Eleuthera

Morsian
  • Viestit

    54
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Eleuthera


  1. Meillä ei:

    - huntua/tiaraa

    - imeliä diipadaaparakkausvärssyjä, hääkarkeissa on värssy/mietelause/biisin sanoja tms., mutta jokainen on mietitty juuri kyseiselle vieraalle sopivaksii ja liittyvät paljon muuhunkin kuin rakkauteen tai avioliittoon.. Ennen tätä "oivallusta" olin jättämässä koko hääkarkit ja värssyt pois

    - työväen- tai seurojentaloa tai mitään sen tyyppistä

    - polkaisua

    - juurikaan lapsia, oma + muutama lähisuvusta, yhteensä viisi

    - isoja häitä, joissa puolituntemattomia eikä vieraita ehdi nähdä kuin vilaukselta

    Nämä tulivat näin äkkiseltään mieleen..


  2. Itse halusin sekä koemeikin että -kampauksen ehdottomasti tehtäväksi kunnolla lähes alusta loppuun. Koemeikki minulla oli viime viikolla, painopiste oli silmämeikissä ja pohjassa, jotka onnistuivatkin todella hyvin - lähdin juhlimaan illaksi ja yöllä pohja näytti vielä todella hyvältä. Tärkeää minulle oli (kuten jollekin muullekin täällä), että pohja on oikean sävyinen. Ihoni on keltaiseen vivahtava ja rusketun todella helposti, kaupasta oikean sävyistä meikkivoidetta on todella vaikea löytää. Maskeeraaja, jonka varasin, oli erittäin ammattitaitoinen (tuttu, en menisi edes tuntemattomalle sillä niin monesti olen TODELLA pettynyt ammattilaisen tekemään meikkiin) ja kuunteli toiveitani hyvin. Odotan siis hyvällä mielellä varsinaista häämeikkiä :) Jos en olisi löytänyt taitavaa maskeeraajaa, tekisin todennäköisesti itse häämeikkini.

    Kampauksen minulle tekee luottokampaajani, ja olemme sitä jo yhden kerran hahmotelleet. Varsinaiseen koekampaukseen on varattu 3 h aikaa, eli se tehdään kunnolla, minulle tulee myös hiuslisäkkeitä.

    Minulle olisi kyllä ollut kauhistus olla vailla varmuutta siitä, mitä kasvoilleni/hiuksilleni oikein hääpäivänä tehdään :huh: Jotenkin olen pitänyt näitä asioita itsestäänselvyytenä, mutta eivätpä näköjään olekaan..


  3. Meillä mies on ollut yllättävän kiinnostunut kaikesta... Halusi jopa nähdä kutsuprotoja mikä yllätti minut todella :D Käytännön toteutus askarteluissa on jäänyt kuitenkin minulle ja kaasoille, muuten mies osallistuu kaikkeen ja tekee sen mielellään. Hänen vastuullaan ovat olleet kokonaan häämatkakohteen valitseminen ja matkan varaaminen, musiikkipuoli sekä poikamme ja tietysti miehen oma vaatetus. Loput on sumplittu yhdessä.


  4. En ole koskaan aikasemmin kuullutkaan häälehdestä :) Meille ei siis sellaista tule, jotenkin itse ajattelen ettei ketään nyt NIIIN paljon kiinnosta hääpari (lue me :D ) että siitä lehti väsättäis :P ja toisaalta itseäni ei kiinnosta alkaa sitä väkertämään, työtä olisi varmasti hirveästi.. Meillä tulee vieraskirjaan jokaisen vieraan kuva ja oma tila kirjoitukselle ja muutenkin laitamme juhlapaikalle kuvia meistä yms. eli tuota sälää tulee muutenkin.


  5. Me meinasimme ensin istua kaasojen ja bestmanien kanssa samassa pöydässä, mutta taidamme kuitenkin päätyä istumaan ihan kahdestaan.. Itse ajattelen, että ihmisten on mukavampi tulla tervehtimään ja juttelemaan jos olemme omassa pöydässä, ja oikeastaan tuntuu varsin kivalta ajatukselta istua tuoreen aviomiehen kanssa ihan kaksin :-X


  6. Meillä näin..

    Pihistykset:

    - häämatka viikko Euroopassa

    - vierasmäärä pidettiin pienenä, n. 60 aikuista

    - kukista emme hanki kuin kimpun/kimput minulle, juhlapaikan puolesta tulevat pöytäkukat

