Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti   

 1. Viimeisin tunti
 2. Tänään
 3. Nyt tarvittaisiin ompelusta jotain tietävien tai pukuaan tuunanneiden apuja...! Olen ostamassa käytetyn puvun, johon todennäköisesti haluaisin muokkauksia. Kuinka helppoa ja minkä hintaista on tehdä muokkauksia tähän tyyliin, jos puku on esim. tällainen tai tällainen? Miten puvun pitsit vaikuttavat hommaan, vaikeuttaako kovinkin paljon? Toinen kysymys: jos olen esim. kokoa 34, uskallanko ostaa koon 32, 36 tai 38 puvun? Kolmas: Olen pienipovinen ja usein luitetuissa tai "muotoilluissa" juhlamekoissa rintamus on liian iso tai ei istu. Esim. aikoinaan vanhojen tanssi -pukuani otettiin sivusaumoista sisään, mutta rinnan päällä olevat tukiluut tuntuivat liian pitkiltä eli istuvuudessa olisi ollut parantamisen varaa. Millainen mekko siis kannattaa tai millaista ei missään nimessä kannata ostaa, jotta tarvittaessa pienentäminen onnistuisi parhaiten ja mekko istuisi varmasti myös rinnan kohdalta?
 4. Nostoa! Onko täällä uusia ideoita syyshäihin?
 5. Yesterday
 6. Pääsisikö Naikkari-tittelin onnelliseksi omistajaksi jollain aikataululla, kiitos.
 7. Sukkikset oli, en ole koskaan ollut stay-uppejen ystävä muutenkaan.
 8. Jos kaaso olisi saanut päähänsä esimerkiksi kutsua paikalle silloisen Facebook-kaverilistani kaikki ihmiset (ja he olisivat paikalle myös saapuneet), niin olisin saanut slaagin. (Toim.huom. tapahtui muinaishistoriassa ja olen sittemmin kehittänyt vähän tolkullisemman FB-kaverilistan - jopa ihan pidän näistä nykyisistä ihmisistä)
 9. Nuoruusvuosien bestis oli ainoa vaihtoehtoni. Muistaakseni en suoranaisesti häntä edes pyytänyt hommaan, hän vain halusi ruveta jotain polttareita ja sen sellaista järkkäilemään.
 10. Häiden budjetti oli "mahdollisimman vähän". En enää muista tarkalleen, paljonko sitten lopulta meni. Varmaan n. 2000 euroa, josta aivan valtava siivu hääpukuun ja loput sitten kampaamoon, meikkiin, ruokaan, kutsuihin ja sen sellaiseen.
 11. Minä maksoin itse kaiken muun paitsi oman vihkisormukseni. No, ruokakuluihin saattoi mies osallistua ehkä myös.
 12. Olin muutenkin halunnut sen kyseisen sukunimen, se kulkee ihan sattumalta omassakin suvussani. Mitään muuta sukunimeä en varmaankaan olisi itselleni ottanut ja tämän sukunimen tulen todennäköisesti pitämään vaikka tulevaisuudessa tapahtuisi mitä.
 13. Isä saatteli, kun jostain syystä näin halusi toimia. Minä olisin voinut kävellä itseksenikin yhtä hyvin, mutta ei minulla ollut mitään tätäkään toimintatapaa vastaan.
 14. Suunnilleen yhdeksän vuotta.
 15. Haluttiin, että jompikumpi meistä on silloin lomalla ja ei haluttu kesähäitä. Mentiin sitten lokakuussa, kun silloin oli miehellä mahdollisuus pitää syyslomansa. Muutenkin kaikki meidän vuosipäivät sijoittuivat syksylle, niin sinne se upposi luontevasti.
 16. Ei kätelty lainkaan, oli pienet häät. Jos joku olisi kätellyt, niin sitten minä ja mies kaksin.
 17. Viimeisin viikko
 18. Meillä tarkoituksena taas on nyt panostaa kihlasormuksiin ja valita niin mieleiset kihlasormukset, ettei rinnalle sitten tarvitse enää vihkisormusta. Eihät miehetkään yleensä saa toista sormusta, joten tuntuu itsestäkin vähän turhalta ajatus kahdesta. Yksi ajaa asemansa.
