Suomen upeimmat hääpaikat

Häät verkossa

Häät verkossa

Teksti: Toimittaja T. Lehto Kuvat: Istockphoto/Getty Images.

Unelmien häiden suunnitteluun käytetään joskus jopa vuosia. Järjestettävänä on valtavasti asioita aina hääpaikan valinnasta ja kutsuvieraslistasta pienimpiin yksityiskohtiin. Ennen vanhaan hääjuhlat järjestyivät kuin itsestään, sillä suku ja ystävät olivat enimmäkseen samalla alueella. Kansainvälisyyden lisääntyminen on kuitenkin tuonut uusia haasteita myös häiden suunnitteluun.

On yhä yleisempää, että avioituvalla pariskunnalla on ystäviä tai perheenjäseniä eri puolilla maailmaa, tai että häidenviettopaikaksi valikoituu kotipaikan sijaan jokin muu kohde. Toisinaan saattaa käydä niinkin, että viime hetken esteet estävät jonkun läheisen vieraan saapumisen häihin. Sen vuoksi onkin hyvin todennäköistä, etteivät kaikki hääparin lähimmäiset pääse juhlimaan heidän kanssaan suurta päivää, vaikka he kovasti haluaisivatkin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että erityisestä päivästä täytyisi jäädä kokonaan paitsi — nimittäin useammat hääparit kääntyvät pattitilanteessa live-striimauksen puoleen. Tällaisina aikoina live-striimaus myös mahdollistaa vaikka miten ‘suurten’ häiden järjestämisen turvallisesti, varsinkin kun striimauksessa käytetään apuna VPN-yhteyttä kuten https://nordvpn.com/fi/what-is-a-vpn/ .

Viime aikoina äärimmäisen suureen suosioon noussut livestriimaus on teknologia, joka tarjoaa mahdollisuuksia moneen. Usein esimerkiksi urheilun suoratoistoon, videopelaamiseen ja tubettamiseen yhdistettävä striimausteknologia tuo yllättäen myös ratkaisun hääjuhlien järjestämiseen. Mikä olisikaan parempi tapa hyödyntää uusinta striimausteknologiaa kuin yhtenä elämän tärkeimmistä päivistä, jonka haluaa jakaa läheistensä kanssa?

Miksi häitä live-striimataan?

Jo vuosien ajan ilmassa on ollut merkkejä teknologian yleistymisestä häämaailmassa. Hulvattomat valokuvauskopit, hashtagit ja dronekuvaukset ovat olleet häissä todella kysyttyjä, joten videokuvan suoratoiston yleistyminen on luonnollinen jatkumo. Livestriimaus ehti olla vuosikausia suosittu ratkaisu esimerkiksi yritystilaisuuksissa ja luennoilla, mutta häissä se on vasta vähitellen nousemassa pinnalle.

Kysyntää videokuvan suoratoistolle netissä on aivan varmasti. Sitä on lisännyt erityisesti se, että solmituissa avioliitoissa yhä useammin toinen osapuoli on kotoisin toisesta maasta. Tyypillinen esimerkki voi olla esimerkiksi Suomessa avioituva pariskunta, jonka osapuolia ovat suomalainen morsian ja ranskalainen sulhanen. Vaikka Ranskasta saapuisikin suuri joukko häävieraita, saattavat vanhimmat sukulaiset olla estyneitä saapumaan paikalle. Tällöin mahdollisuus seurata häitä videokuvan välityksellä helposti Ranskasta käsin on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin se, että juhlista jäisi täysin paitsi. Toisena esimerkkinä voi olla vaikkapa spontaanisti Las Vegasissa naimisiin menevä pari, joka ei sen kummemmin halua suuria juhlia, mutta joka haluaa jakaa elämänsä tärkeimmän päivän läheistensä kanssa videokuvan kautta.

Live-striimauksen etiketti

Mikäli häät on päättänyt striimata laajemmalle yleisölle, on todella tärkeää pitää mielessä, että kyseessä tulee olla ratkaisu niille kutsutuille häävieraille, jotka ovat estyneitä saapumaan paikalle. Live-striimausta ei pitäisi missään tilanteessa pitää eräänlaisena kakkosvaihtoehtona hääkutsun sijaan. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi tarjota hääkutsuun kieltävästi vastanneille tieto linkistä, jonka kautta hääjuhlia pääsee seuraamaan reaaliajassa internetin kautta.

Yksityisyys on nykyään kullanarvoista. Vaikka häät herättävät hääparissa suurta innostusta ja riemua, kannattaa striimiin johtavan linkin julkaisemisen suhteen olla erityisen tarkkana. Live-striimi on syytä jakaa ainoastaan valittujen henkilöiden kanssa. Vielä joitain vuosia sitten monikaan ei tiennyt, mikä on VPN, mutta nykyään striimattavissa hääjuhlissa käännytään VPN-palvelun puoleen. VPN-yhteys mahdollistaa turvallisen videokuvan suoratoiston korkealla nopeudella.

Tärkeä osa etikettiä on myös häävieraiden oikeus olla esiintymättä videolla. Sen vuoksi on syytä varmistaa, ettei videokuvassa mahdollisesti esiintyvillä häävierailla ole mitään sitä vastaan. Monet saattavat olla hyvinkin tietoisia kuvaamisesta, joka puolestaan voi vaikuttaa pahimmillaan illan kulkuun ja vieraiden viihtymiseen.

Käytännön toteutus

Jos häät on päätetty suoratoistaa verkossa, on edessä kaksi vaihtoehtoa — striimauspalvelusta vastaavan ammattilaistahon käyttäminen tai vaihtoehtoisesti teknologian asentaminen kuntoon itse. Koska niin monet hääparit ovat kiinnostuneet uuden teknologian hyödyntämisestä häissään, markkinoilla toimii yhä useampia hääsuunnittelijoita ja muita tahoja, joilta löytyy varmasti monipuolisia visioita live-striimauksen toteuttamiseen. Mikäli kuitenkin haluaa hoitaa asian itse, tarjoaa sosiaalinen media, kuten Facebook, YouTube, Instagram tai varsinaiset live-striimauspalvelut tähän oivalliset työkalut.

Valitsi striimaukseen sitten ulkopuolisen tahon tarjoaman avun tai itsenäisen toteutuksen, kannattaa kuvauksen valmisteluun varata riittävästi aikaa. Live-striimauksessa kaikki tapahtuu reaaliajassa, joten kaiken on oltava kunnossa kuvausten koittaessa. Kirkon, hääjuhlapaikan, mahdollisen hääsuunnittelijan ja muiden häihin liittyvien tahojen on hyvä olla tietoinen tulevasta kuvaustilanteesta. Mikäli häissä soittaa yhtye, kannattaa myös etukäteen varmistaa, ettei sillä ole mitään kuvaamista vastaan.

Kun kaikki on hoidettu ja keskusteltu läpi etukäteen, voi varsinaisena hääpäivänä keskittyä teknologian sijaan siihen, mikä on päivässä kaikkein tärkeintä — rakkauteen.

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021