Jump to content
Naimisiin.info

Sonttu

Morsian
  • Viestit

    35
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Sonttu

  1. Tänään oli onnen päivä ja kävimme vihkisormusostoksilla. Kihlana minulla on Kultajousen Diamanti Perfetta

    post-21369-1313663319,0165_thumb.jpg

    ja pätoivo oli jo iskeä etsiessäni vihkiä, joka siihen sopisi. Vihdoin osasin kävellä oikeaan liikkeeseen, jossa ammattitaitoinen myyjä löysi sopivan yhdistelmän eli vihkinä on Sandbergin rivisormus valkokultaisena

    post-21369-1313663420,2379_thumb.jpg.

    Aivan ihana! Koko ajan pitää käydä lipastolla vihkiä ihastelemassa.

    Sormuksen suositushinta on 1270€, mutta saimme 950€:lla.

    Vielä 7 vkoa....

    Ai niin, myyjä suositteli ostamaan sormuksen ennen elokuun loppua sillä sormusten hinta nousee 10-20% kullan hinnan nousun vuoksi syyskuun alussa!!!

  2. Täytyy osallistua keskusteluun Bottonesta...

    Etsimme kuumeisesti pitopalvelua ja laitoin tarjouspyynnön Bottoneen 4.7. Maanantaina 5.7 omistaja oli vastannut ja kiittänyt tarjouspyynnöstä. Aikoi laittaa tarjouksen ma 12.7 lomalta palattuaan. No kymmenen päivää myöhemmin, eikä ole naisesta paljon kuulunut. Onneksemme löysimme toisen pitopalvelun, joka on aivan ihana ja edullinen :-X

  3. Hei kaikille!

    Olemme katselleet erilaisia vaihtoehtoja kesähäille (joihin tosin on aikaa, mutta morsian eli minä olen ihminen joka haluaa hoitaa asiat ajoissa :)). Olemme jo alustavasti varanneet Maikkulan kartanon päärakennuksen, mutta tarkemmin mietittynä emme olekaan ihan varmoja paikasta, siellä kun voi olla toiset häät samassa pihapiirissä ja hinta on aika kova (min. 50e/hlö). Jos jollain on paikasta kokemuksia, myös niitä otetaan mielellään vastaan! Tuo Johteenhovi vaikuttaa tosi hyvältä paikalta, ainakin tämän keskustelun ja niiden nettisivujen perusteella. Olisin kuitenkin halunnut muutaman tarkennuksen paikasta, itse kun asumme Lahdessa ja pääsemme katsomaan paikkaa vasta kesällä.

    - Millainen se Johteenhovin ranta on tai siis voiko sitä kutsua rannaksi?

    - Mikä mahtaa olla nykyinen hinta paikasta viikonlopuksi, siten että perjantaina jo pääsisi koristelemaan ja sunnuntaina saisi rauhassa vieraat poistua paikalta? Sisältääkö tuo hinta myös vieraiden majoituksen vai onko siitä joku erillinen maksu?

    Jos jollakulla on jotain hyviä ideoita hääpaikaksi (n. 50 vierasta) joka sijaitsee rannassa ja kauniissa ympäristössä (sulhasen toive) ja jossa on yöpymismahdollisuus paikanpäällä tai sitten paikka on suhteellisen lähellä keskustaa, niin vinkkejä otetaan vastaan!!!

    Maikkulan Kartano on tyyris, mutta hinta ei tunnu pahalta, kun tietää, että kaikki tulee paikan päältä eikä itse tarvitse kuin juhlia :)

    Kannattaa harkita myös Seelaria. Hinta n. 700 €/viikonloppu ja kivalla paikalla varsinkin kesähäitä ajatellen. Ei majoitusta, mutta lyhyt matka kaupunkiin.