    - miehelle ei sormusta (ei tosin halunnutkaan)

    - ei hääautoa, vihkiminen juhlapaikalla

    - sormuksessa säästimme, koska saimme sen melkein puoleen hintaan tutun kautta

    - ei pahemmin koristeluja juhlapaikalle, ravintola on itsessään jo erittäin viihtyisä ja kaunis

    Panostukset:

    - juhlapaikka (ravintola)

    - tarjoilut (menu + juotavat)

    - valokuvaus (dokumentaarinen hääkuvaus)

    - siviilivihkijä juhlapaikalle

    - morsiamen meikki & kampaus erittäin laadukkailla ammattilaisilla

    - kutsut & hääkarkit viimeisen päälle, ei pihistelyä materiaaleissa

    - bestmanien pukujen vuokra + kaasojen meikkien ja kampausten maksaminen

    No joo, rahaa palaa silti hurjaa vauhtia :rolleyes:


  7. Minä vastasin "jokin muu tunne".. Loppujen lopuksi olin kihlautumisesta ikionnellinen, mutta ensimmäiseen tunteeseen taisi sisältyä enemmän pienoista kauhua ja epäröintiäkin sekoitettuna onneen. Meillä muutenkin minä olen tullut perässä näissä sitoutumisasioissa: mies olisi halunnut muuttaa yhteen kuukauden seurustelun jälkeen, minä jarruttelin siitä vielä 11 kk :D Minun täytyy saada rauhassa kypsytellä asioita ja tutkailla tunteitani joka kantilta (mikä on myös kirous).


  8. Mulla taitaa olla aika hintavaa ;) Häämeikki koeversioineen 75 € ja hääkampaus koekampauksineen 100-150 €, sisältää tosin jatkot hiuksiin.. Näistä en vain voi tinkiä, kun maskeeraaja on ensimmäinen ammattilainen, joka onnistui tekemään minulle täydellisen meikin (meikkaan itse paljon & olen kranttu :rolleyes: ) ja kampaaja luottokampaajani, ei halvimmasta päästä hänkään.. Mutta kenenkään muun haltuun en hiuksiani tai naamaani luottaisi :D


  9. Toisaalta ymmärrän sinua; varsinkin jos olette läheisiä ja vietätte yleensä iltoja yhdessä. Näissä asioissa huomaan itsekin olevani morsiamena herkillä... Haluaisi, että kaasot ovat yhtä mukana ja pitävät kaikkea häihin liittyvää yhtä tärkeänä kuin itse pidän..

    ... Toisaalta, ehkä tässä on nyt tehty kärpäsestä härkänen? Jos kaasosi tulee palavereihin, askartelemaan yms. ja on touhussa mukana, sen kai pitäisi riittää? Varsinkin, jos hänen vapaa-aikansa on kortilla ja viikonloppuisin pitäisi ehtiä hoitaa muutakin sosiaalista elämää.

    Itselläni kaasoina kaksi sydänystävää, jotka ovat todella innoissaan häistä ja ovat suureksi avuksi (sain maailman parhaat polttarit viime viikonloppuna :-X) Käytännössä kuitenkin yhteisiä palavereja pystymme järjestämään ehkä kaksi tänän kesänä (yhtään ei ole vielä ollut), sillä kaikkien aikataulut, kesämenot ym. eivät vain salli niitä enempää. Toinen kaasoistani sai raivata yhden lauantain ennen elokuuta jolloin askartelemme hääkarkit :) Ja tuolloin myös tarkoitus istua iltaa tyttöjen kesken. Minulle tämä riittää mainiosti, olen jo saanut heiltä enemmän kuin koskaan olisin uskaltanut toivoa. Ehkä haluaisin enemmän tavata heitä ajan kanssa, suunnitella, palaveerata ja supista, mutta ymmärrän ettei se ole mahdollista - hoidamme asioita paljon puhelimitse, sähköpostilla ja nopeilla tapaamisilla, ja kokonaisuutena heidän panoksensa on mielestäni erittäin suuri ja varsin riittävä.


  10. Minä en ymmärrä tuota ajatusta, että pakotetaan "häpeärinkiin" muiden epätoivoisten kanssa.. Kimppuahan yrittävät ottaa kiinni myös seurustelevat ja avoliitossa asuvat, eivät vain "surkeat" (?) sinkut. En ole koskaan kokenut sitä (kun itse olen ollut häissä vieraana) millään tavalla ahdistavana tai epämiellyttävänä.. :rolleyes: Hauska "leikki" ja tapa vain.

