Suunnittelublogi

  • merkintä
    1
  • kommenttia
    24
  • katselua
    1689

Menu

PaJu

1825 katselua

Ajateltiin Laran kanssa että jelpitään Patrikaa ja suunnitellaan menu porukalla ja jaetaan nakit että kuka hoitaa mitäkin.

Jostain päikyn uumenista löytyi tää dastan ehdotus:

Ruokalista, jos siis grillataan:

- Lihapulla-vihannes -vartaita (eli tomaattilohkoja, ananaspaloja, lihapullia, nakinpätkiä, sipuleita puutikkuihin)

- ihan perinteisiä salaatteja, valmiina italiaa ja perunaa, vihersalaattia ämpärillisellä fetaa, kaaliraejuustosalaattia valkosipulikastikkeella jne

- grillattuja maissintähkiä ja helvetisti voita päälle

- kaveriksi perunapurjokiusausta

- jälkkäriksi läjä mansikoita kermavaahdolla (eiks silloin ole täällä mansikka-aika?)

- kakkuja, mä voin tehdä ihan sikalihottavan suklaakakun sacherin tapaan kun sen voi tehdä pari päivää etukäteen

ja tietysti helvetisti boolia...

Mietittiin lisäks että jos alkupalana olis tapaksia. Aurinkokuivattua tomaattia, lihapullia, marinoituja herkkusieniä, sipulia, valkosipulia, oliiveja.. Ja jotain salaattia.




24 kommenttia


Joo tosiaan Paulan kanssa tästä mesen välityksellä juteltiin ja pohdittiin, miten oltais voitu Katjaa piristää ja aateltiin, että jos voitas esittää sille ns. melkein valmiiksi pureskeltu paketti, missä oltais jo sovittu kuka mitäkin tekee ja pyydetty vaan sitten Katjan omat tiveet siihen lisäks niin Katjan ei tarttis stressailla häistään vaan vois keskittyä parantamaan itsensä.

Eli jos saatas puuhasteltua jonkinmoinen menu kasaan yhteistoimin ja vähän jo mietiettyä kuka mitäkin tekee. Jos jollain on joku ehdoton bravuuri, niin ilman muuta listaan saa lisätä. Mä olen koko sen hääviikon lomalla, joten mulla on aikaa puuhastella, tosin tietty sillä edellytyksellä, että ne meikäläiselle nakitetut jutut on jotain, mitä pystyy ronttaamaan Helsingistä asti ja mielellään vielä niin, että pystyn ne tekemään aikasemmin valmiiksi.

Tässä ois jotain mun ideointia:

Alkuruuaksi erilaisia tapastyyppisiä juttuja:

* aurinkokuivattuja tomaatteja (valmiiksi purkista)

* marinoitua sipulia

* marinoituja herkkusieniä

* marinoituja valkosipulinkynsiä

* pieniä chili-lihapullia

* joku salaatti (?)

Pääruoka

* grillistä lihaa/kanaa

* uusia perunoita

* jotain kasvista (?)

* salaattia (?)

Jälkkäri

* kakku (tämä tais olla jo hoidossakin)

Oisko noissa ideaa? Ois varmaan kohtuullisen helppoja toteuttaa kaikin puolin...

Jaa kommentti


Link to comment

Loistoidea - tosin näillä näkymin me tullaan julkisilla, eli saattaapi olla tuon ruokahomman suhteen hiukka hankalaa mun osalta. Kun ei oikein junassa ole kylmäsäilytysmahista... :P

Tosin voisin tietty tehdä jotain, mikä ei kylmäsäilytystä vaadi, kun vaan keksii, että mitä.

Ja menulle peukut täältä. :)

Jaa kommentti


Link to comment

Noniin, nyt vasta ehdin tänne.

Juu, grilli on varattu käyttöön. Se on sellainen iso (simppeli) kaasugrilli mitä käytetään urheilutapahtumissa makkaranpaistossa. Kuljetus sille tosin pitää vielä miettiä, jospa laittaisin mieheni Sanderin kans asialle :)

MÄ voisin yrittää viritellä niitä vartaita. Niitä olis helppo tehdä edellisenä iltana kun mä olen päivät töissä.

