MSC sai uuden risteilijän

Teksti ja kuvat: Timo Kauppinen

Suomalaistenkin keskuudessa tunnettu MSC Cruises sai maaliskuussa 2005 laivastoonsa uuden risteilijän ”MSC Sinfonian”.  Naimisiin.info kävi katsastamassa aluksen Barcelonassa.

1566 matkustajan alus risteilee kesän Välimerellä. Viikon pituisilla risteilyillä käydään mm. Genovassa, Napolissa, Palermossa sekä Tunisissa. Talvikaudella risteilijä suuntaa keulansa Kanariansaarten lämpöön.


Napolissa pääpaikkaansa pitävän MSC Cruisesin laivastossa on kaikkiaan seitsemän alusta. Ranskassa rakenteilla on lisäksi kaksi uutta alusta, jotka aloittavat risteilynsä vuosina 2006 ja 2007.

Varustamon laivat ovat tunnettuja eurooppalaisesta ilmapiiristään; ateriat, aktiviteetit sekä esitykset on suunniteltu eurooppalaista matkustajaa ajatellen. Yksi hyvä esimerkki tästä on mm. myöhäisemmät illalliskattaukset, kuin amerikkalaisilla risteilijöillä. Suomalaista matkustajaa hellii tieto, että valuutta laivalla on euro. Pääkielet risteilijällä ovat englanti, saksa, ranska, espanja sekä italia.

Tärkein risteilykohde varustamolle on kulttuurien Välimeri. Viime vuonna 180 000 kansainvälistä matkustajaa risteili MSC Cruisesilla Välimerellä. Täksi vuodeksi varustamon ennuste on 250 000 matkustajaa. Yksi mielenkiintoisempia kohteita on Libyan Tripoli, jonne amerikkalaiset alukset ovat vasta aloittamassa risteilyjä vuoden 2006 puolella.

Tämän päivän mega-alusten rinnalla uusi 58.625 tonnin MSC Sinfonia on keskikokoinen laiva. Se on kuitenkin tarpeeksi iso ollakseen tilava, mutta samalla tarpeeksi pieni ollakseen kodikas.

Laivassa on yhdeksän kantta. Risteilijä on matkustajaystävällinen, sillä pääosa palveluista sijaitsee kahdella kannella; Beethoven ja Mozart. Laivan kannet on nimetty maailmankuulujen säveltäjien mukaan, mukana myös Sibelius.


Risteilijän aurinkokannet, uima-altaat, porealtaat, kuntosali, Le Terme kylpylä & kauneussalonki (jonka ”thermal suite” on todella suosittu matkustajien keskuudessa) sekä kiipeilyseinä tarjoavat aktiiviselle risteilymatkustajalle paljon vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Ravintoloita aluksella on kolme; buffet-ravintola La Terrazza, Il Galeone-pääravintola sekä intiimimpi Il Covo.

MSC Sinfonialla iltaa voi viettää vaikkapa kahden kannen San Carlo-teatterissa illan show-esityksistä nauttien, laittaa jalalla koreasti elävän tanssimusiikin tahdissa Sinfonia Loungessa tai kokeilla pelionnea San Remo casinossa. Laivan Pasha Club Discossa ilta jatkuu vielä pitkälle aamuun, samalla kun alus seilaa kohti uusia elämyksiä.

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info