  4. Minä pidin kanssa viime kertaisista hääohjelmista... :give_heart:

    Onko niin, että Satuhäissä on taas alettu enemmän näyttämään itse häävalmisteluja...? Mielestäni ainakin viime kerroilla edellis päivien tapahtumia ja hääpäivävalmisteluja on näytetty enenmmän... :)

    Näyttäis Satuhäät alkaneen tosiaan näyttää enemmän valmisteluja. Johtuuneeko juontajan puuttumisesta. Tuntuu et ennen vaan kerrottiin miten ne tapas ja elämästä eikä häistä. Nykyään Satuhäät on kyllä huippu :)

  5. Me katselimme juhlapaikoiksi ravintoloita ja hotellejen tiloja. Kustannukset olisi nousseet kuitenkin todella suuriksi kun juomat ravintolahintaisia. Ei siinä vielä niin mitään mutta sen päälle kalliit menu hinnat, vuokrat ym ja joissain paikoissa olisi pitänyt vielä maksaa liinoista ja muusta niin tuntui jo aika oudolta.

    Käytiin katsomassa myös Seurahuoneen suurinta salia mikä oli muuten aivan mahtava mutta 80 hengelle nippanappa jos haluaa tanssitilaa.

    Päädyttiin kuitenkin aivan erilaiseen ratkaisuun eli Lyseon lukion juhlasaliin. Yllätyin todella positiivisesti ja mahdutaan sinne mukavasti ja tanssitilaa jää ja bändille oma lava :) Ja mikä parasta, omat juomat, oma pitopalvelu, super halpa. Juhlia saa vaikka aamu kuuten jos siltä tuntuu :) Olo on todella huojentunut nyt.

    Sali on todella hieno eikä siitä tule yhtään koulu viboja. Hyvä piha alue ja iso aula missä voi tervehtiä vieraat jne ja heti aulan vierestä portaat ylös juhlasaliin eli itse koulussa ei tarvi seikkailla. Seinillä ei näkynyt mitään kuvistöitä tms joten kaikki vaikutti tosi siistiltä :)

    Tämäpäs oli yllättävä juhlatila :-X Saako kysellä miten tilan hommasitte? Mitä maksaa ja kauanko on vuokra-aika?

    Hommattiin ihan niin että mies soitti sinne koululle kansliaan joka ohjasi muistaakseni vahtimestarin puheille. Hän sitten esitteli meille tilan ja sanoikin että siellä pidetään itseasiassa aika paljon häitä. Mennään ja koristellaan edellisenä päivänä/iltana. Hääpäivänä siellä saa juhlia vaikka aamukuuteen, niin kauan kun jaksaa ja hinta on sama. Muistaakseni n 300. (Saattaa olla alle, tai päälle. Kumpikaan ei nyt muisteta sitä :D) Itse voi siivota tai sitten vahtimestari siivoaa (maksoi pikkasen lisää)

    Kiitos vinkistä :wub:

  6. Me katselimme juhlapaikoiksi ravintoloita ja hotellejen tiloja. Kustannukset olisi nousseet kuitenkin todella suuriksi kun juomat ravintolahintaisia. Ei siinä vielä niin mitään mutta sen päälle kalliit menu hinnat, vuokrat ym ja joissain paikoissa olisi pitänyt vielä maksaa liinoista ja muusta niin tuntui jo aika oudolta.

    Käytiin katsomassa myös Seurahuoneen suurinta salia mikä oli muuten aivan mahtava mutta 80 hengelle nippanappa jos haluaa tanssitilaa.

    Päädyttiin kuitenkin aivan erilaiseen ratkaisuun eli Lyseon lukion juhlasaliin. Yllätyin todella positiivisesti ja mahdutaan sinne mukavasti ja tanssitilaa jää ja bändille oma lava :) Ja mikä parasta, omat juomat, oma pitopalvelu, super halpa. Juhlia saa vaikka aamu kuuten jos siltä tuntuu :) Olo on todella huojentunut nyt.

    Sali on todella hieno eikä siitä tule yhtään koulu viboja. Hyvä piha alue ja iso aula missä voi tervehtiä vieraat jne ja heti aulan vierestä portaat ylös juhlasaliin eli itse koulussa ei tarvi seikkailla. Seinillä ei näkynyt mitään kuvistöitä tms joten kaikki vaikutti tosi siistiltä :)

    Tämäpäs oli yllättävä juhlatila :-X Saako kysellä miten tilan hommasitte? Mitä maksaa ja kauanko on vuokra-aika?

