tähtis

Morsian
  • Viestit

    35
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by tähtis


  1. Hilpeää oli silloinkin kun koristeena oli kaksi "jotain ukkelia". Kakkulapio meni niin läheltä niitä ja niitä ei ollut painettu siihen kakun pintaan kovin syvästi, joten "nämä ukot" kupsahti siihen tarjottimelle kun pala otettiin pois!;)


  2. Vinkatkaapas missä Espoon holleilla löytyisi kukkatukkua tms. mistä saan ihanat, halvat kukat juhliin. Ajatuksissa oli valkoiset ruusut ja vaaleanpunaiset gerberat tukkutavarana ja muutamaa muuta kukkaa sitten hiukka vähemmän niin ei ole niin suureksi väliksi mistä....

    Mistä olette ostaneet ja paljonko maksoitte? Aika moni täällä varmasti ruusujakin ostanut.

    Tarvitseeko y-tunnuksen ja pitääkö sen olla kukka-alan yritys vai kelpaako mikä vain. Mites tämä nyt menee? Kokemuksia!

    Kilpailuta kaupat!:) Niin mekin tehtiin, vietiin lista/lähetettiin s-postina useampaan kauppaan johon tuli kukkien määrä ja pvm. hinta samalle tilaukselle oli Espoossa 2009 välillä 180-560e!! Laskettiin mitä kukkia minkäki verran(liljoja, ruusuja avalancea juhlapöytään ja pieniä asetelmiin, saniaisen lehtiä, eustomaa ja varmaan jotain muutakin siinä oli)

    Kantsii kuitenkin muistaa että esim. pitkänen tekee pienen pöytäasetelman seittemällä eurolla(ainakin tona vuonna) ja miettiä siitä mikä kannattaa/ja tuleeko halvemmaksi ja paljonko tuo lisästressiä.

    Ja Pirjo Kopin pyydät tekeen oman kimpun niin oot varmasti tyytyväinen;) -pelasti päiväni!


  3. Riippuu siitä mitä haluat?! Kopin sivuilla kehotan vierailemaan ehdottomasti, häneltä tilasin kimpun, vieheet ja kaason rannekukan. Meillä pöytäkukat tehtiin itse, mutta ruusujen, liljojen ja vihreitten lehtien hinta vaihteli välillä 180e-520e(nimen omaan eri puolilla espoota)!! Kannattaa siis kilpailuttaa/kysyä tarjouksia etukäteen. Meillä oli juhlat vuosi sitten toukokuun lopussa.


  4. Neitiloka; Jostain olen lukenut että juhlavat kampaukset on pääsääntöisesti tukka kiinni. Älä huoli, kyllä kampaaja niistä jotain taikoo. Sinne voi laittaa nutturan täytettä(en muista sen nimeä) sisälle, ja jos jättäis vaikka pari kiharrettua suortuvaa vapaammin. En myöskään usko että lyhemmät hiukset on ongelma. Mullakin junttura luonnonkihara, mutta ei ollu ongelma.


  5. Kokemuspohjaa:

    Pitkällisen pohdinnan, harkinnan ja lompakon pohjan tutkailun jälkeen menin halvimpaan paikkaan. Eihän siitä meinannu mitään tulla ja tuntui että täti pilaa päiväni kun ei tajua että halusin oikeasti olla päivän prinsessa. Koko kampaus ajan stressasin mikä on lopputulos. Kukkia hän ei osannut laittaa siten kun halusin ja systeri fiksasi niitä vielä himassa.

    Kuitenkin kun mies tuli hakemaan mua niin hän oli ihastuksissaan ja juhlissa pikkusisko tuli sanomaan "Just tollasen olisin halunnut, mutta kampaaja ei osannut laittaa".

    Eli jos on perfektionisti luonteeltaan, ei kukaan ole kyllin hyvä ko. tehtävään. Silloin on oikeastaan ihan sama kuka hiukset laittaa. Myöhemmin kuvia katsottuani olen itsekin todennut että varsinkin edestä tukka oli TOSI nätisti.


  6. :girl_impossible: Tervehdys !

    Mitäs ihanaa tuoksua ehdottaisette herkkä nenäselle ?

    Niin ja sulholle aatelin ostaa joululahjaksi jotain ihanaa tuoksua. Laitan lapun pääle että korkataan vasta hääaamuna !

    Nää tuoksut ei saisi olla kovin pistäviä.

    Kävin eilen sokkarilla ja olisin halunnut myyjältä kysellä mutta ei siellä ollut palvelu altiita myyjiä !

    Auttakaa hyvät morsiammet ! :hysteric:

    Mihin päädyit?

