pampam

Ylläpitotiimi
  • Viestit

    45753
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by pampam


  1. Täällä on tosiaan hyvin rajallinen tila lisätä kuvia suoraan omalta koneelta. Eli kannattaakin tehdä niin, että lataa ne kuvat jonnekin nettiin ja linkittää sieltä tänne. FB:n näkyvyysasetuksista en osaa tarkemmin sanoa, se ei ehkä ole paras mahdollinen tässä suhteessa. Kannattaa tutustua erilaisiin kuvapalveluihin netissä, googlettamalla kuvienjakopalvelu löytyy useita vaihtoehtoja, joihin tutustumalla löytynee se itselle mieluisin. En tohdi suositella mitään tiettyä, kun en ole noihin sen kummemmin perehtynyt.


  2. Täällä ilmeisesti on sääntönä, että tietyille alueille pääsee vasta, kun on kirjoittanut x määrän viestejä. Ymmärrän toisaalta,mutta ikäväkseni on todettava, että kun keskusteluvauhti on hyvinkin vaisua ja samalla sivulla viestejä voi olla kolmenkin vuoden takaa, niin sääntö tuntuu hieman nuivalta.

    Varsinkin, kun missään ei ole montako viestiä pitää kirjoittaa, jotta pääsisi alueille, jossa viestit vaihtuvat edes viikottain, eikä vuosittain.

    Missä nämä säännöt olisi luettavissa?

     

    Kaikki hääaiheiset osastot ovat vapaasti luettavissa ilman mitään viestimäärärajoituksia, poislukien jäsenten henkilökohtaiset hääpäiväkirjat. Aktiivijäsen-tittelin saavutettuaan (20 viestiä) aukeaa sitten muutamia muita osastoja, joilla keskustellaan lähinnä muista kun häihin liittyvistä aiheista. Asiaa on selitetty ainakin täällä (ketjun ensimmäinen viesti): http://www.naimisiin.info/yhteiso/topic/108590-ilmoittautumisketju-erityisryhmiin-t%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4-pyyd%C3%A4t-morsian-titteli%C3%A4-tms/


  3. Mä olen samaa mieltä edellisten kanssa. Siis jos varaudut yleisimpiin ruokavalioihin (esim. itse tekisin ihan kaiken hylaan tai laktoosittomaksi) ja niihin allergioihin, jotka teille on ilmoitettu, niin se on ihan riittävästi. Ehkä vähän kannattaa katsoa, ettei ihan kaikessa ole esim. maitoa tai pähkinää tai lihaa, mut harvoinpa sitä niin yksipuolista tarjottavaa onkaan.

     

    Loput on sit syöjän vastuulla. Eli jos teille ei ole ilmoitettu jostain allergiasta, niin ei voida olettaa, että siihen on varauduttu eli kyseinen allergikko varmaan itse osaa sit varoa ja kyselee tarvittaessa henkilökunnalta. Ja useimmiten allergikot osaavatkin katsoa mitä syövät ja ovat tottuneet siihen, että ihan kaikkea ei voi ottaa.


  4. Me ei vietetty mitään hääyötä. Siis tultiin juhlan jälkeen vaan kotiin nukkumaan. Sen sijaan oltiin suunniteltu seuraavaksi yöksi vähän spesiaalimpi paikka eli vietettiin tavallaan se hääyö sit vasta vuorokauden myöhässä. Ei tosiaankaan kaduta tai harmita tai mitään, päinvastoin oon oikein tyytyväinen meidän ratkaisuun. Ei hääjuhlan jälkeen oltais jaksettukaan mitään erityistä ja aamullakin oli jo vähän kiire juhlapaikkaa siivoamaan.

     

    Muutenkin nykyään kun pariskunnat yleensä ovat asuneet pitkään jo yhdessä ennen häitä, niin hääyön merkitys ei ehkä ole enää ihan niin suuri kuin ennenvanhaan, kun se neitsyys säästettiin avioliittoon. Öitähän elämässä piisaa ja mistä tahansa yöstä voi tehdä erityisen, jos niin haluaa


  5. Mun mielestä drinkkilippuajatus on ihan hyvä. Eiköhän kaikki ymmärrä, että ns. täysin avoin baari tulisi helposti todella kalliiksi. Ja voisihan siinä olla mahdollisuus ostaa omalla rahalla lisää juomaa, jos ei muuten tarpeeksi saa. Mun mielestä tervetulomalja, pari lasillista viiniä ruuan kanssa, kahviavec ja kolme drinkkilippua kuulostaa kyllä ihan kohtuulliselta määrältä, useimmille varmaan riittää.


