Suomen upeimmat hääpaikat

Naimisiin ulkomailla? TOP 4 -matkakohteet

Teksti: T. Lahtinen Kuvat: Istockphoto/Getty Images

Kirkko varattu, epävarmat sääolosuhteet, hääjuhlien hinta mietityttää. Kuulostaako tutulta? Häiden suunnittelu Suomessa ei välttämättä ole aina se yksinkertaisin operaatio, sillä liikkuvia tekijöitä on vähintäänkin riittävästi. Mikäli asut hieman isommassa kaupungissa (Helsinki, Turku, Tampere, Jyväskylä, jne.), voi esimerkiksi pelkästään kirkon varaaminen juuri sopivalle päivälle tuottaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.

Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi mennä naimisiin ulkomailla? Monelle tämä ajatus saa jo kylmiä väreitä aikaiseksi, sillä päässä alkaa pyöriä satoja kysymyksiä mm. vieraiden kutsumiseen, tarjoiluun, varauksiin, sekä hintoihin liittyen. Haluaisimme vielä korostaa, että ulkomaille lähteminen häiden varjolla ei välttämättä ole kaikille se sopivin vaihtoehto, ja sinulla tulisi mielellään jonkin verran olla jo kokemusta reissaamisesta, sekä asioiden järjestelystä ulkomailla.

Tässä artikkelissa keskitymme yleisellä tasolla käymään läpi mahdollisia matkakohteita, joissa voit parhaimmassa tapauksessa yhdistää häät + häämatkan! Mikäpä olisi sen mukavampaa, kuin jäädä kohdemaahan viettämään kuherruskuukautta suoraan häiden jälkeen!

Naimisiin ulkomailla

Älä tee asioista liian vaikeita

Asiat, joita emme ymmärrä, tuntuvat usein pelottavilta sekä vaikeilta. Tätä ei kannata kuitenkaan sekoittaa todellisuuden kanssa, sillä vanha sananlasku pitää tässäkin erittäin hyvin paikkansa: asioilla on tapana selvitä itsestään. Ulkomaille häiden siirtäminen voi aluksi kuulostaa vaikealta, jopa mahdottomalta urakalta, mutta vannomme, ettei se sitä kuitenkaan ole. Toki poikkeuksiakin on, mutta tähänkin voit itse vaikuttaa. Ei siis välttämättä kannata varata kirkkoa Afrikasta (vaikka hieno paikka sekin on, mutta valitettavan kaukana!), vaan keskittyä miettimään, minkälaisia kohteita Euroopasta olisi tarjolla.

Tiesitkö, että todennäköisesti moni häävieraistasi ajaa autolla pidemmän matkan, mitä kestäisi esimerkiksi lentää Euroopan useisiin huippukohteisiin?

Hyvät puolet:

  • Sääolosuhteet kohtalaisen hyvin selvillä (Etelä-Eurooppa)
  • Halvempi hintataso
  • Eksoottinen ympäristö
  • Unohtumaton hääjuhla

Malta

Mikäli kesähäitä aiot suunnitella, olisi kohtalaisen typerää olla edes miettimättä Välimerellä sijaitsevaa Maltan saarta! Esteettisesti Malta ei välttämättä vedä vertoja esimerkiksi Kreikalle, mutta kaikessa muussa kylläkin! Eksoottisista Euroopan kohteista Malta on ylivoimaisesti paras siitä syystä johtuen, että siellä on tälläkin hetkellä pysyvinä asukkeina tuhansia suomalaisia (suomalaiset ovat siirtyneet saarelle töihin, sillä kasinot ilman rekisteröitymistä pitävät saarta päämajanaan). Tämä helpottaa huomattavasti esimerkiksi asioiden järjestelyä, mikäli kaipaat etänä hieman apua hääjuhlasi järjestelyyn. Paikkojen varaukset, kirkot, sekä tarjoilut onnistuvat Maltalla helposti, sillä saari on tunnettu palvelukulttuuristaan.

Mikäli hääjuhlasi järjestetään Maltalla kesä-elokuun vaihteessa, on käytännössä 99,99% varmaa, ettei kyseisenä päivänä tule satamaan vettä. Kukaan ei luonnonvoimille tietysti voi mitään, mutta Maltalla kesäaika on yleensä käytännössä pelkkää aurinkoa 24/7.