Käyn myöhemmin täällä katsomassa mitä te olette päättäneet :)

Lisäys: muuten, kuis monta henkeä meitä sit on paikalla?

Jaa kommentti


Link to comment

Ehdin vihdoin tännekin...

Mä olen näillä näkymin edeltävän päivän (ja yön) Kuopiossa joten ainakin periaatteessa voin jotain tehdä. Ongelma on vain se että mä en tod. ole mikään hyvä kokki <_< Mutta jos tarvii esim. juosta kaupoissa hakemassa jotain pikkutavaroita ja sälää tyyliin serviettejä sun muita niin nakittakaa vapaasti. Ja jos WE kaipaa apua ohjelmansuunnittelussa niin laita vaikka privaa niin katsellaan B)

EDIT: Menu näyttää loistavalta :) Ainakin nuo aurinkokuivatut tomaatit mä voin hakea kaupasta Kuopiossa niin ei tarvii kenenkään lähteä niitä matkan päästä kantamaan. Entäs booliainekset? Onko yhtään ajatusta millainen booli tehdään?

Jaa kommentti


Link to comment

Jooh, apu kelpaa, itse asiassa voitais istua tässä alas ja miettiä asiaa - mitään perinteisiä leikkejä mulla ei ollut mielessä, mutta muuten sitten jotain pientä. :)

Jaa kommentti


Link to comment

^ no mä vähän arvelinkin että sä et ehkä tuolileikkiä tai Tuttu Juttua meinannut :P

Seuraa hieman nolo kysymys, mutta mitenkäs tuo kulupuoli? Ei muuten mutta kun meikäläinen on tällä hetkellä kroonisesti aika persaukinen, johtuen valtion harjoittelijanpalkoista jotka ovat jossain itkettävän ja naurettavan välimaastossa... <_<

Jaa kommentti


Link to comment

Mitä ruokiin tulee niin käsitin että Patrika tietysti maksaa materiaalikulut, näin taisi olla puhetta päikyssä.

Hitto, kaivinkone tuli pihaan, pakko mennä..

Jaa kommentti


Link to comment

Joo, Katja lupas maksaa. Mutta toisaalta mietittiin Lauran kanssa, että kun eivät mitään lahjoja kaipaa, niin mitä jos hoidettais tarjoilut lahjana..

Ja 26 ihmistä häissä. Ei paha määrä. :)

Jaa kommentti


Link to comment
mietittiin Lauran kanssa, että kun eivät mitään lahjoja kaipaa, niin mitä jos hoidettais tarjoilut lahjana

Joo, tämäkin on kyllä hyvä pointti :) - ja mä itse asiassa oletin että vieraita olisi ollut koko lailla enemmän kuin 26.

EDIT: Mun on silti pakko nyt kuitenkin korostaa sitä että mulla ihan aidosti _ei_ole_ juurikaan yhtään ylimääräistä rahaa tällä hetkellä :( Toki nyt vähän löytyy mutta en valitettavasti pysty kovin paljon panostamaan, vaikka haluaisinkin...

Jaa kommentti


Link to comment

Joko täällä on selkeä systeemi siitä kuka tekee ja mitä? Mulla alkaa työt ensi viikolla ja olisi hyvä jos tietäisi mitä pitää tehdä :)

Jaa kommentti


Link to comment

Dastan kanssa tuossa ideoitiiin vessakoria ohjelmanumerona, eli mitä kaikkea älytöntä sinne nyt voikaan laittaa, ja selityksineen päivineen. :P Lisäksi vieraskirjaan voisi kirjoitella typeriä runoja, joten mietintämyssyt päähän, arvon rouvat. ;)

Multa siis löytyy valmiiksi (ja hirveästi ei tarttekaan mitään ostaa) se vieraskirja, sekä koriin pyykkipoikaporoja, joihin jotain koristetta. Toimittavat siis paikkakorttipidikkeiden virkaa, poro on suomalainen jne.

Jaa kommentti


Link to comment

Ja multa löytyy vessakoritarpeiksi kaksi punaista unikko(pelti)rasiaa sekä kankainen vessapaperiteline johon sopii kolme rullaa. Vielä on etsinnässä edelleen kankainen pötkelö jonka sisään voi laittaa meikkilappuja. Sitä en vielä löytänyt mutta etsin lisää huomenna.

