Queen Mary 2

Teksti ja kuvat: Timo Kauppinen

Harvalla tiedotusvälineellä on ollut mahdollisuus vierailla maailman tunnetuimmalla loistoristeilijällä Queen Mary 2:lla. Cunard Line-varustamo kutsui Naimisiin.infon häämatkakohdetoimittajan Timo Kauppisen tutustumaan Queen Mary 2:teen, aluksen risteillessä kesäkuussa Välimerellä.

Kuuden suunnittelu- ja rakennusvuoden jälkeen  tammikuussa 2004 Englannin kuningatar Elisabeth II kastoi Queen Mary 2:n Southamptonissa. Se on maailman suurin, pisin, korkein sekä levein valtamerialus, mutta myös kallein - laiva tuli maksamaan varustamolle 800 miljoonaa USA:n dollaria. Vastineeksi on saatu 14 matkustajakannen loistoristeilijä, joka on pituudeltaan yli kolme jalkapallokenttää ja korkeampi kuin New Yorkin Vapaudenpatsas.

Laivasta löytyy mm. valtamerten ensimmäinen planetaario, merten suurin viinikellari, suurin kirjasto sekä suurin tanssilattia. Hyvinvointia tarjoaa 1800 neliömetrin maailmankuulu Canyon Ranch SpaClub. Täyden palvelun kylpylä tarjoaa kymmeniä erilaisia hoitomuotoja naisille ja miehille. Yksi suosituimpia niistä on lämpimillä laavakivillä tehtävä hieronta, joka takaa taivaallisen olon. Myös thalassoterapia, kauneuskeskus, kuntosali, sauna sekä höyryhuoneet löytyvät. Kylpylässä työskentelee 51 henkilöä kampaajista hierojiin. Täällä on lupa rentoutua!

Risteilijän kymmenen ravintolaa tarjoilevat huikeat 10 000 ateriaa päivittäin. Valittavana on buffetravintolasta aina Välimeren teemaravintolaan. Risteilijän pääravintola on kolmen kannen korkuinen Britannia Restaurant, jossa suurin osa risteilymatkustajista illallistaa. Heille, jotka majoittuvat sviiteissä, on suunniteltu Princess ja Queens Grill. Näissä ravintoloissa pukeutuminen on muodollisempaa; miehet smokeissa ja naiset pitkissä cocktailasuissa. Queens Grillissä voi naapuripöydässä nähdä kansainvälisiä filmitähtiä tai muita kuuluisuuksia. Paitsi ravintoloiden, niin myös baarien osalta löytyy valinnanvaraa. Yksi niistä on englantilainen Golden Lion Pub, jolla on jopa oma olutmerkkinsä.

Risteilijän matkustajakapasiteetti on 2620 henkeä, joita palvelemassa on 1253 henkilökunnan jäsentä. Hyttejä laivalla on kaikkiaan 1310, joista 73 % on oma parveke, ja mikä sen ihanampaa, kuin ihailla alati vaihtuvia merimaisemia omalta parvekkeelta? Hyttien pinta-ala vaihtelee 18 neliömetrin sisähytistä aina kahden kannen ja 209 neliömetrin sviittiin. Ehdotonta matkustusmukavuutta edustaa Queens Grill-sviitit, joiden varustelutaso on vaativankin matkustajan makuun. Tämän hienostuneen matkustusluokan erikoispalveluista mainittakoon mm. oma hovimestari sekä erillinen aurinkokansi.

Queen Mary 2 on ainoa säännöllistä Atlantin ylitysliikennettä tekevä valtamerialus välillä Southampton New York. Laiva risteilee vuosittain myös Karibian ja Euroopan vesillä.

Nuoren parin häämatkalle Queen Mary 2:n kansainvälinen ja tasokas ilmapiiri tarjoaa juhlavat puitteet. Luvassa on matka, joka ei hevin unohdu.


”Valtamerten kuningatar” Queen Mary 2 herättää ihailua satamassa kuin satamassa.


Queens Roomissa tarjoillaan englantilaisia perinteitä kunnioittaen iltapäivätee. Iltaisin valtamerten suurin tanssilattia kutsuu matkustajia elävän musiikin pyörteisiin.


Kolmen kannen Britannia Restaurant on aluksen pääravintola, johon mahtuu 1347 henkeä.


Queen Grill edustaa valtamerten huippua. Täällä herkuttelun voi aloittaa kaviaarilla vaikka joka ilta. Cunard Line on yksi maailman tärkeimpiä kaviaarin hankkijoita.


Päivisin on aikaa nauttia lounasta vaikkapa aluksen ulkokannella.


Kuuden kannan korkuisessa Grand Lobby-pääaulassa on mahtipontista komeutta.


Kahden kannen Balmoral ja Sandringham sviiteissä on mm. makuuhuone, terassi, olohuone sekä kolme kylpyhuonetta. Kuuden yön Atlantin ylitys tässä lukaalissa verottaa kukkaroa yli 30.000 euron verran.


Illuminations-planetaario on lajinsa ensimmäinen maailman merillä.


Rentouttavaa iltapäiväsiestaa varten alukselta löytyy tilavat aurinkokannet ja viisi uima-allasta.

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info