Jump to content
Naimisiin.info

Brud2009

Morsian
  • Viestit

    35
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Brud2009

  1. Nyt on sitten pukuni ensimmäinen sovitus takana...Puku oli kaunis, mutta korjattavaakin löytyi. Vaikka minä olin suunnitellut puvun huolellisesti ompelijan kanssa, eivät puvun kaikki yksityiskohdat olleet sellaisia kuin olin ajatellut. Mielestäni oli tosi hyödyllistä nähdä puku päälläni, sillä nyt minun oli paljon helpompi antaa korjausehdotuksia kuin suunnitteluvaiheessa. Alussa kun puku oli vain suunnitelma paperilla, oli aika vaikea sanoa tarkalleen esim. miten pitkän laahuksen haluan, kuinka leveät olkaimet jne. Ompelija kannusti minua antamaan korjausehdotuksia ja sanomaan, jos edes jokin pieni yksityiskohta puvussa häiritsi minua. Ihanaa, että tässä vaiheessa muutoksia on vielä helppo tehdä, joten olen luottavainen, että saan unelmieni puvun... :-X

    Oman kokemukseni perusteella suosittelen siis lämpimästi välisovituksia. Huolellisestakin suunnittelusta huolimatta puku voi näyttää aika erilaiselta päällä kuin paperilla...

  2. Mulle Elsa Hjeronymus-hoito ei ainakaan sopinut lainkaan! Hoidon jälkeen kasvoillani oli kolme isompaa ja pari pienempää arkaa ja punoittavaa aluetta, joihin myöhemmin muodostui rupi. Kesti aika kauan (melkein kuukauden) ennen kuin ihoni oli toipunut hoidosta. En myöskään huomannut mainittavaa eroa ihon rasvoittumisessa tai mustapäiden määrässä. :P

    Hoito sopii varmasti joillekin, mutta ihan ennen häitä tai muuta tärkeää juttua sitä ei kannata kokeilla!

    Btw. erehdyin ostamaan kosmetologilta sitä voidetta (Acne relief cream), jota suositellaan käytettäväksi hoidon jälkeen. Voide oli inhottavan rasvaista ja aivan liian tummaa vaalealle iholleni. Lisäksi voide aiheutti minulle ihan hirvittävästi mustapäitä (sisältää runsaasti mineraaliöljyjä). >:(

    Omalle iholleni mikrohionta on ollut tehokkain hoito. Se poistaa tukkeumia ja tekee ihosta pehmeän ja heleän!

    Muoks. Hjeronymus-hoidon hinta oli Turussa muistaakseni noin 60-65 euroa

  3. Meillä on vihkiminen Turun Martinkirkossa ja hääjuhla Pikisaaren meripaviljongissa. Matkaa kirkolta juhlapaikalle on n. 8 km. Juhlapaikan läheisyyteen (tienvarteen) voi kyllä jättää autonsa, mutta varsinaisia hyviä autopaikkoja löytyy ehkä kymmenkunta. Nyt olen kovasti ruvennut miettimään sitä, että pitäisikö meidän järjestää edes osalle vieraista kuljetus (tilataksilla tai minibussilla) juhlapaikalle? Tiedän, että osa vieraista on autottomia ja osa jättäisi varmasti mielellään auton keskustaan. Jos osa vieraista ei tulisi omilla autoillaan, niin parkkipaikkojen vähäisyyskään ei aiheuttaisi ongelmia. Voisiko kutsuun laittaa esim. "autottomille vieraille järjestämme yhteiskuljetuksen juhlapaikalle"? Halukkuuden yhteiskuljetukseen voisi sitten ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Kauhean paljon rahaa emme haluaisi tähän uhrata, mutta kyllä varmaan jo 100 eurolla saisi aika monta vierasta kyyditettyä vaikkapa tilataksilla.  

    Mitä mieltä olette, pitäisikö meidän tarjota tällaista mahdollisuutta vai annammeko vieraiden hoitaa asian itse? Jos tarjoamme kuljetusmahdollisuutta, niin pitäsikö sen koskea kaikkia vieraita, vai voiko sen rajata autottomiin vieraisiin?

