Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka karsia vieraslistaa?


Guest morsio

Recommended Posts

^ Minulla myös iso suku ja siksi leikkurin alle joutuivat harvemmin nähdyt kaverit. Vedin itse raa'an linjauksen: isovanhemmat, omat vanhemmat sisaruksineen, heidän lapset (eli ns. 3 polvi) ja siihen seis. Näin lista pysyi jotenkin kurissa ja miehen puolikin pääsee ovien sisäpuolelle. Näin ne loput sukulaiset toivottavasti ymmärtävät paremmin, että vaikka heidät olisi haluttu kutsua, se meni tasapuolisesti. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mulla oli periaate, että kutsutaan häihin vain vieraita, joita ollaan nähty / oltu muuten tekemisissä viimeisen vuoden aikana. Mun puolen suvusta tuli siis aika pieni osa kutsutuksi ja sen sijaan kavereita tuli enemmän mukaan. Miehen puolelta jouduin periaatteestani kuitenkin luopumaan ja kutsuttiin myös muutama sukulainen, ketä en ollut edes aiemmin nähnyt. Mut sitähän se naimisissa olokin on on: yhteisten kompromissien löytämistä. Mut vieraslistan laatiminen oli kyllä häiden valmistelun ehdottomasti hankalin vaihe.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä tulee 80 vierasta jo pelkästään minun sukulaisista ja kavereista. 100 hlö on ihan maksimi mitä juhlapaikka vetää, 90 hlö olisi aika optimaalinen. Miehen suku on selvästi pienempi ja kavereita on vähemmän (yhteiset on laskettu tuohon 80:een). Olemme aloittaneet karsimisen lapsista, joita olisi yhteensä 20 ja kaikki serkkujen, joiden kanssa ei muutenkaan olla tekemisissä kuin sukujuhlissa. Sen sijaan aion ehdottomasti pitää kiinni siitä, että kaikki kutsutaan puolisoineen, raja menee siinä että jos emme tiedä että joku vieras seurustelee ts. suhde on tuore, niin silloin kutsu menee yhdelle. Mies ei ole vielä päättänyt, ketkä kaikki haluaa kutsua omasta suvustaan ja kavereistaan, mutta joudutaan varmaan tekemään vielä lisää karsintaa että kaikki vieraat mahtuvat istumaan.

Lasten kanssa voi muodostua ongelmaksi, että monella serkullani on vielä sylivauvoja, joten en tiedä miten niiden hoito onnistuisi. Olemme miehen kanssa ottaneet kuitenkin tiukan linjan, että yhtään alle 18 vuotiasta ei juhliin tule. Vaikka voi kuulostaa julmalta, niin olisi oikeastaan vaan helpotus, jos ihan kaikki häihin kutsutut eivät pääsisi osallistumaan, jolloin juhlatilan riittävyyden kanssa ei tarvitsisi ottaa liikaa stressiä eikä olisi niin ahdasta. Kuitenkin heidät olisi kutsuttu, niin ei tulisi siitä pahaa mieltä. Tottakai laskemme kutsukorttien määrän sen mukaan, että kaikki mahtuvat tarvittaessa, mutta muutama poisjäänti lastenhoidon takia ei tuntuisi pahalta varsinkaan jos kyseessä ovat hieman tuntemattomaksi jääneet serkut.

Vanhempani olivat juuri serkkuni häissä, jonne ei kutsuttu serkkuja ollenkaan. Kyseessä olivat pienet ravintolahäät, joten en tästä loukkaantunut, vaikka olisi toki ollut kiva päästä tirkistelemään vielä jonkun häitä ennen omiani :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meidän vieraslista näyttää tällä hetkellä 160-päiseltä, ja sitä on pakko karsia... Olen samaa mieltä kuin Tiibetti: henkilöt, joiden kanssa ollaan oltu tekemisissä viimeisen vuoden-parin aikana ja jotka ovat aidosti kiinnostuneita meistä, kutsutaan, ei muita. Olisi ihana jos ei tarvitsisi näin tiukasti rajoittaa, mutta häihin menee hulluna rahaa, ja tuntuu hassulta maksaa maltaita lähes vieraan ihmisen kestitämisestä. Näin saadaan tiivistettyä määrä noin 100 henkilöön. Meillä lapset kutsutaan myös, sillä heitä on tässä porukassa vielä melko vähän, ja mielestäni lapset ovat yleensä mainioita tunnelman nostattajia ja jään rikkojia (jos ei satu ihan hirmuista känkkäränkkää päälle). :)

Lisäksi pidimme kaikille kavereille kihlajaisjuhlat viime talvena. Ne olivat aika isot juhlat (tosin täysin DIY-meiningillä) ja siinä määrin onnisuneet, että vähensivät paineita kutsua etäiseksi jääneitä kavereita enää häihin. Saimme näin juhlittua kihlausta monen nyt tai ennen tärkeän ihmisen kanssa, mutta emme joudu potemaan huonoa omatuntoa heidän jättämisestä häistä.

