Suomen upeimmat hääpaikat

Näin järjestät pienet häät

Näin järjestät pienet häät

Teksti: P. Lahtinen Kuvat: iStockphoto, Pixabay

Yhä useampi meistä pohtii pienten häiden järjestämistä vaihtoehtona isoille ja näyttäville hääjuhlille. Pienet häät voivat koostua vain hääparista ja muutamasta todistajasta tai olla muutamasta kymmenestä vieraasta koostuva juhla.

Pienten häiden ei tarvitse olla vaatimattomat häät

Etenkin vanhemman sukupolven näkökulmasta pienet häät saattavat olla aluksi pettymys. Vanhemmat ja lähisukulaiset saattavat odottaa suuria juhlia. Pienet juhlat eivät kuitenkaan tarkoita vaatimattomuutta tai tiukkaa budjettia, vaikka pienemmän budjetin juhlat onkin helpompi järjestää, kun vieraita ei ole kovin montaa. Pienissä häissä on helpompi käyttää rahaa esimerkiksi vähän parempaan tarjoiluun tai varata se unelmien artisti esiintymään.

Myös pieniin häihin on helppo saada uppoamaan paljon rahaa. Niinpä häiden suunnittelun tärkein työväline on hääbudjetti, jonka laatiminen vie aikaa ja vaatii priorisointitaitoja. Halutaanko panostaa juhlapaikkaan, ruokaan ja juomaan vai kenties viihteeseen ja elämyksiin? Kaikkea ei tarvitse olla, mutta toisaalta liika tinkiminen voi tehdä hääpäivästä puutteellisen. Pienemmät häät usein mahdollistavat joustavamman budjetin verrattuna suuriin häihin.

Pienet häät juhlatila

Hääsuunnittelija avuksi häiden suunnitteluun

Usein ajatellaan, että hääsuunnittelijoita käytetään vain isoissa häissä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä hääsuunnittelijan palkkaaminen voi olla erittäin hyvä ajatus myös pieniin häihin. Pienissä häissä täytyy suunnitella ja huolehtia yhtä monesta asiasta, kuin isoissakin häissä. Hääsuunnittelijan palkatessa vastuu siirtyy hänelle, ja sinun vastuulle jää ainoastaan laskun maksaminen. Myös hääsuunnittelijat hyödyntävät usein laskutuspalveluita kuiten Free.fi, joka on paras kevytyrittäjyyttä tarjoava palvelu.

Hääsuunnittelijan palkkaaminen helpottaa paitsi stressin suhteen, antaa myös kihlautuneille mahdollisuuden viettää aikaa kahdestaan häiden suunnittelun sijaan. Mikäli pari on kiinnostunut esimerkiksi teemahäistä, tietää kokenut hääsuunnittelija todennäköisesti paremmin sopivat paikat ja toteutustavan. Kauniit pienet teemahäät ilman turhaa stressiä on monen pariskunnan unelma. Harkitse hääsuunnittelijaa ja pyydä hinta-arviota, jos budjetti mietityttää.

Pienet häät ilman stressiä

Kuka kuuluu kutsuttujen listalle?

Pienten häiden haaste on aina vieraiden määrä. Kenet kutsutaan ja kuka jätetään kutsumatta? Loukkaantuuko joku, jos häntä ei kutsuta? Mitä vähemmän vieraita halutaan häihin, sitä vaikeampaa karsinnasta tulee. Myös suvun tai ystäväpiirin vahvat persoonat saattavat osoittaa mieltään - ja sitähän ei kukaan meistä halua.

Usein pieniin häihin kutsutaan vanhemmat ja mahdollisesti isovanhemmat, muutama läheinen sukulainen ja ne tärkeimmät ystävät. Hääparin kannattaa päättää etukäteen, kuinka monta henkilöä juhliin enintään halutaan. Tästä voidaan tarvittaessa joustaa, mutta ennalta päätetty vierasmäärä auttaa pariskuntaa arvioimaan, ketkä ovat ne henkilöt, joiden kanssa haluaa jakaa intiimin ja tärkeän hetken. Tärkeintä on muistaa, että kyse on vain teidän kahden juhlasta, joten päätös häihin osallistuvista vieraista on myös teidän.

Pienet häät tarjoilu

Vähemmän vieraita - enemmän joustavuutta hääpaikan valintaan

Pienten häiden etu näkyy paikan valinnassa. Isojen häiden juhlapaikat varataan usein jo paria vuotta ennen etenkin, jos kyse on kesähäistä. Suomen halutuimmat suurten juhlien paikat menevät nopeasti, joten niiden kanssa täytyy olla aikaisin liikkeellä. Erilaisissa haasteissa kuten peruutuksissa tai varauksen päivämäärän siirrossa isot tapahtumapaikat joustavat usein pienempiä paikkoja nihkeämmin.

Pienet häät mahtuvat puolestaan moneen tilaan, ja niiden järjestäminen onnistuu vaikkapa upeassa huvilassa, kauniin hotellin tiloissa, lempiravintolassanne tai vaikkapa järven rannalla. Vaihtoehdot kasvavat, kun vieraiden määrä vähenee. Pienet häät tarjoavat oivallisen mahdollisuuden toteuttaa ainutlaatuiset häät.

Pienet häät ulkomailla

Teknologian hyödyntäminen häissä - romanttiset etähäät

Tänä vuonna monet nuoret parit ovat hyödyntäneet teknologiaa ja tarkemmin ottaen striimausta eli suoratoistoa osana häitä. Etähäät ovat tulleet osin pakon tarpeesta, mutta jo aiemmin häiden striimausta on hyödynnetty häiden suunnittelussa. Suoratoistoa voi hyödyntää monin tavoin. Hääpari voi esimerkiksi haluta erittäin intiimin vihkimistilaisuuden, mutta juhlapaikalle kutsutaan kymmeniä vieraita. Tällöin muut häävieraat voivat seurata reaaliaikaisesti vihkimistä ja hääpari saa samalla pienen ja intiimin hetkensä.

Toisaalta striimaus myös mahdollistaa vaikkapa satojen vieraiden kutsumisen vihkimiseen ja hääjuhlaan kotisohvalta käsin. Tällöin kannattaa jo käyttää ammattilaisia apuna, sillä laadukkaan suoratoiston välittäminen paikan päältä vaatii osaamista samalla, kun juhlaan paikan päälle kutsut läheisimmät ystävät ja sukulaiset voivat nauttia juhlasta rauhassa.

Pienet etähäät

 

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2020