  7. juhliin kannattaa laittaa myös nurkkaan tiskiallas, jossa vieraat voivat tiskata samantien käyttämänsä astiat ja muut käyttämänsä kupit :)

    Oikeasti arvailen, että useimmat valokuvaajat, jotka hieman enemmän harrastavat kuvausta eivät tykkää kopioida kuvia ilmaiseksi juhlasta. Taskupokkarifilmaajat sitten erikseen...

    No haloo... eiköhän tällä osoiteta vieraille enemmänkin, että morisuspari arvostaa kuvien ottoa ja haluaa helpottaa vieraiden hommaa kuvien jakamisessa. Kenenkään ei ole siihen pakko alkaa, mutta niiden jotka haluavat kuviaan morsiusparille antaa saavat ilmaisen levyn ja lähetyksen.

    Aina ollaan itse häissä toimitettu morsiusparille ottamiamme kuvia muistoksi, joten halutaan itse vierailtamme samaa ja tällä hyvällä idealla helpotetaan vieraiden hommaa.

  8. Ei minunkaan mielestä oikein sopinut tuo valkoinen janille. ja tuo marikin näytti (ainakin noissa lehtikuvissa) jotenkin "väsähtäneeltä" kun yleensä se on niin pirtsakan ja energisen näköinen. saattoi kyllä johtua myös kuumasta päivästä ja häästressistä, mutta meikissä oli myös aika hailakat värit, vähän vahvempi meikki olis voinu sopia paremmin...

    Eikös se Mari ollut jo raskaana häitten aikaan. Selittää ehkä tuon "väsyneen ulkomuodon".

    Mut valkoinen puku sopii ainoastaan tietyn värisille miehille ja Jani ei valitettavasti kuulu siihen joukkoon :)

  9. Olimme kesällä häissä, jossa morsiamen setä oli tuonut Thaimaasta niitä lyhtyjä, jotka sytytettiin ja laskettiin lentoon. Todella kauniita hämärtyvässä elokuun illassa. Juhlapaikka oli veden äärellä, joten myös lyhtyjen lento oli turvallista ja kaunista vettä vasten. (Olipa hassusti sanottu :girl_blum: )

  10. Apua kaivataan...

    Olemme sulhon kanssa miettineet päämme puhki millaiset häät haluamme ja haaveemme on pienet häät syksyisessä/lumisessa lapissa. Osaisiko joku siis auttaa tai olisiko jollakin kokemusta pienten häiden (n. 30 hlöä) järjestämisestä Lapissa. Emme haluaisi juhlia missään ravintolassa vaan löytää paikan, jossa on iso sali yms. tila, jossa voimme juhlamme viettää sekä majoitus kaikille vieraille sekä hääparille. Haluamme itse järjestää ruokailun ja juomailun, joten pitopalveluakaan emme tarvitse. Vihkimisen olemme ajatelleet olevan pihalla tai jossain kauniissa paikassa luonnon ääressä.

    Olisi kiva, jos joku voisi auttaa. :flirt:

  11. Idea on hyvä, mutta kannattaa hieman jutella tarjoilijoiden kanssa etukäteen töistä yms. Olin kesällä seremoniamestarina häissä, jossa tarjoilijat tulivat paikalliselta ammattikoululta. Oma aikani menikin ruokailun suhteen keittiössä opiskelijoita ohjaamassa ja etsimässä kännykän/tupakan äärestä. Opiskelijat olivat 3. vuoden opiskelijoita eli periaatteessa melkein valmiita ammattilaisia, mutta edes viinin kaato ei ollut hallussa. Opettajaa heillä ei ollut mukana, koska olivat ns. "omalla ajalla". Onneksi morsiamen isä ei ollut etukäteen sopinut palkasta, joten antoi tytöille aika minimisummat käteen, kun lähetettiin heidät kotiin...

