Suomen upeimmat hääpaikat

Viihdyttäviä pelejä häävieraille

Viihdyttäviä pelejä häävieraille

Teksti: T. Koski. Kuvat: Istockphoto

Jos olet aktiivinen ihminen, saatat kenties haluta sisällyttää erilaisia aktiviteetteja myös yhteen elämäsi tärkeimmistä päivistä. Erilaisten pelien sisällyttäminen hääohjelmaan on myös oiva tapa saada häävieraat tutustumaan toisiinsa ja rentoutumaan toistensa seurassa. Hauskat aktiviteetit vain täydentävät tunnelmaa herkullisten ruokien ja maittavien drinkkien kanssa!

Se, millaisia aktiviteetteja häissään kannattaa toteuttaa, riippuu pitkälti vuodenajasta - etenkin meillä Suomessa, kun vuodenaikojen vaihtelevuus on niin suurta. Pelejä löytyy kuitenkin sekä ulko- että sisäsäälle ja olemmekin alle listanneet parhaat vinkit molemmille vaihtoehdoille.

Pelejä hääjuhlassa

Visailua

Yksi hauskimmista peleistä sekä itse hääparille, mutta myös yleisölle, on klassinen kenkäpeli. Kenkäpeli ei taida olla pelin virallinen nimi, mutta kutsukaamme peliä sillä nimellä. Hääpari istuu vieraiden eteen selät toisiaan vasten ja molemmilla on kädessään sekä oma kenkänsä, mutta myös parinsa kenkä. Jonkun vieraista täytyy toimia pelin vetäjänä ja kysellä pariskunnalta kysymyksiä. Pariskunta vastaa kysymyksiin nostamalla sen osapuolen kengän ilmaan, jonka kokee olevan oikea vastaus kysymykseen.

Kysymysten täytyy olla “kuka” -kysymyksiä, jotta niihin voi vastata. Kokeilkaa esimerkiksi näitä:

Kuka sanoi “rakastan sinua” ensin?
Kummalla on parempi käsiala?
Kuka kokkaa paremmin?
Kumpi osapuoli on hauskempi?
Kumpi on villimpi?
Kumpi tanssii paremmin?

Kysymyksiä kannattaakin muovailla sen mukaan, millainen pariskunta on kyseessä. Hyvin mietityillä kysymyksillä voi saada aikaan aikamoista räkätystä vieraiden keskuudessa.

Toinen hauska tietovisa-tyyppinen peli on trivia - kysymysten kohteena on tietty vasta avioitunut pari! Tulosta lappusia, joista löytyy kysymyksiä pariin liittyen ja joko valmiit vaihtoehdot tai täysin tyhjät kohdat vastauksia varten. Eniten oikeita vastauksia saaneelle voi halutessaan hankkia jonkin palkinnon.

Visailua hääjuhlassa

Ulko- sekä sisäpelejä

Eräänlainen suurikokoinen pyöritettävä pyörä, jossa on erilaisia totuus tai tehtävä -tyyppisiä haasteita, on hauska idea varsinkin loppuillan aktiviteetiksi. Pyörään voi käytännössä keksiä minkä tahansa tyyppisiä kysymyksiä ja tehtäviä. Jokainen pyörittää pyörää vuorollaan, ja vastaa nuolen osoittamaan haasteeseen tai kysymykseen. Peliä voi pelata myös pareittain!

Kuvauskoppi eli photobooth on myös hauska idea häihin. Vaikka paikalla luultavasti on jo ammattivalokuvaaja, on photobooth ihan omaa luokkaansa. Sen kanssa kannattaakin heittäytyä mielikuvitukselliseksi ja loihtia mitä upeampi koppero kuvia varten!

Photobooth hääjuhlassa

Toisaalta myös erittäin suosittu nettipokeri toimii myös livenä erinomaisesti ja voit olla varma, että pokeripöytä täyttyy juhlapukuihin sommistautuneista vieraista. Pelin voi joko asettaa vieraille määrättyihin pöytiin, tai varata erillisen pöydän ja krupieerin pelaamista varten - näin pelaamiseen tulee ammattimaisempi ote.

Jos hääsi ovat luonteeltaan hieman rennommat, hauska aktiviteetti on pelata vanhoja lukio- tai yliopistoaikaisia juomapelejä. Etenkin häiden sinkkuvieraat saattavat arvostaa tätä vaihtoehtoa. Sääntöjä voi toki keventää, ettei homma lähde ihan täysin hanskasta.

Tikkataulun asettaminen hääpaikan pihalle on myös nopea ja vaivaton parannus, mitä aktiviteetteihin tulee.

Pelejä hääjuhlassa

Myös lapsille sopivaa tekemistä

Jos häihin on tulossa lapsia, kannattaa heillekin kehitellä tekemistä - se helpottaa sekä vanhempia että itse lapsia! Esimerkiksi värityspiste, Legot, hulavanne ja ilmapallot saavat lapset innostumaan!

Klassinen Jenga-peli eli huojuva torni on helppo peli, johon kaikki voivat osallistua ilman sen kummempaa perehdyttämistä ja sääntöjen opettamista. Pelipaikka kannattaa toki sijoittaa muualle, kuin illallispöytään, sillä tornin kaatuessa palikat voivat lennellä sinne sun tänne! Erityisen hauska versio tästä klassisesta pelistä on jättikokoinen Jenga, joka asetetaan lattialle tai maahan sen suuren koon puolesta. Jättikokoinen Jenga sopii myös paremmin vanhemmille tai muuten motorisia häiriöitä omaaville ihmisille.

Toinen hauska ja klassinen peli kesähäitä viettäville on meille suomalaisille tuttu peli Mölkky. Se menee samassa kategoriassa Jengan kanssa, sillä senkin säännöt ovat suhteellisen yksinkertaiset ja moni suomalaista tietää ne jo valmiiksi.

Mölkkyä hääjuhlassa

 

 

Upeimmat hääpaikat >
Lahjalistat häihin >

 

 

palvelut(ät)naimisiin.info

Copyright Naimisiin.info 2000-2020