Häät Maltalla

Berliini

Mikäpä sen mukavampaa, kuin lyhyt, n. 3 tunnin lentomatka ja upea eurooppalainen kulttuuri hemmottelemassa häävieraitasi? Saksasta löytyvä Berliini on maailmankin mittapuulla melkoinen metropoli, mutta kantakaupungin liepeiltä löytyy myös upeita luonnon muovaamia retkikohteita, joissa häiden pitäminen on paikallistenkin keskuudessa suosittua. Berliinissä ainoa ongelma tulee vastaan todennäköisesti hintatasossa, joka ei hirveästi ole Suomen keskitasoa alhaisempi. Kulttuuriltaan sekä viehättävyydeltään Berliiniä kannattaa kuitenkin vakavasti harkita, mikäli haluat todellisen irtioton häidesi suhteen!

Häät Berliinissä

Barcelona

Häitä et todennäköisesti pääse Sagrada Familiassa pitämään, mutta yksi Euroopan suurimmista kaupungeista tarjoaa takuuvarmasti unohtumattoman elämyksen sinulle, kumppanillesi, sekä vieraillesi. Barcelona on tunnettu urheilukulttuuristaan, upeista nähtävyyksistään sekä tietysti lämpimästä ilmastostaan. Katalonian ylpeys kannattaakin ehdottomasti ottaa harkintaan, mikäli häitä on ulkomaille suunnittelemassa. Lentoliputkin kun hankkii hyvissä ajoin, onnistuu lentojen varaus kohtalaisen huokein hinnoin. Keskimäärin yhdeltä aikuiselta lentolippu HKI-BAR-HKI maksaa n. 300 €.

Häät Barcelonassa

Thaimaa

Okei, okei, tiedetään - Thaimaa on todella kaukana! Pahimmillaan n. 8h lentomatkan päässä oleva Thaimaa ei varmasti tule ensimmäisenä mieleen, kun häitä ruvetaan ulkomaille suunnittelemaan. Vaikka lentomatka Thaimaahan on kohtalaisen pitkä, se ei onneksi suoraan korreloi lentolippujen hintaa. Thaimaahan lentää halvimmillaan *300 - 500 € hintahaarukassa, joka on varmasti jokaiselle toteutettavissa oleva budjetti. Mikäli varaat majoituksen hyvissä ajoin isolle porukalle, ei maksettavaa yksittäiselle henkilölle jää juuri mitään. Mikä parasta? Hintataso on naurettavan alhainen Suomeen verrattuna! Thaimaassa kestitset vaikka 50 hengen hääporukan yli puolet halvemmalla, jonka Suomessa joutuisit maksamaan!

Kirkkoa et todennäköisesti tule Thaimaassa saamaan, mutta suosittelemmekin miettimään mahdollisuutta siihen, että sinut ja puolisosi vihittäisiin suoraan hiekkarannalla. Tällä tavoin säästätte myös vuokrassa, joka menisi hääpaikan varaamiseen.

Häät Thaimaassa

Parhaat vinkit - näin pidät onnistuneet häät ulkomailla

#1 Häälahjat. Mikäli et maksa vieraidesi lentoja (aika harvalla on tähän varaa…), voi häälahjojen pyytämisen unohtaa suosiolla. Olisi kohtalaisen kohtuutonta, mikäli useamman sadan euron lentolipun lisäksi häävierailta odotettaisiin jonkinlaista lahjaa.

#2 Lentojen sekä majoituksen organisointi. Vaikka häät kestäisivätkin vain 2-3 päivää, kannattaa majoitukseen panostaa. Riippuen häävieraidesi määrästä, on hyvin todennäköistä, että saat tuntuvia alennuksia majoitustoimintaa harjoittavilta yrityksiltä, mikäli varaat useampia huoneistoja kerralla. Suosittelemme tekemään tämän itse, sillä ei ole kohteliasta pyytää häävieraita varaamaan itse omia majoituksiaan tällaisessa tilanteessa.

#3 Selvitä asiat etukäteen. Paikkojen vuokraus, catering, ohjelma, hinnat, lisäpalvelut - pohdittavaa riittää ihan samalla tavalla kuin Suomessakin järjestettävissä häissä. Kun kyse on todennäköisesti sinun sekä kumppanisi elämän tärkeimmästä päivästä, ei kannata jättää mitään sattuman varaan. Tarkista kaikki asiat 2-3 kertaa, äläkä pelkää kysyä tyhmiä kysymyksiä!

Oli miten oli, häät ovat aina hieno juttu, ja niiden suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Rahaa ei ole pakko käyttää, mutta mikäli haluat päivästäsi unohtumattoman, kannattaa varautua kukkaron nyörejä availemaan kohtalaisen taajaan tahtiin.

Onnea tuleviin häihisi, olivat ne sitten Suomessa- tai ulkomailla!

*Kaikki lentohinnat pre-covid-19.

 

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2020