Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti   

 1. Tänään
 2. 8 kuukautta ja 20 päivää, enkä millään jaksaisi odottaa. Rahatilanteen puolesta häät eivät voisi olla aikaisemmin, mutta olen niin kärsimätön, että jo nämä kolme kuukautta, minä aikana hääpäivä on ollut tiedossa, ovat olleet vain odottelua (osittain sen rahatilanteen takia, koska kaikkea häihin sopivaa ei voi ostaa heti). Toisaalta olisin valmis menemään naimisiin vaikka heti, mutta toisaalta, koska päivämäärä on lyöty lukkoon, en aiemminkaan halua siksi, että en olisi valmis. Tunteiden vuoristorataa siis Paljon on vielä suunnittelematta ja hankkimatta, mutta paljon on myös suunniteltu ajatuksen tasolla valmiiksi asti ja esimerkiksi oma asuni alkaa olla jo hyvin kasassa.
 3. Saa poistaa myynti-ilmoituksen White One Debrasta (koko 38/M, Helsinki)
 4. Meillä hyssytellään sellaisten henkilöiden kohdalla, jotka eivät saa kutsua. Olen kahden vaiheilla, haluanko paljastaa heille vasta sitten, kun Facebookissa status vaihtuu tms. vai kerronko keväällä, mikäli keskustelu kulkee siihen suuntaan luonnollisesti. Lähisukumme tietää häistämme jo, mutta vielä täytyisi tehdä Save the Date -ilmoitukset lopuille vieraille, kunhan vieraslista saadaan lyötyä lukkoon. Olen kovin huono valehtelemaan, joten jos joku reilusti kysyy, milloin olemme menossa naimisiin, voin vastata, että ensi kesänä, eli en asiaa täysin salaile.
 5. Tarkoitus olisi aloittaa suunnitteleminen kunnolla kunhan mies valmistuu reilun kuukauden sisään, ollaan pidetty yhdessä se valmistuminen nyt prioriteetti ykkösenä. Onneksi on rauhassa aikaa suunnitella kun häät olisi tarkoitus pitää 09/2019, tai sellaista ollaan jo pari vuotta puhuttu että silloin mentäisiin naimisiin . Eiköhän sekin tässä nyt sitten piakkoin varmistu kun pääsee hurahtamaan tosissaan hääsuunnitteluun.
 6. Onko kukaan pitänyt ihan kunnon kirkkohäitä jatkojuhlineen perjantaina? Olisi suunnitteilla perjantaihäät koska meille tärkeä päivämäärä sattuisi juuri silloin, mutta toisaalta sitä mietti että jos olisi silloin käynyt maistraatissa ja pitänyt sitten siunauksen ja juhlat seuraavana päivänä. Tosin jos haluttaisiin lauantaihäät niin pitäisi jo nyt alkaa varaamaan juhlapaikkaa vaikka häihin on kaksi vuotta koska kyseinen paikka on jatkuvasti varattu loppuun lauantaisin Lähinnä perjantai houkuttelisi helppoudenkin vuoksi kun oletettavasti kaikki hääpalvelut helpommin saatavilla ja luultavasti halvemmalla, eikä tarvitsisi ''pelätä'' että joku ei pääsisi tulemaan päällekkäin osuvien toisten häiden takia.
 7. Vihkiminen klo 17.00. Mutta päiväkin on perjantai ja kyseessä pienet loppusyksyn häät.
 8. Yesterday
 9. Meillä sama juttu! Olemme syntyneet peräkkäisinä vuosina ja minä olen meistä se vanhempi. Kaiken lisäksi minä olen syntynyt keväällä ja mies syksyllä, eli ikäeroa on puolitoista vuotta ja häät ovat ensi kesänä. Minä ehdin siis täyttää 23 vuotta, kun mies on häiden aikaan vielä 21-vuotias. Minusta meidän ikäerolla ei ole mitään merkitystä, mutta meidän "sisäpiirivitsimme" ja oma hassuttelujuttumme on, että ikäeroa on vain vuosi, koska minun syntymäpäivästäni miehen syntymäpäivään on vähemmän aikaa kuin toisinpäin, jolloin ikäero muuttuu kahdesta vuodesta vain vuoteen nopeammin kuin kasvaa taas kahden vuoden ikäeroksi. Kehittelin myös teorian, jolla mieheni on minua vanhempi. Hän täytti hiljattain 21 vuotta, eli hän on jo hääikäinen ja itse tulen hääikäiseksi vasta huhtikuussa, eli mieheni on hääikäisenä minua kauemmin, jolloin mieheni on häissämme minua vanhempi.