    Omien häiden osalta en tiedä vielä tuleeko kimpun heittoa, mutta minulla ei ole mitään voimakkaita tunteita suuntaan tai toiseen kyseistä ohjelmanumeroa kohtaan.. Ihmeen vakavasti otetaan asioita täällä välillä.


  11. Itse olen käynyt useamman vuoden Keravalla Fireheadissa kampaajalla, ja siellä tehdään myös hääkampaukseni ja meikkini. Kaikki kampaajat ovat loistavia ja maskeeraaja Marketta teki minulle elämäni parhaan meikin - sai jopa häivytettyä tummat silmänaluseni jonka luulin olevan mahdoton tehtävä :D Meikki tehtiin aamulla enkä lisännyt puuteria kertaakaan päivän aikana, mutta illalla kotiin mennessäni ei naama kiiltänyt juuri ollenkaan! Voin siis ehdottomasti suositella ko. paikkaa, ajat tosin sinnekin saa varmasti varata hyvissä ajoin.


  12. Me varattiin matka Kroatiaan Makarskan Rivieralle. Toukokuun lopussa lähdetään katselemaan, miltä siellä näyttää. Tarkoitus on kierrellä eri paikkoja siellä ja rentoutua. Tällä kertaa lapset lähtevät mukaan. Matkan pituus jää viikoksi, kun ei noi teini-ikäiset jaksa oikein pitempään olla enää mukana.

    Yllättävän paljon tullut kommenttej, miksi sinne, eikö siellä ole sota lähellä, ei lainkaan kiehtova paikka? Tyttökin oli ensin ihan kauhuissaan, mihin ollaan viemässä meitä. Nyt on jo innoissaan, kun katseltiin yhdessä tarkemmin paikkaa.

    Sama täällä, moni on ollut ihmeissään kohdevalinnasta.. Olen kehoittanut tutustumaan maahan ja asiaan hieman tarkemmin :rolleyes: Nyt kuitenkin eletään vuotta 2008. Nyt on matka kokonaan maksettu ja odotan innolla, vaikuttaa todella ihanalta ja meille sopivalta paikalta! :-X


  13. Siis tosiaan käsittämätöntä, että ihmiset tulevat tähän ketjuun aivan päivänselvästi arvostelemaan toisten lainanottoa, ja kun joku älähtää kirkkain silmin todetaan "mitä ihmettä, siis tarkoitukseni ei mitenkään ollut arvostella". Oletteko te tosissanne?

    Ja vastaus aloittajan kysymykseen, me otimme lainaa kustantaaksemme osan hääkuluista, ja laina nostettiin nyt, häät elokuussa. Maksamme sillä osan häämatkasta ja pienempiä kustannuksia. Häiden jälkeiset kustannukset saamme maksettua ilman lainaa, mutta toinen vaihtoehto olisi ollut nostaa laina silloin ja käyttää nyt omia rahoja.. Eli ihan on kai kiinni siitä, milloin lainarahaa tarvitsee :)

    Pakko vielä todeta, etten ole kauaa täällä naikkareissa pyörinyt, mutta olen aivan hämmästynyt siitä kapeakatseisuudesta ja tuomitsevuudesta mikä täällä vallitsee monissa ketjuissa :huh:


  14. Olen pihalla kuin lumiukko näissä kukka-asioissa (tai oikeastaan nyt hääsuunnittelujen aikana olen huomannut, että on paljon asioita joista olen pihalla :D ). Häämme ovat 16.8., ja nyt kun olen alkanut miettiä kimppua, tajusin että helpottaisi varmasti kun tietäisi mitä kukkia tuolloin ei ole saatavilla, ja mitä taas on?


  15. Haluaisin kaasoilleni lahjan, joka toisi meidät yhteen ja antaisi yhteisen illanvieton, esim. konserttiliput tms.. Mietintämyssy on päässä asian tiimoilta, enkä tiedä mitä keikkoja on ensi syksynä/talvena.. Mutta toki se voisi olla jotain muutakin, esimerkiksi hemmottelupäivä kylpylässä, päivällinen jne.

