Suomen upeimmat hääpaikat

MIten säästää häiden kustannuksissa ja selvitä ilman lainoja?

Teksti: Nina K.
Kuvat: Istockphoto, Pixabay, Unsplash, Sedinum Bridal.

Häät ovat monille yksi elämän tärkeimmistä juhlahetkistä. Hääjuhlaan ollaan monesti valmiita käyttämään paljon rahaa, ja osa hääpareista ottaa lainoja häiden rahoittamiseksi.

Tässä artikkelissa listaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla voit yhdessä tulevan puolisosi kanssa säästää hääjuhlien kuluissa.

Optimaalisessa tilanteessa voit järjestää unelmiesi häät ilman lainaa. Poimi vinkit talteen ja säästä rutkasti rahaa esimerkiksi häämatkaa varten!

1. Kutsu häihin vain tärkeimmät henkilöt

Häiden kutsuvieraslista paisuu nopeasti valtavaksi, ja jokaisesta vieraasta aiheutuu hääparille kuluja. Yksi tehokkaimmista keinoista säästää häiden kustannuksissa on raa’asti karsia kutsuvieraiden listalta pois nimiä.

Moni tuntee velvollisuutta kutsua häihin kaikki henkilöt, joihin hääparilla on jonkinlainen ihmissuhde. Listaa laatiessa on hyvä kuitenkin pohtia, onko esimerkiksi kaikkia kaukaisimpia sukulaisia tarpeen kutsua, jos yhteyttä ei ole pidetty muilta osin enää vuosiin!

Keskity häävieraslistaa suunnitellessasi sinulle aidosti tärkeisiin ihmisiin, kuten ystäviin ja perheenjäseniin. Pienempi vieraslista säästää nopeasti valtavia määriä rahaa.

2. Järjestä häät vilkkaimman sesongin ulkopuolella

Suomessa suurin osa häistä järjestetään kesällä aina toukokuusta elokuun loppuun. Tällöin ympäri maata juhlia järjestetään joka ikinen viikonloppu lukemattomia. Juhlapaikoille riittää kysyntää, ja kirkkokin on varattava jo hyvissä ajoin etukäteen.

Yksi keino säästää on järjestää hääjuhlat kaikista vilkkaimman sesongin ulkopuolella. Miltä kuulostaisi esimerkiksi aurinkoiset keväthäät tai tunnelmalliset juhlat myöhään syksyllä? Vaihtoehtoja kannattaa pohtia!

Sesongin aikaan juhlapaikat ja pitopalvelut ovat kalleimmillaan. Mikäli päädyt järjestämään juhlat sesongin ulkopuolella, ovat hinnat selvästi matalammat.

3. Oma vai vuokrapuku?

Kauniit hääpuvut voivat olla todella kalliita. Yhteensä morsiusparin vaatetukseen voi upota jopa useita satoja euroja, mikä on useimmille hääpareille todella merkittävä raha. Tarvitseeko pukua tosiasiassa ostaa omaksi, vai voisitko harkita vuokraamista?

Puvun vuokraaminen tulee huomattavasti halvemmaksi kuin ostaminen. Hääpuvulle ei useimmilla morsiamilla ole käyttöä enää hääjuhlan jälkeen, ja useiden satojen eurojen seisottaminen kaapin perällä voi olla taloudellisesti melko hölmöä.

Myös sulhasen puvun vuokraamista kannattaa ehdottomasti harkita. Suomessa toimii lukemattomia pukuvuokraamoja, joista löytyy varmasti kaunis puku jokaiseen makuun.

Kuva: Angela Bianca Bridal/Morsiusgalleria

4. Säästä sormuksissa

Vihkisormukset voivat olla todella kalliita, etenkin jos haluaa paljon timantteja ja kimallusta. Osalla hääpareista merkittävä osa hääbudjetista voi upota sormuksiin, ja hääjuhlaan jää käytettäväksi vähemmän rahaa.

Yksi hyvä keino säästää kuluissa on ostaa vihkihetkelle hieman vähemmän prameat sormukset. Halutessanne voitte uudistaa sormukset myöhemmin, esimerkiksi jonkin pyöreän hääpäivän kunniaksi!