  6. Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Kyllähän niitä öitä elämässä riittää, ja romanttisiakin varmaan niistä jotkut. Meidänkään hääyö ei kaiken juhlimisen jälkeen ollut mitenkään ihmeellinen, ei me siihen kyllä panostettukaan, mentiin vaan umpiväsyneinä (mutta onnellisina) nukkumaan. Mulle olis tullut vaan lisää stressiä, jos häiden jälkeen olis pitänyt vielä jaksaa hääyöhönkin panostaa ja mikä pettymys olis sit ollutkaan, jos ei mitään erikoista romantiikkaa olisi ollut. Tai sitten olis pitänyt lähteä tosi aikaisin, mikä olis myös ollut ikävää. Kerrankin kaikki ystävät ja sukulaiset saman katon alla juhlimassa, miksi haluaisimme lähteä kesken illan pois?

     

    Musta teidän suunnitelma nukkua aitassa on ihan hyvä. Romattisempaakin mun mielestä kuin mennä johonkin persoonattomaan hotelliin. Jos sitä hotelliyötä jää kaipaamaan jälkeenpäin, niin voihan sinne mennä vaikka ekaa hääpäivää viettämään.


  7. Suomessa naimisissa oleminen todistetaan virkatodistuksella, jonka voi pyytää omalta rekisteriviranomaiselta (seurakunta tai maistraatti). Jos sitä nyt jostain syystä on tarpeen todistaa, itselläni ei ole koskaan ollut. Vihkitodistuksella ei ole virallista asemaa.

    Me ei vihkitodistusta koskaan saatu, eikä ole tarvittukaan mihinkään. Nimenmuutos päivittyi väestörekisteriin ihan parissa päivässä ja alle viikossa tupsahti postissa Kela-kortti uudella nimellä.


  8. Kannattaa kyllä sitten varmistaa, että onko koemeikki/kampaus ihan oikeasti samanlainen kuin hääpäivänä. Aina niin ei ole, vaan koemeikki saattaa olla enemmänkin värien kokeilua ja testausta eikä koekampaustakaan välttämättä tehdä yhtä hyvin kuin hääpäivänä, niin ettei se ehkä kestä kasassa kovin pitkään.


  9. Mun nuorimmainen (sittemmin on tullut lisää lapsia, mut tuolloin nuorimmainen) oli 1v4kk häiden aikaan, vanhempi oli 4-vuotias. Me järjestettiin asiat niin, että lapset meni isovanhemmille hääpäivän aamuna, mä juoksin meikissä ja kampaajalla. Sitten isovanhemmat toivat lapset juhla-asuihin puettuina suoraan kuvaajalle, koska halusimme ottaa myös semmoiset kuvat, joissa ollaan koko perhe. Kuvauksen jälkeen isovanhemmat ottivat taas lapset huostaansa ja tapasimme taas kirkossa. Vanhempi toimi morsiusneitona, nuorempi istui mummin kanssa ja popsi leipää koko seremonian ajan. :grin: (pysyipähän hiljaa ja paikoillaan penkissä) Juhlassa lapset pyörivät mukana milloin mun kanssa, milloin isovanhempien, milloin kenenkin. Meillä oli suht pieni ja tiivis juhlatila ja rennot juhlat, joten koko ajan olivat lapset jonkun valvovan silmän alla ilman sen kummempia sopimisiakaan.

    Sitten jossain vaiheessa iltaa lapset lähtivät isovanhempien kanssa mummolaan yökylään.

    Näin siis meillä tehtiin, mutta jos ei hoitajia löydy, niin sitten vähän hankalampi homma...


  10. Permanent-tussilla itse lähtisin yrittämään kirjoittamista. Tarpeeksi ohut kärki vaan, että tekstistä ei tule suttuista.

