Hääverkkokauppa Morsiusgalleria Online

Haluaisitko varastaa nämä ideat maailmalta omiin häihisi?

Haluaisitko varastaa nämä ideat maailmalta omiin häihisi?

Teksti: Piia Lehti
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash, Toscanan Tuuli.

Suomalaisiin häihin liittyy paljon hääperinteitä, joista monet parit haluavat pitää kiinni omassa rakkauden juhlassaan. Riisin heittäminen vastavihityn parin päälle, morsiamen ryöstö juhlista, hääkimpun heitto, kaapin paikan määräävä jalan polkaisu kakkua leikatessa ja niin edelleen – kaikki näistä kuuluvat perinteisiin suomalaisiin häihin.

Hääjuhlia on kuitenkin juuri niin monta erilaista kuin parejakin! Voit vapaasti jättää omista juhlistasi pois sellaiset asiat, joita et koe omaksesi, ja toisaalta voit käydä lainaamassa uusia ideoita häihisi muista kulttuureista. Tässä esittelemme sinulle muutamia lainaideoita, jotka toimisivat upeasti myös suomalaisissa häissä!

Ideoita Italialaisistä häistä

Italiassa häitä juhlistetaan näyttävästi: ne kestävät kauan ja niiden ruokatarjoilulla pärjäisi viikon eteenpäin. Hääperinteet vaihtelevat hieman maan eri alueilla, mutta juhla on aina täynnä huutoa, naurua ja elämää – kenties myös ilonkyyneleitä. Kesäkuu on kaikkein suosituin hääkuukausi, sillä sitä sanotaan avioliittoa ja rakkautta suojaavan Junon kuukaudeksi.

Kuva: Toscanan Tuuli

Etenkin Sisilian alueella on totuttu siihen, että häälahjat toimitetaan parille jo ennen varsinaista juhlaa. Ne tuodaan joko tulevan morsiamen tai sulhasen kotiin noin 2–4 viikkoa ennen häitä, ja ne pidetään esillä kauniisti koristellulla lahjapöydällä H-hetkeen saakka. Tämä idea on hyvin käytännöllinen – näin vieraiden ei tarvitse kantaa lahjoja mukanaan itse juhlaan!

Jos sulhanen on heittäytyvää sorttia, on hääpäivän aaton serenadi myös upea idea. Juhlan aattona sulhanen ottaa mukaansa bändin tai laulajia ja marssii morsiamen parvekkeen alle laulamaan tälle serenadin. Jos morsian on edelleen halukas menemään naimisiin, hän laittaa valot päälle ja astuu ulos parvekkeelle. Tästä sitten jatketaan yhdessä viettämään iltaa, yleensä parin vanhempien kanssa niin, että vanhemmat tarjoavat illallisen. Voit toki muokata perinnettä juuri niin kuin itse halua!

Amerikkalaisten häiden parhaat perinteet

Myös Pohjois-Amerikassa häät ovat usein pitkä ja perinpohjaisesti juhlistettu tapahtuma. Usein häiden viettoa varten vuokrataan tilat hotellista tai muusta vastaavasta paikasta, ja vieraat majoitetaan koko viikonlopun ajaksi. Ennen juhlaa järjestetään harjoitusillalliset, joihin kokoontuu parin läheisimmät ystävät ja perhe. Kaikki tämä tietysti vaatii suurta budjettia. Jos haluat järjestää isomman kaavan häät, voit kokeilla vaikkapa jollain nettikasinolla, joista yksi mielenkiintoinen tuttavuus on esimerkiksi Nopeampi, saatko korttitaidoillasi tai kolikkopelituurillasi kassaasi suuremmaksi.

Jos taas haluat pysytellä pienempimuotoisessa juhlassa, löytyy amerikkalaisista häistä silti ihania lainaideoita. Yksi kauneimmista on vihkikaari, jonka alla toimitus suoritetaan. Pariskunta seisoo kaaren alla kasvot toisiaan vastakkain, eikä juhlaväkikään joudu katselemaan vain heidän selkiään. Kaaren alla voidaan myös lausua vihkivalat, jotka puolisot ovat kirjoittaneet toisilleen.

Hauskaa meininkiä häihin saadaan puolestaan näyttävillä sisääntuloilla! Vieraat ohjataan ensin juhlapaikalle, ja vasta kun kaikki muut ovat sisällä, saapuu hääpari. Revittele: valitse tähän sopiva musiikki, pyydä ystävääsi kuuluttamaan tuore pariskunta ja suunnittele vaikkapa hauska koreografia!

Ranskalaista hääromantiikkaa

Myös ranskalaisista häistä löytyy hyviä ideoita lainattavaksi. Ensinnäkin tyylikkäät häät aloitetaan tyylikkäällä tavalla: kutsuun panostetaan, se painetaan kauniisti ja lähetetään vieraille perinteiseen malliin postitse. Tämä on viehättävä tapa, ja kutsusta tulee kaunis lisä mahdolliseen hääkollaasiin.

Toinen suloistakin suloisempi perinne on kukkaistyttöjen ja -poikien ottaminen mukaan osaksi juhlaa. He ovat yleensä noin 5–12-vuotiaita parin läheisten ystävien tai sisarusten lapsia. Lapset puetaan yhteensopiviin asuihin ja he voivat vaikkapa kantaa huntua tai sormusta tai heitellä ruusujen terälehtiä morsiusparin ollessa matkalla vihittäväksi.

Ranskalaisista häistä saatat haluta lainata myös myöhäisillan sipulikeiton! Kun juhlat lähenevät loppuaan, vieraille tarjoillaan vielä sipulikeittoa, joka auttaa toipumaan rankasta juhlinnasta ja antaa voimaa kotimatkalle. Voit toki korvata sipulikeiton millä tahansa muullakin nopealla ja helpolla, mutta maistuvalla ruoalla.

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2021

Löydä edulliset häämatkalennot >