Disneyland® Resort Paris - taianomainen häämatkakohde

Teksti: Kimmo Laurila
Kuvat: Kimmo Laurila ja Disneyland®Resort Paris

Disneyland®Resort Paris ei välttämättä tule suomalaisille ensimmäisenä mieleen häämatkakohdetta mietittäessä. Kohde tarjoaa kuitenkin tehtävää ja katseltavaa aamusta iltaan vaikka viikoksi, upeita hotelleja ja romanttisia huoneita, hyvää ruokaa ja juomaa, kohtuullisen ilmaston ympäri vuoden ja hyvää palvelua. Bonuksena kohde tarjoaa sellaista tiettyä tunnelmaa, mainosmiesten sanoin taikaa, mitä ei löydy perinteisistä häämatkakohteista. Tosikkojen ei kuitenkaan kannata vaivautua ja jos on Disney -hahmoille allerginen, niin häämatkakohde kannattaa valita muualta.


Lapsia voi olla mukana mutta mikään pakko se ei ole, sillä pelkät aikuisetkin viihtyvät kohteessa erinomaisesti. Disneyland®Resort Paris ei ole mikään iso Linnanmäki, mihin aikuiset menevät vain lasten seuraksi ja pakosta, vaan erittäin iso osa puiston antimista on suunnattu vain ja ainoastaan aikuisille. Eri ikäiset vierailijat nauttivat eri asioista puistossa ja kaikki ikäryhmät onkin pyritty ottamaan huomioon. Niinpä vieraina onkin runsaasti pariskuntia ilman lapsia, huomattavan paljon mm. häämatkalaisia Japanista. Disneyland®Resort Paris ei muutenkaan ole mikään perinteinen huvipuisto eikä sitä oikeastaan pidä niihin verratakaan. Disneyland®Resort Paris sisältää kokonaisuudessaan kaksi huvipuistoa, seitsemän teemahotellia, huvittelukeskuksen, golfkentän sekä ostoskeskuksen ja on ollut jo yli 10 vuotta Euroopan johtava huvikeskus.


Disneyland®Resort Paris sijaitsee 32 km Pariisista itään ja puistoon pääsee helposti junalla tai bussilla suoraan Pariisin keskustasta, bussilla lentoasemilta tai Pariisista sekä omalla autolla. Ainakin junalla kulkeminen oli helppoa ja nopeata. Moni häämatkalainen yhdistääkin varmasti matkaansa muutaman päivän oleskelun romanttisessa Pariisissa.


Disneyland®Park on huvipuisto, mikä puolestaan on jaettu useaan eri teema-alueeseen: Main Street U.S.A, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland ja Frontierland. Jokaisella alueella on oma teemansa, teemaan sopivat ravintolat ja myymälät sekä huvilaitteet. Kukin alue on tehty teeman mukaisesti huolella ja isolla rahalla. Rakennukset, maasto, aivan kaikki on tehty teeman mukaan ja lopputulos on vaikuttava. Puistossa ei kuljeta halpojen kulissien tai lautaseinien välissä eikä missään pääse kurkistamaan “lavasteiden taakse”, sillä koko puisto on yhtä suurta “lavastetta”. Kun Adventurelandiin on haluttu pääkallovuori, niin se on sinne tehty. Teema-alueiden huvilaitteet ovat mukavia, osa jopa ikimuistoisia. Huvilaitteita on puiston kokoon nähden yllättävän vähän, mutta monelle aikuiselle parasta antia ovatkin upeat puitteet, muiden ihmisten katselu ja yleinen fiilistely. Huvipuiston koko on häkellyttävä, kaiken näkemiseen ja kokemiseen menisi varmasti useita päiviä.


Walt Disney Studios®Park on alueen toinen huvipuisto ja varsinkin elokuvan ystäville ainutlaatuinen kokemus. Puistossa pääsee tutustumaan elokuvien, animaatioelokuvien ja televisio-ohjelmien tekemiseen ja elokuvastudioiden toimintaan. Lisäksi puistossa on oma alueensa omistettuna erikoistehosteille ja stunteille ja stunt-näytökset ovatkin todella upeita. Suurin osa Walt Disney Studios®Park -alueen huvilaitteista ovat sen verran hurjia, että ne ovat kiellettyjä lapsilta. Studio Tram Tour® -kiertoajelu on sallittu kaikille, mutta silti sen erikoistehosteet ja 5 luonnonmullistusta (mm. maanjäristys ja tulva) jäävät mieliin ikuisesti.