 10. Hei, suunnitteilla olisi häät 2019 kesällä. Hakusessa olisi nyt suht. Edulinen juhlapaikka. Mielellään pitopalvelulla. Sijainti saisi olla Kangasala-Nokia akselilla. Väkeä saapuu n. 60 laskelmien mukaan. Toiveena olisi jokin kyläseuratalon tyyppinen esim. Näyttämö/lava. Häihin on tulossa bändi ja illaksi on luvassa rentoa tanssimusiikkia, joten tanssilattialle olisi hyvä olla tilaa eli ei metsästysmajaa. Ihastuin Tottijärvellä olevaan Jukolaan josta uupuu pitopalvelu. Tietysti myös edullisia pitopalvelu vinkkejä otetaan vastaan.
 11. koska en sitä itse pysty tekemään..
 12. Hei! Kyselen nyt tämän foorumin kautta koska omassa ystäväpiirissä ei ole lähiaikoina häitä tiedossa. Harrastan siis valokuvausta ja haluaisin laajentaa osaamistani kihlajaiskuviin ja häihin. Löytyisikö täältä pariskuntaa, joka uskaltaisi ottaa esim. maistraattihäihinsä kuvaajan jolla ei ole varsinaista hääkuvauskokemusta? Kuvauspalkkioksi en haluaisi rahaa vaan oikeuden käyttää kuvia nettiportfoliossani. Toiveissani on tietenkin ottaa mahdollisimman tasokkaita kuvia joihin kummatkin osapuolet ovat tyytyväisiä. Jos yhteistyö kiinnostaa niin jatkan mielelläni keskustelua ja anna lisätietoja vaikka sähköpostitse :-).
 13. Munkin mielestä yksi tärkeimpiä asioita on ilmoittaa netissä edes jonkinlainen hinta. Joillakin kuvaajilla ei hintoja ollut ja sellaisilta ei sitä huvittanut kyllä erikseen kyselläkään.
 14. Viimeisin viikko
 15. Kirjoittelin blogiini hääkuvaajan valinnasta, kun olimme valintamme tehneet, ja kuunneltuani valokuvaaja Kirsi Majamäen tietoiskun hääkuvauksesta. Yhteenvetona näistä, että portfolio on tosiaan avainasemassa, kuten edellinenkin kirjoittaja totesi. Kuvaajan tyylin pitää vastata omia mieltymyksiä (eli tuskin voit miellyttää kaikkia, mutta kannattaa tietysti laittaa mahdollisimman monipuolisia tyylinäytteitä nähtäväksi). Kuitenkin myös minä rajasin heti kättelyssä pois kuvaajat, jotka olivat täysin budjettimme ulkopuolella, tai joilla ei ollut mitään hintaesimerkkejä / -arvioita sivuillaan. Jotain suuntaa kannattanee siis hinnoistaan tarjota. Kolmanneksi tosiaan yhteydenpidon laatu on tärkeää. Portfolioiden ja hintojen perusteella meillä ainakin oli useampi valokuvaaja, joista muutamasta sai erityisen positiivisen käsityksen heidän vastausnopeutensa ja -tyylinsä perusteella. Ei siis riitä, että (potentiaalisten) asiakkaiden viesteihin vastaa suht ripeästi, kannattaa myös hieman miettiä, millaiseen sävyyn heille vastaa (ystävällisesti kaikkiin kysymyksiin vastaten, vaikka osa kysymyksistä olisikin omasta mielestäsi "tyhmiä"). Me valittiin kuvaajamme (Minttu Saarni) siis koska hänen nettisivuilla esitellyt kuvansa iskivät meihin molempiin, hinta oli budjettimme tuntumassa (vaikka menikin sitten lopulta yli, kun päädyimme viimemetreillä ottamaan myös hääaamun dokumentaarisen kuvauksen) ja yhteydenpito meihin oli sujuvaa ja ystävällistä; yhtä unohdusta lukuun ottamatta, jota kuvaaja pahoitteli asiallisesti. Eikä tarvinnut pettyä! Häitämme juhlittiin siis lähes vuosi sitten, ja tällä hetkellä yritän valita Mintun otoksista paria kuvaa, jotka ripustaa seinälle - tuntuu ihan mahdottomalta tehtävältä valita niistä ihanuuksista!
