha kun tullaan väsyynä päivän juhlien jälkeen nukkumaan. Jälkikäteen ajatellen oli kyllä viisas ratkaisu. Oli ihanaa nauttia ilman kiirettä hotellin uima-altaista ja oleilusta kahdestaan. Arki koitti näin vasta muutama päivä häiden jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä ihan kotona ollaan. Lähdetään sitten viikonloppuna häämatkalle Suomenlinnaan kun vaimo ei ole siellä ikinä käynyt. Vähän isompi hotellihuone on jo varattu Helsingin keskustan hotellista.:wub:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään