Suomen upeimmat hääpaikat

Naimisiin meren äärellä - 5 kauneinta kohdetta Turun saaristossa

Teksti: Maija Karvinen  Kuvat: Istockphoto/Getty Images

Mikäpä olisi raikkaampi tapa juhlistaa elämän tärkeintä päivää kuin ulkoilmassa merituulen hulmutessa hiuksissa. Aina ei tarvitse lähteä kauas kokeakseen jotain ainutlaatuista. Suomen saaristo on täynnä uniikkeja Itämeren helmiä, joissa voit järjestää itsellesi takuulla ikimuistoiset häät.

Esittelyssä 5 uniikkia saaristokohdetta, jotka tarjoavat elämyksiä upeista ravintoloista ulkosaariston karuun miljööseen. Voit myös harkita vihkimisen suorittamista maissa, ja pitää vain paras osa eli hääjuhlat saarella. Jos kuitenkin haluat pitää hääsi mantereen puolella, voit kokea unohtumattoman häämatkan saariston syleilyssä.

1. Vauhdikas Nauvo

Nauvo sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Turusta. Perille pääsee kätevästi rengastietä pitkin, jonka varrella on yksi autolautta. Myös bussit kulkevat tiheästi Nauvoon.

Nauvon saarirykelmä koostuu kahdesta pääsaaresta sekä tuhansista pienemmistä saarista. Nauvon massiivinen kivikirkko on peräisin keskiajalta, ja se tarjoaa komean ympäristön hääseremonialle.

Kesällä Nauvo kuhisee elämää, kun purjehtijat ja muut veneilijät suuntaavat suureen vierasvenesatamaan. Satamassa on lukuisia putiikkeja, joista voit ostaa vaikka merihenkisiä vaatteita.

Ravintolavalikoima on laaja. Pub Niska tarjoaa herkullista peltileipää pizzan ystäville. Legendaarinen Najaden muuttuu illalla ravintolasta yökerhoksi, ja musiikin pauhe, sekä ihmisten iloinen puheensorina jatkuu kesäisin aamuyöhön asti.

2. Airisto Strand

Jos suunnittelet isoja häitä, sopii hotellina toimiva Airisto Strand parhaiten suunnitelmiisi. Ravintola tarjoaa peräti 250 paikkaa, joten pikkuserkutkin mahtuvat mukaan juhlimaan.

Noin 40 kilometriä Turusta sijaitseva Airisto Strand tarjoaa kauniit maisemat Airistolle. Tarjolla on hiekkarantaa auringonottoa varten ja terasseja joissa nauttia kuplivaa.

Tekemistä kaipaaville löytyy minigolfrata ja tenniskenttä. Jos kuitenkin kaipaat jännitystä peliin, Unibet Casino tarjoaa mahdollisuuden lyödä vetoa vaikka suosikkitennispelaajasi puolesta.

3. Historiallinen Utö

Saaristomerellä sijaitseva Utö on tunnettu erityisen aurinkoisesta säästään. Pilvet kun tykkäävät kerääntyä vasta mantereen yllä ja jättävät saaret vähemmälle huomiolle.

Utö on Suomen eteläisin ympäri vuoden asutettu saari. Yhteysalus Eivor kuljettaa kerralla lähes 200 henkilöä Nauvosta Utöseen. Matkalla on mahdollisuus ostaa juotavaa ja syötävää, joita nauttia aurinkoisella kannella tai vaihtoehtoisesti myös sisätiloissa.

Utössä komeilee korkealle taivaalle kohoava, monesta tietovisastakin tuttu punavalkoinen majakka. Uljas majakka tarjoaakin kauniin ja ainutlaatuisen taustan häävalokuvillesi.

Jos haluat kestitä enemmänkin vieraita häissäsi, onnistuu se helposti Utön merihotellissa. Hotelliin kuuluu myös ravintola, josta saat hoidettua häämenun kätevästi.

Utö

4. Syrjäinen Jurmo

Jurmo on ulkosaaristossa sijaitseva, kaikessa karuudessaan erityisen kaunis saari. Vaikka Jurmo on mantereelta katsottuna kovin kaukana, pääsee myös sinne helposti yhteysalus Eivorilla Nauvosta.

Tämä syrjäinen saari tarjoaa yöpymismahdollisuuksia edullisten vuokramökkien muodossa ja sympaattisesta pikkukaupasta voi käydä ostamassa unohtuneet eväät. Kahvila tarjoaa myös tuoretta pullaa ja kalaa.

Jurmossa voit nähdä alpakoiden tepastelevan asukkaiden takapihoilla. Näkyvyys lähes viisi kilometriä pitkällä saarella on hyvä, sillä saaren ainoat puut käytettiin polttopuiksi jo ajat sitten.

Jurmo on kasvattanut viime vuosina nopeasti suosiotaan, joten jos haluat varata mökin tai useamman ensi kesäksi, nopeat syövät hitaat.

Jurmo

5. Romanttinen Bengtskär

Jos haluat hieman erilaisen häälomakohteen, karu ja uljas Bengtskär voi olla juttusi. Bengtskär sijaitsee syrjäisellä luodolla, 25 kilometriä Hangosta lounaaseen.

Harmaa graniittimajakka on opastanut merenkulkijoita jo yli sata vuotta. Nykyään sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus yöpyä yhdessä majakan kuudesta huoneesta. Runsas aamiainen kuuluu huoneen hintaan.

Bengtskärissä voit nauttia rakkaasi kanssa lasilliset chardonnayta auringon laskiessa, katsoen miten aallot iskeytyvät rantaan kaukana majakan juuressa.

Bengtskär

Suomi on tuhansien saarten maa

Nämä viisi esiteltyä kohdetta ovat vain murto-osa saaristomme upeista kohteista. Löydä suosikkisaaresi tuhansien mahdollisuuksien joukosta ja järjestä itsesi näköiset häät, polttarit tai häämatka kauniin Itämeren äärellä.

 

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2020