tm

Aktiivijäsen
  • Viestit

    62
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

    Never

Käyttäjän tm kaikki viestit

  1. Kannattaa kyllä välttää hurrikaani aikaan matkustamista. Meidän tuurilla häämatkan Karibian risteily typistyi 2 1/2 päivällä ja emme ehtineet käydä kun parissa kohteessa. Tuota aikaa emme edes voineet mitenkään käyttää hyödyksi, kun koko Miami evakuoitiin ja siellä istuttiin evakkopaikassa sämpylöitä ja sipsejä syöden. Matkavakuutuksista ei saa korvausta luonnoilmiön aiheuttaman viivästyksen tai peruuntumisen vuoksi. Carnival varustamolta saatiin muistaakseni 250 $/hlö ja -50% alekuponki seuraavaan risteilyyn. Ei vaan tiedetä minne mentäis, varmaan käytetään se Kanadan risteilynä.
  2. Me varattiin -03 marraskuussa ja matka oli -04 syyskuussa.
  3. Mulla oli kukkana myös Cymbidium-oksa vihreällä lehdellä. Oli todella kaunis. Hinta oli tosin elokuussa muistaakseni 59 euroa/oksa. Pienempiä oksia ostin hiuskukaksi ja vieheisiin. Kukka kesti lähes muuttumattomana meidän häämatkan ajan (yli 2 vkoa), vaikka en ollut laittanut sitä edes veteen.
  4. Samaisella laivalla ja kannella oltiin. Mutta näin mutu-tiedolla(kokemuksella) sanoisin, että esim. Siljan sviitti(ja jopa Vikingin) on noin kolme kertaa tuon hytin kokoinen. En oikein ymmärrä kommenttia "hyttilaatu riippuu tasosta"?
  5. Me pidettiin huoli siitä, että lähdettiin juhlista ajoissa(klo 21) ja saatiin hääyöstä kaikki irti. Sauna,iltapala, kuohuvaa...hääjuhlan edetessä aloin oikein odottamaan edessä olevia mukavuuksia. Hääyönviettopaikasta olikin sitten mukavaa lähteä kotiin purkamaan lahjat ja häämatkalle...
  6. Meillä on yksi mun inttikaveri joka ei tuonut lahjaa saati korttia. Mutta tämä on niin hänen tyylistään, että sopii varsin mainiosti kuvioon. Me kun ei lahjoja kaivattukaan. Pääasiana oikeasti oli, että ihmiset pääsivät paikalle. Tämän kun kerroimme etukäteen, niin vain tämä yksi henkilö sitä varsinaisesti noudatti.
  7. Moni varustamohan ei edes järjestä Karibialla elo-syyskuussa risteilyjä. Hirmumyrskyajan vuoksi. Mutta ainakin meidän varustamo siirsi lähtöpäivää heti reilusti, kun Frances riehui merellä. Ei tarvitse itse varmastikaan hankkia sääennustajan taitoja. Toki ehdoin tahdoin ei kannata hirmumyrskyaikaan tuonne matkata. Ei siellä evakossa koulun käytävällä erityisen mukavaa ollut häämatkaa viettää.
  8. Palattiin eilen Florida/Karibia häämatkalta. Itse oltiin muutama yö Ramada Marco Polossa ja se oli ainakin ihan ok. Siisti, ilmastointi toimi, hyvä aamupala, kunnolliset allasalueet, kuntosali, kauppoja jne. Hintakin oli vaivainen 100 $/yö. Elo-syyskuussa Floridaan menoa kannattaa kyllä viimeiseen asti välttää. Me olimme hurrikaani Francesin takia 4 päivä punaisen ristin evakossa koulun lattialle. Onneksi oli iltapuku mukana, siitä sai loistavan makuupusssin Jälkikäteen ihan ok kokemus, silloin kyllä harmitti. Ulos ei edes nähnyt kun tietenkään ei ollut ikkunoita.
  9. Näihin kommentteihin voisin yhtyä. Eilen palattiin Carnival Triumphilta. Hyttimme oli laivan parhaita. Siltikään siellä ei ollut mitään "luxusta" saati tilaa. Siljan sviitit voittaa tämän Carnivalin "sviitin" mennen tullen. Showt olivat loistavia, kuntosali myös. Ruoka maistuvaa ja illallisilla tarjoilu pelasi. Muutoinkin palvelu oli ensiluokkaista. Kauppoja oli vaatimattomat kaksi, joissa ei juurikaan ostettavaa. Toki jotain alkoholia ja laivakrääsää. Kultaketju alet toivat mieleen:"kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää". Kylpylän palvelut todellakin olivat ylihinnoiteltuja. Oli ajatellut käydä päivittäin kuntosalin jälkeen hieronnassa, mutta