    Jos jollain on vinkkejä, otan ilolla vastaan :)


  16. Niissä polttareissa, joissa minä olen ollut vieraana, on yllätysmomentti kuitenkin sisällyttänyt mahdollisuuden valmistautua. Esimerkiksi sulhanen antaa morsiamelle kirjeen, jossa neuvotaan mitä pakata ja että nouto tapahtuu tunnin kuluttua :) Itse olen myös tätä kaasoiltani toivonut, mahdollisuutta pakata omia tavaroita mukaan ja ehtiä ajella jalkakarvat :D Eli vaikka polttarit yleensä ovatkin yllätys, harvoin kai morsian napataan rasvaisten hiusten kanssa matkaan ilman mitään varautumismahdollisuutta?

    Toivottavasti myös jokainen kaaso tuntee morsiamen niin hyvin, että tietää mistä tämä ehdottomasti ei pidä ja mikä hänelle sopii.. Ja jos jotain ehdottomia juttuja on, kertokaa ne kaasollenne niin kaikki selviävät helpommalla ;)


  17. Anskutin, totta joka sana.

    Vähän tuota sivuten. Muistan (varmaankin täältä lukeneeni) erään uskossa olleen morsiamen kommentin liittyen vihkimiseen. Heidät vihittiin ihan vapaaehtoisesta valinnasta maistraatissa, en muista miksi, mieskin oli mielestäni uskossa. Tämä henkilö sanoi, että hän uskoo jumalan löytävän tiensä myös sinne maistraatin seinien sisälle. He kokivat jumalan olevan läsnä kun heidät vihittiin, vaikkei se kirkossa tapahtunutkaan.

    Mua ihan vilpittömästi ilahdutti kuulla myös tälläinen katsanto aiheeseen, se on jäänyt hyvin mieleen :)

    Oli vähän ot.

    Ehkä vähän ot, mutta liittyy ainakin meillä siihen miksi valitsimme siviilivihkimisen. Mieheni on kai lähinnä agnostikko, eikä ollut alunperinkään innostunut kirkkovihkimisestä.. Itselläni on aina usko ollut, mutta varsinkin viime vuosina olen alkanut tutkailla asioita tarkemmin sekä huomannut, että kristinuskossa minulla on vaikeuksia sulattaa tiettyjä asioita.. Jotenkin löydän kaikista uskonnoista jotain, mikä tuntuu oikealta ja usko korkeampaan voimaan, jonkinlaiseen Jumalaan minulla ehdottomasti on. Olen lukenut viime aikoina Paulo Coelhon kirjoja ja hänen uskonsa ja näkemyksensä "kolahti" minuun heti, tuntui että joku muotoili sanoiksi sen, mitä sydämessäni tunnen.

    Asiaan, siispä päädyimme siviilivihkimiseen, ja minä tiedän ja uskon, että Jumalani tulee takuulla juhlapaikallemme ja siunaa avioliittomme, vaikkei vihkiminen tapahdukaan kirkossa. Lähipiirissä valintaamme ei ole kukaan ihmetellyt, useat ovat tosin olettaneet että kirkossa meidät vihitään, puhutaan automaattisesti käytävällä kävelemisestä ja alttarista :rolleyes: En tiedä mitä vanhemmat sukulaiset asiasta ajattelevat (vanhoillislestadiolaisten sukulaisteni mielestäni olen tuhon oma muutenkin), eikä kyllä voisi vähempää kiinnostakaan...

    En tiedä menikö tämäkin nyt ihan ot :)


  18. Olen ilmeisesti poikkeus joukossa, sillä meillä työtovereita ei kutsuta. Suku ja ystävät vain, ja silti vieraslista lähenee sataa kahtakymmentä.

    Ei tullut edes mieleen, että työtovereita voisi/pitäisi kutsua, ennen kuin törmäsin tähän ketjuun. :P

    Häät ovat mielestäni sellainen tilaisuus, johon työympäristöä ei tarvitse ottaa mitenkään mukaan, ei edes vieraiden muodossa. Ajattelen töitä seuraavan kerran vasta lomalta palattuani, työpöytäni ääressä. :D

    Niin, noin minäkin ajattelin tosiaan edellisessä työpaikassani. Nykyisessä viihdyn hirveän hyvin ja työporukkamme on todella ihana, lämmin, läheinen jne. :) Eli en koe millään tavalla tarvetta eristää töissä olevia ihmisiä häistäni, itse asiassa koko nykyinen työnikin ja ala liippaa läheltä harrastusta, ja on siten lähellä sydäntä. Lomalla tai häissäni ei silti suinkaan töitä ajattele.. Jokainenhan tekee niin kuin hyvältä tuntuu B)