 19. Alunperin oltiin ajateltu, että mentäisiin juhlia edeltävällä viikolla maistraatissa naimisiin tai järjestettäisiin vihkiminen juhlien yhteyteen. Taloudellisen tilanteen takia taitaakin nyt käydä niin, että juhlat järjestetäänkin tyyliin ensimmäisenä tai toisena hääpäivänä tai muuten todella paljon myöhemmin. Maistraattiin mennään sitten, kun itse olen valmistunut (tästä kiitos yleiselle asumistuelle). Nyt jo vähän mietin, millaistahan kommenttia tästäkin järjestelystä tulee ("eihän ne ole mitkään oikeat häät" tms.) tai miten juhlista saisi häiden tuntuiset. Meille ei tule siunausta, koska emme kuulu kumpikaan kirkkoon. Mietiskelimme, että voisi tilata Pro-Seremonioilta sellaisen valojen uusimistodistuksen, jonka joku lukisi ääneen (mahdollisesti lausuisi alkuun myös muutaman sanan tai lukisi runon) ja jonka me ja vieraat allekirjoittaisimme. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti voisi koostaa jonkinlaisen powerpointin meistä tai ensimmäisestä vuodestamme avioparina. Siihen voisi myös laittaa kuvia vihkimisestä, jos sinne saadaan joku kuvaamaan. Näillä varmaan pääsisi vähän tunnelmaan. Haluaisin pitkän hääpuvun, mutta käytännön seikat varmaan sanelevat, tuleeko se jo maistraattiin vai vasta juhliin. Ihan sama, vaikka olisikin typerää vuoden naimisissa olon jälkeen pukeutua morsiameksi, haluan prinsessapäiväni. Naimisiin meno voisi tulla ilmi vaikkapa save the date -korttina toimivan hääkuvan muodossa. Lisäys: Lueskelin muita palstoja liittyen aiheeseen ja valojen uusimiseen ja aika tuomitsevasti ja arvostellen moni niissä kommentoi. Pidetään naurettavana ja "ei oikeina häinä" jne. Meille tärkeintä on kuitenkin päästä naimisiin ja saada se virallinen puoli kuntoon heti, kun mahdollista. Koskaan kun ei tiedä mitä elämä eteen tuo. Mielelläni järjestäisin kemut siihen kylkeen, mutta ainakin itse järkeilin, että parempi odottaa ja säästää niin voi tarjota kunnon juhlat ja sen lämpimän ruoan. Panostaa siis vähän enemmän vieraiden viihtymiseen kuin se nyt olisi mahdollista. Siitäkinhän voisi vetää heneet nenään, että olipas kurjat juhlat, huonot tarjoilut ja ruma paikka, johon ei voinut edes jäädä yöksi vaan piti itse maksaa hotelli..
 20. Hei! Meillä tulee olemaan rennommat, noin 50 henkilön häät, joihin olemme miettineet runsasta ja ruokaisaa salaattibuffettia. Mieleen tuli kuitenkin, että olisi mahtavaa saada myös pitsabuffet häihin. Mielessä oli tilata viereisestä laadukkaasta pitseriasta todella hyvät pitsat, joiden raaka-aineet ovat tuoreita. Emme siis tarjoilisi mitään perus kinkku-ananas-pitsaa, vaan oikeasti laadukkaampaa. Ainoa asia jota mietin, on pitsojen lämpimänä pitäminen tarjoilun ajan. Onkohan olemassa jotain mahdollisia lämpölevyjä, joiden päällä pitsat saisi pysymään lämpiminä tarjoilun ajan? Onko muilla ollut pitsabuffettia tai vastaavanlaista omissa häissä?