empäs mennytkään kun tavallinen 50 min hieronta maksoi vaatimattomat >100 $. Ja oli tosiaan edullisin kyseisessä hinnastossa. Todellakin olivat ylihinnoiteltuja. Myös retket satamissa olivat melkoisen hintavia. Vinkkinä muille, että niitä ei kannata laivalta varata. Kun menee satamaan, samat palvelut on saatavissa noin puoleen hintaan. Esim. Cayman Saarilla, saarikierros maksoi meille laivalta ostettuna 59 $, satamasta sen olisi saanut 30$:lla. Aerobicin kerrottiin olevan ilmainen, no se, kuten jooga maksoi 10 $/kerta. Samoin elokuvat maksoi 9 $, vaikka etukäteisinfossa ne olivat ilmaisia. No, en valita hintoja, tiedoksi vain muille. Meillä tosin negatiiviseen fiilikseen saattoi vaikuttaa hurrikaani Francesin aiheuttama lähdön viivästyminen kolmella päivällä. Jäi siten Haiti ja Puerto Rico näkemättä. Saadaan toki hyvitys ja saatinkin jo laivalle extrana 200 $ käyttörahaa.
  10. Oletteko muuten olleet niillä gaalaillallisilla? Eilen pakkailin laukkua ja mietin millaista iltakolttua sinne ottaa mukaan? Tekis mieli ottaa hääpuku, mulla kun on sellainen iltapuku-tyylinen kapea. Joskin tosin valkoinen. Sulho pakkas pelkän tumman puvun.
  11. Juu näin on, tajusin itsekin. Sieppas tuolloin vain tuo touhu. Etenkin, kun eräs yksinhuoltajaystäväni ilmoitti kyselemättä lapsensa, mutta tajusi kysyä luvan miesystävälleen. Piti siis lapsia automaattisesti kutsuttuina.
  12. Mun polttarit tulivat maksamaan noin 100-150 € osallistujaa kohden. Itse en maksanut mitään. Tuohon hintaan tosin kuului issikkavaellus, mökkivuokra, mun lahjat(mekko,koru,laukku,kirja) ja ruoat&juomat. Lisäksi tietenkin itse kullekin tuli matkakuluja(lento- junalippuja, bensakuluja), mutta nehän nyt muutenkin kuuluvat elämään. Sulhon poltttarit maksoi muistaakseni luokkaa >50 €, mutta siihenkin kuului mökki ja koskenlaskua. Hyvistä polttareista voisin maksaa vaikka mitä. Eli jos osallistujillekin jotankin aktiviteettia, niin kyllä sitä voi maksaakin.
  13. Sulholla oli moottoripyöräilyyn liittyviä juttuja(tosin harrastaa ja kilpailee mp-lajeissa), koskenlaskua(juuri tuolla Laukaassa). Lisäksi oli naisten alusvaatteiden ostamista sekä tietokilpailu morsiamesta. Tietysti ruokailu ja saunomista. Sulho ja muu polttariväki olivat todella tyytyväisiä, ei ollut mitään nöyryytystä ja baarien kiertoa.
  14. Kaikki eivät todellakaan ymmärrä vaikka kuoressa olisi vain aikuisten nimet. Meillä on hetken aikaa ollut kutsut sisällä. Kuoressa lukee selkeästi vain aikuisten nimet, paitsi yhdessä kutsussa lasten nimet(sulhon siskon pojat). Kuitenkin jo kolme pariskuntaa on ilmoittanut:"Meiltä tulee 2 aikuista ja kolme lasta". Argh, nuo kolme lasta vie meidän 8 hlön pöydistä heti lähes puolet istumapaikoista. Me varmaankin jätetään nuo kutsumattomat lapset huomioimatta. Ei laiteta heille istumapaikkaa. Ollaan siis ilkeitä. Jos eivät tajua, niin viimeistään oppivat sitten juhlapaikalla.
  15. Tuo kukkasipuli on loistava idis! Saiskohan elokuun lopussa jo amarylliksen sipulia? Vois antaa vieraille joulukukan kasvatettavaksi jo tuolloin?
  16. Sulhon polttarit ovat viikonvaihteessa ja osallistujat(10 hlö) maksavat jokainen 50 €. Veikkaan että omissani tulee olemaan "polttarimaksu" osallistujaa kohden samaa luokkaa. Sulholla ainakin on ohjelmassa koskenlaskua ja muuta "erikoisempaa", summaan kuuluu myös mökkimajoitus ja safkat. Tietty polttarit voi järkätä halvallakin, mutta jos jotain tapahtumaa haluaa, muutakin kuin kaupugilla baarien kiertoa, niin se maksaa. Tosin opiskeluaikana kun järkättiin polttarit, niin eipä tosiaan maksettu juuri mitään, kierrettiin vaan baareja.Nyt kun kaikki on työelämässä niin mieluusti maksaakin.