    Kaikkien vieraiden (reilu 70 kutsutaan) kuljetus tulisi kyllä varmasti liian kalliiksi, vaikka toisaalta aina on niitä, jotka haluavat tulla omilla autoillaan. Tietysti vierailta voisi peria muutaman euron maksun kuljetuksesta, mutta jotenkin tämä tuntuisi minusta tökeröltä.

  4. Hieman kummalliselta tuntuu pyytää pääsymaksua häihin, mutta jos kyseessä olisi joku läheinen henkilö, niin tuskin jäisin maksun takia poiskaan. Kukin tekee asiat omalla tyylillään, mutta kyllä minun mielestäni olisi fiksumpaa järjestää pienen budjetin häät kuin pyytää vierailta pääsymaksu.

    Rahalahjan pyytäminen ei mielestäni enää tänä päivänä ole mitenkään erikoista tai moukkamaista. Meille tulee lahjalista Stockmannille ja sen lisäksi aiomme toivoa rahaa häämatkaa ja kodin sisustamista varten. Jokainen saa sitten itse päättää, mitä haluaa antaa. Monen vieraan mielestä rahan tai lahjashekin antaminen on helpompaa, kun ei tarvitse kauheasti pähkäillä mitä antaisi.

  5. Lähtökohtaisesti maksamme itse häämme, mutta tiedän kyllä, että vanhempani ja sulhasen äiti tulevat antamaan pientä avustusta. Meidän häät järjestetään ravintolassa ja vieraita tulee noin 70, joten kalliiksihan nuo häät tulevat. Mielestäni olisi väärin edellyttää, että vanhempani joutuisivat maksumiehiksi, varsikin kun päätämme itse kaikista yksityiskohdista!

  6. :-X Meille tulee kaksikielinen vihkitoimitus, eli suomeksi ja ruotsiksi. Pappina meillä on jo eläkkeellä oleva Ralf Karlsson. Hän on kuulemamme mukaan oikein mukava pappi. Itse olemme keskustelleet hänen kanssaan vasta puhelimessa, mutta hän on tulossa meille kotiin tekemään ns haastattelun, vihkimistä varten. Onko kenelläkään kokemusta kyseisestä papista?

    Viime kesänä olin ruotsinkielisissä häissä, jossa vihkimisen suoritti Ralf Karlsson. Minusta hän vaikutti rauhalliselta ja mukavalta ja puhui todella kauniisti ja persoonallisesti hääparista. Vihkimisestänne tulee varmasti onnistunut kun hän on pappina!

  7. Täällä ilmoittautuu yksi suomenruotsalainen morsian lisää!

    Mulla on molemmat kotimaiset yhtä vahvat, kun äiti on suomenkielinen ja isä kaksikielinen. Koulun olen käynyt ruotsiksi mutta nyt opiskelen suomeksi. Elämänkumppankiksi on tulossa umpisuomalainen mies, jota olen yrittänyt - vaihtelevalla menestyksellä - tutustuttaa suomenruotsalaiseen elämänmenoon. Häistämme tulee kaksikieliset, mutta toistaiseksi on vielä epävarmaa kuinka suuri ruotsin osuus tulee olemaan. Kutsuihin tulee varmaankin teksti molemmilla kielillä ja yritämme saada vihkipapin, jolta luonnistuu myös ruotsi. Juhlissa suomi on varmaankin pääkielenä, mutta puheet jokainen saa tietysti pitää haluamallaan kielellä.

    Mulle tämä kieliasia ei ole mikään kynnyskysymys, mutta suomenruotsalaisuus on osa minua, joten mielestäni se saa näkyä myös häissä.

