Mauritius

Teksti: Töölön Matkatoimisto
Kuvat: Naimisiin.info, Töölön Matkatoimisto

Mark Twainin näkemyksen mukaan Jumala loi Mauritiuksen ja kopioi sen, jolloin syntyi taivas. Tähän on helppo yhtyä. Keinuvien palmujen ja turkoosinsinisen veden ympäröimissä huippuhotelleissa päivittäinen elämä todella maistuu juhlalta ja trooppisen saaren palmujen alla voit viettää elämäsi romanttisimmat hetket.


Mauritius sijaitsee Intian valtamerellä noin 800 km Madagaskarista Itään. Pinta-alaltaan yli 2000 neliökilometrin kokoinen Mauritius on noin 60 kilometriä pitkä ja noin 40 kilometriä leveä. Asukkaita Mauritiuksella on noin 1,2 miljoonaa. Saarella on trooppinen ilmasto ja vehreä kasvillisuus. Sokeriruokoviljelmät hallitsevat Mauritiuksen maisemaa. Sokeri onkin Mauritiuksen suurin vientituote ja saarella valmistetaan erinomaista rommia.


Mauritius on ideaalinen kaukokohde, sillä lentoyhteydet ovat hyvät ja aikaeroa on Suomeen vain kaksi tuntia. Lisäksi saarella on miellyttävä ilmasto ympäri vuoden. Lämpötilat ovat korkeimmat joulu-maaliskuussa kun taas sateisimmat kuukaudet ovat helmi-huhtikuu. Etenkin talvikausi huhtikuusta syyskuuhun on sesonkiaikaa, joten turisteja on silloin enemmän kuin kesällä ja matkavaraukset on syytä tehdä ajoissa. Veden keskilämpötila on noin +26 astetta.


Ylellistä tropiikkia nautiskellen tai puuhastellen

Mikään ei irrota ihmistä arjesta yhtä hyvin kuin 330 kilometrin mittainen rantaviiva. Mauritiuksen rantoja ympäröi lisäksi lähes yhtenäinen korumaisen kaunis koralliriutta ja vedet ovat täynnä eksoottisia kaloja, joten kauneutta riittää myös pinnan alla. Kaikki vesiurheilu snorklauksesta syvänmerenkalastukseen onkin mahdollista ja golfaamaankin pääsee. Mitään ei kuitenkaan ole pakko harrastaa. Voi vain olla - ihmetellä tuliperäisen saaren maisemia, kierrellä kaupunkeja ja vertailla eri ruokakulttuurien tarjontaa tai juoda saarella kasvatettavasta sokerista valmistettua rommia.

Mauritiuslaiset ovat sekoitus eri kansallisuuksia ja tunnettuja ystävällisyydestään. Paitsi kieli myös keittotaito on sekoitus - lähinnä ranskalaisvaikutteista kreolia. Tarjolla on niin tulisia intialais-aasialaisia- ruokia kuin eurooppalaisiakin vaihtoehtoja. Viineistä suurin osa tuodaan Etelä-Afrikasta, mutta tarjolla on myös eteläamerikkalaisia, australialaisia ja eurooppalaisia viinejä. Ja ne ihanat tuoreet hedelmät…


Mauritiukselta löytyy runsaasti eri tasoisia hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja. Suurimmassa osassa puolihoito sisältyy hintaan.


Mauritiuksen matkaan voi myös halutessaan yhdistää vierailun Intian valtameren tuntemattomimmalle saarelle, Reunionille, mistä löytyy paitsi sademetsiä, tulivuoria, kukkivia puutarhoja, houkuttelevia rantoja myös lukuisia eri harrastusmahdollisuuksia maalla, merellä ja ilmassa. Aktiivilomailijat voivat valita esim. kanjonikiipeilyä, surffausta, golfia, varjoliitoa, kalastusta, ratsastusta tai vaikkapa laskuvarjohyppyjä. Ja harrastusten lomassa voi nauttia herkullista kreolilaista ruokaa. Iltaohjelmaksi on tarjolla vaikkapa kasinotunnelmaa tai kabareeviihdettä.

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info