Suomen upeimmat hääpaikat

Hääjuhlan suunnittelu

Teksti: P. Heikonen  Kuvat: Istockphoto/Getty Images

Häät ovat meille monille se elämän kohokohta. Monet ovat odottaneet tätä päivää pikkutytöstä tai pikkulapsesta asti, se on elämän tärkeimpiä päivä ja tietysti sen pitää olla onnistunut. Kirkko- ja siviilivihkimisen seremonia on melkein kaikilla sama ja siitä onkin vaikea saada uniikkia lainsäädännön vuoksi. Monille naisille omat häät ovat päivä prinsessana ja hääpäivän pitää olla täydellinen

Monet parit laativat omat henkilökohtaiset vihkivalansa, jotka tuovat ainutlaatuisuutta vihkiseremoniaan.  Suurin osa pareista ei stressaannu ennen häitä vihkiseremoniasta vaan hääjuhlasta, joka järjestetään vihkimisen jälkeen. Jokaisen hääparin juhla on uniikki ja moni hääpari miettiikin millainen hääjuhlan tulisi olla, jotta vieraat viihtyisivät ja kaikille jäisi ainutlaatuiset muistot hääjuhlasta.

Hääjuhlan suunnittelu

Hääjuhlan tarjoilut

Ruokailu on tärkeä osa hääjuhlaa ja monet kokeilevat useita menu vaihtoehtoja ennen hääjuhlaa. Nykyaikana ihmisillä on paljon rajoitteita ruokavalion suhteen, joten kannattaa miettiä menu sen mukaan, että mahdollisimman moni pystyy syömään kaikkea mitä on tarjolla. Ruokailu kannattaa sijoittaa hääjuhlan alkuun, sillä monilla on nälkä kirkossa tai maistraatissa seisomisen päätteeksi. Ruokailu hääjuhlassa on myös yksi suurimpia kuluja hääparille, joten menun miettimiseen kannattaa käyttää aikaa.

Kannattaa myös muistaa, että buffet- ruokailu tulee aina edullisemmaksi hääparille kuin lautasilta tarjoiltu häämenu. Mikäli hääjuhla kestää myöhään kannattaa tarjoilla vieraille iltapala, sillä monilla tulee nälkä illan edetessä. Hyvä vinkki yöpalaksi on esimerkiksi lämpimät voileivät tai hampurilaiset tai vaikkapa kylmä pastasalaatti.

Monet myös miettivät mikä määrä olisi hyvä varata alkoholia vierasta kohden. Oikeaa määrää ei ole olemassa, mutta mikäli pari haluaa tarjoilla alkoholia, hyvä ravintoloiden käyttämä ohje on lasi viiniä per ruokalaji vierasta kohden. Mikäli hääpari pitää iltaan asti ulottuvat juhlat on tietysti hyvä varata myös mietoja alkoholijuomia vieraita varten, sekä tietysti hääboolia. Hääboolia ei kuitenkaan kannata tehdä liian vahvaksi vaan nykyään suositaankin likööristä tehtyjä booleja.

Mutta hääparin kannattaa muistaa alkoholia ei ole pakko tarjoilla hääjuhlassa ja alkoholittomat häät ovatkin yleistyneet viime vuosina.

Hääjuhlatila

Hääjuhlan ohjelma

Hääjuhlan ohjelma on jokaiselle hääparille uniikki ja sen kuuluu olla hääparin näköinen. Hääparin sukujen taustat voivat olla erilaiset ja hääparit pähkäilevät miten saada taustaltaan erilaiset vieraat viihtymään? Toiset suvut viihtyvät paremmin seuraleikkien parissa, kun taas toiset suvut ovat iloisia, kun nesteytystasapaino on kunnossa.

Miten miellyttää kaikkia vieraita ja välttää ongelmatilanteet hääjuhlassa? Monet miettivät kuka omasta suvusta ja ystävistä pitää puheita ja mikä on sopivan mittainen puhe? Kukaan ei halua tylsistyttää vieraita, joten on hyvä sopia etukäteen puhujien kanssa puheen pituus. Kaikkia puheita ei kannata myöskään pitää samaan aikaan, vaan ne on parempi jakaa tasaisesti hääjuhlan ohjelman ympärille.

Ruokailun jälkeen perinteisesti on pelattu hääleikkejä kuten morsiamen ryöstö, sekä tietysti hääkimpun heitto, jotka viihdyttävät kaikkia vieraita vauvasta vaariin. Ruokailun ja puheiden jälkeen on tietysti hyvä antaa vieraille vapaa-aikaa. Nykyään on suosittua vuokrata pelipöytiä vieraille, joista voi voittaa pieniä palkintoja. Esimerkiksi hääpari voi hankkia Texas Hold’em tai Ruletti pöydän vieraiden viihdykkeeksi. Monet yritykset tarjoavat pelipöydän mukana ammattitaitoisen jakajan, joka perehdyttää vieraita pelien saloihin.

Musiikki sekä tanssiminen kuuluvat hääjuhlaan ja mitä olisikaan juhlat ilman musiikkia? Monet palkkaavat bändin soittamaan häihinsä, mutta tiskijukan palkkaaminen on myös suosittua ja yhtä viihdyttävää vieraille. Mutta mikään ei estä hääparia itse tekemästä omaa soittolistaa illalle ja omalla soittolistalla voikin säästää pitkän pennin kuluissa.

Häätanssi

 

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2020