  8. Minä teetän pukuni Sydänkävyssä Turussa. Olin ajatellut pyytää tarjouksen useammasta paikasta, mutta sain niin hyvää palvelua sieltä, etten viitsinyt lähteä enää muualle! :-X

    Puvustani tulee merenneitomallinen syvällä v-aukolla edessä ja takana. Kankaaksi tulee ivoryn värinen satiini ja päälle kaunis pitsi. Satiini oli muistaakseni noin 30 e/m ja pitsi 70 e/m. Pukuni kokonaishinnaksi tulee arviolta 950-1050 euroa, ja hinta johtuu suurelta osin tuosta pitsistä. Katselin liikkeessä erilaisia kangasnäytteitä, ja osa pitseistä maksoi jopa 200 e/m, joten onneksi omasta mielestäni mieluisin pitsi ei ollut kalleimmasta päästä!

  9. Häät ovat elokuussa 2008 ja puvun teettäminen aloitettiin heinäkuun lopulla. Puvun pitäisi valmistua viimeistään jouluksi, mikä on mielestäni sopivan ajoissa. Kun puku on valmiina hyvissä ajoin ennen häitä, jää kenkien, korujen ja muiden asusteiden etsimiseen riittävästi aikaa. :)

    Minä rupesin miettimään pukuasiaa jo alkukeväästä, ja kesti heinäkuuhun ennen kuin tiesin varmasti minkälaisen puvun haluan...Jos olisin ruvennut katselemaan pukuja vasta ensi keväänä, ei teettämiseen ehkä olisi enää ollut aikaa. Mielestäni on ihan hyvä idea olla aikaisin liikkeellä, jollei päässä ole selkeää kuvaa siitä, minkälaisen puvun haluaa.

  10. Häihin on aikaa reilu vuosi, mutta unelmapuku löytyi jo! :) Kyseessä on Maggie Sotteron Amy- puku ja se on juuri sellainen, mistä olen haaveillut! :-X

    Koska puku pitäisi tilata sovittamatta, aion teettää sen ompelijalla. Asun Turussa, joten aion pyytää tarjouksen parilta paikalliselta ompelijalta ja ehkä myös Tampereen Morsiusgalleriasta. Ainakin MG:n nettisivujen ja tämän foorumin kommenttien perusteella se voisi olla varteenotettava paikka. Löytyykö positiivisia kokemuksia turkulaisista ompelijoista?

    Puvun malli on suht yksinkertainen, joten sen suhteen ei varmasti tule mitään ongelmia. Puvussa on kuitenkin todella kaunis pitsi, jossa on runsaasti kirjailua (lasihelmiä, pieniä kristalleja yms.) ja pelkään hieman, ettei ompelija pysty samaan lopputulokseen...  

  11. Kyllä kosmetologilla olisi hyvä käydä säännöllisesti. Itse käyn kasvohoidossa n. 4-5 kertaa vuodessa, hieman ihon kunnosta riippuen. Tietenkin yksi yksittäinenkin ihonpuhdistus tai muu kasvohoito on iholle hyväksi, mutta kyllä säännöllisillä kosmetologikäynneillä saa parhaat tulokset. Tietenkään säännöllisetkään kosmetologikäynnit eivät korvaa hyvää kotihoitoa!

    Laranna: mikäli koet, että mustapäiden puristelu on liian kivuliasta, niin nykyään löytyy vaihtoehtoja perinteiselle ihonpuhdistukselle. Esim. ultraäänipuhdistus on sarjahoitona kohtuullisen tehokas ja täysin kivuton. Myös mikrohionta on varteenotettava vaihtoehto. Minusta mikrohionta on ultraääntä tehokkaampi ja tehoaa hyvin juuri mustapäihin ja laajentuneisiin ihohuokosiin. Hoito ei ole yhtä hellävarainen kuin ultraäänipuhdistus, mutta ei se satu (korkeintaan nipistää hieman). Jos sinulla on kovasti mustapäitä, jotka ovat todella tiukassa, niin ultraäänihoitoon tai mikrohiontaan voi yhdistää mekaanisen puhdistuksen sitkeimpien mustapäiden poistamiseksi. Yksi vaihtoehto on myös Elsa Hjeronymuksen kemiallinen ihon syväpuhdistus, jossa ihoa ei tarvitse puristella lainkaan. Monet ovat kehuneet tätä hoitoa, mutta ainakaan minulle ko. hoito ei sopinut ollenkaan.  