    Jos et löytäny vielä jouluksi mitään niin sitten olisin suositellu Diorin Jadore sulle, ja miehellesi YvesSainLaurenin L'HOMME. Tota jälkimmäistä herkkänenäisetkin sietää, ja miehenikin tykkäs vaikka tuoksu ei ole ihan "perus" äijä tuoksu. Jadore on ihanan sensuelli mun mielestä.


  7. Visuelle sellossa tekee tosi nättejä kimppuja, ja palvelu ASIANTUNTEVAA. Osaavat sanoa heti mikä on saatavuus ja hinta milloiseenkin aikaan vuodesta. Hinta semmosta kalliimpaa keskiluokkaa. Saa myös hankalempia sidontoja, kuten terälehdistä koottuja isoja ruusuja. Oon kuullu tutuilta tosi paljon kehuja.

    Kaivokukka on halvempi ja palvelu ystävällistä. Mutta tilauksen teko oli vähän hankalaa kun eivät tienneet kuka on silloin töissä kun häät on eli kuka tulee sitomaan kimpun. Sen takia jätin tän paikan väliin, mulla kun sattui olemaan hyvin tarkka visio siitä mitä haluan. Lisäksi he ostavat kukat huutokaupoista hollannista, joten eivät osanneet sanoa että saako ko. väriä/kukkaa juuri silloin. Olin kyllä jo kerran menossa tilausta tekemään...

    Albergan esplanadilla pikkunen kukkakauppa, jonka nimeä en muista. Hinnoiltaan halpa, ainakin mitä valmiskimppuja kattelin verrattuna yleiseen hintatasoon. Pöytäkukatkin itsesidottuina olis tulleet melko edullisiksi. Floristeja en oo tavannu tässä paikassa.

    Pöytäkukat sidoimme itse ja tilattiin ne tuolta kuosmaselta. Päädyin lähimpään kukkakauppaan, ettei tule ajassa ongelmia eli lähdenrannan kukkaan ja nähtyään kimpputoiveeni he suosittelivat Pirjo koppia, jota itsekin olen sen jälkeen suositellut ainakin kimpputilauksessa!:)


  8. Oulun korusta saatiin loistavaa, ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua, sekä hyvät alennukset! Voin suositella. Sormuksia kaivertaa yksi henkilö, jonka käsiala on aivan ihanaa. -Meillä on vihkisormuksessa vanha-aikaisella kaunolla nimikirjaimet jotka on yhdistetty sydämellä. Piirsin ton hälle malliksi ku nimet ei olis nätisti isolla mahtunu.


  9. Tämmöset mulla, ihan erilaiset kuin olin aatellu, mutta tuntuu omalta. Kihlan halusin kultasena perinteen mukaan, mutta käytän enimmäkseen hopea koruja joten passeli kaikkeen, muutama tuttu harmitellu kun ei ole tullut tehneeksi samoin. Sandbergin kihla (kuvassa päällimmäisenä) ja Tillanderin vihkisormus. Tälleen päin näyttää parhaalta, normaalisti se ei valu noin:) Miehellä millin leveämpi kihla, kuin omani.

    -Kuvassa lisäksi prinssini jota pussasin; elämä on karua.

    post-20180-1250779702_thumb.jpg


  10. Mansikatkin on hyvä vaihtoehto, systerin häissä oli. Mutta muussaa marjat, tulee parempi kuin valmiista hillosta!

    kostutus spritella tai seven up:lla. Kostuta lusikalla ei pulla sudilla.

    Oma lemppari on

    sama kostutus kuin edellä

    1kakku

    puoli litraa hilloja

    1purkki flora vispiä/kuohukermaa

    blå band vaniljakiisselijauhe+maito

    sisälle murskattua hillaa(riittää kun rakenne rikkoutuu, eli esim. perunasurvin hyvä). Menee noin puolilitraa/kakku. Hillakerroksen päälle vaniljakiisseli-kermavaahto sekoitus, eli blå band van.kiisseliä, ohje muistaakseni pussi/2,5dl maitoa, vähensin hieman nesteenmäärää. siihen purkki kermaa vaahdotettuna.

    Yksärillä lisäohjeistusta jos tarvii:) Meillä on ollu tätä kaksissa kihlajaisissa ja häissä. Häissä riitti just ja just, eli tästä kyllä tykätään.


  11. Mintun vivahteista...

    keitä vahvaa kahvia noin 3mittaa/1kuppi.

    4rkl sitä,

    noin 60grammaa rasvaa, sulata, lisää tähän lopussa 7after eigt palaa.

    tähän noin 225-250grammaa tomusokeria.

    jos kahvi ja rasva on tulikuumia sokeria menee enemmän. Mitä vähemmän rasvaa suhteessa kahviin niin sitä kovempi päällys. Ite tykkään semmosesta pehmosesta, joka ei kuitenkaan sotke.