Eihän yksikään naikkari VOI mennä naimisiin ilman vessakoria, eihän?

Jaa kommentti


Link to comment

Ei muuta kuin runoja miettimään sitten :grin:

Mitenkäs se sapuskapuolen järkkäily? Mä voin edelleenkin käydä ostamassa ne aurinkokuivatut tomaatit Kuopiosta (eikös niitä ollut tarkoitus alkupaloiksi? entäs oliivit tms.?), ettei tarvii kenenkään kauempaa kantaa.

Jaa kommentti


Link to comment

Reissusta palattu ja koneen ääressä taas.

Työnjaosta. Me tosiaan ajateltiin Lauran kanssa hoitaa ne marinoitavat alkupalatapakset. Tosin aurinkokuivatut tomaatit voi hyvin ostaa sieltä Kuopiosta. Laura sanoi että esim Lidlistä saa hyviä ja edullisia.

Patonkien olisi kiva olla samana päivänä leivottuja. Olisiko Kuopiossa vaikka jossain kaupassa paistopistettä, josta voisi tilata etukäteen x kappaletta patonkeja perjantaille?

Jaa kommentti


Link to comment

Juttelin äsken Patrikan kans puhelimessa. Kasaan läjän tavaroita ja me nähdään huomenna kuljetuksen merkeissä. Minä hommaan patongit, laskettiin että 10 riittää joten niistä ei huolta. Valitettavasti en ehdi tekemään muita ruokia (jos olisi edes tarvis) koska meillä on P:n kanssa kuljetushommia huomiselle :)

Jos on jotain akuuttia niin pistäkää viestiä. Tavoistani poiketen voin huomenna piipahtaa täällä iltapäivällä töistä, minähän en töistä muuten naikkaroi :)

Ja, kiva tavata teidät kaikki (osa uudelleen, osa ekaa kertaa) :)

Jaa kommentti


Link to comment

Tarjoiluastioiden perään jo kyselinkin Katjan päikyssä, mutta kysytään vielä täältäkin, jos jollain olisi tietoa. Otanko salaatille kulhot mukaan? Entäs tolle piirakalle alustaa? Itsellä ei ole mitään laakeita tarjoiluvateja ja piirakka on siis pellillä tehtyä ja valmiiksi paloiksi leikattua.

Jaa kommentti


Link to comment

Niin ja siis nyt heräs kysymys, että meillä on alkuruuat ainakin kasassa ja toimii. Miten pääruuat?

Jaa kommentti


Link to comment

Mä olen kantanut tänään selkä vääränä :D tavaraa Katjalle. Mukaan lähtivät mm:

- grilli ja kahdet grillipihdit

- neljä kulhoa (kasi lasista, kaksi teräksistä)

- boolisankko ja kauha (ihan vaan muoviset)

- saavi juomien kylmäaltaaksi

- käsipyyhkeitä pullojen kuivaamiseen

- kakkulapio

- piirakkalapio

- viinipullon avaaja

- leipäveitsi

- helvetisti kylmäkalleja ja kolme kylmälaukkua

- 2 kpl viiden litran kylmäjuomatermareita

Eli ainoa mitä en ottanut on ns piirakkavuoka. Mä voin ottaa huomenna kyytiin laakean vadin, vähän tarjottimen tapaisen johon voi laittaa piirakkapalat. *kirjoittaa muistiin* Salaattiottimia Katjalla kuulemma on jo.

Jos tarvii vielä jotain muuta tarjoiluun liittyvää laittakaa viestiä, käväisen täällä vielä illalla.

Jaa kommentti


Link to comment
Niin ja siis nyt heräs kysymys, että meillä on alkuruuat ainakin kasassa ja toimii. Miten pääruuat?

Katja on ostanut tänään lihat ja tarvikkeet kasvisvartaita varten eli pääruoka pitäisi olla ok. Oletan että jo läsnäolevat neitorouvat WE ja NF ovat avittamassa :)

Jaa kommentti


Link to comment

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään