Aiko

Rouva
  • Viestit

    8574
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Aiko kaikki viestit

  1. Ajattelin kysäistä, kuinka moni on päätynyt tähän vaihtoehtoon ja missä hintaluokassa kuvaus pyörii? Kuvaajiakin saa suositella (pääkaupunkiseudulla kuvaavia) ;D Valokuvafriikille tämä tuntuisi siltä parhaalta vaihtoehdolta tallentaa päivän muistot (mielummin haluaisin paljon tilanne/tunnelmakuvia päivästä kuin ne viralliset studio/miljööpotretit)
  2. Meille oli alusta asti selvää, että halusimme hääjuhlistamme kivat bileet kavereille ja sukulaisille katkaisemaan synkkää syksyä rennon yhdessäolon merkeissä. Vierasmäärä (n. 100) tarkoitti meille sitä, että budjetti ei anna periksi hienoon illalliseen, mutta halusimme kuitenkin jotain vähän erilaista, kuin se normibuffa (jos sellaista nyt enää onkaan). Suunnittelimme ruoan yhdessä juhlapalvelun kanssa ja päädyimme aika simppeliin, mutta loppujen lopuksi varsin toimivaan ratkaisuun. Menussa piti ottaa huomioon myös se, että suurin osa vieraista ei syö lihaa, kalaa kylläkin. Alkuun meille tuli yllätys yllätys lohikeitto, eli lohiseljanka pöytiin tarjoiltuna. Pääruokaa arvottiin tosi pitkään, ja erittäin epäortodoksisesti päädyimme tarjoamaan blinejä (juhlapaikalla paistettuna) lisukkeineen (mätiä, suolakurkkuja, smetanaa, hunajaa, kylmäsavuporoa, sillitartaria, sienisalaattia, jne.) Toimi hyvin, koska blinit olivat ihanan tuoreita ja lisukkeet kaikki seisovaa pöytää "kestäviä". Hääkakut olivat Kakkugallerian moussekakut: lime-passion ja suklaa-mustaherukka. Iltapala jatkettiin slaavilaisella teemalla, lohikoulibiac ja kastikkeeksi sulatettu voi. Juomana läpi aterian kuoharia, olutta ja tietty asiaankuuluvat snapsit. Meille ruokaan panostaminen tarkoitti lähinnä sitä, että se oli tyyliin sopivaa, hyvistä raaka-aineista tehty ja kauniisti ja tyylikkäästi tarjoiltu.
  3. Aika perinteinen akkaribiisi on , muita mun mielestä kauniita ovat ja yleensä jousiversiona kuultu Pachelbelin .
  4. Tässä joitain kuvia, en viitsinyt laittaa sellaisia, joista voi tunnistaa vieraat... koristelua ja pöytiä: Meillä koristelut varsin minimaaliset, punaisia ruusuja ja pöydillä lisäksi riidenliekoa, kynttilät viinipulloissa ja kirkkaita Ikean tuikkulaseja. Kynttilöitä ja tuikkuja oli paljon ;D noutopöytää. Meillä oli siis venäläistyylinen noutopöytä, blinejä ja runsaasti lisukkeita niille + salaatti, pöydästä pystyi ottamaan kahdesta suunnasta, ja alkukeitto (+kahvi) pöytääntarjoiltuna, kakku ja avec haettiin pöydästä (hää"karkkeina" meillä oli pusuja) tässä näkyy vähän lavaa, meillä kaksi bändiä (ensimmäinen oli sellainen improjuttu) ja kaksi DJ:tä (soittivat vuorotellen) : Lavan edestä siirrettiin pöytä sivuun kun bändi alkoi soittamaan ja tanssi alkoi. Meillä ei ollut parkettia, pystyi hyvin tanssimaan ilmankin, varsinkin kun tanssit levisivät aika laajalle ;D: Itse valitsimme paikan seuraavin kriteerein: piti selvitä vähin koristeluin, lähellä keskustaa (meidät vihittiin kotikirkossa = Vanha kirkko), oma pitopalvelu ja juomat (halusimme tietynlaisen menun ja tietyn pitopalvelun sekä peruslaadukaat ruokaviinit, jotka ravintolasta tarjoiltuna olisivat menneet yli budjetin) sekä mahdollisuus juhlia niin kauan kuin haluttaa (itsekin jaksoimme kahteen asti bilettää kavereiden ja sukulaisten kanssa, sitkein kaveriporukka oli poistunut paikalta hyvin varhain aamulla ;D )
