Kaikki häihin virtuaalisilta häämessuilta!

Kaikkien aikojen kalleimmat häät

Kaikkien aikojen kalleimmat häät

Teksti: freelancetoimittaja Linda Smith. Kuvat: Naimisiin.info, iStockphoto, APherald ja NewYou

Oletko koskaan miettinyt mitä tekisit, jos voittaisit jättipotin? Osa sijoittaisit rahat hulppeisiin lomamatkoihin, toiset taas ehkä hankkisivat itselleen unelmiensa talon, jotkut maksaisivat kaikki lainat kerralla pois ja jotkut taas voisivat toteuttaa unelmansa ökyhäistä. Mutta minkälaisilta maailman kalleimmat häät oikein näyttävät? Mikäli inspiroidut aiheesta ja haluat kokeilla onneasi miljoonien eurojen arvoisten jättipottien metsästyksessä, tarjoaa Casinohuone.com siihen mahdollisuuden lukuisilla jackpot-peleillään.

Miljardin dollarin häät Venäjällä

Paljon huomiota herättäneet, huhujen mukaan jopa miljardin dollarin budjetin häät järjestettiin Venäjällä vuoden 2016, keväällä kun venäläinen öljy- ja mediapohatta Mikhail Gutserievin poika Said meni naimisiin Khadija Uzhakhovsin kanssa. Näissä häissä ei kukkaron nyörejä kiristelty, vaan miljardööri-isä laittoi haisemaan oikein kunnolla.

Häissä oli esiintymässä mm. Jennifer Lopez, Enrique Iglesias, Sting sekä Venäjän suurimmat tähdet. Jo pelkästään nimekkään artistikaarti nosti hääbudjettia varmasti huimasti, mutta rahaa ei oltu säästelty myöskään morsiamen upeassa hääpuvussa. Daily Mail -sivuston mukaan Khadijan hääpuku oli tehty mittatilaustyönä Pariisissa ja hintaa sille tuli kymmeniä tuhansia dollareita. Morsiamen päätä koristi timanttikruunu ja sekä käsiään että kaulaansa koristi yhteensä miljoonien dollareiden arvoiset timanttikorut. Massiivinen ja säihkyvä morsiuspuku painoi lähes 13 kg lukuisten timanttien ansiosta ja pukuun kuului myös maahan asti laskeutuva huntu.

Juhlatilojen hulppeasta koristelusta pääsi nauttimaan noin 600 vierasta. Paikkaa koristi kymmenet tuhannet kukat, kristallit, hopeiset ja kultaiset kynttilänjalat sekä upeat kattokruunut.

Kaikkien aikojen kalleimmat häät Kuva: NewYou.com

Intian valtavat palatsihäät

Vuosi 2016 oli yhtä ökyhäiden juhlaa, sillä Intiassa, Bangaloren palatsissa juhlitut Brahmani Reddyn ja Rajeev Reddyn häät tulivat maksamaan arviolta noin 77 miljoonaa dollaria. Kyseessä oli entisen poliitikon ja nykyisen kaivospohatan, Gali Janardhan Reddyn ainoan tyttären häät. Intiassa häitä juhlitaan perinteisesti useampia päiviä ja näitäkin häitä tanssittiin yhteensä viisi päivää. Vieraita kutsuttiin huimat 50 000 ja paikalla järjestystä piti yllä 3000 vartijaa sekä 300 poliisia. Vieraslistalta löytyi muun muassa poliitikkojen lisäksi myös lukuisia Bollywood-tähtiä. Häät saivat huomiota osakseen jo ennen kuin ne edes pidettiin, sillä hääkutsut olivat varustettu LCD-näytöillä, joilla pyöri koreografoitu kappale perhe videon päätähtenä. Hyvin Bollywood-henkistä!

Morsiamen hääpuvun arvellaan maksaneen noin 2,5 miljoonaa dollaria ja morsiamen asua koristi myös lukuisat timantit ja rubiinit, joille hintaa yli reilut 13 miljoonaa dollaria.

Kaikkien aikojen kalleimmat häät Kuva: APherald

Prinssi Charlesin ja Prinsessa Dianan ikimuistoiset häät

Todennäköisesti kaikkien aikojen kalleimmat kuninkaalliset häät pidettiin vuonna 1981 St. Paulin katedraalissa, kun Prinssi Charles ja Prinsessa Diana sanoivat tahdon. Nämä juhlat tulivat maksamaan noin 48 miljoonaa dollaria eli inflaatiokorjattuna peräti 110 miljoonaa dollaria eli 74 miljoonaa euroa. Paikan päälle kirkkoon kutsuttiin noin 3000 vierasta, mutta todellisuudessa häitä seurasi valtava määrä ihmisiä, sillä hääseremonia televisioitiin, kuten kuninkaallisten häiden kohdalla on tapana. Lehtitietojen mukaan Dianan ja Charlesin häitä seurasi television kautta huimat 750 miljoonaa ihmistä.

Prinsessa Dianan häämekkoa odotettiin kuin kuuta nousevaa ja ilmestys olikin todella upea. Mekko oli koristeltu käsin kirjotuilla paljeteilla sekä 10 000 helmellä ja sen pitkä laahus on edelleen kaikkien aikojen pisin kuninkaallisten häiden historiassa. Myös hunnulla oli pituutta yli 7 metriä. Prinsessan päästä koristi timantein koristeltu perintökalleus, Spencer-tiara 1930-luvulta. Puvun väriin sopivat norsunluunvalkoiset kengät taas oli koristeltu sydämen muotoisilla pitsikoristeilla ja puiset, matalat korot oli koristeltu 24-karaatin kullalla. Morsiuspuku tuli tuohon aikaan maksamaan noin 9000 puntaa.

Dianan sormessa komeili timanttien ympäröimä safiiri, jolle hintaa on tullut noin 40,000 puntaa. Sormus siirtyi myöhemmin Prinssi Williamin, Dianan pojan vaimolle Kate Middletonille heidän mentyään naimisiin vuonna 2011.

 

naimisiin_footer_980x50

Mediatiedot & mainonta sivustolla

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2019