The A & W Wedding

  • merkintää
    2
  • kommenttia
    0
  • katselua
    48292

Kuvaus

Blogimerkinnät

Rotella

Häiden suunnittelua

Kaasoksi pyysin ala-asteelta tuntemani ystävän, joka on jo nyt ollut kultaakin kalliimpi. Toiseksi kaasoksi pyydän ystävää, jonka kanssa olemme monet vuodet pelanneet pesäpalloa samassa joukkueessa. Valinnat olivat selkeitä niin minulle kuin W:llekin.

Pohdimme W:n kanssa pitkään häiden paikasta: Etiopia vai Suomi. Haluaisimme kaikki paikalla samaan aikaan, mutta se ei ole millään mahdollista. Suunnittelimme siis menevämme naimisiin Etiopiassa ja pitävämme täällä siunaustilaisuuden. Etiopiassa hää-käsitys on hieman erilainen kuin täällä meillä: häät muistuttavat hyvin paljon amerikkalaisia häitä morsiusneitoineen ja sulhaspoikineen. Häät ovat todella isot: häihin kutsutaan koko suku, ystävät, morsiusparin perheenjäsenten ystävät, naapurit, työkaverit... Ja lista jatkuu. W:n sisko meni pari vuotta sitten naimisiin ja W:n mukaan häät olivat pienet: n. 600 vierasta. Ei ehkä ole ihan mun juttu noin isot häät. Tulimme W:n kanssa yhteisymmärrykseen sen suhteen, että isoja häitä ei haluta. Ja jotta häät pysyvät pienenä, ei niistä kerrota etukäteen W:n perheelle, koska kerkeäisivät muuten kutsua kaikkia paikalle. Häistä kerrotaan, kunhan saavumme Etiopiaan. Näin ollen vältytään rasittamasta W:n perhettä, varsinkin äitiä.

Olen selvitellyt mm. miten menetellään avioliiton esteiden tutkinta todistuksen kanssa ja miten avioliitto rekisteröidään Suomessa. Tie näyttää kuitenkin melko monimutkaiselta: ensin haetaan esteiden tutkintaa, josta todistus tulee pyytää kuudella kielellä. Sitten todistus lähetetään legalisoitavaksi Suomen ulkoministeriöön. Sen jälkeen todistus tulee legalisoida Etiopian Suurlähetystössä Tukholmassa. W:n mukaan Etiopiassa ei kysellä lupia/todistuksia eli kiva lähetellä todistusta täällä ees taas jos sitä ei edes kysytä Etiopiassa. Noh sitten alkaa rumba avioliittotodistuksen kanssa: ensin Etiopian ulkoministeriöön legalisoitavaksi. Saas nähdä miten kauan siellä kestää legalisoiminen, sillä tunnetusti Etiopiassa ei ole mikään hirveen kova työtahti. Eli saattaa tovi vierähtää. Ulkoministeriön jälkeen todistus legalisoidaan Suomen suurlähetystössä Addis Abebassa ja sitten avioliiton voi rekisteröidä Suomessa. Matkustamme siis Etiopiaan syyskuussa 2012 ja häät olisi tarkoitus pitää Etiopian uuden vuoden jälkeen. Emme kuitenkaan voi viipyä Etiopiassa pidempään, sillä täällä olisi tarkoitus juhlia lokakuussa. Nyt kuitenkin huolettaa se, että jos ei ehditäkään hoitaa paperiasioita siellä kuntoon: emme siis pysty rekisteröimään avioliittoa Suomessa ja siunaamisen sijaan pitäisi pitää toinen vihkiminen. Nyt onkin siis mietinnässä, että jos menemmekin ensiksi täällä naimisiin ja Etiopiassa olisi siunaustilaisuus...

Rotella

Kihlautumisesta

Tapasimme ensimmäisen kerran lokakuussa 2008 ja vietimme iltaa yhdessä. Numerot jäi valitettavasti vaihtamatta. Tapasimme uudemman kerran samassa paikassa maaliskuussa 2009, jolloin kiinnostus molemmin puolin heräsi. Vaihdoimme numeroita ja alkuun tapailimme hieman harvemmin, sillä pian tapaamisen jälkeen lähdin työharjoitteluun Ylivieskaan. Kesälomalla kuitenkin vietimme enemmän aikaa yhdessä ja pian olimmekin totally in love.

Jouluna 2009 W tapasi perheeni ensimmäistä kertaa. Yhteisenä kielenä käytettiin englantia, joskin välillä piti toimia tulkkina. Joulusta lähtien olemme syöneet sunnuntailounasta yhdessä lähes viikottain. Perheeni ja W tulevat erittäin hyvin juttuun keskenään, vaikka välillä kielen kanssa on puolin ja toisin ongelmia. W kuitenkin oppii aina vain enemmän suomea ja keskustelu onnistuu jo hyvin suomeksi.

Kosinta tuli yllätyksenä. Olimme juhlimassa vuosipäivää 27.3.2010 vierailemalla Haaparannassa ja Kemin lumilinnassa. Olimme kiertäneet linnan läpi ja molemmilla oli kylmä. W kuitenkin vielä halusi käydä katsomassa lumikappelia. Kello oli paljon, joten lapsiperheet olivat jo linnasta poistuneet ja saimme olla kappelissa kahden. Siinä sitten yllättäen W kertoo, kuinka onnellinen on minun kanssa ja kosii. Tuli täysin puun takaa, enkä osannut ollenkaan odottaa. Itkuhan siinä pääsi. Eikä kyllä tarvinnut kahta kertaa miettiä mitä sitä vastaa. Kihlauksesta kerrottiin perheelleni samana iltana. W:n perheelle vasta seuraavana iltana puhelimen välityksellä. Sormukset ostettiin seuraavalla viikolla: valkokultaa molemmille.