    Kiviä taidetaan myydä monissa puutarhamyymälöissäkin, kun monethan käyttää niitä pihan somistuksessa. (Ainakin pienempiä kiviä oon nähnyt.) Ja onhan ihan oikeita kivimyymälöitäkin, jotka myyvät pihakiviä ja sepeliä ja hiekkaa yms. En tosin yhtään tiedä, että pitääkö niitä kiviä ostaa koko säkillinen vai saako pienemmissäkin erissä.

    Kukapa kieltää merenrannaltakin etsimästä, mutta jos vieraita tulee vaikka sata, niin onhan siinä ihan hirveä homma löytää niin monta sopivaa kiveä!

    Ihana idea kyllä.


  11. Mihin sitä itse kutsua sit enää tarvitsee, jos kaikki info on jo STD-kortissa?

    Mä laittaisin vaan päivämäärän ja jotenkin, että "tarkempaa tietoa tulossa toukokuussa, maltattehan mielenne sinne asti". Enkä laittaisi puhelinnumeroa, koska muutenhan jokainen mummo ja täti soittelee ja kyselee. Jos vieraat ovat läheisiä, niin löytäväthän ne sen puhelinumeron muutenkin, mut tällä tavalla ehkä osa kysymyksistä ohjautuu teidän vanhemmille tai muille tahoille.

    Itseasiassa mä olisin niin kiero, etten laittaisi korttiin edes meidän nimiä. Vain salaperäisen kehoituksen varata kyseinen päivämäärä vuosisadan tärkeimmälle tapahtumalle tms. Siinähän sitten arvuuttelisivat ja mä naureskelisin huhuille. :D


  12. Uskoisin, että riippuu todella paljon nimestä. Jos se nimi on ruotsinkielinen (kuten esimerkkisi Hellström), niin ei varmaan vaikuta millään lailla. Suomihan on täynnä supisuomalaisia ihmisiä, joilla on ruotsinkielinen sukunimi. Englantilainen tai muu selkeästi länsimainen nimikään ei varmasti kovasti haittaa, mutta jos nimi viittaa johonkin eksoottisempaan maahan ( esim. Afrikka, Lähi-itä), niin saattaa vaikuttaakin. Valitettavasti jotkut työnantajat eivät halua palkata ulkomaalaisia. Mutta jos taas etunimi on suomalainen, ja CV:ssä ilmoitettu suomalaisia kouluja käytynä jne, niin tuskinpa sitä hakemusta roskiin heittävät muut kuin paatuneimmat rasistit/ulkomaalaisvihamieliset (ja kukapa semmoiselle haluaisikaan töitä tehdä?).

    Itselläni on aina ollut ulkomaalainen sukunimi, tyttönimi oli länsimainen, mutta semmoinen harvinaisempi, etteivät varmasti kaikki osaa sitä yhdistää oikeaan kieleen. Nykyinen mieheltä saamani sukunimi on ruotsinkielinen. En ole huomannut, että olisi työnhaussa ollut haittaa kummastakaan sukunimestä. Etunimeni on siis suomalainen ja olen kaikki koulut Suomessa käynyt ja ihan suomalainen kaikin puolin.


  13. Taustamusiikiksi, siis ruokailun aikana, vai mitä ihmisten on tarkoitus tehdä sen taustamusiikin soidessa? Musiikin pitää tietenkin olla semmoista, ettei se häiritse sitä tekemistä, siis esim. ruokailun aikaan keskustelua. Eli jotain suht hillittyä, itse valitsisin instrumentaalimusiikkia. Tyyli riippuu sit teidän ja teidän häiden tyylistä, sopiiko paremmin ihan perusklassinen tai vaikka joku Apocalyptica-tyylinen. Onko teillä arvokkaat vai rennot häät? Toisaalta pakkohan taustamusiikkia ei ole olla ollenkaan, kun musiikki ei ilmeisestikään ole se teidän juttu.


  14. Toisaalta, jos laittaa kutsut ajoissa postiin, niin mä uskaltaisin kyllä laittaa ilman sitä ykköstäkin. Kun kutsut yleensä kuitenkin postitetaan hyvissä ajoin, niin välikö sillä, jos menevätkin vahingossa kakkosluokan postin mukana eli 1-2 päivää kauemmin?