  5. En muista, olenko tähän tai johonkin muuhun ketjuun jo vastannutkin, mutta kuulun siis Agroksenmäellä häitään juhlineisiin (lokakuu -05). Eteistilasta: me saimme siitä tosi kivan seurustelutilan käyttämällä tynnyreitä ns. seisomapöytinä ja parista vanhasta nojatuolista tuli kiva valokuvausnurkkaus (vieraskirjan konseptina vieraiden itse ottamat polaroidit, jotka liimasivat vieraskirjaan viestin kera). Lisäksi eteisessä lahjapöytä. Eteistila oli meillä suosittu myös sen takia, että osa vieraista pääsi rauhassa jutustelemaan "musiikkia" pakoon varsinkin loppuillasta Pöydät meillä olivat pyöreät, mielestäni sopivat paremmin saliin meidän vierasmäärällemme ja olivat liinoitettuina kivan juhlavat. Suorakaiteen muotoiset pöydät (jotka siis valmiina) olivat mielestäni aika kapeat, pyöreisiin sai keskelle pöytää kynttilät (meillä vanhat viinipullot "telineinä") ja tuikkukipot ja tilaa muulle kattaukselle jäi silti hyvin. Heti portaiden oikealla puolella olevassa nurkassa meillä oli ns. baari, johon oli tynnyreistä koottu juomapöydät. Pitopalveluna Gourmande, jota en voi kylliksi hehkuttaa ;D, mahtava palvelu ja hyviä ideoita. Hintaan kuuluvat koristelut toimivat loistavasti, lisäksi auttoivat paikan kuntoon laittamisessa oma-aloitteisesti. Lisäksi saimme hakea viereisestä kukkatukusta koristeruusut tukkuhintaan. Yöruokailun kattoivat ennen poislähtöään, ja neuvoivat kaasoille, miten tähteet laitetaan pois ja mihin käytetyt tarjoiluastiat laitetaan (hakivat siis liinat ja astiat pois seuraavana päivänä ilman erillistä korvausta). Voin kaivella vielä jotain kuvia, josta näkyy kattausta ja noutopöytää (meillä siis pöytiin tarjoiltuna alkukeitto ja venäläishenkinen noutopöytä: blinejä yms.) Itse Intercomin palvelusta minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, mutta siitä olen tainnut jo mainitakin ja siitä huolimatta juhlat onnistuivat loistavasti. ;D
  6. Meillä oli Gourmande-niminen pitopalvelu Nurmijärveltä, ja voin suositella heitä mitä lämpimimmin Halusimme vähän erilaisen menun ja yhdessä päädyimme venäläistyyliseen ratkaisuun, jossa alussa pöytiintarjoiltuna lohiseljanka ja pääruoaksi buffet, jossa blinejä kaikilla lisukkeilla, paria eri coulibiac-piirakkaa, graavisiikaa yms. Kakut halusimme itse hankkia Kakku-Galleriasta ja se sopi heille hyvin, toivat kakuille vain tarjoiluastiat. Tarjoilu pelasi loistavasti, pitopalvelu koristeli paikan hienosti ja paikan tyyliin sopivasti (eikä veloittanut siitä mitään, ei myöskään muusta rekvisiitasta, jota saimme heidän kauttaan, mm. kukkia ja juomia varten sinkkiämpäreitä), saimme hankkia heidän kauttaan tukusta kukat ja mikä tärkeintä, ruoka oli aivan järjettömän hyvää ;D (tekivät mm. blinit alusta asti itse )
  7. Hei Serafina! Meillä oli Intercomilta esiintymislava (itse koottuna, oli tosi helppo koota), muutama par-lamppu (bändillä oli omat valot), pyöreät pöydät (mutta ne tavalliset, vuokraan kuuluvat tuolit, toimivat mielestämme tosi hyvin ja olivat ihan hyvän näköiset) sekä vielä extra-tynnyreitä, joita laitoimme eteisaulaan pöydiksi. Ulkotulitelineet meinasimme vuokrata myös, mutta ne sai ainakin viime syksynä paljon halvemmalla Biltemasta. ;D Harkitsimme lisäksi juomia varten niitä sinkkiroskiksia ja baaripöytää, mutta pitopalvelusta saikin sinkkiastiat ilmaiseksi, samoin sinkkiämpärit ruusuille (ja baarinurkan teimme eri korkuisista tynnyreistä, näytti ihan kivalta ) Ai niin, tulivat maksamaan muistaakseni n. 300,- sen alennuksen kanssa ja tuotiin paikalle, mutta itse piti kaikki kasata ja järjestää.