Sormuksia voi ostaa myös käytettyinä. Kannattaa pitää silmällä pitkin vuotta myös kultasepänliikkeiden tarjouksia.

5. Onnistuuko häämeikki ja kampaus tehdä itse?

Useimmat morsiamet käyvät ottamassa häämeikin ja -kampauksen alan ammattilaisten hoivissa. Näistä toimenpiteistä voi aiheutua jopa useiden satojen eurojen kulut, joten luonnollisesti tässäkin on oiva mahdollisuus säästää hieman rahaa.

Oletko taitava meikkaaja, tai osaako esimerkiksi joku ystävistäsi laittaa hiuksia? Tekemällä itse voit säästää merkittävästi rahaa itse hääjuhlan järjestämiseen. Huhujen mukaan jopa Kate Middleton teki itse oman häämeikkinsä avioituessaan prinssi Williamin kanssa!

6. Onko hääbändi pakollinen?

Etenkin kesän kiireisimpinä viikonloppuina häämuusikot ja -bändit tuntevat oman arvonsa. Keikkapalkkiot koko illan viihdyttämisestä voivat olla yli tuhat euroa, minkä lisäksi on kohteliasta tarjota esiintyjille ruoat ja juomat.

Löytyykö lähipiiristäsi mahdollisesti esiintymistaitoisia ihmisiä, joita voisit pyytää viihdyttämään kansaa varsinaisen bändin sijaan? Yksi toimiva vaihtoehto on myös tavallinen äänentoisto ja sen kautta soitettu, huolellisesti valittu ja teemaan sopiva soittolista.

Loppuillan viihteenä toimii erinomaisesti myös karaoke – tällöin esiintyjät löytyvät hääyleisöstä ja vältyt maksamasta kalliita keikkapalkkioita!

7. Suunnittele kutsukortit itse

Harva edes tietää, kuinka paljon graafinen suunnittelija veloittaa kutsukorttien suunnittelemisesta. Myös valmiit kutsukortit voivat olla hurjan kalliita, etenkin jos pidät monimutkaisista korteista.

Yksi vaihtoehto on istahtaa illaksi alas ja suunnitella kutsukortit itse. Vieraat arvostavat usein enemmän käsintehtyjä kortteja kuin kaupan valmiita vaihtoehtoja. Kutsu vaikka lähimmät ystäväsi illanviettoon ja askarrelkaa porukalla kutsukortit!

8. Suosi sesongin kukkia

Useimmat hääparit haluavat juhliinsa kukkia. Etenkin kesähäissä kauniit kukat toimivat todellisena tunnelmanluojana! Kukista voi kuitenkin helposti tulla merkittäviä lisäkuluja, etenkin jos kasveja haluaa näkyville paljon.

Suosittelemme välttämään kallista kukkien maahantuontia ja suosimaan sesongin kukkia. Sesonkivaihtoehdoissa hinta on tavallisesti edullisempi, jolloin saat samalla rahalla paljon enemmän koristetta.

Voit myös käyttää samoja kukkia seremoniassa sekä hääjuhlassa. Lataa maljakot valmiiksi odottamaan ja värvää joku juhlavieraista huolehtimaan kukat paikasta toiseen!

Pienistä puroista syntyy suuri joki

Hääbudjetti muodostuu lukuisista pienistä seikoista, joista kertyy lopulta suuri summa. Säästämällä hieman joka paikasta voit kerryttää lopulta merkittäviä säästöjä esimerkiksi häämatkaa varten.

Mikäli olet aikeissa ottaa lainaa hääjuhlia varten, selviät selvästi pienemmällä lainalla pieniä viilauksia tekemällä.

Moni innokas hääpari käyttää paljon rahaa pieniin yksityiskohtiin, jotka hääjuhlassa kuitenkin helposti jäävät kokonaisuuden alle. Kannattaa miettiä tarkasti, mitkä asiat ovat juuri teidän juhlassanne tärkeitä.

Useimpien hääparien lähipiiristä löytyy myös taitavia tekijöitä useilla eri osa-alueilla. Kannattaa rohkeasti pyytää tuttaviasi auttamaan ja tällä tavoin välttää ulkopuolisten palveluiden ostaminen!

 

Upeimmat hääpaikat >

 

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2022