    Kannattaa reilusti kysellä kosmetologilta vaihtoehtoja, jotta löytäisit ihollesi parhaiten sopivan hoidon.

  12. Sulhanen ei ehdottomasti halua nähdä mua ennen vihkimistä, joten meidän kuvaus tulee olemaan vasta kirkon jälkeen. Joko menemme läheiseen studioon kuvattavaksi tai sitten hoidamme kuvauksen kirkon portailla. Studioon menisin mieluummin sen takia, että silloin ei tarvitsisi murehtia säätä ja kuvauksen saisi hoitaa rauhassa. En ole tottunut olemaan kaiken keskipisteenä ja jännitän kuvausta varmasti muutenkin, joten jos vieraat jäävä yleisöksi seuraamaan kuvausta, niin pelkään, ettei kuvista  ehkä tule yhtä hyviä... Toisaalta, jos kuvat otetaan kirkon portailla, niin kuviin voisi ottaa mukaan esim. kaasot ja bestmanit ja meidän molempien vanhemmat. Olisi mukava kuulla teidän mielipiteitä siitä, kannattaako kuvaus hoitaa studiossa vai sään salliessa kirkon ulkopuolella? Studiossa tai kirkossa käytämme tuttua ammattivalokuvaajaa, mutta hääjuhlassa kuvia ottaa valokuvausta opiskellut ystäväni. Kuvia otetaan siis myös illan mittaan, mutta heti vihkimisen jälkeen olisi kiva saada ne "viralliset" kuvat, joista kiitoskortit tehdään.

    Oli paikka kumpi tahansa, niin pyrimme hoitamaan kuvauksen ripeästi (noin puolessa tunnissa), jotteivat vieraat joudu kauheasti odottelemaan. Hääohjelmaan ajattelimme kirjoittaa milloin hääjuhla alkaa (eli milloin saavumme paikalle), jotta vieraat ymmärtävät, että voivat siirtyä kirkolta juhlapaikalle kaikessa rauhassa.

  13. Kutsujiksi laitamme itsemme, koska maksamme suurimman osan häistä ja muutenkin hoidamme kaikki järjestelyt. Ilmoittautumisjärjestystä emme ole vielä päättäneet, mutta todennäköisesti laitamme itsemme lisäksi tulevat anopit.  Näin ollen vierailla olisi joku tuttu kenelle ilmoittautua. Mielestäni olisi kätevää, että ilmoittautumisen voisi hoitaa sähköpostitse tai puhelimitse. Tilanpuute voi muodostua ongelmaksi, joten ehkä ehkä teemme vieraille erilaiset versiot kutsuista, esim. minun sukulaisilleni ja ystävilleni ilmoittautumiset minulle tai äidilleni ja sulhasen vieraille päinvastoin...

  14. Sulhanen ei haluaisi nähdä minua ennen vihkimistä, mutta toisaalta minua huolestuttaa vieraiden odottelu. Kirkosta matkaa juhlapaikalle n. 15-20 min ja valokuvaamoon n. 5 min. Jos kuvauksessa menisi n. 45 min, vieraat odottaisivat meitä n. tunnin... Minusta tämä tuntuu aika pitkältä ajalta.  :-/

    En haluaisi kuvausta kirkon portailla tai juhlapaikalla, sillä en halua, että ympärillä on kauheasti yleisöä (jännitän valokuvausta muutenkin...)

    Ehkä täytyy yrittää suostutella sulhoa, että menisimme kuvaan jo ennen vihkimistä. Onko kukaan käynyt hääkuvassa koekampauksen ja koemeikin jälkeen? Tällöin kuvan saisi ottaa rauhassa, eikä tarvitsi kiirehtiä alttarille tai juhlapaikalle... ;)

×
×
  • Create New...