  17. Maksetaan kilometrikorvaukset.
  18. Tämä kustantaa 15 €/hlö sisältäen tarjoilijat ja pöytäliinat, lautasliinat ja kynttilät Alustava MENU Onnittelumalja: tyrnimehudrinkki *** Kasvispalat ( kurkku, kukkakaali, selleri, porkkana, paprika…) kastike Tomaatti- Mozzarellasalaatti Juustosalaatti Kalasalaatti Sienisalaatti Tuoresalaatti *** Sinappisilakat tai valkosipulisilakat? Sitruunamarinoitua siikaa Kylmäsavustettua lohta Munaveneet + katkarapu Keitetyt perunat *** Uunissa kypsennetty siika- tai lohifilee ( valitettavasti grillaus ei onnistu ) kastike aurajuusto- ja kermaperunat kasvisgratiini täytetyt tomaatit *** Rieska Ruislimppu Voi *** Juomat; vesi ja viinit KAHVIPÖYTÄ Leivonnaiset ja leipäjuusto Hääkakku ilman liivatteita omenainen että marjainen
  19. Vai niin kävi, pitääpä itsekin kysäistä matkatoimistosta. Pitikin juuri ottaa sinne yhteyttä, loppuerän maksun johdosta. Lähestyy tosiaan Miamin lento ja risteily, niin ja sitä ennen vielä ne häät.
  20. Siis itku. Me valittiin ja pyydettiin jo vuosi sitten meidän vihkipapiksi mun rippipappi. Hän oli myös eräänä kesänä esimieheni kun olin kesätöissä seurakunnalla. Nytpä selvisi, kun soittelin kuulutusasioissa tuonne entiseen kotiseurakuntaa, että tämä pappi ei meidä voikaan vihkiä. Joo-o. Olen kuullut kyllä tästä vahvasti lestaadiolaisesta miehestä, että ei suostu vihkimään henkilöitä joilla lapsia tai eronneet. Me ollaan menossa ensimmäistä kertaa yli 30 v naimisiin, 10 vuoden avoliitto oli siis meidän "syntimme" ja ei suostu vihkimään meitä. No, uusi vihkipappimme on hieman rennompaa sorttia ja kenties vihkipuhekaan ei ole niin "paatoksellinen". Näin siis Pohjois-Pohjanmaalla vuonna 2004.
  21. Juu, niitä tarkoitan. Ei mekään niitä varattu. Eiköhän tuolla ole ohjelmaa muutoinkin.
  22. Mekin ollaan kumpikin vegetaristeja, mutta ei siitä laivalle mitään ilmoitella. Varmastikin sieltä löytyy syötävää. Ainakin ennakkoinfon mukaan pöydät notkuu erilaisia vaihtoehtoja. Tuskin siellä nälkä tulee. Laktoosi-ihmisten varmaankin vielä helpompio löytää safkaa, kun eihän tuota maitoa niin monipuolisesti maailmalla käytetä kuin meillä täällä Suomessa. Me ostettiin risteily sellaisena pakettina, että siihen kuului nuo tipit. Toki jollekin siivojalle varmaankin jätetään tavan mukaan, mutta ruokailuissa niistä ei juuri huolehdita. Tai sitten kyllä, tilanteen mukaan. Jos palvelu on loistavaa niin kyllä. Pari päivää jenkeissä, niin opitte kyllä "tippaamisen".Varasitteko muuten "hääpaketin" laivalta? Jos kyllä, niin mitä kaikkea Teillä se sisältää?
  23. Mauista vielä. Me asuttiin siellä kahdessa eri paikassa eri puolella saarta. Toinen oli Pioneer Inn, alueen vanhin hotelli. Sieltä löytyy ohjelmapalvelut myös kissoille, koirille ja etenkin japanilaisten mukanaan tuomille lemmikkisioille. "Cat service" vieraili naapurissamme tiuhaan. Tuossa hotellissa on aistittavissa sellaista "siirtomaahenkeä" tosin nykyaikaisin mukavuuksin. Sitä ainakin voi suositella.
  24. Mauilla saattaapi kyllä tulla aika pitkäksi. Jos nyt ei tosiaan osaa nauttia joutenolosta. Nähtävyyksiä siellä ei juurikaan ole. Saaren autoiluun menee yksi päivä. Surf- ja lainelautojakaan ei ollut vuokrattavissa kuin yhdellä rannalla. Ostosmahdollisuudet varsin mitättömät. Suosittelen kyllä viettämään pääsaarella edes muutaman päivän, siellä on ja tapahtuu. Toki jos oikeasti jaksaa esim. viikon makoilla uima-altaalla/rannalla niin sitten hyvä paikka.
  25. No jee, ei meinaa yksi viikko riittää. Täysillä saa painella että joka paikkaan ehtii. No sitten vastapainoksi tulee seuraava viikko laivalla löhöilyä.