Jump to content
Naimisiin.info

Breda

Rouva
  • Viestit

    1672
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Breda

  1. zedi:

    Alkuruuista molemmat sekä kreikkalainen- että Cesar-salaatti ovat hyviä vaihtoehtoja, samoin graavilohi. Itse yritän aina koota koko tarjoilun tietyn teeman/idean ympärille. Joten tässä vaiheessa en osaa enempää ideoita antaa.

     

    Pääruualle ajatellun Bearnaise-kastikkeen kanssa olisin varovainen. Jos se on tehty oikeista raaka-aineista, niin sen tarjoilu buffassa on äärimmäisen haastavaa. Joko se jäähtyy tai lämpimänä pidettäessa juoksettuu. Jos taas Bearnaise on tehty pussista/purkista, sen maku ei ole oikea, ja tällöin en sitä lähtisi tarjoilemaan. Mutta koska toivoit pääruaalle broileria, niin miten olisi esim. Broileri-Saltimbocca, tässä kun kastikekin kuuluu mukaan? Lisukkeeksi sopii esim. polenta, paistetut perunat tai vaikka lohkoperunat.

  2. Me vietimme illan kahdestaan herkutellen ja nauttien. Lahjatkin hankimme toisillemme, minä sain lahjakortin kuumakivihierontaan (paperihääpäivän vuoksi piti olla jotakin paperista lahjaa) sekä Louis Vuittonin Monogram Vernis Zippy Coin Pursen. Minä annoin rakkaalleni sattumalta myös lahjakortin kuumakivihierontaan, ja lisäksi nämä Tiffanyn kalvosinnnapit

    (Kuvan kukkaro on replica)

    louis%20vuitton%20zippy%20coin%20purse%20m93607.jpg21369446_D_1.jpg

  3. Maalasromantiikka kuulostaa houkuttelevalle, ja mieleeni tulviikin heti luomu- ja lähiruoka, itse rakkaudella tehtynä :-X Puhdas herkullinen, aito, suomalainen ruoka... Aah!

    Alkuruuista ajattelen, että vihdoinkin joku laittaa kalaa useampaa kuin yhta tai kahta laatua, sillit ja silakat kun ovat herkullista ja varmaa tarjottavaa. Varmalla tarkoitan sitä, että ne ovat niitä harvoja ruokia jotka saa laadukkaasti valmistettua ja tarjoiltua. Maalaishyytelö ja leiketorttu saavat jo ajatuksesta veden herahtamaan kielelle. Juustotarjottimen, juustoviipalelautasenakin, jättäisin pois. Paitsi jos se on kotijuustoa tai piimäjuustoa, ne kun kuuluvat suomalaiseen maalaispöytään. Leipäjuustosalaatti kuulosti ensimmäisessä viestissäsi paremmalta kuin toisessa. Pekaani/saksanpähkinä ja sitruunavinegrette ovat liian kaukana teemasta. Itseasiassa jättäisin tämän salaatin, vaikka muuten onkin herkullinen, niin tästä kattauksesta pois. Tai sitten enemmän maalaisromanttinen teema salaatille.

    Pääruoka on, kuten Dakiskin mainitsi, peruskauraa. En halua missään nimessä loukata, mutta ainoat jotka pääruuassa kuulostaa edes siedettävältä on Kermainen paistikastike ja uudet perunat. Naudan ulkofile buffet pöydässä, lämpimänä ruokana, on useimmiten katastrofi. Kypsyys on pilalla liiasta odottamisesta lämpölevyllä ja lihan vetäytyminen on useimmiten unohdettu ennen tarjoilua, joten lopputulokserna on kuiva ylikypsä kuiva lihasiivu. Kasvisgratiinin tilalle ehdottaisin vaikka uunijuureksia, tai jotain muuta juureksista, jo ensinnäkin sen vuoksi, että gratiini ei kunnolla istu teemaan. Mutta myös sen vuoksi, että se on useimmiten kammottavaa mössöä.

    Jälkiruuaksi valitsisin mieluummin mansikoiden ja dipattavan suklaan tilalle vaikka mansikat ja kermavaahdon, (tai mustikkakukon). Lusikkaleivät ja kauralastut ovat juuri sitä ihanaa perinteistä maalasiromatiikkaa parhaimmillaan, joten ne ehdottmasti mukaan. Kuivakakun minäkin jättäisin pois, siksi, että jälkkäripöytä on jo muutenkin ihan tarpeeksi runsas.

    Iltapalalle laittaisin vain tähteet sekä Cockatilpiirakat ja munavoin. Patonki ja yrttilevite ovat taas teeman ohi, ja hedelmäsalaatti oikeastaan samoin. Lisäksi en näe sille muutenkaan yhteyttä tai tarvetta, yölä kun useimmiten iskee suolaisen himo.

  4. Mulla on brassi, ja on ollut jo jonkin aikaa. Itse tykkään eniten sokeroinnista, mutta pakon edessä olen valmis vahaukseenkin. Sokeri vaan tuntuu mukavammalta monestakin syystä. Parasta kuitenkin on se, että sokeroinnin jälkeen karvojen sisäänpäin kasvu on vähäisempää kuin vahauksen jälkeen. Näin ainakin mulla.

    Karvattomuuden ja sileyden kesto on tosi henkilkohtainen ominaisuus. Mulla itsellä saisi sokeroinnin tehdä jo kahden viikon päästä edellisestä, käytännössä pidän kuitenkin kolme viikkoa väliä. Mä otan brassin vuorokautta aiemmin jos haluan tiettynä päivänä olla siistitty. Mahdollisimman viime tingassa, mutta en koskaan samana päivänä, sillä herkkä ihoni punottaa loppu päivän railakkaasti.

