Jump to content
Naimisiin.info

rockon

Rouva
  • Viestit

    983
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by rockon

  1. Meillä häämatka varattuna minun tyttönimelläni ja passi on tyttönimellä myös. Moni sanoo tuota, että riittää kun matkalipussa ja passissa sama nimi, mutta sehän ei kuitenkaan ole oikeasti laillista. Voinko pyytää papilta, että hän ilmoittaisi nimenmuutokseni vasta kahden viikon päästä vihkimisestä maistraattiin? Matka on kuitenkin varattu ja maksettu ja asialle ei enää voi mitään.

    Nimenmuutoksen voi tehdä ihan heti. Vanha passi on 3kk voimassa, jonka aikana sitä voi käyttää vapaasti.

    Suomessa Rajavartiolaitos ei näe passin viivakoodin lukiessaan "livenä" mitään tietoja matkaajasta, vaan sen onko passi väärennetty tai onko matkaajasta etsintäkuulutus. Eivät siis pääse Väestötietojärjestelmään käsiksi.

    Ulkomailla kukaan ei tiedä kuka olet, pelkästään sen mitä passissa lukee. Joten nou hätä. Ei ole laitonta.

    Mitenhän tällaisessa (onneksi kuvitteellissa) tilanteessa olisi oikein toimia? Onko ainoa vaihtoehto hakea virkatodistus?

    Kävin tekemässä ajokorttihakemuksen uudelle nimelle. Uutta hakiessa ottavat vanhan kortin pois eikä minulla ole muita henkilöllisyystodistuksia kuin tuo ajokortti ja 5 vuotta sitten vanhentunut passi. En voi tilata uutta pankkikorttia ennen kuin minulla on henkilöllisyystodistus uudelle nimelle ja kortin saapumisessa oletettavasti kestää jonkun aikaa. Entä jos jossain kassalla kysytään paperit eikä uuden ajokortin nimi täsmäisi vanhaan pankkikorttiin? Tai entä jos minulla on postissa paketti vanhalla nimellä?

    Uuden pankkikortin voi tilata vaikka nettipankista. Siihen ei tarvita henkkaria. Ja kannattaa luovuttaa vanha ajokortti vasta sitten kun saa uuden. Että on edes joku henkkari.

    Vielä tuosta Jenkkeihin matkaamisesta: Jenkit eivät pääse käsiksi Suomen kansalaisten tietoihin. Joten kunhan passi + matkalippu täsmää kaikki on ok.

    Eli ts. nimenmuutoksen voi tehdä heti. Jos matka on 3kk sisään häistä sen voi varata vanhalla nimellä ja sinne voi mennä vanhalla passilla ja vanhalla luottokortilla, jos uutta ei ole vielä saanut. Passin ja matkalipun nimen tulee täsmätä. Joten jos matkan varaa uudella nimellä pitää sitten passi hakea pika pikaa häiden jälkeen.

  2. Meidän ei ainakaan tarvinnut esittää mitään todistusta papille, että olemme oikeasti naimisissa. Menimme maistraatissa perjantaina naimisiin ja siunaus oli lauantaina. Maistraattiin piti toki lähettää se esteidentutkinta-paperi. Ja sitten tuli kotiin kirje, että saadaan mennä naimisiin ja se piti ottaa mukaan maistraattiin. Kirkossa ei tosiaan kyselty mitään papruja. Ainoastaan tahdotko. ;)

×
×
  • Create New...