  8. Kuten sanoin, tila itsessään on mahtava, enkä itsekään toisin valitsisi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos sopimuksessa lukee "paikka luovutetaan vuokralaiselle siivottuna" sitä ei yhden suullisen varmistuksen jälkeen enää pitäisi joutua lähtökohtaisesti epäilemään, varsinkaan kun paikan vuokra ei ole niitä halvimpia (mielestäni ei ole myöskään kovin ammattimaista, että yhteyshenkilön muuttumisen jälkeen paikka ei ole enää tietoinen, mitä on laskuttanut ja mitä sopinut). Mutta kuten sanottu, alkukatastrofin jälkeen juhlamme onnistuivat nappiin. Laitan tähän vielä muutaman kuvan, joista käy hyvin ilmi paikan syy, miksi paikan alunperinkin valitsimme, paikan koristeluun riittää kaunis kattaus ja paljon kynttilöitä
  9. Omat kokemukseni ovat valitettavasti myös aika huonoja Intercomin osalta, itse paikkahan on tosi upea ja lokakuisten häidemme vieraat kehuivatkin sitä kovasti. Myös meillä vaihtui yhteyshenkilö kesken kaiken ja hänen kanssaan sovitut asiat eivät enää olleetkaan voimassa (esimerkiksi keittiö oli "myyty" meille ravintolatason keittiönä, mitä se ei todellakaan ollut), nämä olivat kuitenkin meille merkityksettömiä juttuja ja saatiin sovittua uudestaan. Koska tila ei ollut perjantaina käytössä, meille luvattiin, että voimme mennä laittamaan paikat kuntoon jo silloin (vaikka virallinen vuokra-aika alkoikin vasta lauantaina 9:ltä). Meille ilmoitettiin, että paikka on siivottu ja sinne on kannettu vuokrakalusteet perjantaina 12:een mennessä. Menimme paikalle joskus kahden aikaan ja järkytys oli melkoinen; paikka oli kuorretettu rakennuspölyllä ja lattia oli "siivottu" kuravettä edestakaisin pyyhkimällä. Vessat olivat myös aivan oksettavassa kunnossa. (Olimme nimenomaisesti kysyneet siivouksen tasosta kuukautta aikaisemmin, koska paikkaa koko ajan remontoitiin ja pölyä ja likaa on normaalia enemmän. Silloin meille vastattiin, että aina jos tila on vuokralla, ammattilaisfirma käy paikan hyvin siivoamassa etukäteen). Soitimme saman tien yhteyshenkilöllemme (joka on käsittääkseni myös paikan myyntijohtaja), ja hän käyttäytyi erittäin epäasiallisesti. Kysyimme, mitä hän ehdottaa tehtäväksi, koska paikka ei ole juhlakunnossa ja ensin vastaus oli, että paikka on siivottu täysin asiaankuuluvasti. Hetkeä myöhemmin hän sanoikin, että koko sotku on oma mokamme, koska halusimme päästä paikalle jo perjantaina, eikä kunnon siivoukselle ollut aikaa (aika epätodennäköistä, että paikka olisi siivottu yön aikana viikonloppuna...). Vaihtoehtona meillä olisi ollut siinä vaiheessa, että joudumme poistumaan paikalta ja palaamaan virallisen vuokrausajan alkaessa la-aamuna 9.00, mihin mennessä "uusi" siivous olisi kuulemma hoidettu, tai lähinnä nimellinen korvaus, jos hoidamme siivouksen itse (ja jos jälkimmäiseen päätyisimme, meillä ei kuulemma olisi reklamaatio-oikeutta ) Siinä vaiheessa emme uskaltaneet luottaa Intercomin järjestämään siivoukseen, vaan rupesimme itse paikkaa puunaamaan ja siihen kuluikin rattoisasti 3 tuntia vajaan 10 hengen porukalta , vaikka keskityimme vain olennaisesti juhlat estäviin sotkuihin (vessoista