  5. Panostus:

    Häämatka; luksus resort, lennot busineksessa

    Ruoka ja juoma; Kahdelle kulinaristille räätälöity 7 ruokalajin illallinen tarkkaan harkittuine viineineen

    Vihki- ja juhlapaikka; Pieni paratiisisaari kaukana täältä

    Valokuvaus; erikoisemmat "hääkuvat" täällä Suomessa ennen lähtöä, paikanpäällä dokumentaarinen kuvaus

    Pihistys:

    Vierasmäärä; vietämme häämme kahdestaan

    Ei hääkarkkeja, heittokimppuja tai muutakaan ylimääräistä tilpehooriä ja koristetta

    Meikki ja kampaus, teen itse

    Puku; teen itse. Rahallinen panostus pieni, mutta istuvuus, malli ja laatu kuuluu panostettaviin asioihin

    Sulhasen vaatetus; rahallinen panostus pieni kun hyötykäyttää jo kaapissa olevat vaatteet

  6. Päätimme rakkaani kanssa, että huomenlahjoihin ei saa käyttää suurta summaa, vaan ajatus on tärkein. Tottakai olisin halunnut hankkia tuoreelle aviomiehelleni kuun taivaalta, mutta päätin tyytyä tähteen. Ihan kirjaimellisesti.

    Olin kuullut, että on palvelu, jossa voi nimetä tähden, ja tällä tavalla antaa sen lahjaksi. Koska tämä kuulosti hauskalta idealta, päätin käydä kurkkimassa mitä asia oikein pitää sisällään. Tottakai tiedän, että tämä on hölynpölyä. Ja tiedän, että tähtiä nimeää virallisesti, vain ja ainoastaan, International Astronomical Union. Mutta mitä siitä, ajatus on kaunis ja hinta erittäin kohtuullinen.

    Koska kuitenkin halusin antaa myös jotain konkreettista, ja tiesin rakkaani katselleen rannekoruja, päätin hankkia hänelle sellaisen. Olen aina pitänyt Efva Attlingin koruista, ja sellaiseen päädyin nyt. Aviomieheni saa pujottaa ranteeseensa hopeisen "Amor Vincit Omnia"-renkaan nahkanauhoilla.

    image1_c2ab5eb3be6daf0cc1554e54e1ecdbc4.jpg

  7. Meillä hääpäivän aamusta haluttiin rauhallinen ja rento. Varattuna, eli aikataulutettuna, on Spa-hoidot sekä vihkiminen. Tällaiseksi aamupäivä suurinpiirtein muodostuu

    - Herätään noin klo 9, ilman herätyskelloa

    - Nautitaan rauhassa aamiaisesta

    - Klo 10.30 yhteinen Spa-hetki (kesto 2 h)

    - Lounas noin klo 13

    - Kampauksen teko, meikkaus, pukeutuminen

    - Vihkiminen noin klo 15

  8. Olen miettinyt matkustusvaatteeksi polvet paljastavaa mekkoa. Malediivithan on muslimimaa, joten olen miettinyt onko suunnitelmani lainkaan sovelias. Pienellä saarella, jonne suuntaame, ei asialla ole merkitystä, mutta entä lentokenttä? Tiedän, että lentokenttä on kansainvälistä "ei-kenenkään-maata", mutta silti. Onko hyvien tapojen vastaista tai mautonta käyttää polvet paljastavaa mekkoa Malediiveilla?

  9. Söisitkö sinä hyvällä ruokahalulla pässinsilmiä tai keitettyjä munuaisia vaan sen vuoksi, että hääpari on päättänyt tällaista tarjota?

    Edit: Ihan samalla tavalla vieraiden ylenkatsomista on se, että esim. pöytiintarjoilussa on tasan yksi ruokavaihtoehto eikä muuta tipu.

    Tottakai hääparin pitää ajatella asiaa myös siltä kannalta, että kaikki eivät kaikesta pidä. Siinä kuitenkin olen eri mieltä, että lajeja pitäisi olla tarjolla järjetön määrä periaatteella "jokaiselle jotakin". Varsinkin kun totuus on se, että 98% buffet tarjoiluista on huonolaatuista bulkkimättöä. Miksi aina ajatellaan, että määrä korvaa laadun??? Me, joilla on erityisen tarkka makuaisti ja tiedämme paljon ruuasta, joudumme kärsimään tuosta ajattelutavasta.Tarjolla on vaikka mitä, mutta ei oikeasti mitään josta voisi nauttia. Eli sellaiset jotka eivät tykkää kalasta, tai jotka eivät tykkää lihasta tai jostakin muusta, on ok huomioida, mutta meistä gastoronomeista ei kannata välittää... :girl_sad:

    Eli yritän sanoa, että yksi laadukas ruokavaihtoehto on ihan yhtä hyväksyttävä, ja usein jopa parempi vaihtoehto, kuin 20 toisiinsa sopimatonta ja huonosti tehtyä. Itse söisin suurella ruokahalulla laadukkaasti valmistettua lohikeittoa häissä.

    Toivottavasti en pahoittanut, Isolde, mieltäsi lainatessani tekstiäsi, mutta se puki hyvin sanoiksi tämän ketjun ajatusmaailman.

×
×
  • Create New...