 21. Läheltä liippaa. Tuo piti olla hääpäivä alun perin, mutta aikaistettiin muutamalla viikolla, eli 11.7.2020 ja juhlapaikka varattu viikko sitten. Nyt on mukavasti aikaa mietiskellä ja suunnitella Nautitaanhan matkasta!
 22. Myynnissä kerran käytetty, A-linjainen, olkaimeton Special Dayn hääpuku/iltapuku kokoa 14 (=38). Kauniit yksityiskohdat, väri hennon vaaleanpunainen, kuvissa puku näyttää tummemmalta kuin on luonnossa. Puvun pituudesta, olen itse 167 cm pitkä, ja korot n 5 cm. Sovitus onnistuu Turun seudulla, puku on Naantalissa. Hinta 200 e
 23. @Salakka Hyvä vaihtoehto on kysyä myös tarjouksia valokuvaajat.fi -palvelun kautta. http://www.valokuvaajat.fi/valokuvaus/haakuvaus/turku/ Itse saimme sieltä muutaman hyvän tarjouksen, vaikka päädyimmekin "ulkopuolisen" tarjoukseen.
 24. Aikaisemmin
 25. Ihan oli pakko kirjautua tälle foorumille kun näin että Vihdillä oma keskustelu palsta. Tänä kesänä naimisiin Vihdin kirkossa ja juhlapaikka omalta kylältä, eli Otalammelta Villa Härkälä www.harkalankoulu.fi. Ihastuttiin paikkaan ensi silmäyksellä valoisa juhlatila ja juuri sopiva meidän n. 80-90 hengen juhliin, lisäksi meidän isän puolen suku käynyt vanhaa koulua kolmessa sukupolvessa, joten mahtava yllätys myös heille. Isosiskon häät oli Vanjärven seurojen talolla ja se on myös yksi alueen hienoimmista.
 26. Meillä oli häät marraskuussa 2016, ja lähetin ensimmäiset tarjouspyynnöt pitopalveluille joulukuussa 2015, eli noin vuotta ennen häitä. Luulisin siis, että ensi vuoden kesähäihin kannattaa kysellä pitopalveluita nyt keväällä, etenkin jos on vaihtoehtoja ei alueella hirveästi ole tai on jotain erityisvaatimuksia (esim. me haluttiin myös kasvissyöjille kunnon ruokaa, ja budjetti oli melko maltillinen).
 27. Meidän hääpäiväksi on valikoitunut se päivämäärä kun meidän 'juttu' on saanut alkunsa seurustelemaan alettiin virallisesti yli puoli vuotta myöhemmin ja sen vuosipäivä jää keväälle, enkä ole koskaan mieltynyt ajatukseen keväthäistä vaan syksy on paljon mieluisampi ajankohta. Ainoa mikä aiheuttaa hieman päänvaivaa on se että vuonna 2019 kun päätettiin että mennää naimisiin niin tuo päivämäärä osuu perjantaille, mutta todettiin että se tuskin aiheuttaa suuremmin mitään erikoisuuksia kunhan vieraita infoaa ajoissa. Vuonna 2020 kyseinen päivämäärä olisi ollut lauantaina, mutta ei malteta ihan niin kauaa odottaa Tekee tiukkaa jo nyt odotella ensi vuotta, melkein tekisi mieli aikaistaa tälle vuodelle mutta sitten tarvitsisi vaihtaa päivää, joten kiltisti tässä nyt odotellaan ja rauhassa suunnitellaan.
 28. Meillä oli tarkoitus lähettä Save the datet noin 9kk aiemmin koska oli tarkoitus pitää perjantaihäät, ja koen että mitä aiemmin ihmiset saavat tiedon niin sen paremmin saavat järkättyä itselleen vapaapäivää kyseiselle ajankohdalle ja ihan oikeiden kutsujen lähettäminen niin aikaisin tuntuisi hölmöltä. OT mutta kortin nimen lyhentäminen STD-kortiksi kuulostaa siltä kuin porukka olisi lähettämässä sukupuolitauteja tutuilleen
 1. Lataa lisää sisältöä