oksennukset seiniltä pois, jne. ) Juhlat seuraavana päivänä menivätkin sitten ilmaa lukuunottamatta aivan nappiin, enkä jälkikäteen ole jaksanut asiaa murehtia (ja vannomani reklamointikin sitten kuitattiin maksamalla vuokrakalusteista vähemmän, mikä ei kyllä edes omaa työtämme korvannut). Pelottaa kuitenkin ajatellakin, että olisimme tulleet paikalle vasta lauantaiaamuna (mikä oli alkuperäinen suunnitelmamme), koska selkeästikin siivouksen taso ei ollut vahinko (ja Intercomin edustajan jupinoista päätellen emme todellakaan olleet ensimmäisiä, joille näin käy, kuulemma yksityishenkilö ei ymmärrä julkisen tilan siisteysvaatimuksia...) Samoin yhteyshenkilön käytös oli ala-arvoista ongelmia selvitettäessä. Summa summarum: juhlapaikkana voin kyllä suositella, mutta varausehtoihin kannattaa laittaa kohta, jossa pidättää itselleen tilata siivouksen Intercomin laskuun, jos se ei vastaa normaalia tasoa.
  10. sähän pelottava morsmaikku oot ;D
  11. Toivoo myös kokemuksia. ;D
  12. Me kutsutaan kaikki (joten ei ehkä ihan sopivin vastaus tähän), ajattelemme niin, että ystävät ja sukulaiset ovat tarpeeksi huomaavaisia ja osaavat itse huolehtia lastensa käytöksestä. Meillä on myös rakkaita kummilapsia, jotka haluamme mukaan (ymmärrämme myös, jos pienten lasten vanhemmat haluavat jättää heidät hoitajille). Mun mielestä kutsuun (tai lisäohjeisiin) kannattaa vinkki laittaa tarpeeksi selkeästi, "mukavan lastenhoitajan seuraan" voi ymmärtää myös niin, että lastenhoitaja on järjestetty juhlapaikalle...)
  13. Mun omia suosikkeja: - Topin ja Agentsien Vain yksin me kaksi - Tehikseltä Hetken tie on kevyt ja Kadotettu paratiisi - Ville Leinosen ja Valumon loistava iskelmäparodia Tähtityttö :-X
  14. Ei tule, muutenkin karsitaan monessa koriste/hörpellys-jutussa, enkä vaan näe itseäni väsäämässä häälehteä ;D Hyvin tehtynä varmaan ihan kiva idea ja vieraille ajankulua ja jutunaihetta
  15. Hassu kysymys: muistan lukeneeni jostain naistenlehdestä kulo- (tai lautta)saarelaisesta naispapista, jolla oli hienot pitkät rastat. Mahtaako kukaan tietää tai muistaa kyseisen papin nimeä tai edes sitä, kummasta seurakunnasta hän on? Suurkiitos avusta!
  16. Meille vieraita tulee varmaan vajaa 100, ja me kyllä mietimme yhdessä paikan edustajan kanssa, ettei ole liian iso paikka. Ajattelimme laittaa pöydät aika lähekkäin, bändille oma tilansa ja sitten mietimme toiseen päähän jonkinnäköistä baariratkaisua pystypöytineen (ehkä tynnyreitä käyttäen). Mielummin vähän liian väljää kuin ahdasta, tycker jag...
  17. Hei! Meiltä se meni nyt sivu suun :-/, ensi syys-lokakuu ovat ihan täynnä (varmistui eilen), mutta mitä juttelin heidän myyntipäällikkönsä(?) aiemmin, niin omat juomat saa tuoda, eikä heillä ole myöskään rajoitusta juhlien päättymisestä (pitää vain maksaa yhden tarjoilijan (tupla)-palkka, koska jonkun henkilökunnasta pitää sulkea ovet). Kuvia näin häämessuilla paikasta ja näytti tosi kauniilta, isot ikkunat merenlahdelle päin ja muutenkin avaran oloinen funkkis-paikka. Siellähän on päivisin lounastarjoilu, eli jos haluaa mennä tsekkaamaan paikkaa, onnistuu myös niin.