 16. Meillä oli hieman suolaisiinkin herkkuihin laajennettu karkkibuffet, eli herkkubuffet, josta kirjoittelinkin juuri blogiini: http://marrasmorsian.blogspot.fi/2017/09/herkkubuffet.html (olisin laittanut kuvan tähänkin, mutta se on ilmeisesti liian iso) Itse halusin lisätä myös suolaisia (lähinnä chilipähkinät ja sipsit) siksi, että alkoholi saa ainakin minut himoitsemaan enemmän suolaista kuin makeaa. Meillä ei ollut kovinkaan montaa lapsivierasta häissämme, joten herkkubuffet oli rakennettu ihan aikuisia varten (en ymmärrä, miksi karkkien pitäisi olla vain lapsille). Varsinaisessa kahvipöydässä olikin sitten vain kakkua ja yhtä sorttia pikkuleipiä, ja herkkubuffet avattiin kahvien aikaan.
 17. Heippa! Meillä oli melkein puolet pienemmät häät viime vuonna Tervahovissa ja päätettiin ottaa käyttöön vain osa tilasta, jotta saatiin ylimääräiset pöydät jemmaan verhon taa. Toisaalta pöydät oli aseteltu sitten hieman luovemmalla tavalla vinottain. Jämptisti suoraan asettamalla ja hyödyntämällä alakerran tilan takaseinään asti, uskon, että 80-90 mahtuu ainakin hyvin, niin että erilliselle hääparin pöydälle jää vielä hyvin tilaa. Varmaan se n. 100:kin menee, mutta ehkä silloin ei jää hirveästi tilaa ohjelman pitämiselle ainakaan tilan keskiosaan tai ehkä niin paljon väljää hääparin pöydän eteen? Vaihtoehtoisesti jos tykkää, niin hääparin pöydänkin saa toki ylhäiseen yksinäisyyteensä pienelle parkettilattialle portaiden viereen :), jolloin muut pöydät mahtuvat paremmin varsinaiseen saliosaan. Yleisesti pylväät voi asettaa omat haasteensa, vaikka toisaalta ovat myös tosi tunnelmallinen lisä. Kannattaa kurkata ehkä Tervahovin sivuilta kuva, jossa hääparin pöytä asetettu ikkunoiden eteen ja vieraiden pöydät sitten ilmeisesti suurin osa ainakin toisella sivustalla riveinä. Luulen, että siten ja laittamalla 2 pöytää vaikka vielä toisin päin tilan keskelle "pylväiden väliin" ihan hääparin pöydän viereen saisi parhaiten mahtumaan. Ko. morsiamen blogin mukaan pöytiä on 11kpl, eli sen puolesta 110 henk taitaa olla aika maksimi. Suosittelen kyllä juhlatilaa!
 18. Lapsena olen ollut vanhempien tutun häissä joista en muista kamalasti mitään, aikuisiällä kolmissa häissä nyt neljän vuoden sisään.
 19. Huh, nyt on viimeinkin vanhemmille kerrottu ja reaktiot olivat ihanan positiivisia, olin alunperin kuumotellut kertomista ihan kamalasti kun on tullut luettua joidenkin ihmisten huonoja kokemuksia vaikka sitä kuitenkin samalla jotenki tiedosti että eiköhän nämä ole ihan hyviä uutisia ainakin omille vanhemmilleni jotka ovat jo jonkun aikaa kyselleet että koskas me mennään naimisiin . Appivanhemmat ottivat uutisen hyvin vastaan onnitellen, ja omat vanhempani menivät ihan onnesta soikeaksi ja alkoivat molemmat halailemaan sekä kättelemään, ja olihan siinä pakko kuohuvaakin ottaa lasilliset yhdessä .
