mium

Rouva
  • Viestit

    24
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by mium


  1. Pakko vastata taalla nimenomaan hemuli07:n kirjoitukseen - meilla oli sama tilanne, ulkomaalaisia vieraita yli puolet (siis yli 50 oli muualta kuin Suomesta) ja itsekin asumme ulkomailla joten emme toivoneet lahjoja, mutta olin silti yllattynyt siita kuinka monelta vieraalta ei tullut korttia (yht. varmaan 10 vierasta) - mitaan muuta emme oikeasti kaivanneet. Korttia emme siis todellakaan kaivanneet niita jotka olivat muistaneet meita lahjatililla tai ennen haita kortilla tai muuten esim kihlajaisten kunniaksi. Mutta kortit ovat nimenomaan kivoja muistoja juhlasta - en itse ikina kehtaisi menna juhlaan kortitta. Ja kaikki vieraat siis yli kolmikymppisia eivatka taatusti ekat haat jossa kavivat. No, en viitsi tasta asiasta suuttua kuitenkaan - omia haita jarjestaessa ainakin oppii etta miten toimia muiden haissa ja aion jatkossakin muistaa haaparia kaikissa haissa joissa kayn.


  2. Moi Lesser Belle,

    Meilla oli juuri haat siis Suomessa ja otin kaksoisnimen. Soitin Suomessa entisen kotipaikkakuntani poliisilaitokselle varatakseni ajan ajokortin uusimista varten ja sanoivat etta turha tulla edes kaymaan, se ei onnistu enaa kun en ole (enka ole muuten ollut enaa vuosikausiin...) Suomessa kirjoilla, ja kaskivat hankkimaan belgialaisen kortin.

    Ajattelin olla viela vahan aikaa vanhalla ajokortilla ja sitten kysya samalla kun kaymme taalla kunnantalolla rekisteroimassa avioliiton etta miten onnistuu belgialaisen ajokortin hankkiminen. Ainoa hankaluushan asiassa on vaan se, etta Belgiassa ihmiset eivat koskaan muuta nimeaan naimisiin mennessaan joten jo pelkka uuden nimen rekisteroiminen paikallisessa vaestorekisterissa voi tuottaa hankaluuksia... Kerron kokemuksistani lisaa kunhan asia selviaa.


  3. Itsellani on sama tilanne - nyt pitaisi siis olla hakemassa belgialaista ajokorttia. Voisin kokeilla tuota suomalaisen kortin hakemista vanhempien osoitteella, mutta eivatko he poliisilaitoksella kuitenkin nae vaestorekisterista osoitteen? Mina nimittain ilmoitin maistraattiin etta nykyinen kotipaikkani on Belgiassa... No, pitaa katsoa josko sen belgialaisen ajokortin hankkiminen onnistuisi. Mitakohan muuten seuraa jos ei uusi ajokorttia vaan ajaa surutta kortilla jossa on vanha nimi?


  4. Meilla oli heinakuussa upeat haat Rauhalassa - en voi kuin suositella. Ruoat ovat aivan loistavat, keittiomestari panostaa todella ruokapuoleen. Meilla oli paaruokana talon erikoisuus linnapaisti, jonka kastikkeessa olevat anjovis ja pipari kuulostavat erikoiselta, mutta oli aivan suussa sulava makuelamys! Alkupalapoydassa oli hienoja salaatteja ja lisaksi kuohuviinitarjoilun kanssa erilliset poro- ja savulohicanapet.

    Tuosta sisalampotilasta en osaa sanoa mitaan, mutta olen kuitenkin kaynyt siella visiitilla marraskuussa ja helmikuussa kun oli viileampaa ulkona eika sisalla kylla palellut. Ennemminkin uskoisin etta tulee lammin kun on paljon ihmisia samassa tilassa - ja vaikka se onkin vanha rakennus, se on kunnostettu hyvin.

    Koristeista sen verran etta meilla ei ollut sen kummempia koristeita muuten kuin kattaus ja kukat, enka kylla lahtisi niin arvokkaassa paikassa sen kummempia koristeita tekemaan. Meilla oli murattia poydilla, paikkakortit ja menut, ja kattaus oli tehty hienosti korkeine hopeisine kynttilanjalkoineen. Lisaksi kukka-asetelmat buffetpoydassa ja lahjapoydilla.