  12. Meidän pitopalvelun täti sanoi, että hygieniasäännöt kieltää niitä tarjoilemasta uudelleen (esim. yöruokana) kertaalleen esillä ollutta ruokaa, kuten just salaatteja. Eli varmaan tilataan uudet salaatit sitte illaksi :)

    Nyt on pitopalveluntäti ymmärtänyt jotain väärin. :girl_haha: Hygieniasyistä ruokaa ei saa lämmittää kuin kaksi kertaa ja sen tulee jäähtyä tietyssä ajassa (neljässä tunnissa), mutta salaatteja ja muita kylmiä ruokia se ei koske. Ihan puppua, jos sanotaan, ettei salaatteja voi tarjoilla uudelleen. Lämpimässä ruuassa on toki riskinsä ja mikäli ruoka on aikaisemmin tehty ja lämmitetty uudestaan tarjoiltavaksi. Niin silloin sitä ei voi käyttää. (Olen itsekin lukenut ton hygieniapassiin kuuluvan kurssin)

    Ei pitopalvelun täti ole puppua puhunut. Mikäli kylmät ruuat ovat esillä jo kerran ei niitä saa tarjota uudestaan. Varsinkaan jos kyseessä on majoneesi tai kala/äyriäispohjaisia ruokia. Mutta jos pitopalvelulla on tehtynä salaatteja, kalaa yms., jotka odottavat kylmässä tarjolle pääsyä eivätkä mene pääruualla voidaan ne tarjoilla ilta/yöpalalla. Tämä kuuluu ihan perushygieniaan. Kun kylmäketju katkeaa alkaa bakteerit pörräämään. Ihan ammatillisen kokemuksen pohjalta neuvon. Kukaan ei varmaan halua, että vieraat joutuvat kokemaan hääjuhlan jälkeen vatsatautia yms...

  13. Fresita on hyvää.... :girl_blum: , mutta muistakaa rakkaat ystävät huolehtia, että se on KYLMÄÄ tarjoillessa. Juoma maistuu hiemankin lämmenneenä aika ällöttävälle. Eli, jos juomat joutuvat odottamaan tarjottimilla esim. onnittelujen ajan en suosittele (ammatin puolesta kokeneena). Kannattaa jutella tarjoiluhenkilökunnan kanssa juoman tarjoilusta, jos sen voi tarjoilla vieraille esim. kun kaikki ovat löytäneet paikkansa.

  14. Kyllä meillä ainakin saa tarjota salaatteja. Pitopalvelun emäntä nauro ja sano, että eihän ne salaatit koko päivää siellä pöydällä mätäne, joten turvallisin mielin voi tarjota. Mutta kannattaa tietenkin varmistaa se omalta pitopalvelulta.

    Me tarjotaan illalla coctailpiirakoita, munavoita, päivältä jääneitä salaatteja, sipsejä, karkkia...+ muuta tuollaista pientä..

    Salaatteja joissa on majoneesia tai äyriäisiä sekä tarjolla olleita kaloja ei saa laittaa uudelleen tarjolle, jos ovat jo kerran pöydällä seisseet. Tämä kannattaa muistaa, jotta vieraat todellakin voivat juhlia aamuun asti ilman ikäviä vatsaongelmia :girl_blum:

  15. Samaa mieltä edellisen kanssa. Jos lähtee mukaan tällaiseen ohjelmaan, täytyy kritiikki kestää ja antaa ihmisten puhua mitä haluavat. Minusta jakso oli hieman ihmeellisesti tehty Satuhäiltä. Sisko esitteli tarvikkeita kuin maikkarin sisustusohjelmassa ja morsian jauho purkkaa. Varmasti häistä olisi saanut hieman positiivisemmankin kuvan näytettyä. Mietityttää vaan olikohan ohjelmaan ilmottautuminen ollut morsiusparin vai siskon idea???

  16. Satuhäät on ehdottomasti parempi ja aidompi. Meidän häät keskittyi liikaa morsiamen järjestämään yllätysnumeroon (jonka tarkoitusta en vieläkään ymmärrä). Tuntui, että morsian pakotettiin tekemään jotain. Ilmeisesti hommana onkin, että joka jaksossa joku tekee vastaavaa.

    Satuhäät on paljon aidompi ja hääparit ns. "normaaleja pariskuntia", kun taas Meidät häät keskittyy olemaan erilainen.

×
×
  • Create New...