  12. Kyllä se vähän siitäkin riippuu sanooko "katselevansa", "etsivänsä" vai "hakevansa" sormusta. Minä ja mun mies oltiin kateltu etukäteen noita häälehtien sormusmalleja, ja mietitty mikä ja minkälainen miellyttää. Varsinkin mulla oli hyvin tarkka mielipide asiasta.

    Satuttiin oleen oulun kärkkäisellä kesällä ja koska kihloihin menosta(joskin vielä vailla kosintaa) oli ollut puhetta niin poikettiin siihen kultakauppaan katteleen miltä sormukset sormessa näyttäis. Valikoima oli suppea, mutta yllärikseni hyvältä näytti aivan muunlainen yhdistelmä kuin mitä olin ajatellut. Jätettiin sormukset kuitenkin vielä ostamatta. Palvelu oli semmosta "jaa, pitäis nuorten saada sormukset, tällaista löytyisi" eli aika "perus".

    Toisin kuin oli luvannut niin ukko kosikin vailla sormusta ja koska oltiin kummatkin tykätty sekä sandbergin että tillanderin sormuksista ja niitten flakka malleista niin katottiin illalla mikä paikka oulun lähellä ko. sormuksia myy ja sattui olemaan "Oulun koru". Mentiin sitten sinne ja esitettiin että flakka kihloja etsitään. Siinä oli vanhempi herra myymässä sormuksia ja saatiin TOSI hyvää palvelua. Saatiin vertailla, sovittaa, yhdistellä, katsoa kauempaa peilistä, miettiä itse, miettiä yhdessä ja sanoi hänkin mitkä on ollut suosittuja yms. Välillä kauhisteltiin hintoja, mutta hän sitten selitti mitkä siihen vaikuttaa (lähinnä seokset, karaatit ja vihkisormuksissa timanttien laatu). Kultaheloja ei kaupasta löytynyt mutta muunlainen hyvä yhdistelmä. Systeri oli joskus vinkannut että kannattaa kysyä tarjouskuponkia vihkisormukseen, jos sen tulee samasta paikasta hakemaan. Mies sanoi että sellaista hän ei voi myöntää, mutta jos ostetaan kaikki samasta paikasta niin sillon saadaan alennusta. Aika iso alennus tulikin, koska saatiin melkeen kihlat ilmaiseksi. -Näin siis kun päädyttiin sekä vihki, että kihlasormuksissa aiemmin mainittuihin valmistajiin. Kaiverrus saatiin reilun tunnin sisälle ja oli AIVAN IHANA!

    Aloin talvella epäileen valintaani, ja kaiverrusreissulla samassa kaupassa vertailin taas muita kihloja. Parempi löytyi, mutta myyjä(tällä kertaa noin viiskymppinen nainen) sanoi naama virneessä sormuksen olevan sama kuin mikä minulla jo on, omani oli vain naarmuuntunut siinä reilun puolen vuoden aikana!! :girl_haha: Kysyttiin voisiko kaiverruksen tehdä sama hlö joka kaiversi kihlat ja sekin onnistui. Koska sormukseen ei mahtunut kummankin nimi niin myyjä kaiversi kirjaimet piirrustukseni mukaan ja kaiken lisäksi sain vaihtaa vihkisormukseni kokoa isompaan!!! Eli ei voi kuin suositella. Tosi hyväntahtoista ja asiantuntevaa henkilökuntaa koko putiikki täynnä. Näkyyhän se hinnassa, mutta minkä mahtaa jos itsellänikin on kallis maku. :girl_wink: -Eikä tosiaankaan olla, eikä varsinkaan näytetty siltä että rahaa on...


  13. Saatiin kaverilta lainaan:) -Hyvä mäihä. Ne osti ne omiin häihin vuosi sitten. Meillä on muutenki ollu näitä kiertolaisjuttuja kaveripiirissä, kuten hääsateenvarjo joka on ollu neljällä parilla. Tosin olisin ite voinu ostaa uuden ja sievemmän:)

    Ennen häitä kattelin tollasia maljakoita itellekin, mutta ei tullu noin isoja vastaan. Jouluna ne vois olla hienot vaikka joulupalloja pullollaan.

    Jos liljoja käyttää niin ei kannata vedettömään maljakkoon laittaa, ne on nimittäin aika herkkiä kukkia! Sen voi tietty tehdä että pyytää kukkakaupasta ne "vesisäiliöt" mukaan. -Niissähän ne muutaman tunnin kestää, mutta juhliin kantsii jo laittaa vettä maljakkoon. Meillä oli toinen vaihtoehto se turpoava crystal gel joka imee veden itseensä, jota käytetään paljon kukka-asetelmissa.

    Arvelen että systeri vähensi vettä matkaksi, ja laitto vaan maljakot pystyyn penkkien väliin ja lisäsi vettä taas juhlapaikalla.