    Toivottavasti nama tiedot auttavat!


  5. Moi,

    Lisää kokemuksia kaivataan Rauhalasta. Siellä juhlat heinäkuussa ja haluaisimme olla ulkona n. tunnin juhlan aluksi. Miten olette somistaneet pihaa häissänne, Rauhalassa juhlineet, jottei tunnu siltä että juodaan shamppanjaa parkkipaikalla?

    Kiitos jo etukäteen kokemuksien laittamisesta - vaikka YV:nä.

    M


  6. Oulun naikkareille tiedoksi etta Morsiusateljee Katariinasta sai ainakin viime viikolla todella edullisesti haakenkia (nimenomaan satiinikengat olivat alennuksessa). Itse ostin ihanat Rainbow Clubin kengat sielta vain 59 eurolla  8-) - yleensa niista saa maksaa vahintaan 100 euroa.

    M


  7. Heipsis,

    Haat Oulussa 19.7.08, kirkko (Tuomiokirkko), juhlapaikka (Rauhala), kampaaja ja valokuvaamo jo varattu. Allunga, ei syyta huoleen, talvimorsianten ei tarvitse olla ihan yhta aikaisin liikkeella  ;) En olisi itsekaan varannut kaikkea niin aikaisin, mutta huomasin etta on nakojaan pakko olla nopea jos haluaa saada kesalauantaille mitaan varattua. Elokuussa soittaessani melkein kaikki kirkkoajat olivat jo menneet!

    M


  8. Oltiin ilmeisesti myöhään liikkeellä kirkon varaamisessa, joten jouduttiin ottamaan aika klo 11.00!! Mutta vieraita tulee ympari Eurooppaa ja suurin osa jo edellisena paivana. Talla porukalla ollaan tuskin samaan aikaan yhdessa toista kertaa joten saadaanpahan ainakin viettaa paljon aikaa yhdessa, tarkoituksena oli pitaa ihan 12 tunnin juhlat, paljon syomista, tanssimista, leikkeja, yleista rupattelua, paaseehaan sielta vasyneet (ja tylsat tyypit) lahtemaan aiemmin pois.


  9. Meillä on suomalais-englantilaiset häät Suomessa ensi kesänä mutta näyttää siltä että tarvitsemme yhteensä viisi dokumenttia kolmesta eri maasta jotta pääsemme Suomessa naimisiin. Väittävät että esteiden tutkinta tarvitaan alkuperämaan lisäksi tämänhetkisestä kotimaasta (Belgiasta) molemmille. Eskimogirl, olen siis aika samassa tilanteessa kanssasi!! Kerro miten meni!

    Lisäksi sulho tarvitsee kirkkovihkimistä varten todisteen siitä että kuuluu kristilliseen kirkkokuntaan... Riittaako britille siis se etta on kastettu (Church of England) vai pitaako olla konfirmaatio Suomen luterilaista kirkkoa varten? Saamme varmaan papilta kirjeen, mutta sulho ei ole kaynyt rippikoulua...

    Kertokaa kokemuksia!!


  10. Meillä on suomalais-englantilaiset häät Suomessa ensi kesänä mutta näyttää siltä että tarvitsemme yhteensä viisi dokumenttia kolmesta eri maasta jotta pääsemme Suomessa naimisiin. Väittävät että esteiden tutkinta tarvitaan alkuperämaan lisäksi tämänhetkisestä kotimaasta molemmille. Lisäksi sulho tarvitsee kirkkovihkimistä varten todisteen siitä että kuuluu kristilliseen kirkkokuntaan...


  11. Moi,

    Meillä soi mennessä mielestäni ainoa oikea häämarssi eli Mendelssohn, tullessa Trumpet Voluntary (vai mitenköhän kirjoitetaan). Häävalssi-listaykkönen on tällä hetkellä Maijan ja Jannen häävalssi. Hyvänä kakkosena tulee elokuvasta Kivenpyörittäjän kylä häävalssi (nimeä en nyt muista).

    Pieni kevennys väliin:

    Pomp and circumstance ei tule kuuloonkaan! Meillä täällä Mikkelissä järjestetään vuosittain St Michel ravit. Tänä vuonna ravit taitavat sattua hääpäivämme kanssa samalle viikonlopulle ja raveissa aina lähtöjen välillä soitetaan ko. kappaletta :)