Huvipuistojen ja hotellialueen välissä sijaitsee iltaelämän keskus Disney®Village, jossa on tarjolla runsaasti ravintoloita, baareja, kauppoja sekä erilaisia show-esityksiä. Nähtävää ja tehtävää riittää aamuun asti.


Hyvin syöminen on osa matkaa. Tässä kohteessa siihen onkin erinomainen tilaisuus, sillä alueella on valtavasti erilaisia ravintoloita. Ravintoloita on huvipuistoissa, hotelleissa ja viihdealueella, ja kaikki ovat jonkun teeman mukaisia sisustukseltaan ja ruokalistoiltaan. Halusitpa sitten syödä eksoottisia kalaruokia trooppisessa viidakossa tai grillikylkeä saluunassa, se onnistuu. Alueen parhaat ravintolat eivät häpeä ruokalistallaan tai palvelullaan vertailussa maailman parhaisiin ravintoloihin. Esimerkiksi illallista yltiöromattisessa  Auberge de Cendrillon -ravintolassa ei varmasti yksikään häämatkalainen tule unohtamaan.


Alueella on seitsemän erilaista Disney teemahotellia: Hotel Santa Fe, Hotel Cheyenne, Hotel Sequoia Lodge, Hotel New York, Newport Bay Club ja Disneyland Hotel. Jokainen hotelli eroaa toisistaan huomattavasti tyyliltään ja tunnelmaltaan, joten mieleisen teeman mukaisen hotellin valinta on tärkeää. Useissa hotelleissa on valittana häämatkalaisille omat upeat huoneet, joista ei romantiikkaa puutu. Hotelleissa palvelu pelaa (varsinkin sviittien asiakkaille) ja asiakkaat otetaan huomioon erinomaisen hyvin. Varsinaisen puistoalueen ulkopuolella, lyhyen matkan päässä kuitenkin sijaitsee lisäksi useita yhteistyöhotelleja, mikäli asuminen itse puistossa ei jostakin syystä kiinnosta.


Tekemisen puutteesta ei kukaan täällä kärsi. Kummankin huvipuiston kiertäminen ja mieluisten “laitteiden” kokeminen sekä ympäristön ja ihmisten katselu jo pelkästään voi viedä monta päivää. Lisänä ravintoloihin tutustuminen, alueen keskelle tehdyssä järvessä risteily vaikkapa kanootilla, uiminen useissa ulko- ja sisäaltaissa, erilaisten näytösten ja konserttien katselu, luistelu tai rullaluistelu, tennis tai golf sekä eri hotellien kylpylä- ja hemmottelupalvelut saavat päivät ja vaikka viikotkin kulumaan kyllästymättä. Myös ostosten tekemiseen on hyvät mahdollisuudet. Itse puiston alueelta löytty kaikki mahdolliset ja mahdottomat Disney’n hahmoihin liittyvät tuotteet ja mikäli kansainväliset merkkituotteet kiinnostavat, löytyy puistosta pienen matkan päässä La Vallée, merkkituotteiden poistomyyntialue, missä kansainvälisen muodin nimet myyvät mallistojensa loppuja ja näytekappaleita.


Onnistuneen häämatkan voi tehdä ihan yhtä hyvin Pälkäneelle kuin Pattayallekin, kaikki on kiinni asenteesta. Vaikka kukaan ei varmastikaan häämatkaansa unohda kohdistui se mihin tahansa, niin häämatka Disney®Resort Paris’iin on varmasti unohtumaton. Monen mielestä kun on yhden kaukomaan rannan nähnyt, on nähnyt ne kaikki. Disney®Resort Paris’ia taas on vaikea unohtaa tai sekoittaa muihin kohteisiin, mihin ikinä sitten menettekin tulevaisuudessa.

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info