    -Kiva että noista on muutkin tykänny. :-X Alunperin kukkina piti olla valkoinen syreeni mutta minkä mahtaa kun kevät oli juuri sen viikon verran myöhässä.


  14. No emmä ite ainakaan tommosia morsian ja sulhanen lumipyryssä tyylistä ettis...satukirjat erikseen, mutta saa niistäkin tykätä.

    Meillä tuli tosi kivoja kuvia siten, ettei me haettu mitään tiettyä ilmettä tai tyyliä. Lisäksi kuvaaja oli tosi rento ja heitti sieltä kommentteja "ai hääpäivä vai? joo, on tää tosi vakavaa... "tjs. Eli tunnelma oli tosi vapautunu ja kuvista tuli tosi iloisia.

    Hyvä kuva tuli myös puolivahingossa, kun sulhanen kuiskasi korvaani ja minua kutitti. -Liikahdin ja "klick" just sillon kuvaaja otti kuvan, ja näyttää niin kuin olisimme tuulitunnelissa! :girl_haha:

    On meillä sitten myös vakavia aatelishenkisiä poseerauksia joissa naurusta ei ole tietoakaan, hempeileviä häälehtikuvia nurmikolla, sekä morsian nostettuna sulhasen syliin kädet yläilmoihin ojennettenuna. Kuvasta välittyy aito voittaja meininki.(Parhaan sain, miksi en siis tuulettaisi?!) -Viimeisin kuva otettiin morsiammen äidin pyynnöstä, joka näki minut tällaisena voitettuani mieheni tikanheitossa.


  15. Kuvaus lienee meille morsmaikuille se yleisin märinän paikka jälkikäteen.

    Kuvamme olivat ihania MUTTA laahukseni oli melkein koko ajan ylhäällä, puku rutussa, kimppu vinksallaan, jne jne...

    Eli kun miettii kuvausta ja ohjeistaa kuvaajaa niin kannattaa ottaa esimerkki kuvia mukaan! Esim "tällainen kattauskuva", tällaisia kuvia vieraista, lapsista kuvia, yms yms... Lisäksi jos sulhasella on nätti shaketin liivi, niin rennompia kuvia tulee, jos takki on poissa. -Jälkiviisaus on parasta, mutta harmi että se tulee myöhässä. Meillä oli esim. kattauskuva, mutta pöydän poistumispäästä. Kimppu kuva on otettu surkeella taustalla ja kuvat sormuksista samoten.

    Eniten harmittaa kuitenkin se ettei musta tullu yksittäiskuvaa, mietin sitä aamulla että tämä on ainoa päiväni kuningattarena, olis ihanaa ottaa yksittäiskuva. -Mutta oon niin surkeella itsetunnolla varustettu etten pyytänyt otettavaksi sitä koska ajattelin sen olevan itserakasta oman navan tuijotusta, nyt harmittaa!! siinä olis tullut pukuni parhaiten kuvatuksi.

    Jos olisin tajunnut ton tanssinapin näppäryyden olisin irrottanut sen ennen häitä. -Se oli niin näppärä etten pitänyt etenkään aamun kuvauksissa laahusta alhaalla ollenkaan. Pelkäsin koko ajan helman sotkeutumista. Ulkona otettiin ihana kuva joka olisi TÄYDELLINEN mutta se laahus...


  16. Meillä oli korkeat sylinterimaljakot altarin molemmin puolin joissa oli liljoja ja kultaisia oksia, pohjalla vettä ja sellofaania että kukat näkyivät paremmin. Kotiväki toi ne sitten juhlapaikalle ja ne tuli meidän pöydän edustalle samallai.

    img2089696.jpg


  17. Ainakin ruusu kuivuu nätisti pimeässä ja ilmavassa paikassa. Itse kuivatin kimppuni saunalla pimentämällä ikkunan, ripustamalla kimpun kattoon ylösalaisin ja laittamalla kiukaan päällä. -HUOM! kimppu oli toisella puolella löylyhuonetta. Nyt kimppuni on nätti muisto päivästä ja on vitriinissä.

    Omat varret on parempi kuin sieneen tehty, mutta on systerin sieneen tehty kimppukin kuivatettu pimeässä ja sillä se on ollu lasikaapissa nyt 14 vuotta.


  18. Kukka pihlassa on kukilla aika paljon hintaa, muuten varmasti hyvä paikka. -Ainaskin jos ei tarvitse sidontaa.

    Espoon keskuksessa Kososelta saa kukat halvalla, tosin palvelussa hieman parantamisen varaa. Toinen on Lippulaivassa oleva kukkakauppa, omistaja mr Pitkänen. Kummatkin löytyy puhelin luettelosta.

    Jos taas hääkimpun tilaa niin ehdottomasti suosittelen floristimestari Pirjo Koppia. Puh nron voin antaa yksärillä.