Teksti: Leena Nyström/Helin Matkat
Kuvat: Naimisiin.info

Langkawi

Tarujen saari joka kiehtoo mielikuvitustasi, mystisten tapahtumien näyttämö menneinä aikoina. Ken tietää mitä voi tapahtua kun saaren outo tenhovoima ottaa meidät valtaansa... Tuntuu kuin sydän liitelisi taivaalla sarvinokkalintujen seurana, suurten voimakkaiden siipien iskut tuntuvat varpaissa asti; Ihanaa olla vapaa! Luonto mykistää läheisyydellään ja kukkaloisto vie ajatukset pois talvesta, harmaista päivistä, on upeaa olla osa jotain näin kaunista!


Vesiputous ryöppyää alas kalliolta viidakon uumeniin, iguaani laahustaa tien poikki kadoten vehreän aluskasvillisuuden sekaan, näen parvekkeeltani apinoita kisailemassa keskenään kuin joukko villinpuoleisia lapsia. Rannan päässä on mielenkiintoinen kalliomuodostelma jota tutkin kiinnostuneena, taskurapuja juoksee hiekan poikki mereen kuin paeten askelteni ääntä. Horisontissa siintää maata, liekö samanlainen paratiisisaari..

Lammen pintaan kuvastuva kuu heijastaa tunnelmia yön hellässä huomassa, käsikkäin kuljemme rantoja pitkin, kaksin kuuntelemme viidakosta kantautuvia ääniä. Kaupungin valot kutsuvat erilaiseen lämpöön, ihmisten keskelle ostosparatiisiin. Moninaisia herkkuja tarjoavat ravintolat levittävät tuoksuja ympäristöönsä, kauppiaiden huudot sekoittuvat liikenteen meluun. Hälinässä on hauska seisoa hetki ja katsella kuinka maailma virtaa ohitse muodostaen iäti kaleidoskooppimaisia kuvioita meidän kaikkien elämään..


Rauhaa, luontoa ja stressivapaata lomaa arvostavan unelmakohde on Andamanin meressä; Penangin ja Phuketin välissä sijaitseva Langkawi, joka koostuu 99:stä saaresta. Lentokenttä on vastikään pidennetty suurille koneille sopivaksi, joten saari ei ole vielä massaturismin pilaama. Pääsaari on 440 km2 iso tai pitäisikö sanoa pieni... Juuri sopivan kokoinen jotta välimatkat eivät ole pitkiä mutta nähtävää ja erilaisia paikkoja riittää!

Hotellit sijaitsevat eri puolilla saarta kukin omalla suurella maa-alueellaan kivalla rannalla. Kovin pitkiä rantoja ei ole, vaan kaikki on luonnon muovaamia poukamia; Hiekka on hienoa ja rannat matalia.


Luonto on kaunis ja monimuotoinen: hiekkaisia laguunirantoja, merestä kohoavia pikkusaaria, vuoristoa, vesiputouksia, luolia, makeanveden järvi, viidakkoa, mangroverämeikköä... Nähtävyydet ovat lähinnä luonnon ihmeitä sekä legendoihin ja uskomuksiin perustuvia. Rehevä viidakko sekä villieläimet ovatkin yksi saaren vetonaula.


Myös Galeria Perdana on mielenkiintoinen tutustumisen kohde, siellä on esillä pääministerin saamia lahjoja! Underwater world -meriakvaario suurine taxfree-liikkeineen ja upeine kaloineen houkuttelee myös kävijöitä. Veneretket sekä patikkamatkat hotellien ympäristössä ovat mukavia. Useilla hotelleilla on päivittäinen vapaa-ajan ohjelma luontopolkuineen, pyöräretkineen, kokkikouluineen ja tennistunteineen

Edullisia ostoksia

Langkawi on verovapaa saari, joten ostoksia on mukava tehdä. Pääkaupunki Kuah on herttainen, neljä katua ristissä ja viidakko ympärillä, kivoja kauppoja löytyy joka lähtöön, supermarketit ovat hyvin varustettuja. Lomavaatteita, kameroita, kasseja, kenkiä...


Englantia puhutaan hyvin, onhan Malesia vanha kruununsiirtomaa. Pääuskonto Islam näkyy lähinnä vaatetuksessa, ja eritoten maaseudulla jossa malajit asuvat. Kiinalaiset asuvat kaupungeissa ja niin ollen kiinalaisia ravintoloita on katukuvassa useita.

Jos vaikka Langkawilla haluaa vuokrata taksin kuljettajineen se maksaa n. 25 ringgitiä /tunti. Viidessä tunnissa tekee aikamoisen kierroksen eikä hinta päätä huimaa. Olen lisäksi huomannut että taksinkuljettajat puhuvat hyvää englantia ja tuntevat oman alueensa nähtävyydet yhtä hyvin kuin oppaat.

Ruokakulttuuri on maukas sekasotku kiinalaista, malaiji- sekä thairuokaa, varsinkin Satay-vartaiden kanssa syötävä maapähkinäkastike (peanut-sauce) on erinomaisen makuista, hivenen tulista. Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti, kaikkea saa syödä. Hyviä thaimaalaisia ravintoloita on ainakin Kuahissa. Kansainvälistä ruokaa on tietysti myös tarjolla.

Lomanviettopaikkana Langkawi on uskomattoman ihana; Luontoa, nähtävyyksiä, retkiä sekä ostosmahdollisuuksia juuri sopivassa suhteessa.

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info