Mutta, mitäs mieltä olette seuraavista minua askarruttavista asioista:

  1. Onko ok kutsua työkaverit ilman avecia, jos muut vieraat saavat kutsun avecina? Tämä perustuisi siihen, että a) työkaverini ovat läheisiä minulle eli kutsutaan eniweis b ) he viihtyvät hyvin keskenään ilmankin avecejaan c) en tunne työkavereiden puolisoita ollenkaan, toisin kuin muiden vieraiden avecit.
  2. Voiko jättää kutsumatta sellaisen sukulaisen, jonka pelkään alkavan käyttäytyä huonosti häissä, vaikka hän muuten kuuluisi tuohon lähimpänä itseä olevien sukulaisten joukkoon?
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Hei! LLKaroliinalle: pohdin itse tällä hetkellä aivan samaa - 

On 29.6.2016 at 22.03, LLKaroliina said:

 Mutta, mitäs mieltä olette seuraavista minua askarruttavista asioista:

  1. Onko ok kutsua työkaverit ilman avecia, jos muut vieraat saavat kutsun avecina? Tämä perustuisi siihen, että a) työkaverini ovat läheisiä minulle eli kutsutaan eniweis b ) he viihtyvät hyvin keskenään ilmankin avecejaan c) en tunne työkavereiden puolisoita ollenkaan, toisin kuin muiden vieraiden avecit.
  2. Voiko jättää kutsumatta sellaisen sukulaisen, jonka pelkään alkavan käyttäytyä huonosti häissä, vaikka hän muuten kuuluisi tuohon lähimpänä itseä olevien sukulaisten joukkoon?

Meilläkin vieraslista uhkaa täyttyä liiaksi asti. Pohdin omien ystävien ja opiskelukavereiden kohdalla, että sellaiset kumppanit jotka ovat pitkäaikaisia ja joita itse tunnen, ovat tervetulleita ja heidät kutsun yhdessä, mutta muuten vältän avec-kutsuja. Sitä paitsi, porukka voi pitää seuraa toisilleen. avecin ideana on kai se, ettei kukaan jää yksin? Rajoja on ainakin meidän pakko vetää johonkin. Ei vain ole tilaa siinä paikassa jossa ehdottomasti haluamme häämme juhlia. Toisaalta emme oikeasti halua suuria juhlia. Nyt listalla noin 90 henkeä, ja kaikki sellaisia että varmasti saapuvat paikalle. Eli max 5-10 jää pois.

Toiseen kysymykseen: setäni on juuri sellainen persoona, jonka kutsuminen mietityttää. Hän laukoo (etenkin humalassa) todella törkeitä juttuja "vitsillä". Mulle on sanonut selvinpäinkin asioita, joita sedältä ei pitäisi kuulla... En muutenkaan ole kovin läheinen hänen kanssaan. Mietin tässä itse, mitä jos kutsun silti serkkuni, mutten setää ja hänen vaimoa? 

Muutenkin mietin, kun tuntuu, etten ole kovin läheinen äitini siskojen kanssa, että en ehkä heitäkään kutsuisi. Sen sijaan serkut siltäkin puolelta kutsun - vähintään kaikista läheisimmät. Onko kiusallista kutsua nuoria aikuisia serkkuja muttei heidän vanhempiaan? 

Muokattu: , käyttäjä: veepu18
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä ehdoton maksimi on 120, ja kaveripiirit on laajat, miehellä sukukin. Avecit jotka eivät ole aidosti tuttuja ja lapset jäivät ensinnä pois. Serkuista joitain en ole tavannut sitten lapsuuden mutta onneksi serkkuja ylipäätään on vain 3 itselläni. :D Kavereissa joutuu tekemään harmillista karsintaa ja miettimään että ketä nyt tosissaan pystyy mukaan mahduttamaan. Olen pikkuhiljaa kallistunut sille kannalle että eka lähtee kutsut 120 ihmiselle ja mukaan pyyntö ilmoittaa esteistä mahdollisimman aikasessa vaiheessa. Siten pystyisimme kutsumaan muutaman "bubbling under" vieraan vielä mukaan. Ei haittaa jos ei tule 120 täyteen, mutta koska kaikki "ykköslistalta" pois jääneetkin ovat kuitenkin tärkeitä ihmisiä, niin mielellään sitä heitäkin kutsuisi. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...