  18. Tinttara, ei yhtään sairaampi kuin munkaan ;D Ja asiaan, itse varmaan kävisin jossain sokerileipurilla, fasulla tms. kyselemässä (jos tekevät niitä itse, ei varmaankaan iso homma saada blondia sulhasta). Ja if all else fails, voithan ehdottaa että sulhosi _sinun mieliksesi_ värjäisi tukkansa, jotta matchaa koristeen kanssa ;D (<- en voinut vastustaa kiusausta, kun lueskelin tuolta ylempää bridezilla-ketjua)
  19. Meilläkin on Keilaranta harkinnassa, en ole tosin vielä saanut infoa, onko enää syksylle yhtään vapaata lauantaita :-/. Menuehdotukset, jotka antoivat häämessuilla esitteen mukana olivat tosin aika paljon korkeammat, kuin tuo 24-26 euroa, nyt olivat kaikki yli 35 eur. Sekin olisi tosin vielä kohtuuden rajoissa, koska laskeskelimme, että tilavuokrassa säästäisimme n. 1000 euroa, joka sallisi kalliimman menun. Tietääkö kukaan tarkemmin, kuinka moneen paikassa saa olla, ja peritäänkö siitä lisämaksua (kyselin kaikkia näitä mailissakin, mutta malttamaton kun olen, utelen vielä täälläkin )
  20. Kukin tekee varmaan omalla tyylillään, mutta mun mielestä on miljoona kertaa helpompaa järjestellä tai ainakin jakaa tehtävät isompiin kokonaisuuksiin, joista aina yksi henkilö vastaa (ja joka koordinoi vastuualueensa asioita). Esimerkiksi: - kuka vastaa vieraista (huolehtii siitä, että kaikki tietävät aikataulun ja ohjelman, kertoo, mitä tehdään seuraavaksi) - kuka vastaa koristelusta (kukat, menukortit, kynttilät, kirkon ja auton koristelu jne) - kuka vastaa ruoka/juomapuolesta (yhteyshenkilö hääpaikalla cateringiin, tekee tai ohjeistaa jonkun tekemään boolin jne.) Voihan jokainen sitten tehdä itselleen vielä yksityiskohtaisemman muistilistan muistiinsa tueksi ;D
  21. Juuri mietin, että pitäiskö varmuuden vuoksi soittaa sinne vielä itse - se alustavan varauksen ottanut mies lupasi kyllä soitella nyt vuoden alussa vuokrien varmistumisen jälkeen. Mulla vaihtui nimittäin puhnumero, enkä kuolemaksenikaan muista oliko ennen vai jälkeen, kun sinne soitin (eli en tiedä, onko sillä oikeaa numeroa). Millaisilla vierasmäärillä te muut majalla juhlitte? ;D
  22. Onko kukaan ollut kyseisessä paikassa n. 80 vieraan tilaisuudessa? Itseäni houkuttelisi kovasti ja olisi juhlapaikkaa lähellä, mutta mietin, onko se tunnelman kannalta liian iso? ???
  23. Kiitos Timi vinkistä! Täytyy tarkistaa tuo sitten ajoissa, muusikkoäijäni ;D pitää kyllä takuulla huolen, että bändi otetaan huomioon parhaalla mahdollisella tavalla :
  24. Nyt näyttäisi siltä, että täällä juhlitaan ensi syksynä, eli alustava varaus tehty lokakuuksi. Varmistavat varaukset vielä ensi vuoden alussa, kun uudet vuokrahinnat varmistuvat. Ihastuimme paikkaan ensisilmäyksellä ja oman catering + juomat sopivat myös suunnitelmiin paremmin kuin hyvin ;D Sieluni silmin näen sinne johtavan sillan kynttilöin/ulkotulin reunustettuna Kovasti kiinnostaisi kokemukset paikasta ja tietysti myös siellä ensi kesänä/syksynä juhlivien ideat ja ajatukset Alustavien laskujen mukaan meitä olisi n. 80 ja bändinkin olisi tarkoitus mahtua...