 20. Oltiin lähdetty jokasyksyiselle Ruotsin risteilylle, jossa päätettiin tällä kertaa buffetin sijaan käydä ihan laivan ravintolassa syömässä. Itse siitä intoutuneena halusin laittaa mekon päälle ja olla ''all lady-like'' (en siis ole oikein koskaan pitänyt mekkoja saati korkokenkiä ym ) ja pidettiinkin ravintolassa oikein hauska ilta syöden ns pidemmän kaavan mukaan eli alku- ja jälkiruokia myöten, otettiin oikein pullollinen laivan valkoviiniäkin pöytään . Saatiin syötyä ja raahauduttiin hyttiin takaisin, ja itseni rojahtaessa sängylle pötköttämään niin tuo kaivoi laukustaan sormusrasian ja kysyi että tulisinko minä hänen vaimokseen . Sormus ei ollut ihan sopivankokoinen, mutta symbolisena eleenä aivan ihastuttava. Käytiin sormuskaupoilla kun päästiin takaisin Suomeen ja nyt sitten tässä ollaan vajaa pari viikkoa elelty perhoset vatsassa kun pääsee oikeasti niitä häitä viimeinkin suunnittelemaan . Ja tosiaan tämä laivahomma on vähän meidän juttu, kun ollaan alettu seurustelemaan myös laivalla - tosin eri reitillä, mutta saman yhtiön!
 21. Itseäni kiinnostaa myös tämä paikka, häät tosin vasta kahden-kolmen vuoden päästä. Kuvien perusteella näyttää aivan todella tunnelmalliselta Mietin tuota alakerran tilaa, onkohan ihan yhtenäinen, että pöydät on mahdollista järjestää niin, että kaikki näkevät hääparin? Ja miten sinne saa sen 100 ängettyä kun tossa yhessä kuvassa näkyy että on aivan täynnä pöytiä mut paikkoja on noin 50. Noh tietty paikalla käyminen avais monta mysteeriä
 22. Portfolio oli ihan ykkösenä, eli työn jäljen piti tietenkin miellyttää silmää. Lisäksi hinta oli iso tekijä, se rajasi aika paljonkin valokuvaajia pois. Me päädyttiinkin vasta pari vuotta alalla olleeseen nuoreen kuvaajaan, joka pystyi tarjoamaan meille tosi joustavan paketin hyvään hintaan. Kaikilla valokuvaajilla ei ollut hintaa edes esillä, mikä rajasi heidät automaattisesti pois, kun en jaksanut lähteä erikseen kyselemään tarjousta. Kuvia ei olla vielä otettu kun häät vielä pitämättä (2 viikkoa, iik!), mutta tähän asti oon ollu todella tyytyväinen kuvaajavalintaan. Häiden takia on joutunut olemaan paljon yhteydessä eri palveluntarjoajiin, jolloin on huomannut välillä kommunikoinnin vaikeuden. Joko viesteihin ei vastata, tai vastataan hitaasti ja epäselvästi. Tämä meidän valitsema valokuvaaja on ollut oma-aloitteinen yhteydenpidossa, vastannut nopeasti hölmöihinkin kysymyksiin ja kaikkiin meidän toiveisiin on vastattu "laitetaan hoitumaan!" -asenteella. Eli kommunikaatio on ihan ykkönen kun valitaan palveluntarjoajia, siihen kannattaa oikeasti panostaa!
 23. Vieraiden jakaminen eri tiloihin häissä on ehdoton ei. Sellaista en ole onnekis joutunut näkemäänkään. Olen ollut kaksissa hyvissä ja kaksissa kehnoissa häissä. Toisesta tekivät vähemmän hyvän mielekkään tekemisen/ohjelman puute ja liian ahtaat tilat, toisesta "jumppasali" tilat ja epäonnistunut/vaillinainen ohjelma. Vaivaannuttavat leikit ja se miten laulettiin karaokessa kolme kertaa sama lasten laulu, eivät viihdyttäneet.
 24. Säästömielessä ei oikein varsinaisesti juhlistetettu mitenkään, paitsi että sulhaseni valmistui ja käytiin ravintolassa lähiperheen ja kummien kanssa syömässä. Kihloihin mentäessä meillä oli kymmenens vuosipäivä ja sitä vietimme perinteiseen tapaan erikoisemmalla ohjelmalla eli kävimme taidenäyttelyssä ja ravintolassa.
 25. Hei! Minulla olisi myytäväksi 21 kpl Knoppaa (150x250cm). Kerran käytetty, priimakunnossa. Jyväskylässä olen, mutta tulossa Helsinkiin la-su. Tulisivat kätevästi mukana. Oletko kiinnostunut? T. Johanna H.
 26. vieläkin hakusessa!
 1. Lataa lisää sisältöä